Türkiye'de bugün gündem ne? 28.05.2021

Print
Haber Tarihi : 28.05.2021 09:45
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 28.05.2021
POLİTİKA
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DARBECİLERLE YÜRÜYEN SİYASETÇİLER VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, 27 Mayıs darbesinin 61. yıldönümü dolayısıyla, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda yapıldı. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Darbecilerle kol kola yürüyen siyasetçi profili varlığını sürdürüyor" dedi. Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Erdoğan, siyasi partilere yapıcı destekte bulunma çağrısında bulundu.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN CANAN KAFTANCIOĞLU'NA 500 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında "Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat" ifadesine yönelik kişilik haklarını zedelediği gerekçesiyle  500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

SEDAT PEKER HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği, suç örgütü elebaşı Sedat Peker hakkında yakalama kararı çıkardı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker hakkında "hakaret ve iftira" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

PEKER: BU PAZAR HEM BİR KOLUNUZU HEM DE BİR BACAĞINIZI KOPARTACAĞIM

Hakkında yakalama kararı çıkartılan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, “Bu pazar günü hem bir kolunuzu hem bir bacağınızı kopartacağım” dedi.

SOYLU’DAN PEKER İDDİALARINA CEVAP

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Meclis’te ‘Kadına Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu’nda konuştu. Sedat Peker’in iddialarına değinen Soyu, şu ifadeleri kullandı: "Biz intikam alınacak adamlarız, ülkeyi terörün vesayeti altına almak istediler müsaade etmedik. Hiçbir şey gizli kalmaz kalmayacaktır. Ekşi yemedim karnım ağrımıyor. Bu ülkeyi başka noktaya getirmeye çalışıyorlardı. Bu ülkeyi terörün vesayeti altında devam ettirmeyi düşünüyorlardı. İzin vermedik. Bunlar uluslararası projeleri. Kim yolsuzluk ve hırsızlık yapıyorsa Allah belasını versin."

KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN'A SESLENDİ: "KORKMA GETİR SANDIĞI, VATANDAŞ SENİ SEÇİYORSA BAŞIM ÜSTÜNE"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a erken seçim çağrısı yaparken, " Milleti bu kadar büyük sıkıntıya sokmaya gerek var mı? Korkma getir sandığı, vatandaş seni seçiyorsa başım üstüne ne yapayım?.. Biz hesaplaşma derdinde de değiliz. Bu ülkenin güzel, iyi yönetilmesini istiyoruz." dedi.
 
SANCAR: KÜRT'E KARŞI, HUKUKUN İŞLEMEDİĞİ BİR DÜZEN KURULMUŞ

Sınır hattında ölümlerin yaşandığı Hakkâri’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Kürt'e karşı hukukun işlemediği bir düzen kurulmuş. Bu tür saldırılarda temel politika cezasızlık." dedi.
 
BAHÇELİ: TÜRKİYE'NİN ÇEKİLMEK İSTENDİĞİ GİRDABIN FARKINDAYIZ

MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi meselelere hâkimdir. Partimiz Türkiye’nin içine çekilmek istenen girdabın farkında." ifadelerini kullandı.
 
AKŞENER: O SANDIK GELİR, MİLLETİMİZ DERSİ KİME VERİYOR, HERKES GÖRÜR

İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerinin ardından siyasilerden gelen destek mesajları için teşekkür etti. Akşener, "O sandık gelir, milletimiz dersi kime veriyor, herkes görür." dedi.

AK PARTİ’NİN PAKETİNDE MHP DETAYI

AK Parti, Seçim ve Siyasi Partiler Yasası değişikliği çalışmalarını tamamladı. MHP olası talepleri de dikkate alınarak 'seçenekli' hazırlanan öneri paketinde, başlangıçta yüzde 7 olarak öngörülen seçim barajının yüzde 5'e indirilmesi görüşü ağırlık kazandı. Milletvekili transferini engellemek için de adım atıldı. Siyasi partilerin seçimden sonra milletvekili transferiyle grup kurarak seçime girme yeterliliği kazanmasının engellenmesi önerisi de yer aldı.

SOYLU: ‘SIKINTIDAYIM’ DİYEN KADINA ‘MÜRACAAT ET’ DİYEN POLİS GÖREVDEN ALINIR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kadına şiddet meselesinde emniyet güçlerinin üzerine düşeni yapması için talimat verdiğini söyledi. Bakan Soylu “Bir kadın gidecek, polise ‘Ben sıkıntıdayım, yardım et‘ diyecek, polis ona ‘Git müracaat et’ dedikten sonra görevden alınmayla karşı karşıyadır. Talimatım budur” dedi.

İFADELERİ ALINAN EMEKLİ AMİRALLER HAKKINDA KARAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Montrö açıklamasında adı bulunan 104 emekli amiralden ifadesi alınmayan 84 emekli amiralin ifadeleri alındı. Emekli amiraller hakkında, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce “kelepçe takılmamak” suretiyle “il dışına çıkamamak” ve “yurt dışına çıkamamak” adli kontrol tedbirleri uygulanmasına karar verildi.

11 YENİ DOKUNULMAZLIK DOSYASI TBMM’DE

HDP’li 10 ve bir bağımsız milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 22 Mart’ta katıldığı TRT Haber yayınında, 1300’e yakın dokunulmazlık dosyası olduğunu belirterek şu değerlendirmeyi yapmıştı: “Bu çok yüksek bir sayı. TBMM’de bu kadar çok dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekesinin olması çok vahim bir tablo. Türkiye açısından doğru bir tablo değil.”

KKTC MECLİSİ KUTLU ADALI CİNAYETİNİ ARAŞTIRACAK
 
KKTC Meclisi, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’nın 6 Temmuz 1996’da evinin önünde öldürülmesine ilişkin araştırma başlatma kararı aldı.

MELİH BULU’YA KAMU KADROSU 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 Ocak 2021 tarihinde rektör olarak atadığı ancak devlet memuru olmayan Prof. Dr. Melih Bulu için İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde kadro açıldığı iddiası doğrulandı. Bulu, İstanbul Medeniyet Üniveristesi'ndeki kadroya yerleştirildi.


EKONOMİ

AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİ AŞTI

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Ankara’da hesaplanan gıda enflasyonunun mayısta bir önceki aya göre yüzde 2.28 arttığını, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 2 bin 830 lira, yoksulluk sınırının ise 9 bin 219 liraya yükseldiğini açıkladı.

TÜRK-İŞ: DÖRT KİŞİLİK AİLENİN AYLIK GIDA HARCAMASI 2,830.17 TL

Türk-İş'in araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı), Mayıs'ta aylık bazda yüzde 2.28 artışla 2,830.17 liraya çıktı.

ALMANYA İLE TURİZM DİPLOMASİSİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Almanya'ya turizm gündemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Ersoy, buradaki temaslarının ardından yaptığı açıklamada, Almanya'dan Türkiye'ye seyahatlerde PCR testi konusunun pazartesi günü netleştirileceğini söyledi.
 
DÜNYA

DIŞİŞLERİ’NDEN ALMANYA’YA FETÖ TEPKİSİ

Dışişleri, Almanya'nın başkenti Berlin’de temeli atılan ve FETÖ'nün dahil edildiği "House of One" projesine tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin ve Almanya’daki Türk ve Müslüman toplumunun bütün itirazlarına rağmen FETÖ terör örgütünün dahil edildiği, bugün Berlin’de temeli atılan "House of One" projesinin, üç dini bir araya getirmeye değil ancak ayrıştırmaya ve bir terör örgütünün meşrulaştırılmasına ve desteklenmesine hizmet ettiği vurgulandı.

REUTERS: TÜRKİYE ‘BELARUS’UN KAÇIRDIĞI UÇAK’ KONUSUNDA NATO’YU YUMUŞATTI

Reuters’a konuşan diplomatlara göre zorla zorla uçak indirdiği için Belarus’a NATO’nun vereceği tepkiyi Türkiye ‘yumuşatmış.’ Diplomatlar, Türkiye’nin, Belarus’un en yakın müttefiki Rusya’yla ‘bağlarını korumaya’ ve Minsk’e günlük uçuşları bulunan Türk Hava Yolları aracılığıyla Belarus’la ‘ekonomik ilişkilerini devam ettirmeye’ çalıştığını söyledi. Bir başka etkenin de Türkiye’nin Rus turistleri ‘ağırlama isteğinden kaynaklanabileceği kaydedildi. 

THE GUARDİAN’DAN PEKER YORUMU

İngiliz gazetesi The Guardian, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına ilişkin çarpıcı bir haber yayınladı. Gazete analizinde, “Peker'in monologlarının zamanlaması, Türkiye’nin ekonomik sefaleti ve salgının ele alınmasına yönelik eleştiriler nedeniyle zaten anketlerde düşüş yaşayan Erdoğan için yıkıcı” ifadelerine yer verdi.

AVRUPA’YA ULAŞAN KOKAİNİN %51’İ VENEZUELA LİMANLARINDAN

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Türkiye’ye Venezuela üzerinden kokain getirildiğini iddia etmesinin gözler yeniden bu ülkenin dünya kokain ticaretindeki rolüne çevrildi. ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi’nin (DEA) raporlarına göre Venezuela kokain üretimi yapmasa da ticaretin en önemli merkez üslerinden biri.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.