Türkiye'de bugün gündem ne? 26.05.2021

Print
Haber Tarihi : 26.05.2021 11:11
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 26.05.2021
POLİTİKA
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DÜNYANIN PEK ÇOK YERİNDE İSLAM DÜŞMANLIĞI HASTALIĞI TIPKI KANSER HÜCRESİ GİBİ HIZLA YAYILIYOR

1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine "İslam korkusu değil İslam düşmanlığı ile karşı karşıyayız" diyerek başladı. Erdoğan, Batı'ya tepki göstererek "Dünyanın pek çok yerinde İslam düşmanlığı hastalığı tıpkı kanser hücresi gibi hızla yayılmaktadır" dedi.

PEKER: HACIFAZLIOĞLU, SOYLU’YLA ANLAŞMAYA KALKTI KONUŞMAYI PAYLAŞTIM

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal medya üzerinden Soylu’nun iddialarına cevap vererek, “Süslü Sülü, Reşat Hacıfazlıoğlu’yla anlaşmayı yapmıştın. Beni tanımıyorum diyecekti, ama olmadı” dedi. Peker, Reşat Hacıfazlıoğlu ile konuşma videosunu yayınladığı sırada ise “Dik duracağız dedim, sen onlarla anlaşma yoluna gittin, o yüzden kasedi yayınlamak hak oldu” tweetini paylaştı. Peker, daha sonra Twitter'dan "Süleyman Soylu'ya ‘’Bir gram namusun varsa o koltukta oturma" paylaşımı yaptı.

ATİLLA PEKER: KORKUT EKER BANA ‘HEPSİNİ ÖDÜRMENDE MAHSUR YOK’ DEDİ

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’yı öldürmeye gittiklerinde eski Özel Harekatçı Korkut Eken’in kendisine “Evdeki herkesi öldürmende bir mahzur yok” dediğini söyledi.
 
BİNALİ YILDIRIM'IN OĞLUNDAN SEDAT PEKER İÇİN SUÇ DUYURUSU

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu. "Hakaret", "iftira" ve "suç uydurma" gibi suçlamalarla kamu davası açılması talep edildi.
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A: ALLAHINI SEVİYORSAN SEÇİMDEN KAÇMA, ER MEYDANINDA BEKLİYORUM SENİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a erken seçim çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, "Allah’ını seviyorsan seçimden kaçma. Korkunun ecele faydası yok. Er meydanında bekliyorum seni. Zaman sandık zamanıdır." dedi.
 
BULDAN: İKTİDAR BU GÜÇLERLE İTTİFAK KURDU VE ÇÖZÜM SÜRECİNİ BİTİRDİ

Susurluk'ta ortaya çıkan devlet-mafya-siyaset ilişkisinin bugün AK Parti-MHP iktidarında olduğunu söyleyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “İktidar bu güçlerle uzlaşarak ittifak kurdu ve çözüm sürecini bitirdi." dedi.
 
BAHÇELİ: KİMSE İÇİŞLERİ BAKANI'NIN BOYNUNA TASMA GEÇİREMEZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yalnız olmadığını belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı'nın boynuna tasma geçiremeyecek. Buna da hiçbir alçağın gücü ve nefesi yetmeyecek'' dedi.

 
AKŞENER 'GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM'İ KAMUOYUYLA PAYLAŞACAK

İYİ Parti'nin "parlamenter sistem" çalışması, Genel Başkan Meral Akşener tarafından bugün kamuoyuyla paylaşılacak. "Güçlendirilmiş ve İyileştirilmiş Parlamenter Sistem", "kuvvetler ayrılığı" ve "tarafsız cumhurbaşkanı" ilkeleri üzerine oturuyor. Seçim barajının yüzde 5'e indirildiği sistem, aralarında "devlette liyakat", "basın özgürlüğü", "hukukun üstünlüğü", "çoğulcu demokrasi" ve "kadın hakları" gibi başlıkların yer aldığı 8 bölümden oluşuyor.

DEMİRTAŞ: MAFYA LİDERİ SİSTEMİN TÜM PİSLİKLERİNİ ORTAYA DÖKERKEN BİZ TUTUKLUYUZ

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı dava, ‘Kobani davası’yla birleştirildi. Duruşmada savunmasını yapan Demirtaş, “Mafya lideri sistemin bütün pisliklerini ortaya dökerken biz tutukluyuz” dedi.
 
BLOOMBERG: ERDOĞAN’A DESTEK DİPTE

ABD merkezli Bloomberg ajansı Türkiye’deki son anket çalışmalarını analiz ederek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a desteğin tüm zamanların en düşük seviyesine indiğini yazdı.

EKONOMİ
 
REEL KESİM GÜVEN ENDEKSİ GERİLEDİ

Merkez Bankası mayıs ayı reel kesim güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre reel kesim güven endeksi mayısta bir önceki aya göre 0.7 puan düşerek 110.3 seviyesine indi.
 
KAPASİTE KULLANIM ORANI MAYISTA DÜŞTÜ

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), mayıs ayında bir önceki aya göre 0,6 puan azalarak yüzde 75,3 seviyesine geriledi.
 
BAKAN ELVAN: KRİPTO ÇALIŞMASINDA VERGİLENDİRME DE VAR

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, daha önce gündeme gelen kripto para çalışmasında vergilendirme politikası olacağını da bildirdi.
 
KURUMLAR VERGİSİ 2021'DE YÜZDE 25, 2022'DE YÜZDE 23 OLACAK

Kurumlar vergisi mükelleflerinin 1 Ocak 2021'den itibaren başlayan vergilendirme dönemleri için 1 Temmuz 2021'den itibaren verilmesi gereken yıllık/geçici kurumlar vergisi beyannamelerinde beyan edilen matrahlarına yüzde 25 kurumlar vergisi/geçici vergi uygulanacak. 2022 hesap dönemine ait kurum kazançları üzerinden ise yüzde 23 kurumlar vergisi alınacak.

COVİD

TÜRKİYE’DEN HİNDİSTAN’A TIBBİ YARDIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine, Türk Kızılay ve Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan 9 milyon 181 bin 789 lira değerinde 630 oksijen tüpü, 5 oksijen jeneratörü, 50 solunum cihazı ve 50 bin kutu tablet ilaç, Etimesgut Askeri Havaalanı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait iki A 400M tipi nakliye uçağına yüklendi ve Ankara’dan havalandı.

İLLERE GÖRE HAFTALIK VAKA SAYISI AÇIKLANDI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından İllere göre haftalık vaka yoğunluğu haritası açıkladı. İllere göre haftalık Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 123,88, Ankara'da 123,02, İzmir'de 72,75 oldu.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.