Türkiye'de bugün gündem ne? 25.05.2021

Print
Haber Tarihi : 25.05.2021 23:05
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 25.05.2021
POLİTİKA

BAKAN SOYLU'DAN SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ SEDAT PEKER AÇIKLAMASI

Suç Örgütü Elebaşı Sedat Peker'in iddialarının odağındaki isim, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk yayınında açıklamalarda bulundu. Soylu, "İddiaları boş olsa da devleti hedef alıyor" dedi. "Hedef Türkiye" ifadesini de kullandı. Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in gözaltına alınması ile ilgili ilk kez konuşan İçişleri Bakanı Soylu "İhbarla, ruhsatsız tabanca sebebiyle alındı. (Kutlu Adalı cinayeti) Tam da bunun için alınması lazım. Bugün, alınması için emniyete yazı yazdırdım" dedi.

SEDAT PEKER’DEN SOYLU’YA CEVAP 

Soylu'nun, canlı yayındaki "Erhan Tuncel ile Sedat Peker'i kim ortak yapar? Bu sorunun cevabını bana verin. Erhan Tuncel kim? Sedat Peker'e Erhan Tuncel'i kim emanet eder?" sözlerine Peker'den cevap geldi. Twitter'dan paylaşım yapan Peker, "Erhan Tuncel'i hayatımda hiçbir zaman görmedim, tanımıyorum, hiçbir zaman karşılıklı telefon görüşmemiz yok. Hiçbir baz kaydımız yok, aynı anda aynı yerde bulunmadık. 

Bir tane delil sunsun, Süslü Sülü" ifadelerini kullandı. Peker, şöyle devam etti: "Uyuşturucuyla mücadelede başarıdan bahsediyorsun Süslü Süleyman. İstanbul uyuşturucu kullanımında Dünya İkincisi, Adana Dünya Üçüncüsü. Yalan söylüyorsun. Benim sağ kolum Erdal Aras’ı neden Demokrat Parti’nin MKYK'sına aldın? Neden Sancaktepe Belediye Başkanı yaptın? Akrabam Reşat Fazlıoğlu'yla HTS kayıtlarını yayınlayarak beni bir rezil eder misin?"

BİNALİ YILDIRIM: GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ

Binali Yıldırım, Sedat Peker'in oğlu Erkam Yıldırım’a ilişkin iddiaları hakkında yeni bir açıklama yaparak "Gerekli açıklamaları yaptım. Hukuki yollar açık. Biz de gerekli adımları atacağız'' dedi.

GELECEK PARTİSİ’NDEN SOYLU’YA YANIT: HEPSİ YALAN

Gelecek Partisi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ile ilgili iddialarına cevap verdi. Twitter'dan paylaşım yapan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, "Süleyman Soylu hesap vermek yerine kendini kurtarma, gündemi saptırma derdinde. Sayın Genel Başkanımız hakkındaki tüm iddiaları, yalan ve iftiradır. Aynı kanalda, aynı gazeteciler ile Sayın Davutoğlu’nun yarın akşam cevap hakkını kullanmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AKŞENER: ABBAS YOLCU

İYİ Parti lideri Akşener, Susurluk meselesinin Doğru Yol Partisi’ne bedel ödettiğini hatırlatarak, “Bu iddialar araştırılmazsa ve kamuoyu bu konuda gerçekten ikna edilir objektiflikte çalışma neticesinde kamuoyuyla paylaşılmazsa zaten seçilemeyecekti Sayın Erdoğan ama yani gerçekten Abbas yolcu olur” dedi.

CHP'DEN MECLİS BAŞKANI ŞENTOP'A "10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİYİ AÇIKLA" BAŞVURUSU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 134 CHP milletvekili TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a başvurarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gündeme getirdiği “organize suç örgütünden 10 bin dolar alan siyasetçi”nin kim olduğunun açıklanmasını istedi.

KAFTANCIOĞLU: KİRLİLİĞİ BAŞKALARINA YAPIŞTIRMA

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun kendisine yönelik sözlerine sert ifadelerle cevap verdi: ‘’Benim adım Canan Kaftancıoğlu, adım Süleyman Soylu değil ki onun gibi terör örgütleriyle iş tutayım. Herkesi kendisi gibi sanıyor alçak.’’
 
ÖZTRAK: O TUĞLA ARTIK ÇEKİLMELİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gazeteci Uğur Mumcu suikastı iddialarıyla ilgili, “Yenilir, yutulur cinsten değil. Bu çürük duvardan çekilmesi gereken hangi tuğla varsa, artık o tuğla çekilmelidir.” dedi.
 
KARAMOLLAOĞLU: LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sedat Peker'in iddialarını cevaplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. Twitter'dan paylaşım yapan Karamollaoğlu "Açık ve net bir şekilde söylüyorum Lafla peynir gemisi yürümez" ifadesini kullandı.

İZMİR BAROSU’NDAN PEKER, AĞAR, SOYLU VE YILDIRIM’A SUÇ DUYURUSU

İzmir Barosu, organize suç örgütü liderliğinden geçmişte hüküm giymiş Sedat Peker'in yayınladığı videolar kapsamında Sedat Peker, Süleyman Soylu, Mehmet Ağar, Tolga Ağar, Erkan Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda videolarda iddia edilen uyuşturucu ticareti, cinayet, tecavüz, yağma ve diğer benzeri iddiaların soruşturulması istendi.

EKONOMİ

128 MİLYAR DOLAR GERİ DÖNDÜ

Suç örgütü lideri Peker’in iddialarının gölgesinde kalan ‘tarihin en büyük finans skandalı’nda dikkat çeken gelişme. Savcılık kararıyla toplatılan “128 milyar dolar nerede” afişleri mahkemeden döndü. Rezervleri eriten döviz satışlarının kimlere, ne zaman ve hangi kur üzerinden yapıldığı soruları yeniden gündeme geldi.

MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararıyla Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş görevinden alındı ve yerine Prof. Dr. Semih Tümen atandı.

MOODY’S UYARISINDA DİKKAT ÇEKEN TÜRKİYE DETAYI

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten yapılan açıklamada, 107 gelişen ülkenin yüzde 73'ünün "yatırım yapılabilir" not seviyesinin altında kaldığı belirtildi. Moody's Direktörü Atsi Sheth ise yaptığı değerlendirmede Çin ve Türkiye'yi hariç tutarak G20 ülkelerinin reel GSYH'si yaklaşık olarak ortalama yüzde 6 daraldığını belirtti.
 

TURİST SAYISI DÜŞTÜ

Nisan 2020’de karantina nedeniyle turist sayısında rekor düşüş gözlenmişti. Resmi olarak oran Nisan 2020’de yüzde 99 azaldığı için bu yılın aynı ayında baz etkisiyle yükseliş söz konusu. Nisanda Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısı 790 bin 687. 2019 nisanda ise bu rakam 3.3 milyondu. Yılın ilk dört ayındaki yabancı ziyaretçi sayısı da yıllık yüzde 35,6 düşüşle 2,74 milyon olarak kaydedildi. 

DÜNYA 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE, TARİHİNDE İLK KEZ NATO VE AB ÜYESİ BİR ÜLKEYE İHA İHRAÇ EDECEK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Polonya'ya yapılacak Bayraktar TB2 SİHA ihracına ilişkin, "Türkiye, tarihinde ilk kez, NATO ve AB üyesi bir ülkeye insansız hava aracı ihraç edecektir." dedi.

LAVROV'DAN TÜRKİYE'YE UKRAYNA UYARISI: MİLİTARİST HİSLERİ ATEŞLEMEYE SON VERİN

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin 'Ukrayna yönetiminin militarist hissiyatına son vermesini istediklerini' söyledi.

COVİD

BAKAN PAKDEMİRLİ: TARIM İŞÇİLERİMİZ KADEMELİ OLARAK AŞILANACAK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Tarım işçilerimiz ve tarımın paydaşları yani hem kamu hem de özel sektör bunların da hızlı bir biçimde Sağlık Bakanlığımızla koordineli bir şekilde kademeli olarak aşılanmasına başlanacaktır" dedi.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.