Türkiye'de bugün gündem ne? 22.05.2021

Print
Haber Tarihi : 22.05.2021 14:59
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 22.05.2021
POLİTİKA
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YARGI REFORMU AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7. Kesimi olan Hasdal-Habipler-Başakşehir etabının açılışını gerçekleştirdi. Törende Filistin'e değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin bizi bekliyor" dedi. Erdoğan, Yargı Reformu Paketi'nden de bahsetti ve yakında Meclis'e sunulacağını ifade etti.

BAKANLARA SOYLU’YU SORAN ANADOLU AJANSI MUHABİRİNİN İŞİNE SON VERİLDİ

Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan'ın Bakan Mustafa Varank ile Bakan Bekir Pakdemirli'ye "19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük?" diye sormasının ardından, AA, Turan'ın iş akdinin feshedildiğini açıkladı. Varank, “Şov yapmak istemişsin” derken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli soruyu geçiştirmişti. Turan’ın işine son verildiğini AA’nın açıklamasını paylaşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun duyurdu. Altun söz konusu çıkışı "kirli oyun" diyerek nitelendirdi. Konuyla ilgili AA Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Turan'ın terör bağlantısı olup olmadığının savcılık tarafından araştırılacağı ifade edildi. Ayrıca Gri pasaport ve basın kartının iptali için ilgili kurumlara bildirim yapıldığı paylaşıldı.

SOYLU’NUN DANIŞANINDAN AA’YA TEPKİ

AA muhabirinin Bakan Varank ile Pakdemirli'ye yönelttiği “AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük?" Sorusuna Bahçeli ile Soylu’nun danışmanından tepki geldi. Yıldıray Çiçek, AA Genel Müdürü’nü istifaya çağırırken, Yıldırımhan da Soylu ve hükümete suikast düzenlendiğini iddia etti.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN MUHABİR MUSAB TURAN’A TEPKİ: GEREĞİ YAPILIYOR

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "AK Partimiz ve İçişleri Bakanımızla ilgili terör ve suç örgütlerinin ağzıyla konuşan AA muhabiri kılığındaki provokatöre gereği yapılıyor. Bütün provokatörler yaptıklarının bedelini mutlaka öder. Bu dilin hangi terör şebekelerinin dili olduğunu iyi biliriz. Bunlarla mücadele etme konusunda kararlılığımız tamdır." dedi.

ÖZEL'DEN SOYLU İÇİN ÖNERGE: 10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ KİM?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Sedat Peker’in ayda 10 bin dolar gönderdiği siyasetçi kimdir?" sorusunu yanıtlaması için önerge verdi.

SEDAT PEKER’İN SİTESİNE ERİŞİM ENGELİ

YouTube üzerinden bölümler halinde yayınladığı videolar aracılığıyla iddialar ortaya atan Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker'le ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ankara 8. Sulh ve Ceza Hâkimliği “sedatpeker.com" adresini 21.05.2021 tarihli ve 2021/5968 değişik iş sayılı kararıyla engellendi.


EREN ERDEM: SOYLU İSTİFA EDECEK

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Eren Erdem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu gece istifa edeceği yönünde iddialar olduğunu söyledi. "Az önce bir arkadaşım tarafından böyle bir mesaj geldi" diyen Erdem "Ama bu yeterli değildir" ifadesini kullandı.
 
CANAN KAFTANCIOĞLU HAKKINDA ZORLA GETİRME KARARI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş tarafından fotoğraflanmasıyla ilgili davada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı.

SELVİ’NİN İDDİANAMESİNİ DEMİRTAŞ’IN AVUKATI ÇÜRÜTTÜ

HDP’nin tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’a atfen kaleme aldığı ifadeler ‘uydurma’ çıkınca kendini ‘kulis haberciliği’ yapmakla savunup HDP’ye yüklenen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye yanıt gecikmedi. Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, Selvi’ye, “Demirtaş beş senedir hangi kulise çıkmış?” diye sordu.
 
İYİ PARTİ'DEN RİZE TEŞEKKÜRÜ: HALK PROVOKASYONLARA KREDİ AÇMAMAKTA KARARLI

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Rize’de Akşener’e yönelik provokasyon girişimine ilişkin, “Rize’ye çok teşekkür ederiz. Milletimiz bu provokasyonlara kredi açmamakta kararlıdır." dedi.

GEZİ’YE TORBA DAVA

Gezi Parkı eylemleri, üçüncü kez yargılanıyor. 12 Haziran 2014’te ilk olarak Taksim Dayanışması bileşenlerinin yargılanmasıyla başlayan sürecin son halkasında davaya, Beşiktaş’ın taraftar grubu çArşı üyesi 35 kişi sanık olarak eklenmek isteniyor. Davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala’nın, Amerikalı akademisyen Henri Barkey ile birlikte ‘darbe girişimi’yle ilgili suçlandığı dosyanın da eklenmesiyle şimdiye kadar Gezi eylemlerle ilgili açılmış hacmi en geniş ‘torba dava’ söz konusu.

METROPOLL’UN SEÇİM SENARYOSU

MetroPOLL araştırma şirketinin senaryo kurarak düzenlediği ankete göre olası bir cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 10 puandan fazla fark atıyor.
 
EKONOMİ

AK PARTİ'DEN VERGİ DÜZENLEMESİ TEKLİFİ

AK Parti milletvekilleri, matrah ve vergi artırımının yeniden düzenlenmesi ile borç yapılandırmasını da içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

TÜKETİCİ GÜVENİ MAYISTA AZALDI

Tüketici güven endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 3.6 oranında azaldı Nisan ayında 80.2 olan endeks, Mayıs ayında 77.3 oldu.
 
KONUT FİYATLARI REKORUNU YENİLEDİ
Mart ayı konut fiyat endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 31,98 artış kaydederek endeks tarihinin en yüksek yıllık artışına imza attı.
 

DÜNYA

YUNANİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE GÖÇMENLERİN GEÇİŞİNİ DURDURMAK İÇİN DAHA FAZLA ÇABA HARCAMA ÇAĞRISI
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'yi göçmenlerin kendi ülkesine geçişini önlemek için daha fazla çaba harcamaya çağırdı. Türkiye'yi ayrıca sığınma başvuruları reddedilen ve Yunan adalarında bulunan yaklaşık bin500 kişiyi kabul etmeye çağıran Miçotakis, bunun 'işbirliğini geliştirmek için önemli bir adım olacağını' söyledi.

COVİD

DSÖ'DEN 'AŞILARDAKİ KÜRESEL EŞİTSİZLİK DEVAM ETTİĞİ SÜRECE İNSANLAR ÖLMEYE DEVAM EDECEK' UYARISI
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs (Kovid-19) aşılarının neredeyse yüzde 90'ının G20 ülkelerinde uygulandığını belirterek, "Aşılardaki küresel eşitsizlik devam ettiği sürece insanlar ölmeye devam edecek." uyarısında bulundu.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.