Türkiye'de bugün gündem ne? 15.05.2021

Print
Haber Tarihi : 15.05.2021 22:40
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 15.05.2021
POLİTİKA

ERDOĞAN: SIKINTIYA DÜŞEN OLDUYSA HELALLİK İSTİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi gününden itibaren normalleşme takviminin uygulanacağını açıkladı. Erdoğan, "Sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" dedi.

HELALLİK İSTEYEN ERDOĞAN'A MUHALEFETTEN SERT TEPKİ

Helallik isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine muhalefetten peş peşe tepki geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Helalleşelim kesinlikle' diyerek erken seçim çağrısı yaptı. İYİ Parti lideri Akşener, "Madem helalleşmek istiyorsun, korkma, getir sandığı helalleşelim" dedi. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu da, "Helallik istediğinize göre siz de iktidara veda vaktinin geldiğini anladınız" sözlerini kaydetti.

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, 'ERDOĞAN ÜMMETÇİLİK YAPIYOR' ELEŞTİRİLERİNE YANIT VERDİ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “Ümmetçilik yapıyor” eleştirilerine "Cumhuriyet değerlerine aykırı değil" sözleriyle yanıt verdi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN SÜLEYMAN SOYLU SORUSUNA CEVAP: HİÇ İSTİFA ETMESİNE GEREK YOK

CHP lideri Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Bakan Soylu ile ilgili iddiaları hakkında konuştu: “Soylu istifa ederse, bu tartışmanın üzerini örterler. Yani ayrıl da bu tartışmalar olmasın. Hiç istifa etmesine gerek yok. Kapı gibi yerinde dursun, 'onların arkasındayım' desin açıkça.”

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'SEDAT PEKER' AÇIKLAMASI: DÜNYANIN HANGİ ÜLKESİNDE MAFYA LİDERİNE DEVLET KORUMA VERİR?

Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına ilişkin, "Mafyanın büyüyeceği ortamı siyasi iktidar zaten yaratmış. Kol kola geziyorlar, fotoğraf çektiriyorlar. Bir mafya liderinin İçişleri Bakanı ya da siyasi ile yan yana fotoğraf çektirmesi ne demektir? Dünyanın hangi ülkesinde mafya liderine devlet koruma verir?" dedi.

HDP GENEL MERKEZİ'NE TAŞLI SALDIRI

HDP Genel Merkezi'ne gece saatlerinde üç kişilik bir grup tarafından taşlı saldırı düzenlendi. Binayı korumakla görevli polislerin saldırıya engel olmadığını iddia eden HDP yönetimi, failin partiyi hedef gösteren iktidar ve İçişleri Bakanı Soylu olduğunu söyledi.

DAVUTOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI: KONUŞMAK İÇİN ARACIYA İHTİYACIMIZ YOK

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Twitter üzerinden çağrı yaptı. Erdoğan'ın bir gazeteci üzerinden kendisini suçladığını iddia eden Davutoğlu "Sayın Erdoğan, biz yıllarca yüz yüze konuştuk, aracıya gerek yok" mesajını paylaştı.

ANAYASA PROFESÖRÜ KEMAL  GÖZLER: TÜRKİYE ‘GENELGE DEVLETİ’NE DÖNÜŞTÜ

Anayasa profesörü Kemal Gözler’e göre Türkiye artık bir ‘genelge devleti.’ Birçok yasağın bırakın kanunu, kanun hükmünde kararname bile olmadan alındığını söyleyen Gözler, “İnsanların sokağa çıkması, sağlık personelinin istifa etmesi, alkollü içeceklerin satılması veya keza kamusal alanlarda görevini ifa eden polislerin fotoğraflarının çekilmesi ancak kanunla yasaklanabilir” dedi.   

EKONOMİ   

CHP SÖZCÜSÜ: HER ÇİFTÇİ AİLESİNİN BU HÜKÛMETTEN 98 BİN LİRA KANUNİ ALACAĞI VAR

Faik Öztrak Twitter hesabından çiftçilerin "Dünya Çiftçiler Günü"nü kutlarken, "Yediğimiz her lokmada çiftçinin emeği var. Fedakar çiftçilerimizin "Dünya Çiftçiler Günü" kutlu olsun. Çiftçi, kanunun emrine rağmen, hak ettiği desteği almıyor. 2007'den bu yana çiftçiye takılan borç 211 milyar TL. Her çiftçi ailesinin bu hükümetten 98 bin TL kanuni alacağı var." ifadesini kullandı.

ENERJİ BAKANI DÖNMEZ: 2021’İN İLK ÇEYREĞİNDE MADEN ÜRETİMİ YÜZDE 41 ARTIŞLA 306 MİLYON TONU AŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden üretiminin, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 41 artışla 306 milyon tonu aştığını açıkladı.


DÜNYA   

BM: 10 BİNE YAKIN FİLİSTİNLİ EVLERİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

BM, Gazze'ye düzenlenen saldırılarda 10 bine yakın Filistinlinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını tahmin ettiklerini açıkladı.

İNGİLTERE'DE 53 MİLLETVEKİLİNDEN MEKTUP: 'TÜRKİYE'DEKİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİNE KARŞI DAHA AKTİF DURUŞ SERGİLENMELİ'

İngiltere'de Muhafazakar Parti milletvekili Crispin Blunt ve İşçi Partisi milletvekili Hilary Benn'in girişimiyle 53 milletvekili, Boris Johnson hükümetini "Türkiye'deki insan hakları ihlallerine karşı daha aktif bir pozisyon almaya" çağırdı.

RUSYA 'HASIM ÜLKELER' LİSTESİNİ ONAYLADI! SADECE ABD VE ÇEKYA VAR

Rusya hükümeti, diğer ülkelerin Moskova'ya yönelik tutumlarını dikkate alarak hazırladığı 'hasım ülkeler' listesine onay verdi. Listede sadece ABD ve Çekya'nın yer alması dikkat çekti.

 
  COVİD

ERDOĞAN: HAZİRANDA TEDBİRLER GEVŞETİLECEK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tam kapanmanın sona ereceği 17 Mayıs’tan itibaren ‘kontrollü normalleşme’ takviminin uygulanmaya başlayacağını bildirdi. Erdoğan, niyetlerinin bu ayın sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmek olduğunu belirterek “Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz” dedi.

TÜRKİYE İLE SIRBİSTAN ARASINDA PCR TESTİ ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Koronavirüs önlemleri içerisinde ülkelere giriş için zorunlu olan PCR testi Türkiye ile Sırbistan vatandaşları için kaldırıldı. İki ülke vatandaşları koronavirüs aşı sertifikası ile seyahat edebilecek.

DİĞER

MEB VERİLERİNDEN: 3 MİLYONDAN FAZLA ÖĞRENCİ UZAKTAN EĞİTİME KATILAMADI

Millî Eğitim Bakanlığı’nın 23 Mart 2020 - 7 Mayıs 2021 verilerine göre 18 milyonu aşkın öğrencinin yalnızca 14 milyon 82 bini uzaktan eğitime katıldı.



BATMAN'DA POLİS VE BEKÇİLER BİR ÇOCUĞU DARP ETTİ

Batman’da polis ve bekçiler 15 yaşlarındaki bir çocuğu yere yatırarak dakikalarca darp etti. Polisin şiddete tepki gösterenlere hakaret edip havaya ateş açtığı öne sürüldü. İstanbul’da da benzer bir bekçi şiddeti sahnesi mahalle sakinleri tarafından görüntülendi.

İKİZDERE'DE İNŞAATI SÜREN TAŞ OCAĞI ÇALIŞMASI BAYRAM DİNLEMEDEN DEVAM EDİYOR

Rize İkizdere’de İşkencedere Vadisi için taş-ocağı mücadelesi 24. günü geride bıraktı. Bayramda çalışma yapmayacağını belirten Cengiz İnşaat bölgede çalışma yapmaya devam etti.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.