Türkiye'de bugün gündem ne? 14.05.2021

Print
Haber Tarihi : 14.05.2021 11:52
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 14.05.2021
POLİTİKA

SEDAT PEKER’DEN SOYLU AÇIKLAMASI

Sedat Peker, "Her şeyi anlatacağım" dediği video serisinin dördüncü videosunu yayınladı.
Peker, çektiği videoda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında ağır iddialarda bulunarak,  "Süleyman Soylu, sen 'Sedat Peker'e dosya hazırlıyorlar, tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim' demedin mi... Süleyman'la benim akrabamın telefon sinyalleri verdikten sonra, onun akabinde beni aynı gün içinde aramış mı? Ne kadar süre sonra ben yurt dışına çıkmışım" diye sordu.

SOYLU’DAN SEDAT PEKER’E CEVAP

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kendisine yönelik iddialarına Twitter'dan cevap verdi. ‘’Twitter'dan "Aylardır bu senaryonun bu noktaya geleceğini bekliyordum. Birilerinin elinde operasyon elemanı olan mafya pisliği..." sözleriyle not paylaşan Soylu, Sedat Peker'in iddialarını ispatlamasını istedi: "Hayatının bir noktasında benimle temasın var ve bu ispatlanırsa Aziz milletimizin gözü önünde idam dahil her türlü cezaya, aşağılanmaya razıyım."

KALIN’DAN SEDAT PEKER TEPKİSİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Sedat Peker'in yayınladığı 4'üncü video üzerinden muhalefete yüklendi: ‘’Mafyatik bir şahsın hezeyanlarından medet umarak iftira ve tezviratta bulunması muhalefet adına ne hazin bir durumdur. Umarım bu yaptıklarından hicap duyarlar.’’ dedi.

CHP, SEDAT PEKER’İN İDDİALARINI MECLİSE TAŞIYACAK

CHP Milletvekili Muharrem Erkek, suç örgütü lideri Sedat Peker'in ortaya attığı iddialara ilişkin konuştu. Susurluk'tan daha ciddi iddialarla karşı karşıya kalındığını belirten Muharrem Erkek, Meclis'te komisyon talebinde bulunacaklarını söyledi.

DAVUTOĞLU’NDAN İKTİDARA ‘MAFYA’ TEPKİSİ

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ortaya attığı iddialara ilişkin değerlendirmede bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Davutoğlu, "1990'lı yıllarda devlet kurumlarımızın ve siyasetin itibarını yok eden benzer ilişkiler ağına bugün yeniden şahit oluyoruz" ifadelerini kullandı.

GELECEK PARTİSİ’NDEN SOYLU’YA ÇAĞRI

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Sedat Peker'in Süleyman Soylu ile ilgili iddialar hakkında konuştu. Soylu'ya çağrı yapan Özcan "Siz bırakın mafya liderine abi, abla, kardeş ve hoca bulmayı da iddialara cevap verin" ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ BAŞARIR PAYLAŞTI: SEDAT PEKER’E VERİLEN KORUMANIN BELGESİ PAYLAŞILDI

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Ali Mahir Başarır, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e 2015'te Barış için Akademisyenler İnisiyatifi” üyesi 1128 akademisyene yönelik söylediği, 'Oluk oluk kan akıtacağız' tehditlerinden sonra koruma polisi verildiği iddialarına ilişkin belgeleri paylaştı.

‘CUMHUR İTTİFAKI’ %50’NİN ÜZERİNDE Mİ ALTINDA MI?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AKP ile MHP’nin ‘cumhur ittifakı’nın oy oranının yüzde 50’yi geçtiğini öne sürdü. Buna karşılık İstanbul Ekonomi Araştırma’nın anketine göre AKP ile MHP’nin ittifakı yüzde 50’ye ulaşamıyor.

KARAMOLLAOĞLU’NDAN ABDULLAH GÜL SORUSUNA CEVAP

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın adayının Abdullah Gül'ün olup olmayacağı ile ilgili soruya cevap verdi: ‘’O zaman böyle bir teklif bendenizden geldi. Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Uygun olur, yani tek bir adayla çıkarsak Cumhurbaşkanlığı’nı kazanma ihtimali yüksek olur’ dedi. Ama Sayın Akşener de ‘Ben daha önceden deklare ettiğim için, arkadaşlarımıza da bir bakıma söz vermiş olduğum için adaylığımı sürdüreceğim’ dedi. Şimdi bunu alıp, öyle bir televizyonlarda yorumlamaya kalkıyorlar ki, bunların hiçbir tanesi doğru değil" ifadelerini kullandı.

İBB YÖNETİMİ: ATLARIN SORUMLULUĞU BAKANLIĞA AİT

Kayıp atlar meselesinde İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün açıklamasına İBB'den yanıt geldi. Yapılan açıklamada İBB yönetmeliği vurgulayarak sevkiyat sonrası atların kimliklendirilmesi ve izlenmesi işlerinin yönetmelik gereğince Tarım ve Orman Bakanlığının yetki ve sorumluluğunda olduğunu belirtti.

EKONOMİ

İSTANBUL EKONOMİ ARAŞTIRMA’NIN SEÇİM ANKETİ: HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALIYOR

İstanbul Ekonomi Araştırma’nın mayıs ayı anket sonuçları yayımlandı. Açıklanan sonuçlara göre, AKP'nin oyu kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 26.3 olarak belirlenirken MHP'nin oyu ise yüzde 6,0 olarak açıklandı. Kararsızlar dağıtıldığında ise AKP'nin oyu yüzde 33.9'da, MHP'nin oyu ise yüzde 8.6'da kaldı. DEVA Partisinin oyu ise karasızlar dağıtılmadan önce %2,2 olarak beklenirken kararsızlar dağıtıldıktan sonra %3.0 olarak bekleniyor.

TL’DE ERİME DURDURULAMIYOR

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yurt içi piyasaların kapalı olmasına rağmen TL'deki erime durdurulamıyor. Dolar 8.51 TL'yi görerek, Merkez Bankası Başkanı değişimi sonrasında görülen seviyeyi aşmış oldu.

İSTANBUL’A GELEN TURİST SAYISI AÇIKLANDI

İBB Planlama Ajansı'nın verilerine göre bu yılın ilk çeyreğinde İstanbul'a 1 milyon 231 bin turist geldi. Geçen yılın aynı dönemine bakıldığında ise gelen turist oranında yüzde 47.7 azalma görüldü.

DÜNYA

ERDOĞAN LİDERLERE FİLİSTİN TELEFONU

Erdoğan, Kırgızistan ve Afganistan Cumhurbaşkanları ve Irak Başbakanı ile telefonda görüştü. Görüşmelerde İsrail'in Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze ve Filistinlilere yönelik vahşi saldırıları ele alındı.

COVİD

HÜKÜMETTEN ‘GÜVENLİ TURİZM’ REKLAMI: ÇALIŞANLAR AŞILANDIM MASKESİ TAKIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, ‘Go Türkiye’ isimli seyahat rehberi platformunun yabancı turistler için hazırladığı reklamda turizm çalışanları “aşılandım” yazılı maskeler takıyor. Platformun Twitter hesabında paylaşılan videonun üstüne İngilizce “Temizlenmiş tatil köyleri ve aşılanmış personel! Biz buna turizm için çifte güvenlik diyoruz” diye yazıldı.

TÜRKİYE 50 MİLYON DOZ ALIYOR, BİLİM İNSANLARI RUS AŞISININ ETKİNLİĞİNİ SORGULUYOR

Sputnik V için henüz Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kullanım onayı vermiş değil. Son olarak Brezilya ‘etkinlik’, ‘güvenilirlik’, ‘üretim’ ve ‘yan etkiler’e ilişkin belirsizlikler nedeniyle aşıyı kesinlikle kullanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise aşıdan 50 milyon doz sipariş ettiği gibi Türkiye’de üretimi için Rusya’yla anlaşmaya da vardı.



ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.