Türkiye'de bugün gündem ne? 13.05.2021

Print
Haber Tarihi : 13.05.2021 14:28
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 13.05.2021

CHP İKTİDARA GELDİĞİNDE HAYATA GEÇİRECEKLERİ BAŞLIKLARI AÇIKLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda ilk hafta, İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden hayata geçireceklerini, esnafın kredi faizlerini sıfırlayacaklarını, Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırıldığı yere götüreceklerini dile getirdi.

AKŞENER: PARTİMİZ TEMMUZ AYINDA %18’İ BULACAK

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İyi Parti yerelde ve genelde adım adım iktidara yürüyor. Yüzde 15-16 bandına oturduğu genel olarak kabul gören partimiz kuvvetle inanıyorum ki temmuzda yüzde 18’i bulacak. Göreceksiniz ondan sonrası da çorap söküğü gibi gelecek” dedi.

CEMİL ÇİÇEK: BİNDE BİRİ BİLE DOĞRUYSA..

Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, organize örgüt lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda dile getirdiği iddialarla ilgili konuştu. İddialar için "Binde biri bile doğruysa felaket ve sıkıntıdır" diyen Çiçek "devlete güveni sağlamak" için savcıların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

AKP’Lİ METİNER: MERAL HANIM HDP’Yİ KARŞISINA ALAMIYOR

Eski AKP milletvekili, Yeni Şafak yazarı Metin Metiner, "Meral Hanım, HDP’yi tümden karşısına alamıyor. Çünkü aynı ittifak sistemi için önümüzdeki seçimde de beraber davranmaya mecbur. Evet, mecbur diyorum, çünkü Kemal Bey neyi yapmaya mecbursa Meral Hanım da onu yapmaya mecbur" dedi.

TWİTTER CHP’Lİ VEKİLİN HESABINI ASKIYA ALDI

Erdoğan'ın "İsrail'e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım" sözlerini hatırlatarak Filistin’e yönelik saldırılara tepki gösteren CHP'li Fazıl Kasap'ın Twitter hesabı askıya alındı.

EKONOMİ

HALK MAĞDUR, SİGORTA ŞİRKETLERİ ZENGİN

Anayasa Mahkemesi'nin vatandaşın aleyhine, sigorta şirketlerinin lehine olduğu için iptal ettiği zorunlu taşıt sigortasının birçok maddesi AKP'li milletvekillerinin yasa teklifiyle yeniden TBMM'ye geldi. Teklif, zorunlu taşıt sigortası yaptıran araç sahipleri ile kazalarda zarar gören üçüncü kişilere sigorta şirketlerinin ödeyeceği tazminatların miktarını ve kapsamını daraltıyor. Teklif yasalaşırsa parasını ödeyip aracına zorunlu sigorta yaptıran vatandaş mağdur olacak. Daha az tazminat ödeyecekleri için sigorta şirketlerinin ise kasası dolacak.


KRİZ VE İŞSİZLİK SALGINI DÜŞÜNECEK HAL BIRAKMADI

Toplumun yüzde 61.5'i Türkiye'nin en önemli sorununu işsizlik ve ekonomi olarak görüyor. Coronavirüs salgınını toplumun en önemli sorunu olarak görenlerin oranı ise yüzde 10.8'de kaldı. Metropoll'ün araştırmasına göre alt kırımlara bakıldığında kapanmaların hayata geçtiği nisan ayında yüzde 38.1 ile ekonomi en büyük sorun olarak görülürken bunu yüzde 23.4 ile işsizlik izledi. Hükümetin başarısız politikalarını en büyük sorun olarak görenlerin oranı ise neredeyse ikiye katlanarak yüzde 6.2 oldu.

1.1 MİLYAR LİRALIK BORÇ ERTELENİYOR

Hükümetten, pandeminin olumsuz etkilediği turizm sektörüne yeni bir destek geldi. Hazine arazisi üstüne kurulan turizm tesislerinin 2021 yılında kamuya yapacağı bir milyar 125 milyon lira tutarındaki ödeme erteleniyor.

DÜNYA

ERDOĞAN’DAN FİLİSTİN ÇAĞRISI: SALDIRILAR DERHAL DURDURULMALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail’in, insanlığın ortak kurumlarının kararlarına, temel insan haklarına, uluslararası hukuka ve insana dair her türlü değere aykırı bu eylemleri derhal durdurulmalıdır. Aksi takdirde, dünyada hiçbir insanın uluslararası kurumlara ve kurallara güveni kalmaz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, derhal ve etkin tedbirlerle bu zulme dur demezse, “Dünya 5’ten büyüktür” diye ifade ettiğimiz çarpıklığı kayıtsız şartsız kabul ediyor demektir." mesajını paylaştı.

KALIN VE SULLİVAN ARASINDA FİLİSTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “İkili ilişkiler, bölgesel meseleler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında Haziran ayında NATO Zirvesi marjında yapılacak görüşme, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere saldırması, Filistinlilerin evlerinden hukuksuz bir şekilde çıkartılması ve Gazze’ye yönelik hava saldırıları ele alındı. İsrail güvenlik güçlerinin Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya ve mabedin içinde ibadet edenlere saldırmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

DİĞER

AYASOFYA’DA BAYRAM NAMAZI HEYECANI

Ayasofya'da 87 yıl sonra ilk Ramazan Bayramı namazı kılındı. İlk namazı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. Erbaş, minbere yine kılıçla çıktı. Bayram hutbesinde İsrail'in zulmünü hatırlatan Erbaş "Masum Filistinli kardeşlerimiz zorla evlerinden çıkarılmakta, katliamlara maruz kalmaktadır. Dolayısıyla Filistin ve Mescid-i Aksa tamamen özgür oluncaya kadar her bayram hüzünle geçecektir" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ÇALIŞANLAR İÇİN EN KÖTÜ ÜLKELER LİGİNDE

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu'nun 2020 yılına ilişkin “Küresel haklar endeksi” başlıklı raporuna göre Türkiye, çalışanlar için en kötü ilk 10 ülke arasında yer aldı. Raporda Türkiye için, "İşverenler sendika organizatörlerini caydırıyor veya işten çıkarıyor" ifadeleri yer aldı.

MEB: 17 MAYIS PAZARTESİ UZAKTAN EĞİTİM BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 17 Mayıs Pazartesi günü resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında uzaktan eğitim yapılacağını bildirdi.

TBB VE 44 TABİP ODASINDAN ORTAK BİLDİRİ: İKİZDERE’DEN ELİNİZİ ÇEKİN

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve 44 tabip odası, Rize’nin İkizdere ilçesinde açılmak istenen maden ocağına karşı ortak bir bildiriyle köylülerin direnişine destek verdi.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.