Türkiye'de bugün gündem ne? 11.05.2021

Print
Haber Tarihi : 11.05.2021 11:54
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 11.05.2021
POLİTİKA
 
MECLİS'TEN İSRAİL'E ORTAK KINAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un önerisiyle AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'nin TBMM grupları, ortak bildiri yayımlayarak, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadı. Ortak bildiride, "Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yaşanan olaylar ve insanlık suçları bakımından İsrail’e karşı net bir tavır alarak, görevini yerine getirmesini talep ediyor ve destekliyoruz" denildi.

KILIÇDAROĞLU: ÜLKEYİ AKP-MHP-MAFYA ÜÇGENİ YÖNETİYOR

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısında, Cumhur İttifakı’nın AKP, MHP ve mafyanın ittifakına dönüştüğünü belirterek “Bu üçgen Türkiye’yi yönetiyor. Devletler mafya ile mücadele eder, bunlar kullanmaya çalışıyor” dedi

KARAMOLLAOĞLU’NDAN İKTİDARA ÇAĞRI: TÜRKİYE FİLİSTİN’E DESTEK OLMALI

Saadet lideri Karamollaoğlu, İsrail’in ancak güçten anladığını ve bu gücü harekete geçirmenin zamanının geldiğini ifade ederek, “Türkiye olarak nasıl ki Azerbaycan için askerî destek sağladıysak, Filistin için de en az aynı desteği sağlamamız gerektiği kanaatindeyiz. Şimdi buradan iktidarı bu konularda adım atmaya davet ediyorum” dedi.

DAVUTOĞLU’NDAN SOYLU’YA SEDAT PEKER TEPKİSİ

Organize örgüt lideri Sedat Peker'in iktidarı hedef alan açıklamalarını değerlendiren Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Peker'in daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık destek verdiğini vurgulayarak, "Devlet yeni mi öğrendi suç örgütü lideri olduğunu? Peki, daha önce devlet adına koruma veren siz değil miydiniz?" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU’NDAN İKTİDARA KONTROLLÜ AÇILMA ÇAĞRISI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümete bazı sektörler için bayram öncesi iki gün kontrollü açılma çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Maalesef esnafımızın durumu içinden çıkılmaz hale geldi. ‘Açlık ile tokluğun arası bir dilim ekmek’ demiştim geçenlerde. Yarım dilime döndü maalesef” dedi. Hükümete çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Aşağıdaki sektörler için, bayram öncesi 2 günü, kontrollü açalım. Çok, çok zordalar” ifadelerini kullandı.
 
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, İMAMOĞLU HAKKINDAKİ İDDİALARLA İLGİLİ SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 'görevden uzaklaştırılan HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü ve Fatih Sultan Mehmet'in türbesine saygısızlık yaptığı' iddialarıyla ilgili soruşturma izni vermedi.


YÜKSEL: HER VATANDAŞIMIZIN OLDUĞU GİBİ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN DA UMUDU OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, 10-16 Mayıs olarak kabul edilen Engelliler Haftası nedeniyle, "İYİ Parti Engelli Hakları Bildirisi"ni açıkladı. Yüksel, "Beklentilerin ve ümitlerin tükendiği bu dönemde, her vatandaşımızın olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın da umudu olmaya devam edeceğiz" dedi.

GELECEK PARTİSİ: KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DÖNÜŞÜME DÖNMESİN

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, kentsel dönüşüm konusunda şunları söyledi: ‘’Biz hep şunu söylüyoruz kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme dönmesin. Buna müsaade edilmemeli. Bir şehrin, neslin geleceğinden bahsediyoruz. İstanbul bize tarihin emaneti olan büyük bir miras...’’

GAZETECİ AĞIREL PAYLAŞTI: İBB’NİN KİRALAYIP AKP’YE TAHSİS ETTİĞİ ARAÇLARIN LİSTESİ

Eski İBB yönetimi tarafından 2011-18 döneminde 2 milyar 200 milyon lira bedelle kiralanan 827 aracın cumhurbaşkanlığı, AKP genel merkezi ve il başkanlığı, Irak devlet başkanlığı ve bazı vakıflara tahsis edildiği İBB Teştif Kurulu’nca tespit edilip rapor halinde sunulmuştu. Gazeteci Murat Ağırel, 2011-2018 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce kiralanıp AKP’ye tahsis edildiği tespit edilen araçların listesini yayınladı.


EKONOMİ
 
İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 13,1'E GERİLEDİ

TÜİK verilerine göre Türkiye'de işsizlik mart ayında yüzde 13,1'e geriledi. Atıl işgücü ise 2,3 puan azalarak yüzde 25.8 oldu.

TÜİK, ENAG’A SUÇ DUYURUSUNUN GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

TÜİK, bir grup akademisyenin bir araya gelerek kurduğu ve fiyat artışlarıyla ilgili istatistikler yayınlanan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) hakkında suç duyurusunda bulunma gerekçesini, ‘Sonuçlara değil veri toplama yöntemine suç duyurusunda bulunduk’ olarak açıkladı.

TRT YÖNETİMİ DE ÇİFT MAAŞLI ÇIKTI

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) yöneticilerinin çift maaşlı oldukları ortaya çıktı. 2020 yılı faaliyet raporunda, TRT yönetim kurulu üyelerinin ayda 7 bin 259 TL ücret aldığı belirtildi. Bu isimler aynı zamanda, başka kurumlarda da yönetim kurulu üyesi olarak çift maaş alıyorlar. 

ÇEK İBRAZINI YASAKLAYAN MADDE DÜZELTİLİYOR

AK Parti, son kabul edilen Torba Yasa düzenlemesi içinde yer alan ve çeklerin bankaya ibrazını yasaklayan hükmü değiştiren yeni bir teklifi TBMM’ye sundu. Buna göre karşılığı olan çekler bankaya ibraz edilebilecek. Kanun teklifi ile 18 yaş altının Bireysel Emeklilik Sistemi kapsamına alınmasına ilişkin yasal düzenlemeye gidiliyor. Üyelerine veya çalışanlarına emekliliğe yönelik taahhütte bulunan demek, vakıf, sandıklar 31 Aralık 2023 tarihine kadar kısmen veya tamamen bireysel emeklilik sistemine dâhil olabilecekler.
 
DÜNYA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ABBAS VE HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmelerde İsrail'in Kudüs'teki saldırılarını "terör" olarak nitelendirerek Filistinlilere yaşatılan zulmü en sert şekilde kınadı.

RTÜK’TEN KUDÜS TEPKİSİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlığı, Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa çevresinde İsrail polisinin Filistinlilere müdahalesini sert bir dille eleştirdi. "Kudüs'teki devlet destekli saldırılar 'terör' değil de nedir?" denilen açıklamada, "RTÜK olarak bazılarının yönetiminde bulunduğumuz bazılarında ise üye sıfatıyla tarafı olduğumuz dünyadaki görsel ve işitsel medyanın düzenlenmesindeki önemli kurumlar olan BRAF, IBRAF, EPRA, EBU ve MNRA nezdinde girişimlerimizi başlatıyoruz. Başta İslam coğrafyasının medyası olmak üzere tüm dünya basınını harekete geçirmek üzere elimizden gelen bütün gayreti aksatmadan sürdüreceğiz" denildi.

COVİD

SESSİZ SEDASIZ ‘GEÇİŞTİRİLEN’ SKANDAL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın pandeminin ilk günlerinde erkenden kullanıma sokulmasıyla övündüğü hidroksiklorokin adlı ilaç geçen hafta Covid-19 tedavi rehberinden ‘sessiz sedasız’ çıkarıldı. Uzmanlara göre bu, bilimsel ve insani bir ‘skandal’ın geçiştirilmesinden başka bir şey değil.

BAKANLIK DUYURDU: AŞI KARTI UYGULAMASI

Avrupa Birliği (AB) ülkelerine seyahatlerde, “aşı pasaportunun” hayata geçmesi beklenirken, Türkiye’den de aşı ile ilgili önemli bir adım geldi. Sağlık Bakanlığı, “Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği”ni devreye aldığını duyurdu. Bu kapsamda iki doz aşısını olmuş vatandaşlar, HES uygulamasına girerek, aşı kimlik kartlarını oluşturabilecek.

AVDAGİÇ: 5 BİN VAKA HEDEFİNE ULAŞMAMIZ ŞART

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Aylık 7,5 milyar dolar gelir elde ettiğimiz ve feda edemeyeceğimiz turizm sezonuna 20 gün kaldı. Turist rezervasyonlarının hızlanması için 5 bin vaka hedefine ulaşmamız şart." ifadesini kullandı.

BİONTECH, SİNGAPUR'DA MRNA ÜRETİM TESİSİ KURACAK

Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Singapur'da mRNA (mesajcı RNA) teknolojisine dayanan aşıları için bölgesel bir merkez ve yeni bir üretim tesisi kurmayı planladığı bildirildi.

DİĞER

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NDAN İKİZDERE AÇIKLAMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize'de Lojistik Liman Projesi deniz dolgusu için İkizdere'de açılması planlanan taş ocağı ile ilgili "İkizdere Lojistik Limanı için almamız gereken en uygun taşın olduğu bölgede yaşayan bazı vatandaşlarımızın rahatsızlığı oldu. Onlarla istişarelerimiz devam ediyor." dedi.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.