Türkiye'de bugün gündem ne? 10.05.2021

Print
Haber Tarihi : 10.05.2021 11:56
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 10.05.2021
POLİTİKA
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE ÇİFTE STANDARDA RAĞMEN AB ÜYELİĞİNDE KARARLI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan, "Türkiye, çifte standartlara rağmen AB üyeliği yolunda kararlılığını sürdürüyor" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: KANAL İSTANBUL İHALESİNE GİRECEK ÜLKEYE MESAFE KOYACAĞIZ

T24’de açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Kanal İstanbul ihalesine girecek ülkeye mesafe koyacağız, paralarını ödemeyeceğiz bizden bir banka kredi verirse günü geldiğinde o da görür. Açık, net söylüyorum. Bu ülke talan ülkesi değildir." dedi.

SOYLU, KILIÇDAROĞLU’NU SİYASET MAFYASI İLAN ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Siyasetçi ile mafya el ele tutuşursa bunlar bir araya gelip de kendi sorunlarını bir şekliyle mafya aracılığıyla Türkiye farklı bir sürecin içine evrilmiş olur” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘mafya’ ilan etti.

SEDAT PEKER: ‘MİLLETVEKİLİNİN KEMİKLERİNİ KIRDIRDIM

Organize örgüt lideri Sedat Peker, YouTube'a yüklediği videoların üçüncüsünde AK Partili eski vekil Feyzi İşbaşaran’ı jandarma karakolunda kemikleri kırılıncaya kadar nasıl dövdürdüğünü anlattı: Kemiklerini kırdırdım, yetmedi bir daha dövdürdüm.

CHP’NİN RAPORU: CİHATÇI ÇETELER CİRİT ATIYOR, İŞİD’LİLERE BİLE VATANDAŞLIK VERİLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, “AKP’nin İflas Eden Suriye ve Göçmen Politikası” başlıklı bir rapor hazırladı. İktidarın hatalı Suriye politikasının Türkiye’nin sosyo-kültürel yapısını değiştirdiğine dikkat çeken Açıkel, raporda, “Cihatçı çeteler ülkede cirit atıyor, IŞİD’lilere bile vatandaşlık veriliyor, ekonomide yer alan Suriyelilerin yüzde 95’i kayıtdışı” tespitlerine yer verdi.

ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI TANTAN, ERDOĞAN’A SESLENDİ

Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, suç örgütü lideri Sedat Peker’in gündemdeki son açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Tantan, Erdoğan’ın etrafındaki bir yapıyı işaret ederek, bu yapının Erdoğan’a sağlıklı bilgi aktarmasını engellediğini dile getirdi. Tantan, “Özellikle halkı tehdit eden o mafyamsı tipler var ya onlar bir şey değil, gücü onlara veren ve Tayyip Bey’e bilgi aktarmayan kendisini kirleten etrafındaki zihinsel kuşatmayı da temizlemesi lazım” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ
 
MERTOPOLL: NÜFUSUN YARISINDAN FAZLASI SADECE TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLİYOR

MetroPOLL Araştırma’nın verilerine göre toplumun yüzde 54’ü sadece beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Buna göre “Temel ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum” diyenlerin oranı yüzde 26.6’yken “Tüm ihtiyaçlarımı kolaylıkla karşılayabiliyorum” diyenlerin oranı yüzde 17.2. Geçen yılın nisan ayıyla karşılaştırıldığında ‘temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını’ belirtenlerde yüzde 2.2, ‘sadece temel ihtiyaçlarını karşılayabildiğini’ ifade edenlerde yüzde 5 artış kaydedildi. “Tüm ihtiyaçlarımı kolaylıkla karşılayabiliyorum” diyenlerde ise yüzde 8.8’lik bir düşüş var.
 
ESNAF VE SANATKÂRLARDAN BAYRAMDAN ÖNCE AÇILMA TALEBİ

Esnaf ve sanatkârların iş yerlerinin bayramdan önce açılmasını talep eden TESK Genel Başkanı Palandöken, "İnternet firmalarıyla rekabet etme gücü olmayan küçük esnafımıza yapılacak bu jest sayesinde bayram öncesi siftah yapılmış olur" ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİNİN ELİNDE KALAN ÜRÜNÜ ÇÖPE GİTTİ: ‘DESTEK YOK, HALİMİZİ SORAN YOK’

Tam kapanma döneminde semt pazarlarının kurulamaması sebze ve meyve üreticisini isyan ettirdi. Eskişehir'de seracılıkla uğraşan çiftçiler 300 kasa yeşilliği çöpe dökmek zorunda kaldı. Çiftçi Emrah Öz, "Pazarları bir gün açtılar ama bir günde bütün malların satılacağı yok" siteminde bulunurken, çiftçi Hüseyin Karabaş da,''3 dönüm arazimde 15 günde 25 bin lira zararım var. Kesip çöpe attık. Herkes bizim gibi. Destek yok, halimizi soran yok'' dedi.

IIF: DOLARIN GERÇEK DEĞERİ 9,5 LİRA

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) dolar/TL’nin gerçek kurunu 9.5 düzeyinde güncelledi. IIF Başkanı Robin Brooks, Twitter paylaşımında, geçmişte bu tarz değişikliklerin cari hesaptan kaynaklandığını şimdi ise kararlarını yönlendiren faktörün para akışı olduğunu belirtti. Yabancı yatırımcıların 2020’nin büyük bölümünü Türkiye’den para çıkararak geçirdiğinin altını çizen Brooks grafikleri de paylaştı.

COVİD

MİLYONLAR HARCANAN KARANTİNA TESİSLERİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

Arsus İlçesi sınırlarında kalan denize sıfır alanda 49 bin metrekare alana kurulu tesiste 113 süit oda, 500 kişi kapasiteli sosyal tesis, 32 personel lojmanı, restoranlar, konferans salonları, simultane tercüme kabinleri, çamaşırhane, ısıtma-soğutma sistemleri, jeneratör, arıtma tesisi, içme suyu isale hattı, mendirek dahil olması gereken her şey yaptırıldı. Tüm eksiklikleri tamamlandıktan sonra da bina olduğu gibi bırakıldı, çürümeye terk edildi. Kamunun parasından milyonlarca lira harcama yapılarak inşa edilen tesisler hiç kullanılmadı.

SOYLU’DAN TAM KAPANMA AÇIKLAMASI: ‘DİŞİNİZİ SIKIN’

İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada tam kapanma uygulamasının bitmesine 7 gün kaldığını hatırlatarak "Dişinizi biraz daha sıkın çocuklarımız ve yarınlarımız için" dedi.
 

DİĞER

İKİZDERE’YE DEMİR KAPI: ‘BİZİ DURDURAMAZLAR

Rize’nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat’a karşı başlayan halk direnişi 19’uncu gününde. Taş ocağı alanı çevresine hem takviye jandarma konuşlandırıldı hem demir kapı çekildi. Ancak yöre halkı direnişi sürdürmekte kararlı.


İÇKİLİ YER AÇABİLMEK İÇİN EMNİYETTEN İZİN ALINACAK

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı yasa taslağında içkili yerler ile ilgili belediyelerin yetkileri valiliklere devredilirken bu tür yerleri açabilmek için kolluk kuvvetlerinden izin alma şartı getiriliyor. AKP’nin, dokuz ayrı kanunda 20 değişiklik yapan ve yeni hükümler de içeren torba yasa teklifini TBMM’nin bayram tatilinden sonra çalışmalarına başlamasıyla gündeme getirmesi bekleniyor.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.