Türkiye'de bugün gündem ne? 09.05.2021

Print
Haber Tarihi : 09.05.2021 15:28
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 09.05.2021

AKŞENER'DEN İTTİFAKA GÖNDERME

Akşener, Millet İttifakı'na ilişkin: "Ben onlar adına konuşmaktan çekiniyorum, nezaketen. Nazik ve zarif olmaya gayret etmeliyiz o saklı kalmak kaydı ile hem Gelecek Partisi'nin hem DEVA'nın Hem Saadet Partisi'nin hem CHP'nin birlikte bir sistemde yer alması gerektiğine inanıyorum. HDP ayrı girmeli, benim kendi fikrim. Biz parlamenter sisteme geçinceye kadar farklılıklarımızı muhafaza edip müştereklerimizi öne çıkarıp hareket etmemiz gerekir" dedi.

ERDOĞAN, İMAMOĞLU’NU HEDEF ALDI: ATLARA BİLE SAHİP ÇIKAMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'un atlarına dahi sahip çıkıp, hesabını veremeyenlerin diğer konularda neler yaptıklarını düşünmek bile istemiyoruz" sözleriyle İmamoğlu'nu hedef aldı.

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A KARŞI HAMLE: ADALARDAKİ ATLAR İÇİN SORUŞTURMA İSTEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar’da faytonlara koşulan atlarla ilgili soruşturma istedi. İmamoğlu sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: ‘’ Keşke bana "Neden elini arkadan bağladın?" incelemesi yerine Adalar'daki atlarla ilgili inceleme başlatsaydınız. Geçmişten bugüne yaşanan fayton zulmünü yıllarca kimlerin görmezden geldiği, kimin çözüm ürettiğiyle ilgili tüm süreçlerin inceleneceği bir soruşturma talep ediyorum.’’

MHP’NİN AÇIKLADIĞI YENİ ANAYASA ÇALIŞMASI AKP İÇERİSİNDE DE TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin salı günü açıkladığı partisinin yeni anayasa çalışması, AKP içinde de tartışmalara neden oldu. Bahçeli’nin bu hamlesiyle “AKP’den ön aldığı” belirtilirken bu durumun “Cumhur İttifakı’nda AKP’yi, dolayısıyla da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı geri plana ittiği” ileri sürüldü.

AKP’Lİ ESKİ VEKİLDEN ÇARPICI İDDİA

AKP'den 24. Dönem Kayseri Milletvekiliği yapan Prof. Dr. Pelin Gündeş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu "ben şikayet ettim" diyen Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya'yı, babasına ait işyerinden icrayla çıkardığını söyledi. Gündeş, 400 bin liralık kirayı isteyince Akçekaya'nın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çekilmiş fotoğrafını gönderdiğini açıkladı.

CHP’Lİ İSLAM: HDP MİLLET İTTİFAKI İÇİNDE YER ALMALI

Saadet Partisi’nden istifa ettikten sonra bir süre siyasete bağımsız olarak devam eden Cihangir İslam, CHP’ye geçmesinin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.Prof. Dr. Cihangir İslam, “Muhafazakarlar en sert iktidarı AK Parti döneminde tecrübe ediyor HDP Millet İttifakı içinde yer almalı” açıklamasında bulundu.



SOYLU BU KEZ KARAR VE SÖZCÜ’YÜ HEDEF ALDI: HASTALIKLI ZİHNİYET

Soylu’ya göre her iki gazete de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik açıklamalarını çarpıttı. Soylu paylaşımında, “Yalan söylemeyi iftira atmayı demokrasi olarak tarif eden, tüm kavramları iğdiş eden hastalıklı zihniyet…” dedi.

EKONOMİ

AK PARTİLİ SORGUN’DAN TEPKİ ÇEKEN YORUM: İNTİHARLARIN NEDENİ EKONOMİ DEĞİL EŞLER

AK Partili Ahmet Sorgun, intihar vakalarının yalnızca ekonomik nedenlerden kaynaklanmadığını belirterek, "Hiçbirimizin şartları eskisi gibi değil. Bazen biri çıkıyor köprüye, çatıya falan yüzde 90’ının daha sonra eşiyle problemli olduğu ortaya çıkıyor. Bunlar toplumun güvenini sarsar" dedi.

EZBER BOZAN RAPOR

Covid-19 salgınıyla birlikte sosyal hayattan ilk izole edilen grup olan 65 yaş üstü nüfusa ilişkin ezber bozan bir rapor yayınlandı. Rapora göre Türkiye’deki yaşlı nüfusun %12’si hala ekonomik nedenlerden ötürü çalışmak zorunda. Üstelik sigortasız bir şekilde. Sanılanın aksine yaşlı nüfusun azımsanmayacak bir bölümü çeşitli sebeplerden ötürü hala işbaşında. Bu durumun başat gerekçesi ise düşük emekli maaşı aylıkları, yüksek kiralar ve kısıtlı sosyal yardım olanakları.

BAKAN KURUM: KANAL İSTANBUL’A KARARLI ŞEKİLDE DEVAM EDİYORUZ

Bakan Kurum, Kanal İstanbul projesine kararlı şekilde devam ettiklerini ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi yaz aylarında temelini atarak Kanal İstanbul projesini başlatacağız" dedi.

SEYİT TORUN: ERDOĞAN KENDİ BAKANINI, BAKAN ERDOĞAN’I YALANLIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kanal İstanbul maliyetini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 75 milyar TL, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun 15 milyar dolar yani 123 milyar TL olarak açıklaması hakkında “Kendi bakanı Erdoğan’ı, Erdoğan kendi bakanını yalanlıyor. Daha maliyet hesabını bile yapamayan iktidar, bu projenin zararlarına karşı İstanbul’u koruyamaz” dedi.

DÜNYA 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KANDİLİ ÇÖKERTECEĞİZ

Diyarbakır anneleri ile iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kandil'i çökerteceğiz ve Kandil, Kandil olmaktan çıkacak, onlar için karanlık olacak" dedi.

ERDOĞAN’DAN İSRAİL’E KINAMA: KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinlilerin yanında olduklarını belirterek, "İsrail’in ilk kıblemiz Mescidi Aksa’ya yönelik maalesef her Ramazan ayında gerçekleştirdiği menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz" dedi.




COVİD

ERDOĞAN DUYURDU: NORMALLEŞME YOLDA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ‘ilk kabine toplantısının en önemli gündem maddelerinden biri’ dediği yeni normalleşme takvimini önümüzdeki günlerde açıklayacağını duyurdu.

ÇİN’DEN AŞI AÇIKLAMASI: YAVAŞLAMA SİYASİ DEĞİL, TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ İYİ

Çin Ankara Büyükelçiliği'nden süreçteki yavaşlamanın siyasi olmadığı ve Türkiye ile ilişkilerin iyi olduğu yönünde açıklama geldi. Çin’in Ankara Büyükelçiliği, 7 Mayıs tarihi itibarıyla Türkiye’ye 26 milyon doz Sinovac aşısı teslim ettiklerini açıkladı. Kaynaklar, şimdiye dek teslim edilen 26 milyon doz aşının, Çin’in 100 milyon doz olan toplam aşı ihracatının dörtte birinden fazlasını oluşturduğunu söyledi. Türkiye'nin, Çin’den aşı ithal eden ülkeler listesinde ilk sırada yer aldığını belirten kaynak, “Çin’in aşılama oranı Türkiye’nin yarısı kadar” dedi.

SIRBİSTAN VE MACARİSTAN’LA AŞI SERTİFİKASI ANLAŞMASI

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre bakan Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Macaristan Dışişleri Bakanı Petar Szijjarto ve Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic’le telefonda görüştü Görüşmelerde, karşılıklı seyahat kısıtlamalarının kaldırılması için aşı sertifikalarının tanınması konusunda ortak düzenlemeler yapılmasına ilişkin anlaşmaya varıldı. 


DİĞER

GRİ PASAPORTUN ARDINDAN C1 VİZESİ

Türkiye'nin gündemine oturan 'gri pasaport skandalı'nın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, turizm amaçlı seyahatlerde kullanılan 'C1 vizesi' ile ilgili yeni bir iddiayı ortaya attı. Torun, “C1 Vize kolaylığının istismar edildiği, insan kaçakçılığı amaçlı kullanıldığı ileri sürülmektedir. Bu iddialar doğruysa, tersine insan kaçakçılığı boyutunda yeni bir skandalla karşı karşıyayız demektir” dedi.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.