Türkiye'de bugün gündem ne? 08.05.2021

Print
Haber Tarihi : 08.05.2021 12:34
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 08.05.2021
KulisVAR'ı takip edin Türkiye gündeminden haberiniz olsun...

Politika'dan Eğitime,Ekonomi'den Sağlığa Genel'den Bölgesele bir çok kulis haber burada...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 'YENİ ANAYASA' AÇIKLAMASI

Aşı patenti tartışmalarına yönelik açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilimde kıskançlığın olmaması gerektiğini belirterek, ''Biz ürettiğimiz aşıyı herkesle paylaşacağız'' dedi. Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin de konuşan Erdoğan, ''Çalışmamız bitmek üzere, muhalefete de sunacağız'' ifadelerini kullandı.

YALÇIN’DAN YENİ ANAYASA ÖNERİSİ TEPKİLERİNE YANIT

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisi tarafından hazırlanan yeni anayasa önerisine tepkilerle ilgili, "Sol çevrelerin MHP'nin anayasa çalışmalarına telaş ve şaşkınlık içinde verdiği tepki aczin, yetersizliğin, lümpenliğin ve çaresizliğin işaretidir" dedi.

İMAMOĞLU’NDAN SOYLU’YA: ‘HİCAP DUYUYORUM’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında başlatılan ön incelemenin gerekçesi görüntü için “Bence suç” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi: “Devletin bu makamında bulunan insanların, bu şekilde vakitlerini harcamaları kadar üzücü bir durum yok. Bir bakanın, böyle ifadede bulunmasından, ben, hicap duyuyorum utanıyorum, üzülüyorum.

DAVUTOĞLU’NDAN İKİZDERE TEPKİSİ: ‘UTANCINIZI YASAKLARLA SAKLAYAMAZSINIZ’

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, İkizdere'de yaşananları yerinde incelemeye gidecek heyete izin vermeyen Rize Valiliği’ne tepki gösterdi: Doğa ve çevre katliamı yapmaya izin var! Yaşananları yerinde görüp inceleme yapmak isteyen parti yöneticilerimize izin yok! Utancınızı yasaklarla saklayamazsınız.

CHP İKTİDARI YALANCILIKLA SUÇLADI: ‘HANİ ARACI FİRMA YOKTU?’

CHP Sinovac aşısı için Çinli üreteciyle imzalanan sözleşmeyi ifşa ederek aşıların Türkiye’ye Keymen İlaç tarafından ithal edildiğini duyurdu. Öztrak, “Demek ki biz ‘Aracı firma var’ derken doğru söylüyormuşuz, ‘Hayır, yok’ diyenler de yalan söylüyormuş” dedi.

  ÖZTRAK: 25 MİLYON DOZ AŞI İÇİN HANGİ İŞLEMİ YAPTINIZ?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Şubat ayı sonu itibarıyla Türkiye'ye teslim edilmiş olması gereken 50 milyon doz aşı nerede? Şubat sonuna kadar teslim edileceği söylenen 50 milyon doz aşıdan, teslim edilmeyen 25 milyon doz aşı için hangi işlemi yaptınız?" sorularını sordu.
 
TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ PROF. DR. MURAT ERDOĞAN’A İKTİDARI ELEŞTİRDİĞİ İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

"Politikalar değişebilir tabii ki ama "kiralık fikirliler" artık Sisi'ye "darbeci" değil, "güçlü, saygın lider", S.A. Kralı'na "katil" değil "dost" deme ölümüne savunduklarını, ölümüne yalanlama modundalar! Bu pişkin sefillerin memlekete de hizmet ettiklerine de hayrı olabilir mi?" ifadelerini kullandığı için Erdoğan'a soruşturma başlatıldı.

BERAT ALBAYRAK ORTAYA ÇIKTI, YÜZÜNDE MASKEYLE CAMİDE GÖRÜNTÜLENDİ

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak, 2020 Kasım ayında, Instragram hesabından istifa ettiğini duyurduktan sonra kayıplara karışmıştı. Bugün paylaşılan bir görselle Albayrak'ın nerede olduğu gün yüzüne çıktı. Albayrak'ın, camide yüzünde maske ile çekilmiş fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı. Fotoğrafın 7 Mayıs Büyük Çamlıca Camisi'ndeki cuma namazı sırasında çekildiği belirtildi.

EKONOMİ

TÜİK TARİHİNDE İLK: ENFLASYON ARAŞTIRMA GRUBUNA SUÇ DUYURUSU

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Bu, TÜİK tarihinde bir ilk. Suç duyurusunu Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, dün akşam katıldığı televizyon programında duyurdu. Elvan, ENAG’ın rakamlarla oynadığını öne sürerek, “Amacı TÜİK’i itibarsızlaştırmak” dedi. Elvan ayrıca Türkiye’de  yüzde 30-40’lık bir enflasyonun söz konusu olmadığını da söyledi.

ULAŞTIRMA BAKANI: ‘KANAL İSTANBUL MALİYETİ YAKLAŞIK 15 MİLYAR DOLAR’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul’un maliyeti yaklaşık 15 milyar dolar olacaktır’’ dedi. Bakan şunları kaydetti: “Altı tane köprümüz var. 2021 yılı Kanal İstanbul için çok hareketli bir yıl olacak. En az beş yıl sürmesi gereken bir proje gibi gözüküyor. İnşallah bitirip ülkemize kazandıracağız. Altı köprünün maliyeti 1,4 milyar dolar olacak.”
 
ÜRETİCİYE BAYRAM ÖNCESİ DESTEK ÖDEMESİ

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, üreticilere bayram öncesi ödeme yapılacağını duyurdu. Üreticilere toplamda 1 milyar 524 milyon 264 bin 577 lira destek ödemesi yapılacağını belirten Pakdemirli, "Tüm destek ödemeleri, hem üreticilerimize hem de ülkemize hayırlı, uğurlu, bereketli olsun" dedi.
 
TİCARET BAKANLIĞI, "İNFLUENCERLAR" İÇİN KILAVUZ YAYIMLADI

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya etkileyicileri (influencer) tarafından yapılan ticari reklam ve haksız ticari uygulamalara ilişkin yayımladığı kılavuzda, söz konusu kişilerin uyması gereken yükümlülüklere, reklam verenlerin sorumluluklarına yönelik hususları belirledi.
 
DÜNYA 

DIŞİŞLERİ’NDEN ALMANYA’YA BAŞÖRTÜ UYARISI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Almanya'da yasalaşan ve memurların dış görünüşünü düzenleyen kanuna ilişkin "Bu düzenlemenin, Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın ve Müslüman toplumun inanç özgürlüklerine zarar vermeden uygulanması ve hiçbir biçimde başörtüsü yasağına yol açmaması son derece önemlidir" açıklamasında bulundu.
 
BAKAN ÇAVUŞOĞLU: MISIR'LA DIŞİŞLERİ BAKANLARI DÜZEYİNDE BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu burada Mısır'la istikşafi görüşmelerden sonra "Dışişleri Bakanları düzeyinde bir görüşmeyi gerçekleştirebiliriz" dedi.

COVİD

YENİ GENELGE: ÇALIŞMA İZİN BELGESİ MUAFİYET SÜRESİ UZATILDI

'Tam kapanma'da muafiyet kapsamındaki işveren ve çalışanların manuel olarak doldurdukları “çalışma izni görev belgesi formunun” geçerlilik süresi 12 Mayıs'a kadar uzatıldı.

BAKAN VARANK YERLİ AŞININ 2. DOZUNU OLDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Kovid-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren VLP temelli aşının insan denemelerinin Faz-1 aşaması çerçevesinde ikinci doz aşıyı oldu.

FRANSA VE İNGİLTERE’DEN TÜRKİYE KARARI

Fransa, corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye'den gelenlere karantina uygulanmasını zorunlu hale getirdi. İngiltere'nin de, Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan "kırmızı listeye" dâhil edeceği belirtildi.

DSÖ ÇİN'İN SİNOPHARM COVID-19 AŞISINA ONAY VERDİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'in yeni tip koronavirüs salgınına karşı geliştirdiği ikinci aşı Sinopharm'ın acil kullanımına onay verdi.

EĞİTİM

OKULLAR, ÖĞRETMENLERİN İDARİ İZİNLİ OLDUĞU 10-11 VE 12 MAYIS'TA UZAKTAN EĞİTİME ARA VERECEK

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı tüm resmi ve özel okullar, kamu çalışanlarının idari izinli sayıldığı 10-11 ve 12 Mayıs'ta uzaktan eğitime ara verecek.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.