Türkiye'de bugün gündem ne? 07.05.2021

Print
Haber Tarihi : 07.05.2021 10:51
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 07.05.2021
KulisVAR'ı takip edin Türkiye gündeminden haberiniz olsun...

Politika'dan Eğitime,Ekonomi'den Sağlığa Genel'den Bölgesele bir çok kulis haber burada...

AKŞENER: ‘BİR İŞ BİRLİĞİ OLACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR’

Bir sonraki seçim için ihtimalleri değerlendiren Akşener, "DEVA ve Gelecek Partileri var, Saadet Partisi fena gitmiyor. Muhtemelen yarın bir iş birliği olacak gibi gözüküyor. DEVA ve Gelecek Partisi'nden bahsediyorum. Böyle baktığınız zaman Cumhur İttifakı adayının seçilmesi mümkün görünmüyor" açıklaması yaptı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN ‘ALKOL YASAĞI’ YORUMU: ‘İDEOLOJİK BİR TAVIR ORTAYA KOYMAYA GEREK YOK, BU BİR SAĞLIK MESELESİ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tam kapanma sürecinde uygulanacağı duyurulan alkollü içki satış yasağına ilişkin, "DSÖ bu işin başında, kuralı koymuş. Birçok aldığımız tedbirle, bunların birbirleriyle korelasyonu birbirleriyle uyarak devam ediyor. Bunu siyasallaştırmaya gerek yok, ideolojik bir tavır ortaya koymaya gerek yok, bu bir sağlık meselesi. 'Kendi düşüncelerimizi cezalandırmak istiyorlar', bu dönemde yapılabilecek haksız bir eleştiri" dedi.

SOYLU: ‘İMAMOĞLU SUÇLU AMA SORUŞTURMAYA İZİN VERMEM’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na başlatılan 'el bağlama' incelemesi için "Bu görüntüleri gördükten sonra ben de saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Bana göre suçtur. Böyle bir görüntü olamaz" dedi ancak "Ben buna soruşturma izni vermem" diye ekledi.

MANSUR YAVAŞ: ‘ADALET YARA ALIYOR’

Mansur Yavaş, İmamoğlu'na elleri arkasında bağlayarak yürümesi nedeniyle açılan soruşturmaya ilişkin "Kasıtlı olduğunu düşünmüyorum, dikkatsizlik olduğunu düşünüyorum. Adalet yara alıyor bu soruşturmada" dedi.

CHP’DEN AK PARTİ’YE CEVAP: HAYDİ ÇIKAR MASKENİ

AK Parti'nin sosyal medya hesabından paylaştığı “yalan üretim merkezi” adlı animasyon filmine CHP'den cevap geldi. CHP’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan karikatür tarzı görselde Kemal Kılıçdaroğlu ve Faik Öztrak, AK Parti'nin animasyonunda yer alan profesöre “Güldük eğlendik, hadi artık çıkar şu maskeyi” diyor. Profesör karakterinin maskesinin altından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çıktığı görülüyor.

KILIÇDAROĞLU: "ASKIDA VERESİYE DEFTERİ UYGULAMASI BAŞLATIN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Bölgesi’ndeki CHP’li İlçe Belediye Başkanları ile yaptığı toplantıda yoksulluk envanterinin çıkarılması, yardımların yapılması, askıda veresiye defteri uygulamasının başlatılması, talimatları verdi.
 
İMAMOĞLU: ‘YAPI TESPİTİ İÇİN İBB BAZI BİNALARA SOKULMUYOR’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yapı tespiti için bazı binalara İBB sokulmuyor, kentsel dönüşümde engeller çıkarılıyor. İstanbul’un en kritik meselesi çare bulmak zorunda olduğumuz en kritik meselesi. Bizim tespitlerimize göre şu an 200 bine yakın riskli yapının bir şekilde dönüştürülmesi gerekiyor. Başımıza iş gelmeden umarım bu sorunu bir çözüme kavuştururuz” diye konuştu. 

DAVUTOĞLU’NDAN MEB’E RESİMLİ TEPKİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 'Hayalimdeki Çin' adıyla ortaokul öğrencileri için resim yarışması düzenlemesine tepki gösterdi. Sosyal medya paylaşımında ‘Hayalimdeki Çin’ başlığıyla bir çocuğun resmettiği ‘Doğu Türkistan’ temalı resmi de paylaşan Davutoğlu, “Sevgili çocuklar siz de ata yurdumuzdaki kardeşlerinizin zulümden kurtulmasının hayalini resme dökün ve bu yarışmaya gönderin. Görmek istemeyenlere inat!” çağrısında bulundu.

IMF’DEN KRİTİK UYARI: FAİZ FIRTINASINA HAZIRLANIN

Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, Avrupa Üniversite Enstitüsü tarafından düzenlenen "Birliğin Durumu" başlıklı video konferans etkinliğinde küresel ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Georgieva, yaptığı değerlendirmede 'dünyanın yükselen faiz oranlarına hazırlanması gerektiğini' söyledi.

BAKAN ELVAN’DAN 128 MİLYAR DOLAR AÇIKLAMASI

Bakan Elvan, 128 milyar dolar ile ilgili yasal olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: ‘’MB Başkanımız ben ve Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı. Muhalefetten bir vekilde bunun kaybolmadığını ifade etti. Bundan sonraki süreçte dendi ki "Bu hukuki değil" dendi. Kim söyledi Sayın Kılıçdaroğlu. Bu Hazine Müsteşarlığı mügah haline geldikten sonra Hazine Müsteşarlığının yetkileri Hazine ve Maliye Bakanlığına aktarıldı. Biz daha sonra açıklama yaparak "Bu yasaldır" dedik. Buna rağmen karşı taraftan yine "hukuksuzdur" dendi.’’

BAKAN ELVAN: İLK ÇEYREKTE YÜZDE 6 BÜYÜME GÖREBİLİRİZ

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "2021 ilk çeyrekte yüzde 5,5-6, ikinci çeyrekte baz etkisiyle çift haneli, yıl genelinde de yüzde 5'in üstünde büyüme göreceğimizi düşünüyorum" dedi.

MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ YÜZDE 19'DA SABİT BIRAKTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 19 düzeyinde sabit tuttu.
 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, TÜRKİYE-MISIR İSTİŞARELERİNİN SAMİMİ VE KAPSAMLI İÇERİKTE GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİNİ BİLDİRDİ

Türkiye ve Mısır heyetlerinin Kahire'de yaptığı istikşafi nitelikli görüşmelerin samimi havada ve kapsamlı içerikte gerçekleştirildiği ve iki ülkenin, istişarelerin bu turunun sonuçlarını değerlendirip müteakip adımları kararlaştıracağı bildirildi.

ÇELİK, FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNİ GASP EDEN İSRAİL'İ KINADI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in, Filistinlilerin evlerini gasp etmesini kınadı. Çelik yaptığı açıklamada, "Gasp, işgal ve zulüm karşısında Filistinli kardeşlerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.


TATAR: YÖNTEMİ VARSA, KIBRIS CUMHURİYETİ PASAPORTUMU İADE EDECEĞİM

Kıbrıs'ta Rum lider Anastasiadis'in "Kıbrıs kimliğine, pasaportuna sahip 97 bin Kıbrıslı Türk utanmalı mı?" sözlerine yanıt veren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Benim de var ama kullanmadım. Bir yöntemi varsa iade edeceğim" dedi.

ABD'DEN HAKAN ATİLLA'YA 10 YILLIK TİCARET YASAĞI

ABD Ticaret Bakanlığı, eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla'ya 10 yıllık ticaret yasağı getirdi. Kararın gerekçesi ise 'İran'a yönelik yaptırımları delmek' olarak açıklandı.


BAKAN SOYLU: BİZİM 19 MAYIS'LA İLGİLİ DEĞERLENDİRMEMİZ YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tam kapanma süresinin 19 Mayıs'a kadar uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili, "Bizim 19 Mayıs ile ilgili bir değerlendirmemiz yok, tabi bugün itibarıyla." dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: GÜVENLİ TATİL İÇİN TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Turizm sektöründe çalışanların tamamını aşılayacağız. 15 yataklı oteller bile sertifikasyona tabi tutulacak. PCR testi uygulamamızı da genişlettik" dedi.

DTÖ'DEN, AŞILARDA PATENT HAKLARININ KALDIRILMASI İÇİN MÜZAKERELERE YEŞİL IŞIK

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi ülkeler, yeni tip korona virüs aşılarında fikri mülkiyet haklarının kaldırılması için müzakerelere başlanılmasına yeşil ışık yaktı. ABD ve Rusya'nın olumlu baktığı patent haklarının kaldırılmasıyla ilgili Almanya'nın teklife karşı olduğu açıklandı.


DOĞALGAZDA YANDAŞA GARANTİLİ PROJE

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, LNG işinin de yandaş müteahhitlere verildiğini belirtti. Gaytancıoğlu, bu projelerde büyük ihtimalle doğalgaz alım ve işletme garantisi verildiğini kaydetti. AKP'nin hemen her ihaleyi Kolin ve Kalyon inşaat şirketlerine verdiğini vurgulayan Gaytancıoğlu Meclis'e bir soru önergesi verdi. Gaytancıoğlu: “Keşan'ın Sazlıdere Köyü'nde FSRU Limanı yapımı için çalışmaya başlanmıştır. Mahkeme kararları beklenmeden ve hukuk tanımadan gizli bir biçimde yapılan bu çalışma akıllara Aliağa'da yapılmış olan FSRU'yu getirmiştir” dedi.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.