Türkiye'de bugün gündem ne? 06.05.2021

Print
Haber Tarihi : 06.05.2021 11:40
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 06.05.2021
KulisVAR'ı takip edin Türkiye gündeminden haberiniz olsun...

Politika'dan Eğitime,Ekonomi'den Sağlığa Genel'den Bölgesele bir çok kulis haber burada...
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN CHP'Lİ ERDOĞDU'YA 250 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şikâyet üzerine Erdoğdu hakkında soruşturma başlattı.

CUMHURBAŞANI ERDOĞAN, AZINLIK CEMAATLERİNİN TEMSİLCİLERİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen iftar yemeğinde, azınlık cemaatlerinin temsilcilerini ağırladı. Yemekte, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, İstanbul- Ankara Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Mor Filüksinos Yusuf Çetin, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da yer aldı.
 
İMAMOĞLU SORUŞTURMASINA AK PARTİ'DEN YORUM: GEREKSİZ BİR ADIM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Fatih Sultan Mehmet'in türbe ziyaretiyle ilgili soruşturma açılması için AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Gereksiz bir adım atılmış öyle gözüküyor" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: YEREL YÖNETİMLERİN MALİ SORUNLARI SADECE CHP'Lİ BELEDİYELERE ÖZGÜ DEĞİL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yerel yönetimlerin mali sorunları sadece CHP'li belediyelere özgü değil. AK Parti'li belediyeler, MHP'li belediyeler, İYİ Partili belediyeler de kaynak yetersizliğinden büyük ölçüde şikayet ediyorlar." dedi.

AKŞENER: DAMAT BAKANLA KAYINPEDERİ 128 MİLYAR DOLAR ÜZERİNDEN BİR TASARRUF YAPMIŞ FAKAT DİĞERLERİNİN HABERİ YOK

KRT TV’de açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Damat bakanla kayınpederi 128 milyar dolar üzerinden bir tasarruf yapmış fakat diğerlerinin haberi yok." ifadelerini kullandı.

AKŞENER’DEN KOCA’YA: ‘YAZIKLAR OLSUN’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘Çin açıklaması’nı eleştirdi: “Müslüman Türk kadınlar, Uygur kardeşlerimiz tecavüze uğruyor, soykırıma uğruyor. Aramızdaki hassas konuları kaşımakmış… Yazıklar olsun, böyle bir şey olabilir mi?”

BEŞTAŞ: GERÇEKTEN KAPANDIK MI?

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş 'tam kapanma' sürecini eleştirdi. TBMM'deki basın toplantısında bir seçmenin “Yoksulları eve gönderdiler, zenginleri tatile gönderdiler” sözlerini aktaran Beştaş, “Gerçekten kapadık mı, kapanma böyle mi oluyor?" şeklinde konuştu.
 
İLKER BAŞBUĞ’A 3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında "Türkiye Cumhuriyetinde Güç Odaklarının Mücadelesi" serisinin üçüncü kitabına ilişkin, 4 Ocak'ta bir gazete yaptığı söyleşide kullandığı sözler nedeniyle yürütülen soruşturma tamamlandı.  "Darbe" imasında bulunduğu iddia edilen Başbuğ hakkında,  3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

GAYE USLUER CHP'DEN İSTİFA ETTİ

Eskişehir'de 25 ve 26’ncı dönem CHP milletvekilliği yapan ve halen parti meclis üyesi olan Prof. Dr. Gaye Usluer, sosyal medyadan partisinden istifa ettiğini açıkladı.


İŞSİZLİĞİN TAVAN YAPTIĞI KENTE 90 MİLYONLUK PARK

Adıyaman’da, Adalet Bakanlığı’nın açtığı 9 kişilik temizlik görevlisi alımı ilanına 5 bin 217 kişinin başvurduğunu kentte, görülmemiş maliyetle millet bahçesi yapılıyor. AKP'li Adıyaman Belediyesi ve Devlet Su İşleri de projenin altyapısı için 10 milyon TL harcadı. Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, millet bahçesinin 90 milyon TL'ye mal olacağını açıkladı.

ENFLASYON VE KUR BEKLENTİSİNDEKİ ARTIŞ SÜRÜYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mayıs ayı beklenti anketinde enflasyon ve döviz kurlarına yönelik artış beklentisi devam etti. Bir önceki anket döneminde yüzde 13.12 olan tüketici enflasyonu beklentisi 13.81'e çıkarken, dolar/TL cephesinde beklenti 8.57'den 8.71'e çıktı.
 
KANUNİ SONDAJ GEMİSİ İLK GÖREVİ İÇİN KARADENİZ'E AÇILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni Sondaj Gemisinin ilk görevi için Karadeniz'e açıldığını söyledi. Gemi ilk sondajını Sakarya Gaz Sahası’nda yapacak.


ERDOĞAN MERKEL İLE GÖRÜŞTÜ

Rusya lideri Putin'in ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile de görüştü. Erdoğan, görüşmede Türkiye-AB ilişkilerinde yakalanan ivmenin kaybolmaması gerektiğini söyledi.
 

BAKAN KOCA: ‘AŞI NEREDE’ DİYENLER ÇİN İLE ARAMIZI BOZDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Çin'den aşı gelecekti nerede' diye soranların Pekin ile Ankara arasındaki ilişkileri bozmaya çalıştığını ileri sürerek, “Başarılı olduklarını söyleyemem ama hasar verdikleri kesin” dedi. Nüfusun 3 katı kadarlık doz aşı için anlaşmaların imzalandığını belirten Koca, ‘Aşı ve sözleşme nerede?’ sorularını cevapsız bıraktı.

BAKAN KOCA: ÇİN'LE 100 MİLYON DOZLUK ANLAŞMA İMZALADIK

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu. Çin aşısı Sinovac ile ilgili iddialara yanıt veren Bakan Koca, Sinovac aşısı için iki seferde toplam 100 milyon doz için anlaşma imzalandığını söyledi.
 
BİONTECH CEO'SU ŞAHİN: SALGIN 2022 ORTASINA KADAR SÜRER

Salgınla mücadelede aşılamanın önemine dikkat çeken BioNTech şirketinin CEO'su Uğur Şahin, sürü bağışıklığına 2020 yılının ortalarında ulaşılabileceğini söyledi.



ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINDAN "İKİZDERE" AÇIKLAMASI: ENDİŞEYE GEREK YOK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, "İkizdere'de endişe gerektirecek bir durum yok. Liman, çevresel açıdan en doğru yaklaşımlarla ve çevreye karşı etkileri azami şekilde kontrol altına alınarak inşa ediliyor" dedi.

TBP BAKŞANI: RAMAZAN’DA İÇKİ SATIŞ REKORU BU HÜKÜMETE NASİP OLDU

TBP’yi ‘halkın parlamentosu’ olarak gören Aybaş’la bu noktaya nasıl gelindiğini, yasağın içki satışlarını nasıl etkilediğini, muhalefet partilerinin ve tabii tüketicinin tavrını konuştu. Aybaş:.’’Şu an Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk defa Ramazan ayında yılbaşı cirosunun iki katı ciro yapıldı. Tekel bayileri yine yapamadı, zincir marketler yaptı. Bu alkol satışı rekoru da bu hükümete nasip oldu.’’

TÜRKİYE DEMOKRASİ TALEBİNİN EN FAZLA ARTTIĞI ÜLKELER ARASINDA

Dünyanın 53 ülkesinde demokrasi algısını ölçen 2021 Demokrasi Algı Endeksi'nin sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Latana ile Demokrasiler İttifakı Vakfı tarafından dünya genelinde yapılan ankete 50 binden fazla insan katıldı. Endeks'e göre Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğuna inananların oranı yüzde 45. Yüzde 53 ise hükümetin pandemi sürecinde özgürlüklerini fazla sınırlandırdığı kanaatinde.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.