Türkiye'de bugün gündem ne? 04.05.2021

Print
Haber Tarihi : 04.05.2021 11:53
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 04.05.2021
CHP, EGM GENELGESİNİN İPTALİ İÇİN DANIŞTAY'A BAŞVURDU

Hükümetin toplumsal olaylarda verdiği talimatın sonucu olarak ortaya çıkan şiddetin görüntülenmesini engellemeye çalıştığını ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Bir genelgeyle Anayasa, kanunlar, Anayasa Mahkemesinin kararları yok sayılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün bu genelgesinin iptali için, Danıştay’a dilekçemizi verdik." dedi.

AKŞENER'DEN EYT AÇIKLAMASI: BİLİYORUM, SABRINIZ TÜKENDİ

İYİ Parti lideri Meral Akşener, emeklilikte yaşa takılanlara yönelik "Biliyorum, sabrınız tükendi. Ama az kaldı, yüzünüzü biz güldüreceğiz" ifadelerini kullandı.

‘BU PEŞKEŞTİR’: İKİZDERE’DEKİ TAŞOCAĞI, CENGİZ HOLDİNG’E ÇED KARARINDAN ÖNCE VERİLMİŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Rize’nin İkizdere ilçesinde açılmak istenen taşocağının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ihale edilmeden Cengiz İnşaat’a verildiğini öne sürdü: “ÇED kararı yok, ihale yok. Proje sahibi bakanlık, ama e-posta olarak Cengiz Holding’de çalışan bir mühendisin e-posta adresi verilmiş. Yani ihaleden, ÇED kararından önce bu taşocağının Cengiz Holding’e verileceği belirlenmiş, belli olmuş. Bu peşkeş çekmektir.”

İMAMOĞLU: KANAL İSTANBUL PROJESİNDE HENÜZ OLGUNLAŞMIŞ BİR SÜREÇ YOK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanal İstanbul projesinde henüz olgunlaşmış bir süreç yok, umut ediyoruz ki olmayacak." dedi.

İMAMOĞLU’NDAN ‘İBB ARAÇLARI’ AÇIKLAMASI: ‘BAZI VERİLER YOK EDİLMİŞ’

İBB Başkanı İmamoğlu, 2011-2018 yılları arasında İBB'nin 2 milyar 200 milyon lira ödeyerek kiraladığı araçlar hakkında inceleme yapan teftiş kurulunun raporunu değerlendirerek ikinci kez görevi teslim aldıklarında birçok aracın iade edildiğini ve bazı verilerin yok edildiğini söyledi. Raporun ellerindeki bilgilerle ortaya konulduğunu belirten İmamoğlu, konunun incelenmesi için Valiliğe yaptıkları başvurunun da reddedildiğini dile getirdi.

İSTANBUL İÇİN ‘YEŞİL ŞEHİR’ MUTABAKAT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında ‘yeşil şehir aksiyon planı mutabakat metni’ imzalandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk projenin, ‘İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü TÜYAP metro hattı projesi’ olarak belirlendiğini söyledi.
 
BAHÇELİ’DEN ‘3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ’ MESAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 Mayıs Türkçülük günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Varlığını Türklüğünün bekasıyla perçinlemiş bir dava ve düşünce insanı, hiçbir baskı ve şiddete boyun eğmeyecektir" dedi.



METROPOLL: ‘İLK DEFA OY KULLANILACAK OYLARIN %33’Ü CHP’DE’

MetroPOLL Araştırma’nın verilerine göre 2018 milletvekili seçimlerinde yaşı tutmadığı için oy kullanmayanların çoğunluğun tercihi yüzde 33’le CHP.
 
 
İMALAT PMI, 11 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI Nisanda 50,4'e geriledi. PMI, nisan ayı verisiyle birlikte son 11 ayın en düşük seviyesini görmüş oldu.
   
NİSAN'DA DIŞ TİCARET AÇIĞI %32 AZALDI

İhracat nisan ayında yıllık bazda yüzde 109 artışla 18 milyar dolar olarak gerçekleşti. İthalat ise yüzde 61,4 artarak 21,9 milyar dolar oldu. Nisan ayında dış ticaret açığı 3,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

 
BAKAN ÇAVUŞOĞLU: LİBYA'NIN BÜTÜNLÜĞÜ, BAĞIMSIZLIĞI VE SİYASİ BİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

Libya'da gerçekleştirilen temaslar sırasında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Libya'nın bütünlüğü, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasına önem veriyoruz" açıklamasında bulundu.

ÇELİK: KKTC'Yİ YOK SAYAN YAKLAŞIMLA MÜZAKERE YAPILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cenevre'deki Kıbrıs görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Çelik, ''Kıbrıs Türkü'nü yok sayan, KKTC'yi yok sayan, Kıbrıs Türk davasını yok sayan herhangi bir yaklaşımla müzakere yapılması söz konusu değildir.'' dedi.


İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 81 İL VALİLİĞİNE 'MARKET TEDBİRLERİ' KONULU GENELGE GÖNDERDİ

İçişleri Bakanlığı, marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceğini bildirdi.

AĞUSTOS AYINDA İKİ YERLİ VİRÜS İLACI KULLANIMA GİRECEK

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Ağustos ayında iki yerli virüs ilacının kullanıma gireceğini duyurdu. Mandal, yerli VLP virüs aşısı için de tarih verdi.


BASIN BELADA: SANSÜR, KOVULMA, HAPİS

Türkiye, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü yine ‘etkileyici’ rakamlarla karşılamayı başardı. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) verilerine göre 43 gazeteci hala cezaevinde. Medyanın yüzde 90’nın merkezi otorite tarafından sindirildiği mevcut durumda, her üç gazeteciden biri de artık işsiz.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.