Türkiye'de bugün gündem ne? 01.06.2021

Print
Haber Tarihi : 01.06.2021 22:39
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 01.06.2021

 
POLİTİKA

'İNFAZ PAKETİ' KOMİSYONDAN GEÇTİ: 3 PARTİDEN MUHALEFET ŞERHİ

“Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, AK Parti ve MHP oylarıyla Adalet Komisyonu’ndan geçti. TBMM'de görüşülecek teklife CHP, HDP ve İYİ Parti muhalefet şerhi koydu. Muhalefete göre teklif bu şekilde yasalaşırsa, "Cumhuriyet savcıları bağımlı hale getirilecek ve savcı bağımsızlığı tasfiye edilecek.

YILDIRIM’IN ‘KOKAİN’E KARŞI MASKE’ SAVUNMASI GÜMRÜK KAYITLARINA TERS DÜŞTÜ

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ‘kokain’ kaçakçılığı suçlamasına karşılık eski başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ı “Venezuela’ya maske ve test kiti yardımı götürdü” diye savunması gümrük kayıtlarıyla ters düştü. Erkam Yıldırım’ın Venezuela’da bulunduğu döneme ait kayıtlarda maske bulunmadı. Test kiti kaydı ise Yıldırım ile ilgisiz bir özel firmaya ait.

YSK’DAN VENEZUELA AÇIKLAMASI

Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı medya kuruluşlarında, "Kurul üyesi Yunus Aykın'ın, 6 Aralık 2020'de gerçekleşen Venezuela Ulusal Meclis seçimlerine, Kurulu temsilen gözlemci olarak iştiraki ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan ceza davası arasında bağlantı kurularak, gerçeğe aykırı haberler yayımlandığı" belirtildi.
 
DAVUTOĞLU’NDAN SADAT İDDİASINA CEVAP

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in SADAT iddiasına ilişkin, “Benim dönemimde Türkmenlere destek yapıldı. Kimse de bunu teröristlere destek olarak göremez. Onlar Esad zulmüne karşı kendilerini koruyorlardı. Benim dönemimde yapılan yardım devletin resmi kurumları aracılığıyla yapıldı” dedi.

METİN KIRATLI’DAN SURİYE İDDİASINA CEVAP

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Twitter  hesabı üzerinden organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Kıratlı, "Hakkımda sosyal medya üzerinden yapılan mesnetsiz ve hukuksuz beyanlara karşı iftira ve hakaret suçlarından ilgililer hakkında gerekli hukukî süreç başlatılmıştır" ifadesini kullandı. Peker, Suriye'de ticaret yapabilmek için Cumhurbaşkanlığı'ndan Metin Kıratlı'ya 'başvurulması' Murat Sancak ve Ramazan Öztürk gibi isimlerden de 'onay' alınması gerektiğini iddiasında bulunmuştu.

İMAMOĞLU’NDAN KANAL İSTANBUL PAYLAŞIMI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Davutoğlu’nun Kanal İstanbul’a ilişkin açıklamalarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak, “Haziran’da Beton Kanal’ın temelini atmaya çalışanlar, çok ciddi yanlış içinde. Seçilmiş son Başbakan ve Gelecek Partisi Lideri Sn. Ahmet Davutoğlu uyarıyor. Dikkatle dinleyiniz” dedi.

 
İMAMOĞLU: KİPTAŞ'TAKİ ARSA YOLSUZLUĞUNUN BELGESİ ELİMİZDE

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu KİPTAŞ'ta yapılan bir arsa yolsuzluğunun belgelerinin ellerinde olduğunu ancak İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermediğini söyledi.

HAYATLI ÇİFTÇİ: BAKAN GELDİ YEMEK YEDİ REKLAM YAPTI GİTTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay ziyaretinde çiftçilerin dertlerini dinledi. Çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’in kendilerini dinlemeden şehirden ayrıldığını, hatta güvenlik gerekçesiyle yanına bile yaklaşılamadığını dile getirdi. Videoda konuşan çiftçiler şunları söyledi: ‘’Sayın bakanımız geldi soğandan hiç bahsetmedi. İki tane, üç tane ağa, Ziraat Odası Başkanı beraber gittiler. Bir yerde oturdular yemek yediler, çiftçilerden hiç kimse ulaşamadı, derdini anlatamadı. Ulaşmaya çalıştık ‘Güvenlik gerekçesiyle‘ dediler yanına bile yaklaştırmadılar. Reklam yaptılar gittiler.’’

ÖZEL, ATATÜRK’E 'LANET OKUDUĞU' GEREKÇESİYLE İMAM MUSTAFA DEMİRKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ayasofya Camii'nde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e "lanet okuduğu" gerekçesiyle Yıldırım Beyazıt Camii imamı Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

 
EKONOMİ
 
TÜİK: EKONOMİ İLK ÇEYREKTE YÜZDE 7 BÜYÜDÜ

Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak-Mart 2021 dönemini kapsayan gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verilerine göre, Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüdü.
 
BAKAN VARANK: 30 MİLYAR DOLARA YAKIN OTOMOTİV İHRACATI YAPIYORUZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Otomobili projesinin sektörde işaret fişeği olduğunu belirterek, "30 milyar dolara yakın otomotiv ihracatı yapıyoruz" dedi.
 
MERKEZ BANKASI'NA GÖRE TÜRKİYE'DE KRİPTO PARALARIN 9 RİSKİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kripto varlık raporu hazırladı. Raporda kripto varlıkların asli bir değerinin olmadığı ve değerinin çok oynak olduğu belirtildi. Raporda bu nedenlerle hesap değer birimi veya değişim aracı olarak bu para birimlerinin kullanılmalarının mümkün olmadığını ifade edildi. Raporda kripto paralara ilişkin riskler de sıralandı.
 
DÜNYA
 
AB'DEN TÜRKİYE-YUNANİSTAN SINIRINDA GÖÇMENLERE KARŞI DİJİTAL BARİYER

Avrupa Birliği (AB) Meriç Nehri üzerinden Türkiye'den yasadışı yollarla ülkeye geçmek isteyen göçmenleri durdurmak amacıyla 3 milyar euro harcayarak, Yunanistan sınırında dijital bir bariyer inşa etti. 





OECD: TÜRKİYE’NİN HALKINA DOĞRUDAN DESTEĞİ ÇOK AZ
OECD’ye göre, salgının sürmesi, düşük istihdam ve hanehalkı geliri, yüksek borçluluk ve refinansman maliyetleri gibi unsurlar hem hane halkı hem de işletmelere doğrudan destek gerektiriyor. Türkiye doğrudan destek listesinde ise sınıfta kalan ülkelerden biri. IMF’nin Mali İzleme Raporu’na göre, gelişmiş ülkeler milli gelirlerinin yüzde 16’sından fazla doğrudan destek olarak uyguladı. Ancak Türkiye’de bu oran sadece yüzde 2. Gelişmekte olan diğer ülkelerin ortalaması ise yüzde 4. Raporda Türkiye’nin pandemi döneminde ağırlıklı olarak kredi büyümesine dayalı bir politika izlediği vurgulanıyor. Ancak raporda bu politika için ‘sürdürülemez’ yorumu yapılıyor.

COVİD

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAZİRAN'DA ALINACAK COVID-19 ÖNLEMLERİNİ AÇIKLADI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı ardından 1 Haziran'da başlayacak yeni COVID-19 önlemlerini açıkladı. Buna göre Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecek. Restoran, kafe, spor salonları vb. 07.00-21.00 saatleri arasında açık, üniversiteler 13 Eylül'de açılıyor.

YURT DIŞINDAN GELEN YOLCULARA AŞI SERTİFİKASI YA DA 'NEGATİF TEST' ŞARTI
Türkiye'ye yapılacak yurt dışı uçuş seferlerinde yolculardan seyahat tarihlerinden 14 gün önce aşı olunduğuna dair belge veya varıştan önceki 72 saat içinde yapılmış PCR testinin negatif sonucunu ibraz etme zorunluluğu getirildi.

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN AŞI SERTİFİKASINDA ANLAŞTI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Atina’da Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, "Aşı sertifikasında anlaştık. Negatif olan iki ülkenin vatandaşları seyahat edebilecek. İki ülkede aşıları karşılıklı olarak tanıma kararı aldık. Kararın iki taraflı turizme katkıda bulunacağına inanıyoruz." dedi.

DİĞER

BAKAN SELÇUK'TAN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "1 Haziran itibariyle ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi’den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz." açıklamasında bulundu.​

İKİZDERE’DE EYLEM YASAĞI 15 GÜN DAHA UZATILDI
Rize’nin İkizdere ilçesinde yöre halkının Cengiz İnşaat’ın açmak istediği taş ocağına karşı başlattığı direnişe karşı eylem yasağı 15 gün uzatıldı.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.