Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Print
Haber Tarihi : 11.03.2024 10:36
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

IRAK VE SURİYE'NİN KUZEYİNDE 11 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 10 PKK'lı, Fırat Kalkanı bölgesinde ise 1 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

ERDOĞAN, İZMİR’DEN İSTANBUL SEÇİMLERİ POLEMİĞİNE GİRDİ: “İSTANBUL’DA BİR TUTMAYIN KÜÇÜK ENİŞTEYİ KARAKTERİ VAR”

Erdoğan, İzmir’de konuştu: “CHP'nin başında güya bir genel başkan var. Ama varlığı yokluğu belli değil. Bu genel başkana gelen posta koyuyor giden posta koyuyor. Sabah erken kalkan eline mikrofonu önce alan Özgür efendiden rol çalıyor. Anlaşılan Bay Kemal’in ahı kurultayın üzerinden henüz 4 ay bile geçmeden bunları tutmaya başladı. Bir de İstanbul’dan kendini göstermek için sürekli azarlanıp duran tutmayın küçük enişteyi karakteri var. Kibirli bir eda ile ha bire atıp tutuyor. Ama herhangi bir icraatı baki değil. Zaten yarım gün mesai yapıyor.”

ERDOĞAN, İMAMOĞLU'NUN SLOGANINI HEDEF ALDI: BU DUVARLARDAKİ HANİ 'TAM İLERİ' DİYOR YA ŞİMDİ ONA 'TAM İLERİ YOLUN AÇIK OLSUN' DEMEK LAZIM

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sloganını hedef alarak, "Bu duvarlardaki hani 'Tam ileri' diyor ya şimdi ona 'Tam ileri yolun açık olsun' demek lazım" dedi.

ÖZEL'DEN İSTANBUL AÇIKLAMASI: ÇOK YÜKSEK RAKAMLARA ULAŞACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul seçimi ile ilgili, "İstanbul'da 14 olan belediye sayımızı başkanımız 14 artı 14 diye, 28 olarak bir hedef koyuyor, çok yüksek rakamlara ulaşacağımızı müjdeliyorum" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL: "BEN KİMSEYİ ‘DEĞİŞİMCİ’ DİYE ÖDÜLLENDİRMEDİM. ‘DEĞİŞİMCİ’ DEĞİL DİYE DE CEZALANDIRMADIM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, aday belirleme süreciyle ilgili konuştu, " Ben kimseyi ‘değişimci’ diye ödüllendirmedim. ‘Değişimci’ değil diye de cezalandırmadım” dedi.
 

ÖZGÜR ÖZEL’DEN CHP’NİN REKLAMINI YAYINLAMAYAN TRT’NİN GENEL MÜDÜRÜNE TEPKİ: “SENİN DE, SANA O TALİMATI VERENİN DE BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRMEZSEM BENİM ADIM ÖZGÜR ÖZEL DEĞİL”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne’de düzenlenen mitingde TRT’nin, CHP’nin hazırladığı reklam filmini yayınlamamasına tepki gösterdi. Özel, “AK Parti filmini teslim etmiş, ertesi gün yayına alıyorlar. Biz tekrar başvurduk. Bizim yayınımızı neden yapmıyorsunuz, dedik. ‘Mart ayı için rezervasyonumuz doldu’ dediler. Şimdi TRT’ye söylüyorum. Bunu yapan TRT Genel Müdürü. Er ya da geç Özgür Özel senin alnını karışlayacak. Bunlar bir bir kenara yazılır. CHP’liden vergiyi alıp TRT’ye veriyorsunuz. Parasıyla yayınlamıyorsunuz. TRT olarak devletin televizyonu AK Parti’yi, MHP’yi yayınlayacaksın, CHP’yi yayınlamıyorsun. Senin de sana o talimatı verenin de bunu burnundan fitil fitil getirmezsem benim de adım Özgür Özel değil, bunu böyle bilin” dedi.

AKŞENER: “HİZMET, PROJE ÜZERİNDEN KONUŞAN SİYASİ PARTİLER YA DA ADAYLARA DOĞRU YÖNELİNİRSE HERKES KENDİNİ TOPLAYACAK”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu seçimde esnafımız şunu yapabilse çok iyi olacak. Türkiye çok sert bir kutuplaşmadan geçiyor. Siz de çırak çıkıyorsunuz. Halbuki seçim, seçmenin bayramıdır. Hem yerel hem genel seçimde vizyonlar, projeler, hizmetler tartışılır... Hizmet, proje üzerinden konuşan siyasi partilere ya da adaylara doğru yönelinirse herkes kendini toplayacak” dedi.

MERAL AKŞENER, BANDIRMA’DA: “İKİ DOKTOR SİZE EMANET. ORHAN VE TURHAN KARDEŞİM, DOKTORLARA ‘DEFOLUN GİDİN’ DENİLEN BİR DÖNEMDE, İKİSİ DE TÜRKİYE’YE HİZMET ETMEYİ İSTEYEN KARDEŞLERİM”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bandırma’da “İki doktor size emanet. Birisi Bandırma Belediye başkan adayımız, Orhan kardeşim, tıp doktoru. Turhan kardeşim, tıp doktoru. Doktorlara ‘Defolun gidin’ denilen bir dönemde, ikisi de Türkiye’ye dönüp hizmet etmeyi isteyen kardeşlerim. Sizlere emanet ediyorum” dedi.

AKŞENER'İN 'SİYASETİ BIRAKACAĞIM' SÖZLERİNE ZORLU'DAN AÇIKLAMA: MİLLETİMİZE BİR ÇAĞRIDIR

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Meral Akşener'in 'Bu seçimde oy vermezseniz evime döneceğim. Siyaseti bırakacağım' sözlerine yönelik, "Genel Başkanımızın bu noktadaki ifadesi vatandaşlarımıza, milletimize bir çağrıdır" dedi.

SEÇİMLERE KENDİ ADAYLARIYLA GİRME KARARI ALAN YENİDEN REFAH PARTİSİ’NİN LİDERİ ERBAKAN: ŞANTAJIN DİK ALASINI YAPIYORLAR!

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, seçime ayrı girme kararlarından ötürü tüm AKP kanadından gelen suçlama ve tepkilere yanıt verdi. Erbakan, "şantajın dik alasını gördüklerini" anlattı.

FATİH ERBAKAN: HEP AYNI HİKAYELER AMA ENFLASYONUN DÜŞECEĞİ YOK

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Her bahar, 'Bu bahar enflasyon düşüyor.' Her yaz, 'Bu yaz sonu enflasyon düşüyor.' Her sene, 'Bu sene sonunda enflasyon düşüyor.' Hep aynı hikayeler ama enflasyonun düşeceği falan yok. Bir kere Merkez Bankası, 'Yıl sonunda dolar 40 lira olacak' diyor. Orta vadeli programda, hükümet, 'Yıl sonunda dolar 45 lira olacak' diyor" dedi.
 

AHMET TÜRK'TEN BURCU KÖKSAL YORUMU: ÖZEL VE İMAMOĞLU SORUMLU DAVRANDILAR

DEM Parti’den yeniden Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Türk, CHP Afyon Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın açıklamalarına ilişkin olarak, “CHP’li Burcu Köksal’ın açıklaması Kürtleri hem kendisine hem de partisine karşı güvensiz hale getirdi. Ama bu olay üzerinden bütün CHP’yi sorgulamak doğru değil” dedi.

TUNCER BAKIRHAN'DAN BURCU KÖKSAL'A: BAŞINA DEM PARTİ KADAR TAŞ DÜŞSÜN

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Haram seçmen taşıyanlar Veysel Karani’ye gelerek dua ediyor. Her bir haram seçmene karşı iki tane helal seçmen getirin" dedi. CHP'li Afyon Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın tepki çeken "Belediyenin kapısı DEM Parti’liler hariç herkese açık olacak" sözlerine değinen Bakırhan, "Sabah akşam kalkıp DEM Parti diyorlar. Onların başına DEM Parti kadar taş düşsün" ifadelerini kullandı.

DEM PARTİ EŞ BAŞKANI HATİMOĞULLARI: GELİN KÜRT SORUNUNU HEP BERABER ÇÖZELİM

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “2024 nevruzu çağrımızı buradan bir kez daha yineliyoruz, Kürt sorunu barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmelidir. Bugün Kürt sorununu çözmüş olan bir Türkiye, elbette Orta Doğu’da barış talebinde bulunduğu zaman, Rusya-Ukrayna savaşında barış çağrısı yaptığı zaman daha gerçekçi ve sahici olur. Buradan çağrımızı yineliyoruz, gelin Kürt sorununu hep beraber çözelim” dedi.

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A: EKONOMİSTİM DEDİ, EKONOMİNİN KURALLARINI ALTÜST ETTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Başakşehir Belediye Başkan adayı Mesut Öksüz ile birlikte Güvercintepe Meydanı’nda halkla buluştu. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ı eleştirdi, “Bu ülkenin ekonomisi, bu ülkenin sorunları bu kadar ağır olur muydu? Bakın olmazdı. Ama bir kişi çıktı ne dedi? ‘Ben ekonomistim’ dedi. Ekonominin kurallarını altüst etti. Hatırlayın suçu faize, sonucu enflasyona bağladı. Ve yeni bir kural yazmaya kalktı. Bu yazmaya çalıştığı kural, hepimizin başına dert oldu. İşi bilmez ekonomi bakanlarını göreve getirdi. Liyakat aramadı. Aradığı şey şuydu: ‘Ben ne dersem onu yapsın.’ Oraya işi bilen biri gelse, onun dediğini yapmayacaktı” dedi.

İMAMOĞLU’NDAN, MURAT KURUM’A: VATANDAŞLARIMIZ SPOR OLSUN DİYE Mİ O KUYRUĞA GİRİYOR? ÖZÜR DİLE!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP adayı rakibi Murat Kurum’un Kent Lokantalarını eleştiren sözlerine Esenyurt'tan yanıt verdi, "Vatandaş spor olsun diye mi kuyruğa giriyor?" diye sordu. Halkın kuyruklardaki perişanlığı, yoksulluğu ile dalga geçildiğini belirten İmamoğlu, "Bu utanmazlığın hesabını vereceksin. Allah sana vicdan versin, akıl versin" dedi. İmamoğlu rakibine bu yaklaşımı nedeniyle "milletten özür dile" çağrısı da yaptı.

CHP DİYARBAKIR İL BAŞKANI, AFYON ADAYI BURCU KÖKSAL’IN İHRACINI İSTEDİ: “IRKÇI İNSANLARIN PARTİDE YERİ YOK”

CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak” diyen CHP Afyon adayı Burcu Köksal’ın ihracını istedi: “Genel Merkezime sesleniyoruz. Bu tip ırkçı insanların partide yeri yoktur. Derhal ihracını istiyoruz. Daha Bolu’nun o talihsiz açıklamalarını hazmetmezken böyle bir açıklama bizi çok yaralamıştır. Halkın içine çıkamıyoruz. Herkes hesap soruyor.”
 

HÜDA PAR ADAYIYLA FOTOĞRAFI İÇİN PARTİSİNİN İNCELEME BAŞLATTIĞI DEM BATMAN ADAYI, AHMET TÜRK İLE AK PARTİLİ RAKİBİNİN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI: “HEDEF GÖSTERİLMEMİZİN ASIL SEBEPLERİNİ AÇIKLAYACAĞIZ”

DEM Parti Batman eş Belediye Başkan Adayı Mehdi Öztüzün, HÜDA PAR Batman adayı Serkan Ramanlı ile maç izlediği görüntüler için partisinden gelen tepkilere ve “inceleme başlattık" açıklamasına kazan kaldırdı. “Bir fotoğraf karesi ile hedef gösterilmemizin asıl sebeplerini halkımıza bu akşam açıklayacağız” diyen Öztüzün, HÜDA Par adayı Serkan Ramanlı’nın DEM Parti bürosuna ziyaretinin ve Ahmet Türk’ün AK Parti Mardin adayı Abdullah Erin’le sohbetinin görüntülerini paylaştı.

DEM BATMAN ADAYI MEHDİ ÖZTÜZÜN’DEN PARTİSİNE TEPKİ: “BU SİYASET AĞALARININ İNTİKAMIDIR. ESKİ SİYASET İHTİYACA CEVAP VERMİYOR. YENİNİN DOĞUŞUNA İZİN VERİLMİYOR”

DEM Parti Batman eş Belediye Başkan Adayı Mehdi Öztüzün, önce önseçim sonuçlarına rağmen adaylığının kadın kotasına takılmasına karşı çıktığı için, daha sonra da HÜDA PAR Batman adayı Serkan Ramanlı ile maç izlediği için partisinden gelen eleştirilere ve “inceleme başlattık" duyurusuna Youtube’dan cevap verdi: “Eski siyaset artık halkın ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Yeninin doğuşuna da izin verilmiyor. Biz o yeniye talibiz. Sıffın Savaşı’nda Muaviye Kuran ayetlerini mızraklarının uçlarına takmıştı. Batman’da kadın özgürlüğü mücadelesini mızrakların ucuna geçirdiler. Bu, önseçimde kaybeden siyaset ağalarının intikamıdır.”

YRP MÜLTECİLERİN DEPORT YAZILI KUTULARA DOLDURULDUĞU ANİMASYON VİDEO İÇİN ÖZÜR DİLEDİ: “PARTİMİZİN RESMİ GÖRÜŞÜNÜ YANSITMIYOR”

Yeniden Refah Partisi, Fatih belediye başkan adaylarının paylaştığı, mültecilerin “deported” yazılı kutulara doldurularak uçakla yollandığı, "Fatih, Fatihlilere teslim edilecek. Ahlak yoksa, düzensiz göç vardır" ifadelerinin yer aldığı animasyon videoyu kaldırttı: “İslami ve insani hassasiyetleri yüksek bir anlayışa mensup Milli Görüşçüler olarak söz konusu paylaşımı görür görmez harekete geçerek yayından kaldırılmasını sağladık. Tasvip etmediğimiz ve derhal yayından kaldırttığımız video sebebiyle şayet kalbi kırılan kardeşlerimiz varsa yine de özür diler haklarını helal etmelerini dileriz."

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ'TAN RAMAZAN AYI MESAJI: SİSTEMATİK KATLİAM, İŞKENCE VE TACİZLERİN SON BULMASI İÇİN DUA EDELİM

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gazze'nin, Kudüs'ün, Doğu Türkistan'ın ve bütün mazlum coğrafyaların kurtuluşunun Müslümanların vahdetine, dayanışmasına ve birlikte hareket etmesine bağlı olduğuna işaret ederek, "İdrak edeceğimiz ramazan ayının bu anlamda yeni bir uyanışa ve dirilişe vesile olmasını temenni ediyorum" ifadesini kullandı. Erbaş, "Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların, sistematik katliam, işkence ve tacizlerin son bulması için yüce Mevla'ya dua edelim" dedi.

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR?

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN KİRALARDA YÜZDE 25 ZAM SINIRI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarında yüzde 25 zam sınırına ilişkin konuştu. Yılmaz, "Temmuz yaklaştığı zaman bir etki değerlendirme yapılacak, artılarına, eksilerine bakılacaktır. Enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata, hepsine bakılarak bir karar verilecektir" dedi.


DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

REFAH'A ASKERİ OPERASYON

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası uyarılara rağmen yakın zamanda Gazze'nin güneyindeki Refah'ta Hamas'a karşı askeri operasyon başlatacaklarını söyledi.

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK: NETANYAHU YÖNETİMİNİN TÜRKİYE ALEYHİNE YAPTIĞI AÇIKLAMALAR YOK HÜKMÜNDEDİR

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Masum insanların hayatını topluca hedef alan Netanyahu yönetiminin ve katliam şebekesinin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye aleyhine yaptığı açıklamalar yok hükmündedir" dedi.

İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU’DAN "BİNLERCE GÖZALTI YERİ HAZIRLANMASI" TALİMATI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Maliye, Savunma ve Ulusal Güvenlik Bakanlıklarına "binlerce gözaltı yerinin acilen hazırlanması talimatı verdiği" belirtildi.

BİDEN VE NETANYAHU ARASINDA GERİLİM YÜKSELDİ, İSRAİL LİDERİ YANIT VERDİ: YANILIYOR!

Hafta sonu yaptığı açıklamalarda Biden, Netanyahu'nun "yaptıkları hamleler sonucunda yaşanan masum can kayıplarına daha çok dikkat etmesi gerektiğini" ve İsrail Başbakanı'nın duruşunun ülkenin çıkarlarına karşı sonuçlara sebep olduğunu ifade etti. Netanyahu, pazar akşamı Politico'da yayımlanan söyleşisinde Biden'a karşılık verdi. Netanyahu, "Eğer Biden, çoğunluğa karşı kendi çıkarlarım için politikalar izlediğimi ve bunun İsrail'in çıkarlarına zarar verdiğini düşünüyorsa, iki konuda da yanılıyor" dedi.

RUS BASINI: PUTİN, NAVALNİ'NİN ÖLÜMÜNDEN DÖRT SAAT ÖNCE BATI'YLA TUTUKLU TAKASI İÇİN ABRAMOVİÇ'LE GÖRÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen ay Rus muhalif lider Aleksey Navalni kuzeydeki bir cezaevinde ölmeden saatler önce milyarder Roman Abramoviç ile bir araya gelerek Batı'yla tutuklu takası üzerine konuştuğu iddia edildi.

OSCAR’A DAMGA VURAN KONUŞMA: “YAHUDİLİKLERİNİN BİR İŞGAL TARAFINDAN GASP EDİLMESİNİ REDDEDEN İNSANLAR OLARAK BURADAYIZ”

Oscar Ödülleri’ne en iyi film dahil yedi dalda ödül kazanan Oppenheimer damga vurdu. Törendeki konuşmaların en çarpıcısı ise Auschwitz toplama kampında görevli bir Nazi komutanı ve ailesinin günlük hayatını anlatan The Zone of Interest ile en iyi yabancı film ödülünü alan yönetmen Janothan Glazer'in teşekkür konuşmasıydı: “Şu anda burada Yahudiliklerinin ve Holokost'un, 7 Ekim kurbanları ya da Gazze'de devam eden saldırılar gibi pek çok masum insanın çatışmasına yol açan bir işgal tarafından gasp edilmesini reddeden insanlar olarak duruyoruz."

BM: KIBRIS'TA TEKRAR BİRLEŞME YA ŞİMDİ, YA ASLA

Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi Colin Stewart, Kıbrıs'ın tekrar birleşmesi için kritik bir dönemece yaklaşıldığını söyleyerek "Ya şimdi, ya asla" dedi.

 
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.