Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Print
Haber Tarihi : 05.03.2024 09:59
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?
Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

ÇANAKKALE'DE 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi. Bursa'da deprem korkusuyla ikinci kattan atlayan kişi hayatını kaybetti.

ERDOĞAN'IN GÜNDEMİNDE EK ZAM YOK: EMEKLİ MAAŞINI 66 LİRADAN 10 BİN LİRAYA ÇIKARDIK, NEREDEN NEREYE...

Kabine toplantısı ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşları için beklenen konuşmayı yapmadı. Emeklilerin zam beklentisine ilişkin somut bir açıklama yapmayan Erdoğan, "Emekli maaşını 66 liradan 10 bin liraya, nereden nereye. Asgari ücreti 184 liradan 17 bin liraya çıkarmış, her anlamda milletimizin refah seviyesini katlayarak yükseltmiş bir hükümet olarak çalışanlarımızın ve emeklilerimizin bugünkü sıkıntılarına gözlerimizi kapamamız mümkün mü?" diye konuştu.

ÖZEL: EMEKLİ, UZUN ADAMDAN HAKKINI ALACAK

Kırklareli Lüleburgaz'da halk buluşmasında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Sokaklardan korkmayacağız, meydanları boş bırakmayacağız, elbette yıkıp yakmayacağız, elbette kimseye zarar vermeyeceğiz ama kısa çöp, uzun çöpten hakkını alacak, emekli uzun adamdan hakkını alacak" açıklamasını yaptı.

ÖZGÜR ÖZEL: BÜTÜN EMEKLİLERİ 31 MART'TA SANDIKTA BİRLEŞMEYE DAVET EDİYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı buluşmada “Türkiye’nin bütün yoksullarını, bütün işsizlerini, bütün esnaflarını, bütün çiftçilerini, bütün emekçilerini ve bütün emeklilerini 31 Mart’ta sandıkta birleşmeye davet ediyorum” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL, LÜLEBURGAZ’DA: “MHP’DEN GİDENLERİN İTİRAZI, DEVLET BAHÇELİ’NİN U DÖNÜŞÜNE VE DÜN TÜKÜRDÜĞÜ YÜZÜ BUGÜN ÖPMESİNEDİR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde düzenlenen mitingde “Hep beraber Türkiye ittifakındayız. Bu ittifakın içinde muhafazakar demokratlar var. Bu ittifakın içinde milliyetçi demokratlar var. Geçmiş seçimlerde birlikte olduğumuz ittifak ortaklarının kıymetli seçmenlerinin itirazı bitmedi ki ittifakımız bitsin. İtirazları saray düzeninedir. İtirazları sömürüyedir, israfa, yolsuzluğadır. MHP’den ayrılıp gidenlerin itirazı, Devlet Bahçeli’nin U dönüşünedir. Dün tükürdüğü yüzü bugün öpmesinedir. Dün hakaret ettiğine bugün methiye düzmesinedir. Bu itirazların hiçbirisi bitmedi” dedi.

ÖZEL'DEN, ADAY GÖSTERİLMEYİNCE CHP'DEN İSTİFA EDİP BAĞIMSIZ ADAY OLAN TÜRKER'E: BAŞKALARI KAZANSIN DİYE BİZE KAYBETTİRECEK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendisi aday gösterilmeyince partiden istifa ederek bağımsız belediye başkan adayı olan Serdar Türker'e yönelik olarak, "Ön seçimi kaybedenlerden, düne kadar altı oklu rozetin gücünden istifade eden birisi, gidip belediyede koltuğa parti sayesinde oturmuş birisi, şimdi partisini bırakmış gitmiş karşımıza aday olmuş. Bize kaybettirecek ki başka birileri kazansın diye" dedi.

BAHÇELİ'DEN FİLİSTİN ÇAĞRISI: TÜRKİYE VE TÜM İSLAM ÜLKELERİ TAVRINI İLAN ETMELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. "Ramazan ayında, İsrail ile Filistin arasında ara çözüm değil, kalıcı ve kesin çözüm oluşturulmalıdır." diyen Bahçeli, "Gerekirse Türkiye her ihtimali masaya koyup restini çekmeli." ifadesini kullandı.

KÜRŞAD ZORLU: BİZ NE DEMLENENLERDEN NE DEMLEYENLERDEN OLMA DÜŞÜNCESİNE SAHİBİZ

İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu, yaptığı basın açıklaması ardından, Özgür Özel’in Manisa’da Türkiye ittifakından söz ederek iyi parti seçmenine seslenmesini nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru üzerine, “Bizim ittifakımız milletimizledir. Biz ne demlenenlerden ne demleyenlerden olma düşüncesine sahibiz” dedi

EKREM İMAMOĞLU: "5 YILDA, 25 YILA BEDEL İŞ YAPTIK 10 YILDA, 50 YILA BEDEL İŞ YAPACAĞIZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Alibeyköy Lojistik Merkezi Açılışı Töreni”nde konuştu. CHP Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Mithat Bülent Özmen’in eşlik ettiği İmamoğlu, hizmete açtıkları merkezin, Tarihi Yarımada ve çevresindeki yoğun trafiğin önüne geçeceğini ve yaya güvenliğini üst seviyeye çıkaracağını vurguladı. Bölgesel ve çevresel anlamda olumsuzlukları bünyesinde barındıran Yenikapı’daki Emniyet Otogarı’nı, açılışını yaptıkları modern Alibeyköy Lojistik Merkezi’ne taşıma kararı aldıklarını aktaran İmamoğlu, taşınmaya direnenleri eleştirdi, "5 yılda 25 yıla bedel iş yaptık, 10 yılda 50 yıla bedel iş yapacağız" dedi.

İMAMOĞLU'NDAN KURUM'A YANIT: "SADECE YENİ AÇACAĞIMIZ METROLAR 20 KM'DEN FAZLA, GELSİN BİRLİKTE ADIMLAYALIM"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu gazetecilerin soruları üzerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile AKP İBB Adayı Murat Kurum'a yanıt verdi, "Sadece şimdi açacağımız metrolar 20 küsur kilometre. İsterse gelsin beraber adımlayalım bakalım adımlayabilecek mi?", "Cumhurbaşkanımız muhtemelen benim bütün cümlelerimi kopyalayarak aynı cümlelerle propaganda yapacak ama tutmaz" dedi.

MURAT KURUM'DAN İMAMOĞLU'NA: YARI ZAMANLI MEVCUT İBB BAŞKANI METRO FATİHİYİM DİYOR, HADİ ORDAN!

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum Sultanbeyli halk buluşmasında açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Kurum "Bugün yarı zamanlı Mevcut İBB başkanı ne diyor? Ben metro fatihiyim diyor. 5 yılda sadece 8km metro yapan sen mi Fatih olacaksın. Sultanbeyli'nin metrosunu bitiremeyen sen mi fatih olacaksın? Hadi ordan" ifadelerini kullandı.

MURAT KURUM'DAN İMAMOĞLU'NA: SEN İSTANBUL'U KADERİNE TERK EDERKEN, BEN DEPREM BÖLGESİNDE...

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum Sultanbeyli halk buluşmasında açıklamalarda bulundu. Kurum burada yaptığı konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Kurum, İmamoğlu'na yönelik "Sen Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olup İstanbul'u kaderine terk ederken, ben deprem bölgesinde 3 ayda 180 bin konutun temelini atıyordum. Sen kendi genel başkanını devirmek için otel odalarında gizli gizli toplantı yaparken, ben İstanbul'a 3 yüz 65 milyarlık yatırım yapıyordum" dedi.

TURGUT ALTINOK'UN ÇAKARLI ARAÇ KONVOYU BU SEFER DE ANKARA NALLIHAN SOKAKLARINDA!

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok’un çakarlı araç konvoyu bu kez Ankara’nın Nallıhan ilçesinde görüntülendi.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER DAVASINDA, HAKİMDEN MANİFESTO GİBİ KARŞI OY YAZISI: “AĞAR, EKEN VE ŞAHİN ÖRGÜTÜN LİDERLERİ, KARARLAR YARGININ HALİNİ ORTAYA KOYUYOR”

JİTEM Davası’nda Mehmet Ağar, Korkut Eken, İbrahim Şahin gibi isimlerin de aralarında olduğu sanıklara verilen beraat ve zaman aşımı kararları istinafta onadı. Karara heyet üyelerinden Ayhan Altun, 160 sayfalık muhalefet şerhiyle karşı çıktı: “Yasa dışı terör örgütüne maddi-manevi destek verdiklerini değerlendirdikleri Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kaynağı ‘belirlenemeyen’ bir liste dahilinde infaz etmek üzere zamanın Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kemal Ağar liderliğinde bir araya gelen sanıklar İbrahim Şahin ve Mehmet Korkut Eken'in teşkilatlanmaları sırasında hızlı bir şekilde eyleme giriştikleri artık bilinmektedir.”

BAKAN KOCA, DEPREMDEN KORKUP İKİNCİ KATTAN ATLAYAN BİR VATANDAŞIN HAYATINI KAYBETTİĞİNİ DUYURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çanakkale Yenice'de bu akşam meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem sırasında Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşın, korku sebebiyle ikinci kattan atladıktan sonra hayatını kaybettiğini açıkladı.

EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

BAKAN ŞİMŞEK: VERGİLERİN GENEL ORANINDA ARTIŞ OLMAYACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bloomberg HT-Habertürk ortak yayınında, vergilerde genel oranların artırılması konusunun gündemlerinde olmadığını, borsa ve diğer alanlarda piyasayı bozacak bir çalışma içinde olmadıklarını belirtti.

TÜİK ENFLASYONU YÜZDE 67.07 OLARAK AÇIKLADI. MEHMET ŞİMŞEK: “MART’TAN İTİBAREN ENFLASYON TRENDE OTURACAK, PROGRAMIMIZIN TEMEL ÖNCELİĞİ ENFLASYONLA MÜCADELE”

Şubat'ta yıllık enflasyon TÜİK'e göre yüzde 67'ye yükseldi, ENAG'a göre ise bu oran yüzde 121 oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Enflasyonu aşağı çekmenin bütün koşulları kalıcı bir şekilde hazırlanıyor", "Mart'tan itibaren enflasyon trende oturacaktır", "Seçim sonrası Türkiye'ye ciddi kaynak girişi olacak." TCMB Eski Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara: "2023 Haziran'dan sonra TÜİK'in enflasyon ölçümünün büyük oranda düzeldiğini memnuniyetle görüyorum."

ENAG, YILLIK ENFLASYONU YÜZDE 121.98 OLARAK AÇIKLADI

ENAG yıllık enflasyonu yüzde 121.98 olarak açıkladı. Şubat ayında en yüksek artış yüzde 7,56 ile konut fiyatlarında oldu. Konut fiyatlarını yüzde 5,84 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubu izledi.

TÜİK: TÜFE ŞUBATTA AYLIK YÜZDE 4,53 ARTTI

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Şubatta aylık bazda yüzde 4,53, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ- ÜFE) yüzde 3,74 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 67,07, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 47,29 olarak gerçekleşti.

AVM'LER 2023'TE CİROLARINI YÜZDE 99,6 ARTIRDI

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Ciro Endeksi'nin 2023 sonuçları açıklandı. Verilere göre, alışveriş merkezi metrekare cirosu 2023'te bir önceki yıla göre nominal değerde (enflasyondan ayrıştırılmamış) yüzde 99,6 artış gösterdi.

OTOMOTİV SATIŞLARINDA TÜM ZAMANLARIN ŞUBAT REKORU

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı.

APPLE ÜRÜNLERİNE ZAM GELDİ

Apple'ın Türkiye'de satılan ürünlerine zam geldi. Zamla birlikte en ucuz iPhone modeli 29 bin liraya yükselirken, en pahalı iPhone modeli 110 bin liraya dayandı.

DİSK-AR: GIDA ENFLASYONU RESMİ ENFLASYONU KATLADI!

DİSK Araştırma Merkezi (DİSK-AR)'ın raporuna göre, resmi gıda enflasyonu yüzde 71,1, dar gelirlinin gıda enflasyonu yüzde 111,7 iken, 2005’ten bu yana ortalama fiyatlar 18 kat, gıda fiyatları da 27 kat arttı.

UCUZ ET KUYRUĞU ÇİLESİ: "KENDİLERİ PAŞA GİBİ YİYİP İÇİP YATIYORLAR"

Başkentte ucuz et almak isteyen vatandaşlar Ulus’ta, iki bina arasına sıkışan yerde uzun kuyruklar oluşturuyor. Kuyrukta bekleyen, ismini vermek istemeyen bir emekli "Kendileri paşa gibi yiyip içip yatıyorlar. Ondan sonra emekliye 10 binden fazla vermem diyorlar. Çetelere veriyorlar halka gelince hepsi de fakir" dedi.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: IRAK SINIRLARIMIZI GÜVEN ALTINA ALACAK ÇEMBERİ TAMAMLAMAK ÜZEREYİZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. Bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız." dedi.

AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI MEYER-LANDRUT'TAN VİZE AÇIKLAMASI: ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRIYORUZ

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, vizeye erişimini kolaylaştırmayı sağladıklarını belirterek, "2023 itibarıyla baktığımızda Türkiye'de, önceki yıllara göre en yüksek sayıda Schengen vizesi verilmiş. Herhalde tüm dünyada en fazla sayıda Schengen vizesinin verildiği ülke." dedi.

KURTULMUŞ: TÜRKİYE'NİN AFRİKA KITASINA YAKLAŞIMI, BÜTÜN AFRİKA HALKLARIYLA YAKIN İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEKTİR

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin Afrika kıtasına yaklaşımı, kazan-kazan prensibi çerçevesinde bütün Afrika halklarıyla yakın işbirliğini geliştirmektir." ifadesini kullandı.

HAİTİ'DE CEZAEVİ BASKINLARINDA 3 BİNDEN FAZLA SUÇLUNUN KAÇMASININ ARDINDAN OHAL VE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Karayip ülkesi Haiti'de silahlı çetelerin ülkenin en büyük iki cezaevini basmasının ve 3 biden fazla mahkûmun kaçmasının ardından ülkede 3 günlüğüne olağanüstü hal ilan edildi.

HAİTİ’DE ÇETE İSYANI: HAPİSHANE BASTILAR, BAŞKENTİN YÜZDE 80’İNİ ELE GEÇİRDİLER, HÜKÜMETİN İSTİFASINI İSTİYORLAR

2021’de başbakanın silahlı çeteler tarafından evi basılarak öldürüldüğü Haiti’de, ülkeye güvenlik gücü bulmak için Kenya’ya giden başbakanın yokluğunda silahlı çeteler iki hapishaneyi bastı, en az 12 kişi öldü ve yaklaşık 3.700 mahkum firar etti. Hükümet sokağa çıkma yasağı ilan etti ama silahlı çeteler başkentin yüzde 80’ine hakim ve Başbakan’ın istifasını istiyor. Birleşen silahlı çetelerin başında eski polis memuru ve çete lideri Barbekü lakaplı Jimmy Chérizier var.

TATAR, BMGK'NİN 60 YIL ÖNCE KIBRIS'A BARIŞ GÜCÜ GÖNDERİLMESİNİ İÇEREN KARARINI ELEŞTİRDİ

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Kıbrıs'a barış gücü gönderilmesini içeren 4 Mart 1964 tarihli 186 sayılı kararını eleştirerek, "Haksız ve siyasi kararı sonlandırın." ifadesini kullandı.

FIA BAŞKANI, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DETAYLANDIRDI: FORMULA 1, TÜRKİYE'YE DÖNEBİLİR

Formula 1 Dünya Şampiyonası ve Dünya Ralli Şampiyonası'nı (WRC) düzenleyen FIA'nın Başkanı Mohammed Ben Sulayem, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la iki organizasyonun da Türkiye'ye dönmesi ihtimali üzerine konuştuklarını belirtti.

ABD’NİN GAZZE SİYASETİNDE KIRILMA. BAŞKAN YARDIMCISI KAMALA HARRİS, “ACİL ATEŞKES” İSTEDİ

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris: "Gazze'de yaşanan büyük acılar göz önünde bulundurulduğunda en azından önümüzdeki 6 hafta boyunca derhal ateşkes sağlanmalıdır ki şu anda masada olan husus da bu."

BM: HAMAS'LA BAĞI OLDUĞU İDDİA EDİLEN UNRWA ÇALIŞANLARIYLA İLGİLİ KANITLAR BİZE ULAŞMADI

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Hamas'la ilişkisi olduğu iddia edilen 12 kişiyle ilgili kendilerine henüz "delil niteliğinde kanıt" sunulmadığını belirtti.

BM GENEL KURUL BAŞKANI FRANCİS: GAZZE'DE DURUM KORKUNÇ, İNSAFSIZ VE UTANÇ VERİCİ

BM Genel Kurul Başkanı Dennis Francis: "Gazze'de durum korkunç, insafsız ve utanç verici. Yüzlerce insanın gıda yardımı sırasında öldürülmesi ve yaralanması karşısında dehşete düştüm." dedi.

MISIR'DA İHVAN HAREKETİNİN 8 LİDERİNE İDAM CEZASI VERİLDİ

Mahkeme 37 sanığa müebbet, 6 sanığa 15 yıl, 7 sanığa 10 yıl hapis cezası verirken, 21 sanığın ise beraatine hükmetti

İSVİÇRE EMEKLİYE 13'ÜNCÜ MAAŞA "EVET" DEDİ

İsviçre'de "Yaşlılıkta iyi bir yaşam için" inisiyatifinin girişimi ile dün düzenlenen referandumda sandıktan emeklileri sevindirecek kararlar çıktı. Buna göre referanduma katılan seçmenlerin yaklaşık yüzde 60'ı, ülkedeki emeklilere yılda 13'üncü bir maaş verilmesine "evet" dedi. Emeklilik yaşının 65'ten 66'ya kademeli olarak yükseltilmesine ilişkin ikinci öneride ise seçmenlerin çoğunluğu "hayır" oyu kullandı.

MİT BAŞKANI İBRAHİM KALIN ABD’DE: CIA BAŞKANI İLE BİR ARAYA GELECEK

MİT Başkanı, Washington’da CIA Başkanı William BURNS ile bir araya gelecek.İstihbarat yetkilileri ile görüşecek olan MİT Başkanı Kalın, Beyaz Saray’da, Kongre’de ve Dışişlerinde de temaslarda bulunacak. MİT Başkanı Kalın’ın ajandasında ikili ilişkilerin yanı sıra PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleri ile mücadele yer alıyor.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.