Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Print
Haber Tarihi : 20.02.2024 12:02
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

BAKAN BAYRAKTAR: HEYELAN RİSKİ NEDENİYLE ARAMA FAALİYETLERİNİ DURDURDUK

Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat tarihinde meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan 9 işçiyi arama faaliyetleri heyelan riski nedeniyle durduruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden kazasının yaşandığı sahada ciddi heyelan riski bulunduğunu belirterek, "Bu risklerden dolayı şu anda sahada arama faaliyetlerini durdurmuş durumdayız." dedi. 
 
MARMARA'DA BATAN GEMİDEKİ DENİZCİLER ARANIYOR

İmralı Adası açıklarında batan Batuhan A. isimli gemideki kayıp denizcilerden Zeynep Kılıç'ın cansız bedenine ulaşan ekipler, kayıp 5 denizci için çalışmalarını sürdürüyor. Kayıp denizcilerden Hüseyin Tutuk'un ailesine gönderdiği video üzerine harekete geçen savcılık, kayıp denizcilerin telefon görüşmelerini mercek altına aldı. 
 
PROF.DR. GÖRÜR'DEN İSTANBUL UYARISI: 300 MİLYON TON MOLOZU NEREYE GÖMECEKSİNİZ?

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara'da seçilecek belediye başkanlarına 'fayları inceleyin' tavsiyesinde bulundu.                               Marmara'daki     fayların                               7.2               ile                   7.4                 büyüklüğünde   deprem üretebileceğine işaret edip olası İstanbul depremi sonrası oluşacak tabloya değindi. "300 milyon ton deprem molozunun nereye gömeceksiniz bana söyleyin" dedi.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: AZERBAYCAN İLE OMUZ OMUZA HAREKET EDİYORUZ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barış anlaşmasının imzalanmasının bölgemiz ve dünyada barış, huzur ve istikrar için yeni bir umut kaynağı olacağı şüphesizdir. Bu süreçte Azerbaycan ile birlikte omuz omuza hareket ediyoruz" dedi. 
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A: BU AZİZ MİLLETİME KENDİMİ ANLATAMADIM AMA SENİN NE TEHLİKELİ BİRİ OLDUĞUNU ANLATACAĞIM, BOP EŞ BAŞKANI!

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu aziz milletime kendimi anlatamadım, anlatan da olmadı… Ama senin ne tehlikeli biri olduğunu anlatacağım milletime! BOP eş başkanı” dedi.
 
ÖZGÜR ÖZEL: ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELMEYEN BİR CHP GENEL BAŞKANI YOKTUR HER ŞEY GÖZE ALINMIŞTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "CHP’nin bütün genel başkanları ölümü dahi göze almıştır. Bakın süreçlerine. Ölümle burun buruna gelmeyen bir CHP Genel Başkanı yoktur. O yüzden her şey göze alınmıştır. Başka türlü bu makama talip dahi olamazsınız, talep açamazsınız, bu kadar nettir bu. Her şeyi göze alacaksınız. Geçmişinize güveneceksiniz, kendinize güveneceksiniz. Düşünsenize, şöyle bir hata bulduklarında ne kadar büyütüyorlar. Diliniz sürçüyor. Cümlede yüklemle tümleç yer değiştirdiğinde bütün her yerde manşetsiniz. Geçmişinize, kendinize, ailenize, ekibinize sonsuz güveneceksiniz. Yoksa perişan ederler sizi" dedi.
 
MHP, ADAY LİSTELERİNİ SEÇİM KURULLARINA TESLİM ETTİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 31 Mart yerel seçimlerine katılacak aday listelerini seçim kurullarına teslim ettiklerini duyurdu.
 
ATATÜRK'E BEDDUA EDİLDİ, İMAM HALİL KONAKCI GÜLEREK AMİN DEDİ

II. Abdülhamid’in torunu Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu’nun düğününde çekildiği iddia edilen videoda, Mustafa Kemal Atatürk için “Selanik’ten gelen dönme” ifadeleri kullanıldı. Konakcı'nın duaya amin derken güldüğü anlar ise dikkat çekti.
 
AKŞENER'DEN "ATATÜRK'E BEDDUA" TEPKİSİ: SADECE TUTUKLANMALARI DEĞİL, ACİLEN TEDAVİ DE EDİLMELERİ LAZIM

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Osmanlı hanedanından olduğu iddia edilen bir kişinin düğününde Atatürk'e beddua edilmesine tepki gösterdi. Akşener, "Kirli zihniyetlerine yüce dinimizi alet eden bu ahlaksızlar, Atatürkümüzün gölgesinden bile korkan bu hazımsızlar, sözde devlet görevlisi olan bu şarlatanlar şimdiye kadar her türlü şey oldular da bir tek insan olamadılar! O yüzden sadece tutuklanmaları değil, acilen tedavi de edilmeleri lazım" diye yazdı.
 
CHP'DEN HATAY AÇIKLAMASI: LÜTFÜ SAVAŞ'IN ADAYLIĞININ DEVAMINA KARAR VERİLDİ

CHP'nin basına servis ettiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız."
 
İMAMOĞLU: BU SEÇİM DÖNEMİNDE ÇOKLU BİR RAKİPLE KARŞI KARŞIYAYIM

İstanbul Ticaret Odası'nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ile görüşen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ben açıkçası bu seçim döneminde çoklu bir rakiple karşı karşıyayım. İstanbul'da rakibimiz olan siyasi parti temsilcisine ya da onları temsilen yapılan birtakım siyasi müzakerelerde, şahsıma dönük tutarlı tutarsız, yalan yanlış yorumlar yapılacaktır" dedi. 
 
İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A: YILLARDIR ORDU’YU YÖNETEN KENDİLERİYDİ ZATEN, NEYİN TEHDİDİNİ YAPIYORLAR ŞAKA GİBİ!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu AKP Belediye Başkan adayı Hilmi Güler için seçmenden oy isterken kullandığı “Bizim olmadığımız bir büyükşehir belediyesi doğalgazı nasıl getirecek?" ifadelerine tepki gösterdi. İmamoğlu, “Yıllardır Ordu’yu yöneten kendileriydi zaten neyin tehdidini yapıyorlar şaka gibi” dedi.
 
İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU’DAN ERDOĞAN’A TEPKİ: TEHDİT SİYASETİNE HEP BERABER KARŞI ÇIKMAMIZ LAZIM

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın, Erdoğan’ın Ordu’daki doğalgaz açıklamasını eleştirdi. Zorlu, “Bu tehdit siyasetine hep beraber karşı çıkmamız lazım. Böyle demokrasi olmaz. 31 Mart’ta siyasi iktidara anlatmamız gerekiyor.” dedi.
 
ZORLU: YAPAY ZEKAYI KEŞKE 14 MAYIS'TAN ÖNCE DE KULLANSALARDI

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP'nin bazı belediye başkan adaylarının belirlenmesinde yapay zekadan faydalanmasına ilişkin, "Böyle teknolojilerin siyasete uyarlanması faydalı bir şey. Ama keşke bu anlayışı, 14 Mayıs'tan önce, Sayın Meral Akşener o masada bu teklifini getirdiğinde de yapmış olsalardı bugün belki çok farklı bir Türkiye'ye uyanmış olacaktık" açıklamasında bulundu.
 
BULDAN’DAN YAKIN TARİHE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR: DEVLET, İMRALI NOTLARINI KANDİL’E İLETMEMİZİ İSTİYORDU

Eski HDP eş Genel Başkanı ve DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, “Çözüm Süreci”nde yaşananlara dair kendi tanıklığı ve şimdiye kadar yayınlanmamış önemli bilgiler aktardı. İmralı Heyeti içinde görüşmelere katılan tek kadın üyenin kendisi olduğunu belirten Buldan, “Devlet, İmralı notlarını Kandil’e iletmemizi istiyordu” dedi. Buldan, milletvekilliği süresinin dolmasından sonra aktif siyaseti bırakacağını açıkladı. Programda Türkiye’nin 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’le karşılaşmasını da aktaran Buldan, Evren’in yakalarındaki Hakkâri ismini görünce kendilerine, “Kuyruklulardan mısınız?” diye sorduğunu anlattı. 
 
7,5 YIL HAPİSLE CEZALANDIRILMIŞTI: ERZURUM'DAN HÜDA PAR ADAYI OLDU

HÜDA PAR’ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kerbela Şanlı'nın Gaffar Okan ve 5 koruma polisinin öldüğü suikast olayının faili olduğu, İçişleri Bakanlığı'nın 10 milyon lira para ödüllü kırmızı kategorisinde aranan Necmettin Şanlı ile Veysi Şanlı’nın kardeşi olduğu ortaya çıktı
 
CHP, DEM PARTİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPMA KARARI ALDIĞI ESENYURT’TAKİ ADAYINI ‘SAĞLIK SORUNLARI’NI GEREKÇE GÖSTEREREK DEĞİŞTİRDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Esenyurt ike Güngören ilçelerine sağlık sorunları nedeniyle yeni adaylar atadı. CHP’nin Esenyurt adayı Ahmet Özer, Güngören adayı Yüksel Yalçın oldu. Esenyurt’ta CHP’yle 'kent uzlaşısı' olduğunu DEM açıklamıştı
 
İYİ PARTİ ESENYURT TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ, SEÇİMDE İMAMOĞLU'NU DESTEKLEME KARARI ALDI

İYİ Parti'nin aday tanıtım toplantısının yapıldığı gün Esenyurt Teşkilatı ve Meclis Üyeleri İYİ Parti'nin İBB Adayı Buğra Kavuncu'yu değil Ekrem İmamoğlu'nu destekleme kararı aldı. Bu kararın ardından Esenyurt Teşkilatı üyeleri ve Meclis Üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla istifa ettiklerini bildirdi.
 
İBRAHİM ÖZKAN'DAN SONRA GÖREVE GELEN İBB İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ SUAT SARI İSTİFA ETTİ

Aralık ayında istifa eden İbrahim Özkan yerine göreve getirilen İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili Suat Sarı, göreve başladıktan 2 ay sonra istifa etti.
 
GELECEK PARTİSİ'NDE TOPLU İSTİFA: MHP'YE KATILDILAR

Gelecek Partisi Bolu İl Başkanı Özkan Güneç ve tüm parti yöneticileri ile üyeler, partilerinden istifa ederek MHP'ye katıldı.
 
TEİS BAŞKANI SAYDAN: BAZI İLAÇLAR BULUNAMIYOR

Türkiye’de yaşanan ilaç yokluğunun gün geçtikçe arttığını belirten TEİS Başkanı Nurten Saydan, “Özellikle yurt dışından gelen başta kanser ilaçlarının da olduğu bazı ilaçlara ulaşmakta sorun yaşıyoruz” dedi.
 
VARTİNİS KATLİAMI’NA ‘ZAMAN AŞIMI’ KARARININ GEREKÇESİ: “SİYASAL, FELSEFİ, IRKİ, DİNİ SAİKLERLE İŞLENDİĞİNE İLİŞKİN KESİN DELİL BULUNMADI”

Muş’un Korkut ilçesine bağlı Vartinis (Altınova) beldesinde, 3 Ekim 1993’te, 7’si çocuk 9 insanın yakılarak katledildiği Vartinis Katliamı davasında verilen zaman aşımı kararının gerekçesi açıklandı. Mahkeme, katliamın siyasal, ırki ve dinin kastıyla yapıldığına ilişkin şüpheden uzak ve kesin delil bulunmadığını belirtti. Davada dönemin Hasköy İlçe Jandarma Komutanı Bülent Karaoğlu yargılanıyordu.
 
ESENYURT'TAKİ TEKEL BAYİ SALDIRI DAVASINDA SKANDAL İDDİA: BARIŞMA KARŞILIĞI "40 MİLYON LİRA, 13 YAŞINDA ERKEK VE 11 YAŞINDA KIZ ÇOCUĞU" TEKLİF ETTİLER

İstanbul Esenyurt'ta, tekel bayisinde 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 4'ü tutuklu 10 sanığa açılan davanın ilk duruşması görüldü. Yunus Emre Erzen’in babası Cantürk Erzen, Özer ailesinin barışmak için kendilerine 40 milyon TL ile 13 yaşında bir erkek çocuk ve 11 yaşında kız çocuk teklif ettiğini öne sürdü.
 
FEYZA ALTUN GÖZALTINDA: ŞERİATLA İLGİLİ KÜFÜRLÜ TWEET ATIP TEPKİLER ÜZERİNE SİLMİŞTİ

Avukat Feyza Altun, şeriatla ilgili küfürlü paylaşımı nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla gözaltına alındı. Sosyal medyada, Altun’un tutuklanması için kampanya başlatılmıştı. Gözaltına alınması öncesi açıklama yapan Altun: "Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım yazmam da. Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur.”
 
EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?
 
DÖRDÜNCÜ ÇEYREKTE İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 8,8'E GERİLEDİ: İŞSİZ SAYISI 3 MİLYON 70 BİN KİŞİ

Türkiye'de işsizlik oranı, geçen yılın dördüncü çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre 0,4 puan gerileyerek yüzde 8,8 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 70 bin kişi olarak kayıtlara geçti. 
 
EKK: YAPISAL REFORM ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, enflasyonla mücadeleye yönelik para ve maliye politikası etkin bir şekilde uygulanırken, yapısal reform çalışmalarının da hızla devam ettiği bildirildi. 
 
HAZİNE, 31,6 MİLYAR LİRA BORÇLANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirdiği iki tahvil ihalesiyle 31 milyar 596,6 milyon lira borçlanmaya gitti.
 
OTOMOTİV SEKTÖRÜ BU YIL 39 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFLİYOR

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, 2023'te 35 milyar dolar ihracata ulaşarak rekor kıran otomotiv sektörünün bu yılki hedefini 39 milyar dolar olarak belirlediklerini bildirdi. 
 
VODAFONE VE DAMAC, TÜRKİYE'DE 100 MİLYON DOLARLIK VERİ MERKEZİ YATIRIMI YAPACAK

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Engin Aksoy, "DAMAC ile ülkemize yeni bir veri merkezi kazandırmak üzere güçlerimizi birleştirdik. Bu kapsamda İzmir'de kuracağımız ortak veri merkezi projemizin toplam yatırım tutarının 100 milyon dolara ulaşacak." dedi. 
 
KOÇ ÜNİVERSİTESİ HİDROJEN TEKNOLOJİLERİ MERKEZİ AÇILDI

Yeşil hidrojenin üretimi, depolanması, taşınması ve ticarileşmesi konusunda faaliyet yürütmek üzere Koç Üniversitesi Hidrojen Teknolojileri Merkezi açıldı.
 
DİSK-AR: ÇALIŞABİLİR NÜFUSUN SADECE ÜÇTE BİRİ İSTİHDAMDA!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), 2023 yılının 4. çeyreğine ilişkin "İşsizlik ve İstihdamın Görünümü Raporu"nu yayınladı. Raporda, Türkiye'de çalışabilir durumda olan 65,6 milyon yurttaşın yalnızca üçte birinin istihdamda olduğu ifadeleri yer aldı.
 
DÜNYANIN EN BÜYÜK PETROL ŞİRKETLERİ UKRAYNA'NIN İŞGALİNDEN BU YANA 281 MİLYAR DOLAR KÂR ELDE ETTİ

Dünyanın borsada işlem gören en büyük beş petrol şirketi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin enerji fiyatları ve ev faturalarında dramatik artışlara yol açmasından bu yana çeyrek trilyon dolardan fazla kâr elde etti.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?
 
İSRAİL, REFAH'A KARA SALDIRISI İÇİN 10 MART'I İŞARET ETTİ

İsrail savaş kabinesi üyesi Benny Gantz, Hamas'ın 10 Mart'a kadar Gazze'de tuttuğu tüm rehineleri serbest bırakmaması halinde Refah'a saldırı başlatılacağını söyledi. 
 
PESKOV: BATI'NIN NAVALNIY'IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ "KABA" AÇIKLAMALARI KABUL EDİLEMEZ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin muhalif Aleksey Navalnıy'ın cezaevinde ölümüyle ilgili Rus yönetimine karşı "kaba" açıklamalar yaptığını ve bunun "kabul edilemez" olduğunu belirtti.
 
ABD, BMGK'YA GAZZE'DE ATEŞKES İÇİN KARAR TASARISI SUNDU WASHİNGTON OLASI REFAH HAREKÂTI VE YERLEŞİMCİLER İÇİN TAMPON BÖLGELER PLANINA KARŞI

Karar tasarısında "Tüm rehinelerin serbest bırakılması formülüne dayalı olarak Gazze'de mümkün olan en kısa sürede geçici bir ateşkes sağlanmasına verdiği desteğin altını çizecek ve insani yardımın sağlanmasının önündeki tüm engellerin kaldırılması çağrısında bulunacaktır" ifadeleri kullanıldı.
 
İSRAİL, GAZZE SALDIRILARINI HOLOKOST'LA KIYASLAYAN BREZİLYA DEVLET BAŞKANI LULA'YI 'İSTENMEYEN KİŞİ' İLAN ETTİ

İsrail, Gazze'ye yapılan saldırıları Holokost'a benzeten Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'yı istenmeyen kişi ilan etti.
 
İSRAİL, İHALEYLE ON BİNLERCE SİLAH SATIN ALMAYA HAZIRLANIYOR ABD'DEN DE SİLAH ALIMLARI DEVAM EDECEK

İsrail'in, askerler için on binlerce silah satın alma kararı aldığı ve bunun için çok büyük bir ihalenin açılacağı belirtildi.
 
DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN, BREZİLYA'DAKİ G-20 DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI'NDA FİLİSTİN'DE "TAM ATEŞKES" ÇAĞRISINDA BULUNACAK

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 21-22 Şubat'ta Rio de Janeiro'da Brezilya'nın dönem başkanlığında düzenlenecek G-20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak. 20'ye yakın ikili görüşme yapması beklenen Fidan toplantıda Filistin'de bir an önce tam ateşkes ve Gazze'ye insani yardım çağrısında bulunacak.
 
AVRUPA BİRLİĞİ, RUSYA'YA NAVALNİ'NİN ÖLÜMÜ SEBEBİYLE YAPTIRIM UYGULAMAYA HAZIRLANIYOR

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin ölümünün ardından AB ülkelerinin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar gündeme getireceğini belirtti.
 
EŞİ AÇIKLADI: ALEKSEY NAVALNY’NİN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEĞİM

Hapishanede ölü bulunan muhalif lider Navalny’nin eşi Yulia Navalnaya bayrağı devraldı ve açtığı Twitter hesabından Ruslara seslendi: “Alexei Navalny'nin çalışmalarına devam edeceğim. Vatanımız için mücadeleye devam. Herkesi yanımda durmaya davet ediyorum.”
 
RUSYA'NIN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU BURAVOV: KARADENİZ'E KIYISI OLMAYAN ÜLKELERİN ASKERİ GÜÇLERİNİN KARADENİZ'E GİRMEYE ÇALIŞMASINI GÜÇLÜ ŞEKİLDE REDDEDİYORUZ

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin hükümlerinin yerine getirilmesinin bölgede sükunetin sağlanması açısından çok önemli olduğunu söyledi.
 
REUTERS: TÜRKİYE-RUSYA ARASINDA ÖDEME KRİZİ YAŞANIYOR

ABD'nin Rusya'yla ticarete aracılık eden finansal kuruluşlara yönelik yeni yaptırım tehditlerinin ardından Türkiye-Rusya arasındaki ticarete ödeme krizi yaşanıyor. Reuters'ın haberine göre Türkiye'nin Rusya'ya gönderdiği birçok ürünün ödeme tahsilatında zorluklar yaşanırken, Rus petrol şirketleri 2-3 haftadır Türkiye'den ödeme alamadıklarını söylüyor.
 
AFGANİSTAN’DA HEYELAN: 25 ÖLÜ VAR KURTARMA ÇALIŞMALARI YETERSİZ EKİPMANLARA RAĞMEN DEVAM EDİYOR

Afganistan’da yoğun kar yağışı sonucu meydana gelen heyelanda en az 25 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. Arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken Nuristan Enformasyon ve Kültür Müdürü Cemullah Haşimi kurtarma operasyonu için modern ekipman, araç ve tesislerin mevcut olmadığını belirtti.

 

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.