Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Print
Haber Tarihi : 14.02.2024 10:06
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

 

Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

ERZİNCAN İLİÇ'TE ALTIN MADENİ SAHASINDA TOPRAK KAYMASI: 9 İŞÇİ KAYIP

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni sahasında liç alanında istiflenen tonlarca toprak kaydı. 9 işçiye ulaşılamazken, bölgeye çevre illerden AFAD ekipleri sevk edildi. Olaya ilişkin 4 Cumhuriyet savcısı ve 4 müfettiş görevlendirildi.
 
YERLİKAYA: CEVHERİN KONUMLANDIRILDIĞI YIĞIN LİÇ ALANINDA KAYAN KÜTLENİN HACMİ 10 MİLYON METREKÜP, 9 İŞÇİMİZ BU KÜTLENİN ALTINDA KALDI

İliç'teki altın madeninde 9 işçinin altında kaldığı göçükle ilgili olay yerinden açıklama yapan Bakan Yerlikaya, "Kayan kütlenin toplam hacminin -şimdilik- 10 milyon metreküp olduğu ve bu kütlenin 800 metre hareket ettiği ve hareket hızının saniyede 10 metre olduğu öngörülüyor" dedi. Yerlikaya, açıklamasında, Anagold şirketinin ve madenin ismini vermeyerek, "Bir maden ocağı" ifadesi kullandı.
 
KANADA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ HAMİLTON: TOPRAK KAYMASININ MEYDANA GELDİĞİ MADEN KANADA'YA AİT DEĞİL

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Kevin Hamilton, Erzincan'ın İliç ilçesindeki siyanürlü toprak kaymasının yaşandığı Çöpler Altın Madeni'ni işleten Anagold Madencilik'in ortaklarının arasında Kanada'nın bulunmadığını kaydetti. Hamilton, "Bazı medya kuruluşlarının toprak kaymasının meydana geldiği madenin Kanada'ya ait olduğunu bildirdiğini gördük. Bu doğru değildir. Erzincan'daki maden işletmesi Kanada'ya ait değilḋ ir" açıklamasını yaptı.̇
 
BAKANLIK MADEN FACİASI AÇIKLAMASINDA "SİYANÜR"E YER VERMEDİ: "MALZEME"NİN FIRAT NEHRİ'NE AKMAMASI İÇİN KAPAKLARI KAPATTIK

Açıklamasında "siyanür" yerine "malzeme" kelimesine yer veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Toprak kaymasının hemen ardından Bakanlığımız merkez ve İl müdürlüğümüz Denetim Ekiplerini bölgeye ivedilikle sevk ettik. Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık" açıklamasını yaptı.
 
'SİYANÜR SIZINTISINI' MECLİS'TE TAŞIYAN YENEROĞLU ANLATTI: İLİÇ FELAKETİ NASIL BAĞIRA BAĞIRA GELDİ?

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu ise İliç'te göz göre göre gelen felaketi yıl yıl, aşama aşama aktardı. Daha önce "siyanür sızıntısı"nı TBMM’ye taşıyan DEVA Partisi, Erzincan İliç’te siyanürlü boruların patlamasını dönemin bakanı Murat Kurum’a sormuştu.
 
MADEN OCAĞINA GİDEN BİNALİ YILDIRIM'DAN "SİYANÜR" AÇIKLAMASI: KİMYASALIN BU TOPRAKTA OLMADIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR AMA MEMBRANLA TEDBİR ALIYOR

Yıldırım, siyanür iddialarına ilişkin ise "Bu konuda da özellikle ben arkadaşlara sordum. Aslında bu ayrıştırma yapılan kimyasal ayrı bir yerde depolanıyor. Orada herhangi bir şey yok, ne heyelan ne de başka bir hareket. Kayan yer açık kazının yapıldığı yerden çıkarılan ve madenin ayrıştıktan sonra yığılan toprak kayıyor. Bu toprakta olmadığı düşünülüyor ama 'ola ki zehirleyici bir madde olabilir' diye, binde bir ihtimal bile olsa arkadaşlar membranla tedbir alıyor." ifadelerini kullandı.
 
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: "CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DEVAM EDEN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI İÇİN TÜM İMKANLARIN SEFERBER EDİLMESİNİ İSTEDİ"

İletişim Başkanlığı, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan toprak kayması ile ilgili Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi" açıklamasını yaptı.
 
TTB'DEN ÇÖPLER ALTIN MADENİ HAKKINDA AÇIKLAMA: SİYANÜR SIZINTISI İLE GÜNDEME GELEN MADENİN RUHSATI İPTAL EDİLMEDİĞİ GİBİ, KÂR HIRSIYLA KAPASİTESİNİN ARTIRILMASI FACİAYA DAVETİYE ÇIKARDI

Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından “Geçmişte siyanür sızıntısı ile gündeme gelen madenin ruhsatı iptal edilmediği gibi kâr hırsıyla kapasitesinin artırılması, TTB'nin de aralarında olduğu örgütlerin hukuk mücadelelerine karşın şirkete yargı koruması sağlanması yaşanan faciaya açıkça davetiye çıkarmıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyor, göçük altında kalan emekçilerin bir an önce sağ salim çıkarılmalarını umuyoruz” açıklaması yapıldı.
 
BAĞIMSIZ MADEN İŞ SENDİKASI ÖRGÜTLENME UZMANI AKSU: "SABAH İŞÇİ ARKADAŞLAR ÇATLAKLARI GÖRMÜŞ AMİRLERİNİ UYARMIŞLAR. BİR KAÇ KÜÇÜK TAŞERON ÇALIŞANLARINI ÇEKMİŞ BÖLGEDEN AMA ÇALIŞMA DEVAM ETMİŞ"

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, "Sabah işçi arkadaşlar çatlakları görmüş amirlerini uyarmışlar. Bir kaç küçük taşeron çalışanlarını çekmiş bölgeden. Ama çalışma devam etmiş. 12 gibi dinamit patlatmalarının da etkisiyle Sinaynürlü Liç sahası çöküyor. 9 arkadaşımız göçük altında. Az önce görüştüğümüz madenci kardeşlerimiz ayran içtik ama şiddetli baş ağrımız var dediler. Acilen doktora gitmelerini önerdim" açıklamasını yaptı.
 
ÜMİT ÖZDAĞ: SABAH VARDİYASININ BAŞINDA 6 İŞÇİ TOPRAKTAKİ ÇATLAĞI GÖRÜP ÇALIŞMAYIZ DEMİŞ BU ŞEKİLDE KURTULMUŞ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "İliç'te yaşanan felaket göz göre göre olmuş. Sabah vardiyasının başında 6 işçi topraktaki çatlağı görüp çalışmayız demiş. Bu 6 kişi bu şekilde kurtulmuş" dedi.
 
 
ALİ MAHİR BAŞARIR'DAN AKP'YE ERZİNCAN MADENİ TEPKİSİ: "MURAT KURUM, 2022'DE BU FELAKETİN GELDİĞİ YERİN ÇED RAPORUNA 'GEREK YOKTUR' DEMİŞ"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu’nda "İstanbul’a verdiğiniz aday Murat Kurum. Ya, ne kadar iyi bir aday vermişsiniz İstanbul’a, 2022'de bu felaketin geldiği yerde ‘ÇED raporuna gerek yoktur’ demiş utanmadan, sıkılmadan. Nereye aday şimdi? İstanbul’a. İstanbulluyu, 16 milyonu ne kadar güvenli bir isme teslim edeceksiniz?
açıklamasını yaptı.
 
CHP'Lİ YAVUZYILMAZ: MADEN ŞİRKETİ, 2016'DA HALK ŞİKAYETÇİ OLMASIN DİYE PARA VERDİ

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Erzincan İliç'te siyanürlü toprağın kaydığı madeni işleten Anagold şirketinin 2016'da ilçe halkından 130 lira karşılığında şikayetçi olmayacaklarına dair taahhütname istediğini söyledi.
 
İLİÇ'TE GÖÇÜĞE GİDEN YOL: SİYANÜR SIZDIRDI, RUHSATI İPTAL EDİLMEDİ, VERGİ BORCU SİLİNDİ, KÂRLARINI KATLADI

2022 yılının haziran ayında madendeki siyanür taşıyan boru patlayarak İliç Nehri'ne karıştı. Patlamanın ardından ruhsatı iptal edilmeyen şirket, 3 ay sonra yeniden faaliyetlerine başladı. Ayrıca, Kanadalı ortağının bilançosunda, Anagold Madencilik'in 7,2 milyon dolarlık vergi borcunun silindiği ortaya çıktı. Kanadalı SSR Mining'in madenden 2020-2023 yılına kadar yaklaşık 1,5 milyar dolar gelir ve 334,6 milyon dolar kar elde ettiği belirlendi. Çalık Holding de, 2012-2020 yılları arasında öz kaynaklarını yaklaşık dokuz kat artırdı. Holdingin sahibi Ahmet Çalık Forbes'un listelerine girdi.
 
BAHÇELİ: TÜRKİYE İLE MISIR’IN BERABERCE ÇÖZEMEYECEĞİ, ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİ BİR SORUN YOKTUR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın gerçekleştireceği Mısır ziyareti öncesinde, "Türkiye ile Mısır’ın beraberce çözemeyeceği, üstesinden gelemeyeceği bir sorun yoktur." ifadelerini kullandı.
 
TUNCER BAKIRHAN'DAN İKTİDAR VE MUHALEFETE ÇAĞRI: "KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA VARSA BİR İRADENİZ ORTAYA KOYUN ORTAKLAŞALIM"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "İstanbul eş başkan adaylarımızı açıkladık. Sayın Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni arkadaşlarımız. Türkiye'nin kalbi İstanbul'da atıyor. Her iki arkadaşımızda öylesine İstanbul'da aday olarak gösterilmediler. Birisi Terzi Fikri'nin geleneğinden geliyor. Diğeri Edip Solmaz'ların geleneğinden geliyor... Bir kez daha iktidara ve muhalefete çağrı yapıyoruz, buyurun Kürt sorununun çözümü konusunda varsa bir iradeniz ortaya koyun ortaklaşalım" dedi.
 
CHP'NİN İSTANBUL İLÇE ADAYLARI BELLİ OLDU

CHP'de 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için İstanbul 39 ilçesinin belediye başkan adaylarını belirledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "İstanbul'da hayata geçirdiğimiz halkçı ve icraatçı belediyeciliği üst seviyeye taşıyacağız. İstanbul adına çok büyük işler başaracağız." ifadelerini kullandı.
 
CHP, DEM PARTİ'NİN İSTANBUL'DA İKİ İLÇE İÇİN ORTAK ADAY ÖNERİSİNİ KABUL ETMEDİ, GÖRÜŞMELER DURDU

CHP ile DEM Parti arasında başta İstanbul olmak üzere, büyükşehirler dahil bir çok kentte sürdürülen ittifak görüşmeleri durdu. İstanbul’daki görüşmelerde, DEM Parti’nin Esenyurt ve Adalar’da "ortaklaşılacak adaylar“ talebi CHP tarafından reddedildi. Bu durum anlaşmaya yaklaşılan Adana ve Mersin’i de etkiledi. İki kentte yapılan görüşmeler de askıya alındı.
 
AMASRA'DAKİ MADEN FACİASI DAVASINDA ARA KARAR: ESKİ GENEL MÜDÜR VE YARDIMCISI HAKKINDA "GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA"DAN SORUŞTURMA İZNİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında 14 Ekim 2022'de 43 işçinin hayatını kaybettiği, 9 işçinin yaralandığı patlamaya ilişkin 7'si tutuklu 23 sanığın yargılanmasına devam edildi.
 
GÜRSEL TEKİN CHP’DEN İSTİFA ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun yıllar İstanbul İl Başkanı, Genel Sekreter ve İstanbul Milletvekili olan Gürsel Tekin, partisinden istifa etti. Tekin, CHP’de yaşanan üzücü tablolardan dolayı üzgün olduğunu belirterek, “Gençlik yıllarımdan beri hayatımı adadığım, ilkelerini kalbime mühürlediğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden yine inandığım, uğruna yaşadığım ilkeler bunu emrettiği ve mevcut yapıda çalışma imkânım kalmadığı için büyük bir üzüntüyle istifa ediyorum. Uğruna hayatımı adadığım ilkeler için çalışmaya devam edeceğim” dedi. Tekin’in adı Esenyurt belediye başkan adaylığı için geçiyordu.
 
MUSTAFA SARIGÜL'DEN CHP'YE "GÜRSEL TEKİN" ÇAĞRISI: 'GİDERSE GİTSİN' DENECEK BİR SİYASETÇİ DEĞİLDİR

CHP Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül, sabah saatlerinde partiden istifa ettiğini duyuran Gürsel Tekin için parti yönetimine çağrıda bulundu. Sarıgül, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ‘herkesi yanlıştan dönmeye davet ediyorum’ diyerek, "Gürsel Tekin, ‘giderse gitsin’ denecek bir siyasetçi değildir” dedi.
 
LÜTFÜ SAVAŞ: KORKMUYORUZ, ÇEKİNMİYORUZ VE MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR, HEP BİRLİKTE ŞEHRİMİZİ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan personel için "Sürekli İşçi Ek Zam Protokolü" imzalandı. Yapılan yüzde 82, 5'lik zamla Hatay Büyükşehir Belediyesi'nde en düşük maaş 25 bin 524 TL oldu. Protokol imza töreninde konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Korkmuyoruz, çekinmiyoruz ve mücadelemiz devam ediyor. Hepinizle birlikte şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız" dedi.
 
HAMZA DAĞ: “BARLAR SOKAĞINA GİTTİĞİM GÜN HEYECANDAN UYUYAMADIM”

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ, Alsancak’ta barlar sokağı ziyaretiyle ilgili gelen soruya cevap verdi: “Gençlerin ilgi alakası bizi çok mutlu etti. O gün çok yorgun olmama rağmen heyecandan uyuyamadım. Bana inanılmaz enerji verdi. Yani biz ilk defa gitmedik, son defa da gitmeyeceğiz. Ben şunu düşünüyorum açıkçası, İzmir Kordon’suz olmaz. İzmir Karşıyaka’sız, Güzelbahçe’siz olmaz. Çeşme’siz olmaz. İzmir bunlarla güzel. İzmir balıksız da olmaz.”
 
"DEPREM BÖLGESİNDE BORÇLARLA İLGİLİ TAKİP VE İCRA SÜRECİNİN BAŞLATILDIĞINI DUYDUK"

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Deprem bölgesinde evi yıkılmış, iş yeri yıkılmış esnafın vergi borçları ya da büyüklerinden kaynaklanan borçlarla ilgili takip ve icra sürecinin başladığını duyduk." dedi.
 
ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİ İHMAL EDİLDİ, 18 YAŞINDAKİ İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ KARANLIK YOLDA OTOMOBİL ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

18 yaşındaki İbn Haldun Üniversitesi öğrencisi Zeynep Cihan dün gece Pendik'teki ailesinin yanından okula dönerken okulun yanındaki otobanda otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti. Senelerdir okul çevresinin aydınlatılması, trafik ışıklarının konulması ve hız sınırı uygulanmasını isteyen okul öğrencileri bugün "Zeynep'i ihmal öldürdü" diyerek eylem yaptı.
 
İYİ PARTİ HAZİNE ARAZİLERİNİN SIĞINMACILARA VERİLMESİ İDDİALARINI MECLİS'E TAŞIDI

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bazı illerdeki Hazine arazilerinin Suriyeli sığınmacılara verildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.  Projenin hangi illeri kapsadığının altını çizen Zorlu, önergede "Proje çerçevesinde ne kadarlık arazi tahsisi yapılması planlanmaktadır?” diye sordu. 
 
EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?
 
BAKAN ŞİMŞEK'TEN YATIRIMCILARA UYARI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finansal okuryazarlığı düşük yatırımcıların piyasalarda temkinli olmasını istedi. Şimşek savunmasız kalan yatırımcının zarara uğradığını söyledi.
 
2023 OVP TAHMİNİNİN ÜZERİNE ÇIKTI: CARİ AÇIK ARALIKTA 2,1 MİLYAR DOLAR OLDU

Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılı Aralık ayına ilişkin ödemeler dengesi verilerini açıkladı. 2023 yılı genelinde cari açık 45 milyar 150 milyon dolara ulaştı. Bu rakam 2022 yılında 49 milyar 85 milyon dolar olmuştu.
 
DIŞ TİCARET HADDİ ARALIK AYINDA ARTTI

İhracat birim değer endeksi aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde yüzde 2,9 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 10,2 azaldı, yakıtlarda yüzde 15,5 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) değişmedi.
 
AVM CİROLARINDA ENFLASYONU AŞAN ARTIŞ

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM ciro Endeksi, Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %87,6 arttı. Aylık artış da %9,3 oldu. 
 
AİLE VE GENÇLİK FONU'NDA YAŞ VE GELİR ŞARTI BELLİ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nundan 30 yaş altı gençlerin yararlanabileceğini söyledi. Çiftlerin toplam gelirlerinin ise brüt iki asgari ücreti geçmemesi gerekiyor. 
 
AKBANK GENEL MÜDÜRÜ GÜR: TL KREDİLER 2024'TE YÜZDE 40 BÜYÜYECEK

Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, bu yıl TL kredilerde yüzde 40 civarında bir büyüme beklediklerini söyledi. 
 
ZORLU ENERJİ'DEN İŞTİRAK SATIŞI

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ., bağlı ortaklığı Zorlu Enerji Dağıtım AŞ'nin hisselerini Palmet Enerji AŞ'ye satma kararı aldığını duyurdu.
 
KVKK'DAN BANKALARI VE MÜŞTERİLERİ İLGİLENDİREN YENİ KARAR

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), müşteri ile banka görevlisi arasındaki görüşme kaydının, ilgililerin talebi halinde verilmesine karar verdi.
 
HAZİNE 25,2 MİLYAR LİRA BORÇLANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirdiği iki tahvil ihalesiyle 25 milyar 203,5 milyon liralık borçlanmaya gitti. İlk ihalede 4 yıl (1435 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli Türk lirası gecelik referans faiz oranına (TLREF) endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapıldı. İhalede dönemsel faiz yüzde 10,66 oldu.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?
 
ERDOĞAN: İSRAİL, BÖLGEDE KALICI BARIŞ İSTİYORSA, 1967 SINIRLARI TEMELİNDE BAĞIMSIZ BİR FİLİSTİN DEVLETİNİN VARLIĞINI KABUL ETMELİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail, bölgede kalıcı barış istiyorsa, yayılmacı hayaller peşinde koşmayı bırakmalı, 1967 sınırları temelinde bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmelidir" dedi.
 
BİDEN: İSRAİL İLE HAMAS ARASINDA EN AZ 6 HAFTA SÜREBİLECEK BİR İNSANİ ARA ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin bölgedeki müttefik ülkelerle İsrail ile Hamas arasında en az 6 hafta sürebilecek bir insani ara üzerinde çalıştığını bildirdi.
 
ABD SENATOSU, UKRAYNA, İSRAİL VE TAYVAN'A 95,3 MİLYAR DOLARLIK YARDIM PAKETİNİ ONAYLADI

ABD Senatosu, uzun tartışmaların ardından Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95,3 milyar dolarlık yardım paketini onayladı.
 
BM: İSRAİL ARTIK ULUSLARARASI TOPLUMUN ÇAĞRILARINI DUYMAK ZORUNDA

Birleşmiş Milletler (BM), Refah'a yönelik kara saldırısının katliama yol açabileceği uyarısında bulunarak, İsrail hükümetinin artık uluslararası toplumun çağrılarını duymak zorunda olduğunu bildirdi.
 
DONALD TRUMP, ABD YÜKSEK MAHKEMESİ'NDEN "SEÇİMLERE MÜDAHALE" DAVASININ DONDURULMASINI İSTEDİ

Donald Trump'ın avukatları, ABD Yüksek Mahkemesi'nden 2020 seçim sonuçlarını geçersiz kılma çabalarıyla ilgili ceza davasını askıya almasını istedi. Öte yandan Trump, Temyiz Mahkemesi'nin kovuşturmadan muaf olmadığı yönündeki kararına itiraz etmeye hazırlanıyor.
 
SDG: ABD, TÜRKİYE'YE SATILAN F-16'LARIN BİZE KARŞI KULLANILMAYACAĞI KONUSUNDA GÜVENCE VERDİ

Türkiye tarafından başına ödül konulan, İçişleri Bakanlığı'nın 'aranan teröristler' listesinde bulunan ve İnterpol kırmızı bülteniyle hakkında arama kararı çıkarılan SDG Komutanı Mazlum Abdi, ABD'nin kendilerine Türkiye'ye satılan F-16 savaş uçaklarının SDG'ye karşı kullanılmayacağının garantisini verdiğini iddia etti.
 
GÜNEY AFRİKA'DAN UAD'A, İSRAİL'İN REFAH'A OPERASYONUNU DURDURMASI İÇİN TÜM YETKİSİNİ KULLANMASI BAŞVURUSU

Güney Afrika Cumhuriyeti, Uluslararası Adalet Divanı'na (UAD), İsrail'in, Refah kentine planladığı kara operasyonunu durdurması için tüm yetkisini acil kullanması başvurusunda bulundu.
 


 

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.