Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Print
Haber Tarihi : 31.01.2024 09:44
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?
 
Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

TBMM TARİHİNDE BİR İLK ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARINA RAĞMEN CAN ATALAY'IN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ!

TiP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi için Yargıtay'ın gönderdiği kararın okutulmasından önce CHP'nin kapalı oturum talebi kabul edildi. TBMM kapalı oturum yapma kararı aldı. Kapalı oturumun ardından Meclis'te bir ilk yaşandı ve Genel Kurul'da Can Atalay kararı okunarak milletvekilliği düşürüldü.
 
CAN ATALAY'IN AVUKATI: MECLİS'İ SUÇA ORTAK ETTİLER, DÖRDÜNCÜ KEZ ANAYASA MAHKEMESİ BAŞVURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin verdiği karar Meclis'te okundu. Atalay'ın vekilliği resmen düşürülmüş oldu. Kararın ardından Atalay’ın avukatı Deniz Özen, dördüncü kez AYM başvurusunda bulunacaklarını dile getirerek, "Bu kararın okunmasını hukukla hiçbir bağı yok. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı ve üyeleri bugüne kadar suç işlediler, Yargıtay 3. Ceza Dairesi başkanı ve üyeleri de suç işledi. Şimdi ise Meclis’i de bu suçu ortak ettiler" dedi.
 
AHMET DAVUTOĞLU: CAN ATALAY'IN MİLLETVEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ, SEÇMEN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN İPOTEK ALTINA ALINMASI, SEÇİLENLERİN HÜRRİYETİNİN TEHDİT EDİLMESİDİR. BU KARARI ALANLARI KINIYORUM

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Artık bu iktidarı tanıyamıyorum. Birlikte her türlü yasağa, baskıya, engellemeye karşı mücadele ettiğimiz demokrasinin tesisi, milli iradenin egemenliği, düşünce ve inanç özgürlüğü için omuz omuza mesai harcadıklarımız, o koltuklarda oturanlar olamaz. Anayasa Mahkemesi’nin 'hak ihlali' kararı verdiği Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi, seçmen özgürlüğünün ipotek altına alınması, seçilenlerin hürriyetinin tehdit edilmesidir. Bu kararı alanları kınıyorum" dedi.
 
AKŞENER: ATALAY KARARIYLA ARTIK ANAYASASIZ BİR DEVLET TEHLİKESİNE DOĞRU SÜRÜKLENİYORUZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararıyla birlikte artık anayasasız bir devlet tehlikesine doğru sürüklendiklerini söyledi. 
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN 'CAN ATALAY' TEPKİSİ: "'TÜRKİYE DEVLETİ'NİN ŞEKL-İ HÜKÜMETİ CUMHURİYETTİR' ANAYASANIN 1. MADDESİ"

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, X hesabından "'Türkiye Devleti'nin Şekl-i Hükümeti Cumhuriyettir' Anayasanın 1. maddesi" mesajını paylaştı.
 
ÖZGÜR ÖZEL: "BU DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI DİRENECEĞİZ, MÜCADELE EDECEĞİZ. BU MÜCADELEDE HERKESİ DİRENMEYE, MÜCADELEYE VE BU DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI POZİSYON ALMAYA, TEPKİ GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bütün Türkiye'ye sesleniyoruz. Anayasa'nın yok sayılması devletin yok sayılmasıdır. Bugün bir maddeyi yok sayanlar, yarın öbür maddeyi yok sayarlar. Malımızın, canımızın güvencesi Anayasa’dadır. Polisin yetkisi Anayasa'dadır. Askerin yetkisi Anayasa'dadır. Ordunun yetkisi Anayasa'dadır. Anayasa olmazsa devlet olmaz. Anayasa'yı yok sayanlar bugün Can Atalay'a, Hatay'a ama yarın sana tehdittir.Bu darbe girişimine karşı direneceğiz, mücadele edeceğiz. Bu mücadelede herkesi direnmeye, mücadeleye ve bu darbe girişimine karşı pozisyon almaya, tepki göstermeye davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.
 
TUNCER BAKIRHAN: CAN ATALAY'IN VEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ HUKUKSUZLUKTUR, HAKSIZLIKTIR, GAYRİ MEŞRUDUR. KABUL ETMİYORUZ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Hatay Milletvekili ve yoldaşımız Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi hukuksuzluktur, haksızlıktır, gayri meşrudur. Kabul etmiyoruz. Bu iktidar açıkça suç işlemektedir. Olan biten anayasal bir darbedir. Can Atalay ve demokratik siyaset hakkını kullandığı için rehin tutulan arkadaşlarımız özgürleşene kadar mücadelemizden tek bir geri adım atmayacağız" dedi.
 
TÜLAY HATİMOĞULLARI: HATAY HALKININ VEKİLİ CAN ATALAY'IN VEKİLLİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ SİYASİ DARBEDİR

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Hatay halkının vekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi siyasi darbedir. Saray'ın talimatıyla alınan bu kararla TBMM tarihine kara bir leke daha bulaşmıştır. TBMM'de okunan karar yok hükmündedir. Siyasi rehine olarak cezaevinde tutulan Can Atalay halkın vekilidir. Hiçbir siyasi darbe bu gerçeği değiştiremez" dedi.
 
SAADET PARTİSİ'NDEN CAN ATALAY TEPKİSİ: ANAYASA’YI YOK SAYAN BİR İKTİDAR, ÖNCELİKLE KENDİ MEŞRUİYETİNİ YOK SAYAR

Saadet Partisi, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Her iktidar, meşruiyetini Anayasa’dan alır. Anayasa’yı yok sayan bir iktidar, öncelikle kendi meşruiyetini yok saymaktadır! Bilinmesini isteriz ki bizim Can Atalay ile siyasi ve sosyal hiçbir benzerliğimiz yoktur. Ancak milli irade ile seçilmiş bir kişinin vekilliğini, Anayasa Mahkemesinin kararına rağmen, düşürmek amasız-fakatsız bir hukuk ihlalidir" ifadelerine yer verdi.
 
MUHARREM İNCE: "CAN ATALAY, CEZAEVİNDE DEĞİL TBMM'DE OLMALIDIR. TBMM'NİN, CAN ATALAY'IN MİLLETVEKİLLİĞİNİ DÜŞÜRMESİ YANLIŞTIR."

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Anayasa Mahkemesi, Can Atalay hakkında 'hak ihlali' kararı vermiştir. Can Atalay, cezaevinde değil TBMM'de olmalıdır. TBMM'nin, Can Atalay'ın milletvekilliğini düşürmesi yanlıştır" açıklamasını yaptı.
 
KÜRŞAD ZORLU: "ANAYASAL HAKLARIN KULLANILMASINI TEMİN ETMEK GÖREV VE SORUMLULUĞUNU TAŞIYAN İKTİDARIN BU ANLAYIŞIYLA BAŞTA HATAY HALKI OLMAK ÜZERE MİLLİ İRADE HİÇE SAYILMIŞTIR

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, TBMM Genel Kurulu’nda cezaevindeki TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin, "Türk yargı sisteminde iki başlılık yaratan bu kararın verilmesi ve kararın da millet iradesinin tecelligahı olan TBMM’de okunmasıyla birlikte hukuk devleti ilkeleri açıkça ihlal edilmiştir. Anayasal hakların kullanılmasını temin etmek görev ve sorumluluğunu taşıyan siyasi iktidarın bu anlayışıyla başta Hatay halkı olmak üzere milli irade hiçe sayılmıştır" dedi.
 
ERKAN BAŞ'TAN BEKİR BOZDAĞ'IN ATALAY KARARINI OKUMASINA: MAFYADA BÖYLE YAPARLAR, BAZEN SUÇLU OLDUĞUNU BİLDİKLERİNİ YANLARINDA TUTARLAR VE EN PİS İŞLERİ ONLARA YAPTIRIRLAR

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, tutuklu bulunan TİP Milletvekili Can Atalay'la ilgili Yargıtay kararının Meclis'te okunmasına ilişkin olarak, "Mafyada böyle yaparlar, bazen suçlu olduğunu bildiklerini yanlarında tutarlar ve en pis işleri onlara yaptırırlar" dedi.
 
ERDOĞAN, DANIŞTAY'IN AYASOFYA VE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KARARLARINA İMZA ATAN YILMAZ AKÇİL'İ AYM ÜYELİĞİNE ATADI

Danıştay 10. Daire Başkanı Yılmaz Akçil, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. Bu yıl, yaş haddinden emekli olcak AYM Başkanı Zühtü Arslan ile bir üyenin yerine de iki yeni üye daha atanacak. Böylece 15 üyeli AYM'nin 10 üyesini Erdoğan atamış olacak
 
ERDOĞAN, AKP'NİN YEREL SEÇİM BEYANNAMESİNİ 8 BAŞLIKTA AÇIKLADI: "MEVCUT SORUNLARIN ÇÖZÜM ADRESİ BİZİZ"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart yerel seçim beyannamesini açıkladı. AKP'nin 8 başlıktan oluşan beyannamenin ana teması "Gerçek belediyecilik" olarak duyurulurken yerelde önceliklerini de duyuran AKP lideri, "Ülkemizi bugünkü gücüne, güvenlik ve refah seviyesine getiren yönetim olarak mevcut sorunların çözüm adresi biziz" de
 
BAHÇELİ’DEN ÖZGÜR ÖZEL’İN ‘TÜRKİYE İTTİFAKI’ ÇIKIŞINA İLGİNÇ TEPKİ: “KILIÇDAROĞLU’NUN BÜTÜN İZLERİNİ SİLMENİN NERESİ ‘TÜRKİYE İTTİFAKI’”

Bahçeli, Özgür Özel’in “Türkiye İttifakı’nı kurmalıyız” sözlerine tepki gösterdi: “Henüz kendi aranızda katran yüzüne çıkmış ikilikleri aşamamışken Türkiye İttifakı'nı seslendirmeniz kara mizah değil de nedir? Kılıçdaroğlu'nun bütün izlerini silmenin neresi ‘Türkiye İttifakı’? Neresi adamlık, neresi vefakârlık?”
 
ÖZGÜR ÖZEL'DEN BAHÇELİ'YE TÜRKİYE İTTİFAKI YANITI, İYİ PARTİ'YE GÖNDERME: BİZE SAVAŞ İLAN EDENLERE, YAKASINDA GÜNEŞ TAŞIYAN İYİ İNSANLARLA KUCAKLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında, kendisini DEM Parti ile seçim işbirliği üzerinden hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt vererek, "Siz saray, rant, çıkar ittifakısınız, biz Türkiye ittifakıyız. Siz saray ittifakısınız biz Türkiye İttifakıyız. Türkiye ittifakı 31 Mart seçimlerini kazanacak. Yoksullar kazanacak." dedi.
 
BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK GEÇEN YIL YAPILAN OPERASYONLARDA 923 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, 1 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında bölücü terör örgütüne yönelik 3 bin 911 şehir, 19 bin 682 kırsal operasyon düzenlendi, bu operasyonlarda 923 terörist etkisiz hale getirildi.
 
İYİ PARTİ'NİN ANKARA ADAYI YILDIRIM'DAN MANSUR YAVAŞ'A: AFİŞ ASMAKLA, KÖPRÜLERE YAZI YAZMAKLA, MALİYET BELİRTMEKLE ŞEFFAFLIK OLMAZ

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım, Ankara'ya bambaşka bir belediyecilik anlayışı getireceklerini iddia ederek, "Afiş asmakla, köprülere yazı yazmakla, maliyet belirtmekle şeffaflık olmaz" dedi.
 
CHP İZMİR ADAYI CEMİL TUGAY'DAN "CENGİZ HOLDİNG'E ARAZİ SATIŞI" AÇIKLAMASI : ACEMİ OLDUĞUM BİR DÖNEMDİ

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanı olduğu dönemde Cengiz Holding’e arazi satışı yaptığı iddialarına yanıt verdi. Tugay, "Belediyenin kaynağa ihtiyacı vardı, borçları kapatmak durumundaydım ve esasen de acemi olduğum bir dönemdi" dedi.
 
CHP'NİN İZMİR ADAYI CEMİL TUGAY, TUNÇ SOYER'İ UNUTMADI: DENEYİMLERİNDEN HER ZAMAN FAYDALANACAĞIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Ankara dönüşü Adnan Menderes Havalimanı'nda il ve ilçe örgütleri tarafından karşılandı. Kendisini karşılamaya gelen partililere seslenen Tugay, “Türkiye yoksullukla, işsizlikle mücadele ederken, Türkiye'de haklar kaybedilirken biz insanlarımız daha fazla sahip çıkacağız. Ev sahibi olmayanları ev sahibi yapacağız, iş sahibi olmayanları iş sahibi yapacağız. Bu şehirde taş üstüne taş koymak isteyen, bizlere katkı vermek isteyen herkese yol açacağız, onların yanında olacağız ve insanlarımıza belediye hizmetlerini daha fazla ve daha uygun fiyatlarla götürmek için de üzerimize düşeni yapacağız” dedi.
 
TEKRAR ADAY GÖSTERİLMEYEN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUNÇ SOYER’DEN “SİYASİ NEZAKETSİZLİK” VE “ADALETSİZLİK” ÇIKIŞI

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeni dönemde aday gösterilmeyeceğini, MYK toplantısından 5 dakika önce öğrendiğini aktaran Soyer, bu kararın kendisine toplantıdan hemen önce bildirilmesini "en hafif deyimiyle siyasi nezaketsizlik ve adaletsizlik" olarak değerlendirdi.
 
KAYYIM VAN BELEDİYESİ, SEÇİME İKİ AY KALA 608 MİLYON 529 BİN TL DEĞERİNDE 58 TAŞINMAZI SATIŞA ÇIKARDI

Sayıştay raporlarına borç limitlerini aşmasıyla yansıyan ve borcu 3 milyar TL’yi aşan kayyım Van Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimi, 30 Ocak tarihli Resmi Gazete’de yer alan ilana göre belediyeye ait 58 taşınmazı kapalı teklif usulü ile 608 milyon 529 bin TL’lik ihaleye çıkardı. Belediye, 5 Ocak’ta ise 64 taşınmazı 547 milyon 71 bin TL’ye satmıştı.
 
EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?
 
EKONOMİK GÜVEN OCAK'TA ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ekonomik güven endeksi Aralık ayında 96,4 iken, Ocak ayında %3,1 oranında artarak 99,4 değerini aldı.
 
TÜRK-İŞ: YOKSULLUK SINIRI 49 BİN TL'Yİ AŞTI

Türk-İş'in hesaplamasına göre, ocakta açlık sınırı 15 bin 48 TL'ye, yoksulluk sınırı 49 bin 19 TL’ye yükseldi. Böylelikle açlık sınırı 1 ayda 617 lira artarken yoksulluk sınırı aylık bazda 2 bin 10 TL arttı.
 
TÜRKİYE'DE 2023'TE GÖRELİ YOKSULLUK ORANI YÜZDE 13,9 OLDU

TÜİK tarafından açıklanan "Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri"de, Türkiye'de 2023'te eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 50'si dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre yoksulluk oranı %13,9 olarak belirlendi. 
 
BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN 2023 NET KÂRI 603,6 MİLYAR TL OLDU

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre, bankacılık sektörü net kârı 2023'te 603,6 milyar TL olarak gerçekleşti. Sektör 2022'de 431,6 milyar TL net kâr açıklamıştı. 
 
DOĞALGAZDA ŞUBAT TARİFESİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMEDİ

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ, Şubat ayı itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.
 
ALMAN EKONOMİSİ 2023'TE DARALDI

Alman ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,3 daraldı. Mevsimsellikten arındırılmış veriler göz önüne alındığında 2023'te Alman ekonomisinin yüzde 0,1 daraldığı gözlendi.
 
EURO BÖLGESİ EKONOMİSİ SON ÇEYREKTE BÜYÜMEDİ

Euro Bölgesi ekonomisi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla büyüme göstermedi. Böylece bölge iki çeyrek üst üste daralma olarak tanımlanan resesyonun eşiğinden döndü.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?
 
İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SALDIRILARINDA ÖLDÜRÜLEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 26 BİN 422'YE YÜKSELDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının 114. gününde, öldürülen Filistinlilerin sayısı 26 bin 422'ye, yaralı sayısı 65 bin 87'ye yükseldi.
 
NETANYAHU'DAN 'GAZZE' CEVABI: 'ŞARTI KABUL ETMEYECEĞİZ'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılması karşılığında İsrail askerlerinin Gazze'den çekilmesini içeren bir anlaşmayı kabul etmeyeceğini belirtti. 
 
İNGİLİZ BAKANDAN FİLİSTİN MESAJI: RESMEN TANIMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, ülkesinin Filistin devletini tanımayı düşündüğünü söyledi. 
 
PAKİSTAN'DA ESKİ BAŞBAKAN İMRAN HAN, 10 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Pakistan'da mahkeme, "devlet sırlarını ifşa etmekle" suçlanan ve tutuklu yargılanan eski Başbakan İmran Han ve eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi'yi 10'ar yıl hapis cezasına çarptırdı.
 
DIŞİŞLERİ: KKTC'NİN 'BARIŞ GÜCÜNÜN GÖREV SÜRESİ'NE İLİŞKİN AÇIKLAMALARINI DESTEKLİYORUZ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kıbrıs'taki BM Barış Gücü'nün görev süresini bir yıl daha uzatma kararı aldı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "KKTC'nin karar hakkında yaptığı açıklamayı tümüyle destekliyoruz" denildi.
 
DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN, BULGARİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI GABRİEL İLE GÖRÜŞTÜ: "MONTRÖ SÖZLEŞMESİ'Nİ HARFİYEN UYGULAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün akşam resmi temaslarda bulunmak üzere Arnavutluk'taki resmi temaslarının ardından Tiran'dan ayrılarak Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya gitti. Fidan, resmi ziyaret çerçevesinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile görüştü. Fidan, görüşme sonrası ortak basın toplantısında "Bizler Montrö Sözleşmesi'ni harfiyen uygulamayı sürdüreceğiz. Bu konunun tartışılmasını bırakın, akıldan geçirilmesi bile söz konusu olamaz" dedi.
 
BM GENEL SEKRETERİ'NİN YENİ TEMSİLCİSİ, MÜZAKERELERİ TEKRAR BAŞLATMA HEDEFİYLE KIBRIS'TA

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin yeni Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar'ın, bölünmüş adada müzakerelerin durmasına sebep olan açmazın çözülmesi için temaslara başladığı belirtildi.
 
PUTİN'İN SURİYE TEMSİLCİSİ: ŞAM-ANKARA NORMALLEŞMESİ, TÜRKİYE SURİYE'DEN ÇEKİLECEĞİNE DAİR GÜVENCE VERMEDİĞİ İÇİN AKSADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandır Lavrentyev, Suriye'nin Türk askerlerinin topraklarından çıkacağına dair güvence alamamasının ardından Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme diyaloğunun 2023 sonunda hız kaybettiğini ifade etti.
 
NUMAN KURTULMUŞ, BAE'DE: "ZİYARETİMİZİN DOST VE KARDEŞ BAE İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN GÜÇLENMESİNE VESİLE OLMASINI DİLİYORUM"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bugün Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Mohamed Bin Zayed Al Nahyan'ı ziyaret etti. Kurtulmuş, ziyarete ilişkin "Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Sayın Şeyh Mohamed Bin Zayed Al Nahyan'a şahsımı ve heyetimizi kabulleri dolayısıyla teşekkür ediyor, ziyaretimizin dost ve kardeş BAE ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesine vesile olmasını diliyorum" mesajını paylaştı.

 
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.