Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Print
Haber Tarihi : 31.12.2023 11:53
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?
Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

ERDOĞAN: "YAPILMASI GEREKEN NE VARSA ONU YAPMAKTAN ÇEKİNMEYİZ"

"31 Mart, İstanbul'u aslına rücu ettirmek için çok önemli." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'daki Süper Kupa finalinin ertelenmesi ile ilgili de "Yapılması gereken ne varsa onu yapmaktan çekinmeyiz." dedi.
 
ÖZEL'DEN RİYAD AÇIKLAMASI: BAŞ SUÇLU ERDOĞAN

Süper Kupa skandalı hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kulüplere müteşekkir olduğunu belirtirken yaşananların 'baş suçlusunun' Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi.
 
TUNCER BAKIRHAN: “ESKİSİ GİBİ İKTİDARA KAYBETTİRME VE KARŞISINDA KİM OLDUĞUNA BAKILMAKSIZIN ONA OY VERME YOK, BİZ MÜTEAHHİTLER ARASI YARIŞIN BİR PARÇASI DEĞİLİZ”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: "Önümüzdeki dönemde de Batı'da daha net, daha somut ilçe ilçe tavrımızı ortaya koyacağız. Adaylarımız DEM Partili olmak zorunda değil, hangi partili olduğunun bizim için önemi yok. İlkelerde uzlaşabilirsek, aday kapsayıcı ve demokratik olabilirse oturup konuşuruz. Eskisi gibi iktidara kaybettirme ve karşısında kim olduğuna bakılmaksızın ona oy veren bu yöntemi artık değiştiriyoruz. O gün koşullar öyle gerektiriyordu işte baskıcı, reddeden iktidara ders vermek gerekiyordu sandıkta dedik, verdik. 20 yıldır, 25 yıldır yönettiği belediyeleri kaybetti. Bugün koşullar farklı"
 
ÖZGÜR ÖZEL’DEN “SİNAN ATEŞ” AÇIKLAMASI: “365 GÜNDÜR BU KORKUNÇ CİNAYET AYDINLATILMADI, SİYASİ SORUMLULARA DOKUNULMADI. SORUMLULAR YARGILANANA KADAR BU SUİKASTI UNUTTURMAYACAĞIZ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastının birinci yıl dönümü dolayısıyla “365 gündür bu korkunç cinayet aydınlatılmadı, siyasi sorumlulara dokunulmadı. Sorumlular yargılanana kadar bu suikastı unutturmayacağız” açıklamasını yaptı.
 
AKŞENER'DEN "SİNAN ATEŞ" AÇIKLAMASI: "MAFYALARI, YÜREKLENDİREN SESSİZLİĞİ ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinin birinci yıl dönümü dolayısıyla "Mafyaları, simsarları, uyuşturucu kaçakçılarını yüreklendiren bir sessizliği biz asla kabul etmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.
 
ÖLDÜRÜLEN ESKİ ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI SİNAN ATEŞ SUİKASTIN BİRİNCİ YILINDA BURSA'DA, MEZARI BAŞINDA ANILDI: “İNTİKAM DEĞİL, ADALET İSTİYORUZ”

Ankara'da bir yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş mezarı başında anıldı. Ateş’in mezarı başında konuşan eşi Ayşe Ateş, "İntikam değil, adalet istiyoruz" dedi.
 
DOĞU PERİNÇEK: FENERBAHÇE VE GALATASARAY, SUUDİ ARABİSTAN'DA BİRDEN ATATÜRKÇÜ KESİLDİ

Süper Kupa krizi nedeniyle tepkiler sürerken, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı eleştirerek “Neden Almanya'ya veya Fransa'ya giderken Atatürkçü değiller de tam Suudi Arabistan Çin ve İran'la iyi ilişkilere yönelince Atatürkçü kesildiler?” dedi.
 
İMAMOĞLU: “O KUPAYI İKİYE BÖLÜN, BİRİSİ GALATASARAY MÜZESİNDE BİRİSİ DE FENERBAHÇE MÜZESİNDE İLELEBET DOSTLUK İÇİN YAŞASIN”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Meydanı'nda konuştu: "Bu milletin hassasiyetlerine kimsenin dokunamayacağını, milletçe bir kez daha gösterdik", "Bu bütünleşmenin harcı, yine Mustafa Kemal Atatürk oldu, yine Türk bayrağımız oldu, yine İstiklal Marşımız oldu", "Bazı ülkelerden birkaç milyar dolar alacaksınız diye boyun eğmeniz, işte sizi böylesi bir olayda çaresiz bırakıyor, sesinizi bile kısıyor, ortadan kayboluyorsunuz", "Siz, sözüm ona nezaket olsun diye ya da ilişkileriniz üzerinden bir ülkenin kralına yas ilan ediyorsunuz ama o ülke sizin Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafına tahammül edemiyor."
 
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN SÜPER KUPA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA: “KURALLAR 20 EKİM’DE BELİRLENDİ, KULÜPLERİN MAÇTAN HEMEN ÖNCEKİ TALEPLERİNİ SUUDİ YETKİLİLER KABUL ETMEDİ”

Riyad'da iptal edilen Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa maçıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan ilk açıklama geldi: "Maç organizasyonun öncesinde TFF ile Suudi Arabistanlı yetkililer arasında sahada ve tribünlerde uyulacak kurallara ve esaslara ilişkin 20 Ekim 2023’te bir protokol üzerinde mutabakata varılmıştır. Sözleşmede FIFA, AFC, UEFA ve diğer uluslararası futbol düzenleyici ve yönetici kuruluşların kurallarının geçerli olacağı belirtilmiştir. TFF ve Suudi Arabistan yetkilileri, söz konusu müsabakanın bir millî maç olmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı olması dolayısıyla İstiklal Marşı okunması ve Türk bayraklarının kullanılmasına yönelik uzlaşıya varmışlardır."
 
CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI UÇUM'DAN SÜPER KUPA TEPKİSİ: TFF'NİN KUSURLARI ORTADA MI KALACAK?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan Suudi Arabistan'da yaşanan Süper Kupa krizine ilişkin açıklama geldi. Uçum, yaşananların asıl sorumlularının TFF ve kulüp yönetimleri olduğunu söyleyerek, "TFF ve kulüp yönetimlerinin ortak açıklamasında 'organizasyon aksaklıkları' diye ifade edilen hususlarda kendilerinin de 'aksaklıklar' diyerek kabul ettikleri kusurları ortada mı kalacak? Bunun gereği neyse (özeleştiri, taraftarlardan ve kamuoyundan özür dileme, görevden çekilme vb.) süreci kötü ve kusurlu yönetenlerin bunu yapmaları gerekmiyor mu?" dedi.
 
AKP'Lİ HULKİ CEVİZOĞLU: ATATÜRK TİŞÖRTÜ İÇİN MİLLETİ AYAĞA KALDIRMANIN ALEMİ VAR MI?

AKP İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, Süper Kupa krizine ilişkin olarak, "Atatürk tişörtünü Türkiye'de giysene arkadaş. Atatürk tişörtü giyeceğim diye milleti ayağa kaldırmanın alemi var mı?" dedi.
 
BAKAN YERLİKAYA, ATATÜRK PAYLAŞIMI YAPTI, ERDOĞAN'IN ESKİ METİN YAZARI AYDIN ÜNAL TEPKİ GÖSTERDİ: CHP İKTİDARA MI GELDİ?

Maçın ertelenmesinin ardından sosyal medyada Atatürk paylaşımları öne çıkarken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da "Atatürk'ün fotoğrafını paylaşarak, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin ortak ve birleştirici değeridir" diye yazdı.  Erdoğan'ın eski metin yazarı, Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal ise Yerlikaya'nın paylaşımına, "CHP iktidara mı geldi, nedir, gece darbe mi oldu yoksa?" sözleriyle tepki gösterdi.
 
BAKAN ÖZHASEKİ: BURADA 500'E YAKIN AKTİF FAY HATTI VAR VE HER AN DEPREM OLABİLİR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye'de 500'e yakın şu anda hareketli fay hattı var. Yani her an, her yerde 4, 5, 6 ve 7'ye kadar yükselen bir deprem olabilir" dedi.
 
SAADET PARTİSİ'NDEN VERGİ İNDİRİMİNE VİDEOLU TEPKİ: “KUMARI OYNATAN KAZANIR!”

Saadet Partisi, bahis ve şans oyunlarına vergi indirimine, sosyal medya üzerinden yayınladığı bir video ile tepki gösterdi. Partinin sosyal medya hesabından “Allah'tan korkun!  Milletimizin rızkını kumara, şansa bırakmayın!” İfadeleriyle yayınlanan videoyu  Genel Başkan Temel Karamollaoğlu da sosyal medya hesabından "Önce Ahlak ve Maneviyat!" ifadeleriyle paylaştı.
 
EKONOMİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR?
 
TÜRK-İŞ: YOKSULLUK SINIRI 47 BİN LİRAYI AŞTI

Türk-İş'in Aralık ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre açlık sınırı 14 bin 431 lira olurken yoksulluk sınırı 47 bin lirayı aştı. Bekâr bir çalışanın 'yaşama maliyeti' de aylık 18 bin 796 liraya ulaştı.
 
MTV YÜZDE 58 ZAMLANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Motorlu Taşıtlar Vergisi, 2024 yılında yüzde 58,46 oranında zamlandı.
 
2024’ÜN VERGİ VE HARÇ TUTARLARI BELLİ OLDU

Yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere, bazı vergi ve harçlar yeniden değerleme oranında zamlandı. Pasaport ve ehliyet harçları da arttı. 1 yıl süreli pasaportlar için harç tutarı 2 bin 396,60 lira, 3 yıl süreliler için 5 bin 558,30 lira ve 3 yıldan fazla süreli olanlar için 7 bin 833 lira olacak. 2024'te A sınıfı sürücü belgesi harcı 1308 lira olarak belirlenirken, bu tutar B sınıfı sürücü belgesi harçlarında 3 bin 945 lira olarak uygulanacak.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?
 
İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA CAN KAYBI 21 BİN 672'YE YÜKSELDİ

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 165 artarak, 21 bin 672'ye ulaştı.
 
İSRAİLLİLER SOKAĞA DÖKÜLDÜ: 'NETANYAHU HAYATIMIZDAN ÇIK'

İsrail'in başkenti Tel Aviv’de toplanan binlerce kişi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevi bırakması ve erken seçime gidilmesi talebi ile gösteri düzenledi. "Hain ve hırsız Netanyahu hapse girmeli" ve "Netanyahu hayatımızdan çık" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, "Hemen şimdi seçim" şeklinde sloganlar attı.
 
BİR İLK: GÜNEY AFRİKA, İSRAİL’E ULUSLARARASI ADALET DİVANI’NDA “SOYKIRIM” DAVASI AÇTI

Güney Afrika, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de işlediği fiillerle 1948 tarihli Birleşmiş Milletler Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanında 'soykırım davası' açtı. Pretoria'nın başvurusunda, "İsrail'in eylem ve ihmallerinin soykırım niteliği taşıdığı", zira bu eylemlerin Filistin ulusal, ırksal ve etnik grubunun bir parçası olan "Gazze'deki Filistinlileri yok etmek" amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.
 
BAŞKAN MİLEİ RESMEN AÇIKLADI: ARJANTİN BRICS’E GİRMEYECEK

Arjantin’in yeni Devlet Başkanı Javier Milei bir önceki hükümetin hedeflediği BRICS devletler grubu üyeliğinden vazgeçtiklerini açıkladı. Milei, Cuma günü BRICS ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarına gönderdiği mektupta hükümetinin “yılbaşında yürürlüğe girmesi beklenen üyeliği uygun bulmadığını” belirtti.
 
İKİ ÜLKE DAHA SCHENGEN'DE! 12 YILLIK BEKLEYİŞ SONA ERDİ

Son olarak göç ve yolsuzluk nedeniyle AB'ye katılım engeline takılan Bulgaristan ve Romanya'nın 12 yıllık bekleyişi son buldu. İki ülkenin 31 Mart 2024 tarihinden itibaren deniz ve hava yoluyla Schengen'e dahil olacakları bildirildi.
 
RUSYA'NIN   YAPTIĞI FÜZE SALDIRILARINDA ÖLENLERİN SAYISI 39'A ÇIKTI KİEV'DE YAS İLAN EDİLDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusu tarafından ülkesine yönelik dün gerçekleştirilen füze saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 39'a yükseldiğini belirtti. Kiev'de bir günlük yas ilan edildi.
 
HUSİ FÜZESİ KIZILDENİZ'DE KONTEYNER GEMİSİNİ VURDU, YARDIMA GİDEN ABD SAVAŞ GEMİLERİNE ATEŞ AÇILDI

ABD Merkezi Komutası (Centcom), Kızıldeniz'e gönderdikleri destroyer savaş gemilerinin, vurulan bir konteyner gemisine yardıma giderken karadan ateşlenen iki tane gemisavar balistik füze düşürdüklerini belirtti.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.