Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Print
Haber Tarihi : 04.12.2023 10:33
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?
Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: “MERAL HANIM ‘NE TEKLİF EDİYORSUNUZ’ DİYE SORDU”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’daki CHP kampında basın mensupları ile yaptığı toplantıda, İYİ Parti ile işbirliği görüşmesine ilişkin “Meral Hanım bana ‘Ne teklif ediyorsunuz’ diye sordu, ben de ‘Kararınızı alırsanız, masa kuralım ve başına geçelim. İstanbul, Ankara’dan başlayarak,  11 büyükşehirden başlayarak, Türkiye’yi konuşalım’. Bunun dışında, böyle çok alçak bir şey vermem lazım ya da çok indirgenmiş bir şey söylemem lazım. İkisi de işbirliğinin önünü tıkayabilir. İYİ Parti’nin şöyle bir şeyi olabilir, ‘Şu, şu, şu gibi noktalarda ne diyorsunuz? Biz bunlara olumlu cevap verirseniz müzakere yaparız’ dese onu müzakere ederiz. Ama ne teklif ediyorsunuz dediklerinde, biz onlara çalışma masası teklif ettik. Çünkü her şey çok kolay değil. Sadece bir ilin seçiminden bahsediyorsak, bir teklif götürürüz. Sırf İstanbul ile ilgili bir teklif götürsem, iş çözülecek mi? Şu olsun, bu olmasın. Sonuçta teoride 81 il, 1271 ilçede konuşacağız” dedi.
 
ÖZEL: "İYİ PARTİ İLE GÖRÜŞMEMİZ OLMUŞTU...ALACAKLARI HER İKİ KARARA DA SAYGILIYIZ. İŞBİRLİĞİ KARARLARI ALIRLARSA OTURACAĞIZ, KONUŞACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'İYİ Parti ile görüşmemiz olmuştu. Genel İdare Kurulu'na götüreceklerini söylediler Sayın Genel Başkan, kurulun kararını bekliyoruz. Alacakları her iki karara da saygılıyız. İşbirliği kararları alırlarsa oturacağız, konuşacağız' dedi.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KATAR'A GİDİYOR: GÜNDEM ORTAK ANLAŞMALAR VE GAZZE'DE ATEŞKES

9. Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı'na katılacak ve ortak anlaşmalara imza atacak olan Erdoğan'ın, İsrail-Hamas arasındaki insani arada arabuluculuk yapan Katar'la Gazze'deki ateşkesin uzatılması için görüşmeler yapması da bekleniyor
 
DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “NAMUSSUZLARLA KAZANACAKSAK KAYBEDELİM GİTSİN”

Demokrat Parti (DP) İzmir İl Kongresi’nde konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Şimdi bazıların yaptığı gibi ‘Biz demiştik, biz söylemiştik’ demiyoruz. Biz de çok şey söyledik. Bizim meselemiz bir mağlubiyetten kendi adımıza küçük zaferler çıkarmak değil. Konuşmaya gelinirse bizim de elimiz armut toplamıyor, biz de konuşuruz” dedi. Anayasa değişikliği tartışmaları için, “Tayyip Bey’in paşa gönlü istiyor diye aparatı olmayacaklarını” belirten Gültekin, “Namussuzlarla kazanacaksak, kaybedelim gitsin!” diyerek sözlerini tamamladı.
 
DAVUTOĞLU'DAN İSRAİL CUMHURBAŞKANI HERTZOG İLE AYNI FOTOĞRAFTA YER ALAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE MÜSLÜMAN ÜLKELERİN LİDERLERİNE TEPKİ: HİÇ Mİ UTANMIYORSUNUZ?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Dubai’de yapılan Dünya İklim Değişikliği zirvesinde İsrail Cumhurbaşkanı ile aynı fotoğraf karesinde yer alan aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu Müslüman ülkelerin liderlerine, "Dubai’de İsrail Cumhurbaşkanı ile aynı fotoğraf karesine girmek Müslüman ülke liderlerine yakışır mı? Yürekleri Gazze için çarpan kendi halklarınızdan hiç mi utanmıyorsunuz" sözleriyle tepki gösterdi.
 
KARAMOLLAOĞLU: “BAKIMA MUHTAÇ ENGELLİ ÇOCUK VEYA YETİŞKİNİN OLDUĞU AİLELERİMİZE SOSYO-EKONOMİK DESTEKLER VE PROFESYONEL BAKIM HİZMETLERİ EKSİKSİZ VERİLMELİDİR”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla “‘Engelli dostu aktif istihdam politikaları’ kapsamında işgücü niteliği taşıyan engellilerimize en uygun mesleki eğitim programları sunulmalı, kendilerine emek piyasasında ve kamu sektöründe pozitif ayrımcılık ilkesi gereğince iş imkanları sağlanmalıdır. Bakıma muhtaç engelli çocuk veya yetişkinin olduğu ailelerimize sosyo-ekonomik destekler ve profesyonel bakım hizmetleri eksiksiz verilmelidir. Engelli çocuklarımızın eğitimi, fırsat eşitliği ilkesi kapsamında engellilik tür ve derecelerine göre en uygun şekilde verilmelidir” açıklamasını yaptı.
 
MECLİS GÜNDEMİ BELLİ OLDU: ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN LİRALIK İKRAMİYE VE TİKTOK

TBMM Genel Kurulu'nda, çalışan emeklilere de bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesini ve deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yapanlara ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, TikTok temsilcilerini dinleyecek.
 
BAKAN YERLİKAYA: MAVİ BÜLTENLE ARANAN "THİEVES İN LAW" SUÇ ÖRGÜTÜNÜN YÖNETİCİSİ İSTANBUL'DA YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, mavi bültenle aranan ve Rusya'da faaliyet gösteren suç örgütünün yöneticisi olan Shamil Amirov'un İstanbul'da yakalandığını duyurdu.
 
1.4 MİLYON LİRAYA DİYANET İŞLERİ’Nİ SERGİLEDİLER

36.4 milyar TL’lik bütçesinin 34.6 milyar TL’sini bu yılın ilk 9 ayında tüketen Diyanet İşleri Başkanlığı, 1.4 milyon lira masraf ederek “Belgelerle Diyanet” sergisi açtı.
 
BEŞİKTAŞ’IN YENİ BAŞKANI HASAN ARAT OLDU

Hasan Arat, Beşiktaş Olağanüstü Genel Kurulu'nda yapılan seçimler sonucunda kulübün yeni başkanı oldu.
 
SEÇİL ERZAN'IN "İSMİNİ VEREMEM, KORKUYORUM" DEDİĞİ KİŞİ KONUŞTU: NE BİR TEHDİDİM NE DE TEHDİT EDECEK DURUMUM VAR

Denizbank şube müdürü Seçil Erzan’ın ‘fon’ adı altında para topladığı olaya ilişkin detaylar gelmeye devam ediyor. Erzan'ın "Kesinlikle ismini veremem, korkuyorum" dediği kişi olduğu iddia edilen Cüneyt Demir, "Benim Seçil Erzan'ı tehdit ettiğimi, benden korktuğu gibi haberler çıktı. Kesinlikle benim Seçil Erzan'ı ne tehdit etmişliğim var, ne tehdit edecek bir durumum ne de benim onunla öyle bir pozisyonum var" dedi.

EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

BAKAN BOLAT: İHRACATÇILARIMIZA DESTEK PAKETLERİ HAZIRLANIYOR

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Yüksek teknolojili ürün ihracatı yapan firmalara Eximbank özel kredi programları, yeşil dönüşümle alakalı çalışma yapan ihracatçılarımıza da hem Eximbank hem İGE büyük destek paketleri hazırlıyor, arkadaşlarımız çalışıyor, bu şirketlerin finans problemi kalmayacak" olarak açıkladı.
 
TÜRK-İŞ, ASGARİ ÜCRET PAZARLIĞINA 14 BİN 25 LİRADAN BAŞLAYACAK

Türk-İş, 2024 yılı asgari ücretinin görüşüleceği toplantılarda taban tekliflerinin 14 bin 25 lira olacağını açıkladı.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

142 TÜRK VATANDAŞI DAHA GAZZE'DEN TAHLİYE EDİLDİ

Dışişleri Bakanlığı, 142 Türk vatandaşının ve aile yakınının daha Gazze'den Mısır'a geçiş yaptığını açıkladı.
 
STOLTENBERG: UKRAYNA'DAN GELECEK KÖTÜ HABERLERE HAZIR OLMALIYIZ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Ukrayna'dan gelecek kötü haberlere hazır olmalıyız. Savaşlar aşamalı olarak gelişir. Ancak Ukrayna'yı hem iyi hem de kötü zamanlarda desteklemeliyiz" dedi.
 
AA: İSRAİL, MESCİD-İ AKSA İMAMI'NIN EVİNİ YIKMAK İÇİN "TAHLİYE" KARARI ÇIKARDI

İsrail, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri'nin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan evini yıkmak için "tahliye" emri verdi.
 
İSRAİL'DEN GAZZE'NİN GÜNEYİNE KARA HAREKÂTI: "ORDU HAN YUNUS'UN DOĞUSUNA KONUŞLANDI, BÖLGE KARADAN VE HAVADAN BOMBARDIMAN ALTINDA"

Gazze'deki kara işgalini genişletmeye devam ettiğini açıklayan İsrail Ordu Sözcüsü, ordunun Hamas'ın bulunduğu yerlere hareket ettiğini söyledi. AA'da yer alan habere göre, İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki kara işgalini genişletmeye devam edeceklerini belirterek, "İsrail ordusu, Hamas'ın her yerleşkesine doğru hareket ediyor" dedi.
 
İSRAİL, "HAMAS LİDERLERİNİ ÖLDÜRMEK İÇİN TUTSAK MİLİTANLARDAN FAYDALANACAK"

İsrail ordusunun, Gazze'ye yapacakları gelecek operasyonlarda 7 Ekim'den bu yana alınan Hamas esirlerinin verdiği istihbaratları kullanarak Hamas liderlerini bulup, öldürebileceklerine inandıkları belirtildi.
 
İSRAİL ORDUSU, GAZZE'DEKİ KARA HAREKÂTINI "GENİŞLETİYOR" ŞERİDİN HER BÖLGESİNE YAYILIYOR

İsrail'in Hamas'la ateşkesin sona ermesinden sonra Gazze'nin kuzeyinde ve güneyinde yoğun bombardımanı 3. günde de sürdürdüğü ve 24 saatlik periyotta yüzlerce Filistinliyi öldürdüğü belirtildi.
 
İRAN, "GAZZE'DEKİ SAVAŞIN GÜNDEMİ MEŞGUL ETMESİNDEN FAYDALANARAK" ARALARINDA KADIN VE ÇOCUKLAR DA BULUNAN 127 KİŞİYİ İDAM ETTİ

İnsan hakları gruplarına göre İran'da rejim, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e saldırmasından bu yana aralarında kadın ve çocuklar da bulunan 127'den fazla insanı idam etti.
 
KİEV BELEDİYE BAŞKANI, ZELENSKY’Yİ ELEŞTİRDİ: “ÜLKE OTORİTERLİĞE KAYIYOR, HER ŞEY TEK BİR KİŞİNİN RUH HALİNE BAĞLI”

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Zelensky’yi eleştirdi: “Artık her şey Zelensky’nin kaprisine bağlı. Savaşın başlamasından bu yana Zelensky ile yüz yüze veya telefondan tek bir görüşme yapmadık. Bağımsız tek kurum yerel yönetimler ancak muazzam bir baskı altındalar."
 
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.