Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Print
Haber Tarihi : 02.12.2023 09:57
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

IRAK'IN KUZEYİNE HAVA HAREKÂTI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatlarıyla, 16 hedefin vurulduğu bildirdi.
 
PENÇE-KİLİT VE FIRAT KALKANI BÖLGELERİNDE 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde tespit edilen 5 PKK'lı terörist ile Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 2 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
 
ERDOĞAN: İSRAİL SALDIRILARINDA 16 BİNİ AŞKIN FİLİSTİNLİ MASUM SİVİLİN HAYATINI KAYBETMESİ HİÇBİR ŞEKİLDE MEŞRU GÖSTERİLEMEZ. GAZZE'DE YAŞANANLAR İNSANLIK SUÇUDUR, SAVAŞ SUÇUDUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai'de düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'nde "İsrail saldırıları sonucu çoğunluğu çocuk ve kadın 16 bini aşkın Filistinli masum sivilin hayatını kaybetmesi, hiçbir şekilde meşru gösterilemez. Gazze'de yaşananlar insanlık suçudur savaş suçudur ve bu suçu işleyenlerden uluslararası hukuk önünde mutlaka hesap sorulmalıdır. Son gelişmelerle birlikte 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve toprak bütünlüğünü haiz bir Filistin devletinin kurulmasının ehemmiyetini hep birlikte tekrar gördük. Türkiye olarak bunun tesis ve temini noktasında her türlü sorumluluğu almaya hazırız" dedi.
 
BAHÇELİ: ''GÖNÜLLÜ KUDÜS SEVDALILARI'' GÖREVE HAZIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gazze saldırılarını sürdüren İsrail'e tepki gösterdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için "Caniyahu" ifadesini kullanan Bahçeli, ''Uluslararası Ceza
Mahkemesi'nde adalet ve insanlık namına yargılanmalıdır." dedi
 
BAKIRHAN'DAN KAYYIMLARA ÇAĞRI: SİZ DE ADAY OLUN, HALK KİMİ DESTEKLİYOR GÖRELİM

Hakkâri'de konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, " Sayın kayyımlar, 4 ay sonra seçim var, kendinize güveniyorsanız buyurun siz de aday olun, halk kimi destekliyor görelim" dedi.
 
İYİ PARTİ'YE İŞ BİRLİĞİ TEKLİFİNDE BULUNAN ÖZEL: KARARI BEKLİYORUZ, SONUCUN OLUMLU YÖNDE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

CHP lideri Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yerel seçimler üzerine yaptıkları görüşmeye ilişkin konuştu. Özel, “Pazartesi günü İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu’nun konuyu değerlendirmesini ve alacakları kararı bekliyoruz. Alacakları her iki karara da son derece saygılıyız. Ama ben sonucun olumlu yönde olmasını temenni ediyorum" dedi.
 
İYİ PARTİ’DE CHP OYLAMASI: ANKARA’DA 21 İLÇE BAŞKANI “İŞ BİRLİĞİ” DEDİ, 2’Sİ KARŞI ÇIKTI, SIRA İSTANBUL’DA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaretinin ardından İyi Parti’de görüşme trafiği hızlanırken, Akşener’in Ankara’da ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek görüşlerini aldığı öğrenildi. 25 ilçe başkanından 23’ünün katıldığı toplantıda 21 ilçe başkanı CHP ile Ankara’da iş birliği yapılmasını istedi. Akşener, bugün de İstanbul ilçe başkanlarını topluyor.
 
AKŞENER'İN "NE DERSE ONU YAPACAĞIM" DEDİĞİ İYİ PARTİ GENEL İDARE KURULU: BU NOKTADAN GERİ DÖNÜŞÜN TAHRİBATI BÜYÜK OLUR

İYİ Parti yönetiminde yerel seçimde CHP'yle iş birliğine ilişkin farklı sesler gelmeye devam ediyor. Genel Başkan Meral Akşener'in "Ne derlerse onu yapacağım" dediği İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun (GİK) üyelerinden Bilal Uzun, daha önce aldıkları "81 ilde tek başına aday çıkarma" kararlarından dönüşün büyük tahribata yol açacağı uyarısı yaptı. Uzun, "Bu derece net bir karar ve beyanlardan sonra bu noktadan geri dönüşün tahribatı büyük olacaktır. Bir itiraz vardıysa 2 aydır edilmeliydi. Bir itiraz vardıysa 2 aydır bu derece sert tonda açıklamalar olmamalıydı. Bu karar buradan dönmeyecektir" dedi.
 
ÖZGÜR ÖZEL’İN “YENİDEN İTTİFAK” TALEBİNE İYİ PARTİ’DEN TEPKİLER: “KURTLARLA DANSI ÖĞRENECEKLER”

CHP lideri Özgür Özel’in ziyaretinin ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener pazartesi günü toplanacak olan GİK’e tüm şehirlerde seçimlere kendi adayları ile bağımsız girme kararını yeniden getirecek. GİK toplantısı öncesinde bazı İYİ Partililerden ise bu duruma tepki var. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın: “CHP’nin bugünkü yaklaşımı ile çizgilerimiz kesişmez”, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kuleyin: “Biz bu partiyi birilerini belediye başkanı yapmak için kurmadık”, İYİ Parti Manisa Milletvekili Metin Ergun: “Kurtlarla dansı öğrenecekler”, İYİ Parti Genel Merkez Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Mete Koca: “Bozkurtlar diriliyor. İki yumruk arasına sıkışan siyasetten çıkışı da bir dişi kurt sağlayacak!”
 
ÜMİT ÖZDAĞ, İTTİFAK ÇAĞRISI YAPTIĞI MERAL AKŞENER’DEN RANDEVU İSTEDİ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ittifak çağrısı yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, randevu talebinde bulundu. Özdağ’ın ittifak çağrısına ilişkin Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez’e konuşan Zafer Partili kurmaylar, “Şu anda yüzde 30-35 bandında Türk milliyetçisi bir seçmen var. Bu, Türk siyasetini de sıkıntılı süreçten kurtaracak bir ortam olur” diye konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU’NDAN YEREL SEÇİM TAVSİYESİ: MİLLET İTTİFAKI KIRILMAMALI

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre, ziyaretçiler arasında eski ve mevcut milletvekilleri, örgütten gelenler, belediye başkanları, Millet İttifakı’nın yöneticileri, vatandaşlar yer alıyor. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kılıçdaroğlu’nu çalışma ofisinde ziyaret edenler arasındaydı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de haftaya Kılıçdaroğlu’nu çalışma ofisinde ziyaret etmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun kendisini ziyaret edenlere yerel seçimlere yönelik olarak “İş birliği olmalı. Bu ortaya konulan tablo en azından devam etmeli. Millet İttifakı kırılmamalı. Millet İttifakı’ndaki partilerle iş birliği yapılmalı. Millet İttifakı ülke için büyük bir kazanım” dediği öğrenildi.
 
HEDEP İSTANBUL İL EŞ BAŞKANI: “GÖRÜŞME İÇİN AK PARTİ’YE DE CHP’YE DE KAPIMIZ AÇIK”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İstanbul İl Eş Başkanı Murat Kalmaz, 2019 yerel seçimleri ve 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden farklı olarak 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bu kez bir ittifaka destek vereceklerse “koşul ve şartları olacağını” söyledi: "Bu yerel seçimde koşulsuz tek bir oyumuz yok görüşme için AK Parti’ye de CHP’ye de kapımız açık."
 
SEDAT ŞAHİN’DEN TAHLİYESİ SONRASI BAHÇELİ’YE İKİNCİ ZİYARET

Suç örgütü lideri olma suçundan 8 yıl ceza alan Sedat Şahin, Temmuz ayında tahliye olmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi makamında ikinci kez ziyaret etti. Ziyarette Şahin, Bahçeli’ye Türk bayrağı hediye etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 Eylül’de yaptığı açıklamada Şahinler çetesinin çökertildiğini ve Sedat Şahin’in yeğeni olan Mehmet Şahin dahil olmak üzere 41 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.
 
KURTULMUŞ: İSRAİL'İN YENİDEN SALDIRIYA BAŞLAMASI UTANÇ VERİCİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "İsrail'in saldırılarına yeniden başlaması utanç vericidir. Biz Türkiye olarak diplomatik çabalarımıza devam edeceğiz. Filistin'de bu ateşkes kalıcı hale gelecek" ifadelerini kullandı.
 
BAKAN TUNÇ: TEMENNİMİZ BİR AN ÖNCE AKAN KANIN DURDURULMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterirken, 'Bu haksızların son bulması ve daha adil bir dünya için çalışmalar yapılmalı. Bir an öne akan kan durmalı. Saldırganları bir kez daha lanetliyorum. İsrail eninde sonunda yargılanacak.' dedi
 
AFGAN GÖÇMENİN İKİ KARISINI DA EŞ OLARAK KAYDETTİRDİĞİ İDDİASI MECLİS GÜNDEMİNDE "TÜRKİYE'DE ARTIK AFGANİSTAN YASALARI MI GEÇERLİ OLACAK?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Afganistan'dan Türkiye'ye gelerek vatandaşlık alan bir kişinin iki karısının da eş olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'nde kaydedildiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Taşcıer, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, “Türkiye’de bundan sonra Türk Medeni Kanunu yerine Afganistan yasaları mı geçerli olacaktır” diye sordu.
 
EMEKLİLER, EMEKLİ MECLİSLERİ SENDİKASI'NI KURDU: KENDİ KARNIMIZI DOYURUP TORUNLARIMIZA HARÇLIK VEREMİYORUZ

Emekliler, bugün sendika kurmak için Ankara'da bir araya geldi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen emekliler, Ankara Valiliği'ne başvurarak 'Emekli Meclisleri Sendikası’nı kurdu. Sendika üyelerinden Fidan Doğruoğlu, "Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, gerçek sahipleri olan işçi, memur, esnaf ve emeklilerce yönetilmesi için, emekli sendikalarına hukuksal bir statü elde etmek için, eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış ve adalet için bugün Emekli Meclisleri Sendikası’nı kuruyoruz" dedi.  Hülya Piray ise, "Emeklileri aç bırakıp herhalde öldürmek istiyorlar, bir an önce mezara girsinler de bunlardan kurtulalım diye. Torunlarımıza biz harçlık veremiyoruz. Biz kendi karnımızı doyuramadığımız için onlara destek veremiyoruz" dedi.
 
SEÇİL ERZAN DAVASI SEMİH KAYA VE 10 KİŞİ HAKKINDA ZORLA GETİRME KARARI

Aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan gibi futbol dünyasının ünlü isimlerinin bulunduğu 18 kişiyi hayali fon yaratarak dolandıran Seçil Erzan'ın davasında mahkeme heyeti, eski futbolcu Semih Kaya ile 10 kişi hakkında zorla getirme kararı verdi. Kaya ve 10 kişi, mahkemede tanık olarak dinlenecek.
 
SEÇİL ERZAN DOSYASINDA İSMİ GEÇEN AKP'Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ ZABITA AMİRİ GÖREVDEN ALINDI!

Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan Seçil Erzan'ın dosyasında adı geçen AKP Çorlu Belediye Meclis Üyesi Nuri Köşkdere, disiplin kuruluna sevk edildi. Erzan'ın Çorlu'da annesi için aldığı eve aracılık eden ve kendisinin de dolandırıldığını iddia eden Çorlu Belediyesi Zabıta Amiri Hüseyin Eligül de görevinden alındı.
 
FATİH TERİM’İN AVUKATINDAN “FATİH TERİM FONU” AÇIKLAMASI: ‘HOCA, KIZI BUSE TERİM’İN SEÇİL ERZAN’A PARA VERDİĞİNİ BİLMİYORDU”

Fatih Terim’in avukatı, “Fatih Terim Fonu” hakkında konuştu: “Seçil Erzan, Terim’e yaptığı finansal danışmanlık değil, her şube müdürünün belli bir kalibrasyon üzerindeki müşteriye verdiği temel hizmet. Erzan, ‘Kağıt, hazine, fon aldım’ hikayesiyle Fatih Terim’in hesabındaki parayı dikkat çekmeden 3-3,5 milyon dolar eksiltmiş. Fatih Terim’in, kızının verdiği paradan haberi olmaz. Fatih Terim olgusunda baba-kız ilişkisinin duygusal refleksle yürüdüğü, ihtiyaç varken onlara sınırsız desteğin verildiği, diğer olgulara karışılmadığı bir saygı alanı var. Fatih Hoca, futbolcularla birlikte Denizbank’a gitme nedeni: babaları gibi yanlarında olmak.”
 
CAN GÜRZAP HAYATINI KAYBETTİ

Tiyatro ve sinema oyuncusu, yazar, eğitmen Can Gürzap, 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
 
NACİ GÖRÜR: TÜRKİYE’DE İLK KEZ BİR BELEDİYE BAŞKANI İLÇESİNİ DEPREM DİRENÇLİ KENT HALİNE GETİRMEK İÇİN BENİMLE ÇALIŞMAK İSTEDİ

Depreme Dirençli Kent Esenyurt programında sanayicilere seslenen Prof. Dr. Naci Görür, “Türkiye’de ilk kez bir belediye başkanı ilçesini deprem dirençli kent haline getirmek için benimle çalışmak istedi. Böyle bir çalışmanın belediye tarafından ısrarla ve gönül vererek yapılmak istenmesi hepimizin minnet duyacağı bir şey. Keşke bütün belediyeler, bütün kurum ve kuruluşlar aynı duyarlılıkta olsa” dedi.
 
DÖNEM ÖZETİ: İNŞAAT FİRMASININ SAHİBİ OLDUĞU ESENYURT ÜNİVERSİTESİ’NE SELMAN ÖĞÜT REKTÖR OLARAK ATANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Selman Öğüt'ü İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü’ne atadı. Pelikan grubu, televizyon polemikleri, doçent yapılmadığı için yazdığı şikayet mektuplarıyla tanınan Öğüt’ün rektör olduğu Esenyurt Üniversitesi’nin sahibi Özyurt İnşaat. Üniversite, inşaat şirketinin sahibi olduğu AVM, belediye ve kaymakamlık binalarının içinde olduğu bir bina kompleksinin içinde yer alıyor. Özyurt İnşaat’ın sahibi Özyurt kardeşlerle ilgili Sedat Peker iddialar ileri sürmüştü.

EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

İSTANBUL'DA KASIM ENFLASYONU AÇIKLANDI

İstanbul Ticaret Odası verilerine göre Kasım'da perakende fiyatlarda aylık artış yüzde 3,79, yıllık artış yüzde 73,89 oldu. Toptan Eşya Fiyatları İndeksinde ise aylık artış yüzde 2,94, yıllık artış yüzde 65,01 olarak gerçekleşti.
 
BAKAN ŞİMŞEK'TEN 'S& P' YORUMU: ORTA VADELİ PROGRAMIMIZA GÜVEN ARTIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S& P), Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirmesinin ardından sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Atılan adımların karşılık bulduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, "Orta Vadeli Programımıza güven artıyor" dedi ve "Sabır ve kararlılıkla programı uygulamaya devam edeceğiz" mesajını verdi. 
 
ERDOĞAN, COP28 ZİRVESİ'NDE BAE VE KATAR'DAN 20 MİLYAR DOLAR İSTEYECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta Körfez'e gerçekleştireceği ziyaret sırasında Asya'yı Avrupa'ya bağlayacak ulaşım koridorunun hayata geçmesi için 23.5 milyar dolarlık kaynak arayacak. Erdoğan öncelikle Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’dan finansman arayacak.
 
ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU'NUN İLK TOPLANTISI 11 ARALIK'TA YAPILACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün yapılması planlanan ancak ertelenen ilk toplantısı 11 Aralık'ta yapılacak.
 
DİSK-AR: ASGARİ ÜCRET ORTALAMA ÜCRETE YAKLAŞIYOR

DİSK-AR'ın araştırmasına göre Avrupa ülkeleri içinde en düşük asgari ücrete sahip beşinci ülke olan Türkiye, AB ülkeleri ve ABD arasında en düşük TİS kapsamı oranına sahip iki ülkeden birisi.
 
DİSK, 2024 YILI ASGARİ ÜCRET TALEP RAKAMI AÇIKLAMAYACAK

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Bugün söylediğimiz rakamın dahi, bu yüksek enflasyon koşullarında iki ay sonra 1 Şubat'ta bile uçup gideceğini hepimiz biliyoruz" diyerek asgari ücret için rakam belirtmedi.
 
SKYWELL'İN TÜRKİYE'DEKİ FABRİKA YATIRIMININ DETAYLARI BELLİ OLDU

Skywell Türkiye Üst Yöneticisi Mahmut Ulubaş, Türkiye'de toplam 1,6 milyar dolarlık bir yatırım planlandığını belirterek, "Fabrikanın hangi ilde olacağı konusunda da bayağı yol aldık. Marmara Bölgesi'ne ağırlık verdik. Sakarya, İzmit ve Yalova tarafında görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.
 
İMALAT GÖSTERGESİNDE DÜŞÜŞ DEVAM ETTİ

Ekim 2023'te 48,4 olan İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI, Kasım'da 47,2 olarak gerçekleşti. Endeks, üst üste beşinci ayda 50 eşik değerinin altında kalırken faaliyet koşullarında gözle görülür bir yavaşlamaya işaret etti.
 
FED BAŞKANI POWELL: GEREKTİĞİNDE PARA POLİTİKASINDA DAHA FAZLA SIKILAŞMAYA HAZIRIZ

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, para politikasında yeterince kısıtlayıcı bir duruşa ulaşıldığı sonucuna güvenle varmak ve politikanın ne zaman gevşeyebileceğine dair yorum yapmak için erken olacağını söyledi. Powell, gerekmesi halinde politikayı daha da sıkılaştırmaya hazır olduklarını ifade etti.
 
SAYIŞTAY RAPORU: MHP'Lİ BELEDİYENİN 22 ARACI KAYIP

Sayıştay'ın hazırladığı MHP’li Kastamonu Belediyesi denetim raporunda, trafik tescil kayıtlarında gözüken 22 aracın kaybolduğu ortaya çıktı.
 
APPLE TÜRKİYE FİYATLARINA BİR YILDA 7’İNCİ KEZ ZAM YAPTI: İPHONE 15’İN EN ÜST MODELİ 100 BİN TL OLDU

Apple, ürünlerinin Türkiye fiyatlarına bir yıl içinde 7’inci kez zam yaptı. Yeni zamla birlikte kısa süre önce piyasaya sürülen iPhone 15 Pro Max’in (1TB) fiyatı 100 bin TL oldu.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

ERDOĞAN'IN BAE ZİYARETİNDE YAPTIĞI GÖRÜŞMELERDE GAZZE VE "BARIŞ" VURGUSU

Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin İsrail'in Gazze katliamını durdurmak için elinden geleni yaptığını, İsrail'i durdurmak için İslam dünyasının muhakkak birlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirtti.
 
BAE, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN 30 MİLYAR DOLARLIK FON OLUŞTURULDUĞUNU DUYURDU

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), dünyadaki iklim değişikliği çözümleri için 30 milyar dolarlık bir fon oluşturulduğunu açıkladı.
 
ATEŞKES BİTTİ, GAZZE'DE SALDIRILAR SÜRÜYOR: KATAR, MÜZAKERELERİN DEVAM ETTİĞİNİ AÇIKLADI

Gazze'de bir haftalık ateşkesin uzatılmaması sonra yeniden başlayan çatışmalar bugün ikinci gününde. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un doğu bölgelerinin yoğun bombardıman altında olduğu aktarıldı.  Sağlık yetkilileri, Cuma akşamına kadar İsrail saldırılarında 184 kişinin öldüğünü, en az 589 kişinin yaralandığını ve 20'den fazla evin vurulduğunu söyledi. Katar, ateşkesin yeniden sağlanması için İsrailliler ve Filistinlilerle görüşmelerin devam ettiğini ancak İsrail'in Gazze'ye yönelik yeni bombardımanının işleri karmaşıklaştırdığını söyledi.
 
NETANYAHU: TÜM GÜCÜMÜZLE SALDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "tüm güçleriyle" abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırmayı sürdüreceklerini belirtti.
 
İSRAİL'E KARŞI "GİZLİ" AKADEMİK BOYKOT: ABD KURUMLARI İSRAİLLİ ARAŞTIRMACILARLA İŞ BİRLİĞİNİ KESİYOR, MAKALELER GEREKÇESİZ REDDEDİLİYOR

İsrailli araştırmacılar, yurtdışındaki akademide "antisemitizmin" çalışmalarına zarar vereceğinden, ilerlemelerini engelleyeceğinden ve bunun ülkenin bilimsel gücünü baltalayacağından korkuyor. Dünya çapında İsrail'in 7 Ekim'deki Hamas saldırısı sonra başlattığı savaşta sivilleri hedef alması nedeniyle İsrail'e karşı protestolar düzenleniyor. Bu protestolarda İsrail'le ekonomik, siyasi, akademik ve kültürel boykot çağrıları yapılıyor.
 
WSJ: İSRAİL İSTİHBARATI LÜBNAN, TÜRKİYE VE KATAR'DAKİ HAMAS LİDERLERİNİ ÖLDÜRME PLANLARI YAPIYOR

İsrailli yetkililer, İsrail istihbarat servislerinin, Gazze'deki savaş sona erdiğinde dünyanın dört bir yanındaki Hamas liderlerini öldürmeye hazırlandığını ve 7 Ekim katliamlarından sorumlu militanları avlamak için yıllarca sürecek bir kampanyaya zemin hazırladığını söyledi.
 
İSRAİL’İN SERBEST BIRAKTIĞI FİLİSTİNLİ MAHKUMLAR, İŞKENCE GÖRDÜKLERİNİ SÖYLÜYOR

İsrail hapishanesinden salıverilen Filistinli mahkumlar, Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısından sonraki günlerde, gardiyanların işkence yaptığını ve toplu cezalandırmalara başvurduklarını söyledi.
 
NEW YORK TİMES: İSRAİL'İN HAMAS'IN SALDIRI PLANINDAN BİR YILI AŞKIN SÜREDİR HABERİ VARDI

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, İsrail'in Hamas'ın 7 Ekim'de hayata geçirdiği saldırı planından bir yılı aşkın süredir haberdar olduğunu belirtti. Habere göre İsrail ordusu ve istihbaratı, bu planı Hamas'ın hayata geçirmesinin çok zor olacağına inanarak gerçekçi bulmadı.

 

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.