Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Print
Haber Tarihi : 07.11.2023 10:02
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?
 
Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

AKŞENER’DEN BABACAN'A TAZİYE MESAJI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın hayatını kaybeden babası Hilmi Babacan için taziye mesajı yayımladı.
 
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, ALİ BABACAN'IN BABASININ VEFATIYLA İLGİLİ BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın babası Hilmi Babacan'ın vefatıyla ilgili başsağlığı mesajı yayınladı.CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Yaşamını yitirdiğini büyük üzüntüyle öğrendiğim Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan'ın babası Hilmi Babacan'a Allah'tan rahmet, Babacan ailesine baş sağlığı diliyorum" açıklamasını yaptı.
 
İMAMOĞLU'NDAN ALİ BABACAN'A TAZİYE ZİYARETİ
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı babası Hilmi Babacan'ı kaybeden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İmamoğlu, "DEVA Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan'a taziye ziyaretinde bulunduk. Sayın Başkanın Babası Hilmi Babacan'a Allah’tan rahmet, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.
 
DAVUTOĞLU'DAN BABACAN'A TAZİYE MESAJI
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın hayatını kaybeden babası Hilmi Babacan için taziye mesajı yayımladı.
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN KURULTAY SONRASI İLK AÇIKLAMA: BUNLAR ARTIK GERİDE KALDI, BAŞARILI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM
CHP’nin 39. Olağan Kurultayı sonrası, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk demecini Barış Yarkadaş’a verdi. Kılıçdaroğlu, “Moralim gayet iyi… Kurultayda çeşitli tartışmaların olması doğaldır. Ancak bunlar artık geride kalmıştır. Özgür Özel olmak üzere göreve yeni seçilen tüm arkadaşlarımızın başarılı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
CHP'DE 60 KİŞİLİK PARTİ MECLİSİ ÜYELERİ BELLİ OLDU
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri tamamlandı. Seçimlerin ardından 60 kişilik Parti Meclisi üyeleri belli oldu. Parti Meclisi adayları arasında en fazla oyu 648 oyla Gökhan Zeybek aldı. Zeybek'i, 643 oy ile Özgür Karabat takip etti.
 
ÖZEL: "İKİNCİ YÜZYILDA KURUCUMUZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E LAYIK BAŞARILARI HEP BİRLİKTE ALACAĞIZ"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "38. Olağan Kurultayımızın Divan Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nu çalışma ofisimizde ağırladık. İkinci yüzyılda kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e layık başarıları hep birlikte alacağız" dedi.
 
İMAMOĞLU, CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'İ ZİYARET ETTİ... ÖZEL: "ARAMIZDAKİ İLİŞKİ KARDEŞLİK HUKUKU. BU KARDEŞLİK HUKUKU CHP'Yİ İKTİDARA TAŞIYACAK, TÜRKİYE'Yİ GÜZEL YERLERE TAŞIYACAK"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i Ankara'daki ofisinde ziyaret etti. Görüşme sonrası yapılan açıklamada Özel, “Hep konuşulan bir şey vardır, yıllardır, aylardır bıktığımız bir şey, ‘Ekrem başkan ile aramızda nasıl bir ilişki var?’. Buradan şunu ifade edeyim. Yukarıda kısa baş başa görüşmemizde de öyle bitirdik. Bizim aramızdaki ilişki kardeşlik ilişkisi, kardeşlik hukuku. Ama bu kardeşlik hukuku CHP'yi çok güzel yerlere taşıyacak, CHP'yi iktidara taşıyacak. Türkiye'yi güzel yerlere taşıyacak. İkinci yüzyılda kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e layık başarıları hep birlikte alacağız” dedi. İmamoğlu ise “Genel Başkanı'mızın bu görev dönemi hem CHP'ye hem Türkiye'nin siyaset yaşamına, demokrasisine ve milletimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
 
EREN EREM, VEDA ETTİ: GÖREVE YENİ GELECEK MEDYA SORUMLUSU ARKADAŞIMIZIN İYİ İŞLER YAPACAĞINA İNANIYORUM
CHP Kurultayı'nda seçimi kaybederek Genel Başkanlık koltuğunu bırakan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, mayıs seçimlerinin ardından göreve getirdiği Eren Erdem, CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine veda etti. Eren Erdem, gazetecilerin olduğu WhatsApp grubuna gönderdiği mesajında, "Görev yaptığım 5 aylık süreçte mesaime katkınız için çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince işlerinizi kolaylaştırmaya çalıştım. İstemeden kırdığım biri varsa, helallik isterim" dedi. 
 
ÖZEL: "BENİM BİR BAŞARIMIN, BİR GAZETECİNİN MESLEK YAŞANTISINA MAL OLMASINI DOĞRU BULMAM. BARIŞ YARKADAŞ'IN KARARINI YENİDEN DEĞERLENDİRMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM, YARIN KENDİSİNİ ARAYACAĞIM"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Benim bir başarımın, bir gazetecinin meslek yaşantısına mal olmasını doğru bulmam. Barış Yarkadaş, önceki dönemde parlamentoda birlikte görev yaptığım bir arkadaşımdır. Kendisi geçmiş dönemde karşımda yer almışsa ve gazetecilik sınırlarını aşan yorumlarda bulunmuşsa da ben geçmişten yana bir kırgınlık taşımayacağıma dair delegelerimize ve kamuoyuna söz verdim. Sözüm sözdür. Barış Yarkadaş'ın kararını yeniden değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum, bu konuda yarın kendisini arayacağım" dedi.
 
ESKİ CHP GENEL BAŞKANI ÇETİN'DEN CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'E ZİYARET: DENEYİMLERİ, BİLGİ VE BİRİKİMLERİ BU SÜREÇTE YOL GÖSTERİCİ OLACAK
Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ofisinde ziyaret etti. Özel, ziyaretle ilgili, "Genel Başkanımız Sn. Hikmet Çetin büyük bir nezaket göstererek çalışma ofisimde beni ziyaret etti. Deneyimleri, bilgi ve birikimleri bu süreçte yol gösterici olacaktır" açıklamasını yaptı.
 
BAKAN TUNÇ: ARTIK ÇAĞIN EN YENİ KANUNLARINA SAHİP OLAN BİR ÜLKEYİZ
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin yürürlükte olan ceza kanunlarının tamamen yenilendiğini belirterek, "Bu süreç içerisinde artık çağın en yeni kanunlarına sahip olan bir ülkeyiz. Yani Avrupa'nın temel kanunlarından çok daha yeni olanağa biz sahibiz." dedi.
 
GAZETECİ TOLGA ŞARDAN İÇİN TAHLİYE KARARI
"Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Tolga Şardan'ın, adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.
 
TAHLİYE EDİLEN GAZETECİ TOLGA ŞARDAN ANKARA’DA: "YARIN NE OLUR BİLEMİYORUZ AMA SONUÇ İTİBARIYLA MESLEĞİMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Silivri Cezaevi'nden tahliye edilen T24 yazarı, gazeteci Tolga Şardan, Ankara'ya geldi. Şardan, Esenboğa Havalimanı'nda "Öncelikle meslektaşlarıma -öğrendim ki gerçekten çok büyük destek vermişler- avukatlarıma, siz meslektaşlarıma ve destek olan tüm siyasilere çok teşekkür ediyorum. Nihayetinde biz gazeteciyiz, işimizi yapıyoruz. Yarın ne olur bilemiyoruz ama sonuç itibarıyla mesleğimizi yapmaya devam edeceğiz. Benim durumumu da yine bu şekilde değerlendirmek gerekiyor. Ben de sizler gibi gazetecilik yapmaya devam edeceğim" açıklamasını yaptı.
 
DİLAN POLAT VE AİLESİNE AİT 27 ŞİRKETE KAYYUM ATANDI
Milyonlarca liralık kara parayı aklamakla suçlanan Dilan Polat-Engin Polat çifti ve yakınlarıyla ilgili yürütülen soruşturmada, 27 şirkete kayyum atanması istendi.
 
DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT'IN ARAÇLARI YEDİEMİN OTOPARKINDA
Dilan Polat ve Engin Polat çiftine yapılan operasyon kapsamında el konulan otomobiller Zeytinburnu'ndaki yediemin otoparkında görüntülendi.
 
KURTULMUŞ: BU SEVDALARINDAN VAZGEÇMEZLERSE DÜNYA SÜRATLE 3'ÜNCÜ BİR DÜNYA SAVAŞINA SÜRÜKLENMEKTE
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, "Eğer 'dünyaya biz hâkimiz ve istediğimizi yaparız' zannedenler, bu kara sevdalarından vazgeçmezlerse dünya süratle 3'üncü bir dünya savaşına doğru sürüklenmekte." dedi.
 
AKP'Lİ YEŞİLYURT BELEDİYESİ'NDE YAPAY ZEKAYLA SAHTE KARAR ÇIKARILDI, BELEDİYE ARSALARI SATILDI: 4 PERSONEL AÇIĞA ALINDI
Gri pasaport skandalıyla bilinen AKP’li Mehmet Çınar’ın Belediye Başkanı olduğu Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, yeni bir yolsuzluk skandalıyla gündemde. Yapay zekayla sahte belediye meclisi kararı oluşturularak belediye arsalarının satıldığı ortaya çıktı. Skandal olayla ilgili 4 personel açığa alındı.

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER KONUŞULUYOR?

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI 18,6 MİLYAR LİRA BORÇLANDI
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği 2 ihalede, toplam 18 milyar 587,2 milyon lira borçlanmaya gitti. İlk ihalede 11 ay (343 gün) vadeli, kuponsuz hazine bonosunun yeniden ihracı yapıldı. İhalede basit faiz 39,62, bileşik faiz 40,3 oldu. İkinci ihalede, 4 yıl (1435 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, Türk lirası gecelik referans faiz oranına (TLREF) endeksli devlet tahvili yeniden ihraç edildi. İhalede dönemsel faiz 7,94 oldu.
 
DIŞ TİCARET AÇIĞI EKİMDE 6,7 MİLYAR DOLAR
Ticaret Bakanlığı'nın öncü verilerine göre, Ekim ayında ihracat %7,4 artışla 22,9 milyar dolar, ithalat %1,3 artışla 29,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ekim'de dış ticaret açığı %15 düşüşle 6,7 milyar dolar oldu.
 
BAKAN IŞIKHAN: EMEKLİLERİN YÜZÜNÜ DAHA DA GÜLDÜRECEĞİZ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşına yapılacak düzenleme hakkında "Emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla, tüm vatandaşlarımızı refaha ortak edeceğiz" dedi.
 
İŞ BANKASI, YILIN DOKUZ AYINDA 52 MİLYAR TL NET KAR ELDE ETTİ
İş Bankası, yılın dokuz ayında 52 milyar TL düzeyinde net kar elde ederken, bankanın öz kaynak büyüklüğü de 221,7 milyar TL düzeyine ulaştı.
 
EBRD, İŞ BANKASI'NA FİNANSMAN SAĞLADI
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası İş Bankası'na deprem bölgesinin yeniden inşası ve kadınların öncülüğündeki KOBİ'lere yönelik programlarda kullanılmak üzere 100 milyon dolar finansman sağladığını duyurdu.
 
BAKAN BOLAT: İHRACAT EKİMDE YÜZDE 7,4 ARTTI
İhracat ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 artışla 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Böylece en yüksek ekim ayı ihracatına ulaşıldı. 12 aylık ihracatta 2022 rakamı aşıldı.
 
HEPSİ EMLAK, ZİNGAT'I SATIN ALDI
Doğan Şirketler Grubu Holding'in ortak olduğu Hepsi Emlak şirketinin Zingat'ı satın almak için anlaşmaya vardığı kaydedildi.
 
KREDİYE ERİŞİM ZORLAŞTI TAKAS GERİ DÖNDÜ
Faiz artışı ve bankaların kredi freni finansmana erişimi zorlaştırınca "takas" yöntemi geri geldi. Emlak sitelerinde konuttan taksi durağına kadar pek çok ilan takasa çıktı. Sektör temsilcileri galeriden otomobil almak isteyen bazı kişilerin dahi takas aracılığıyla araç aldığını aktardı.
 
MERKEZ BANKASI: GIDADA FİYAT ARTIŞLARI GÜCÜNÜ KORUDU, EN BELİRGİN ARTIŞ KİRADA
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerji gruplarında yükseldi, taze meyve ve sebze hariç gıdada fiyat artışları gücünü korudu. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 ile kira grubunda gerçekleşti Bu dönemde B ve C endekslerinin yıllık değişim oranları sırasıyla 0,39 ve 0,83 puan artarak yüzde 67,61 ve 69,76 olarak gerçekleşti. Yıllık tüketici enflasyonuna katkılar incelendiğinde, bu dönemde hizmet, enerji ve temel mal gruplarının katkıları sırasıyla 0,43, 0,17 ve 0,04 puan artarken gıda ve alkol-tütün-altın gruplarının katkıları sırasıyla 0,60 ve 0,21 puan düştü.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN BLİNKEN'LA GÖRÜŞTÜ: FİDAN ACİLEN ATEŞKES İSTEDİ
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'yi ziyaret eden ABD'li mevkidaşı Antony Blinken'la görüştü. Görüşme sonrası ortak basın açıklaması yapılmazken diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan Gazze'de acilen ateşkes istedi. Blinken havalimanında yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki günlerde yardımların Gazzelilere ulaştığını göreceksiniz." dedi.
 
GAZZE'DE ÖLDÜRÜLENLERİN SAYISI 10 BİNİ GEÇTİ
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 10 bini geçti. Öldürülenlerin 2 bin 641'i kadın, 4 bin 104'ü çocuk.
 
İSRAİL ORDUSU SON 24 SAATTE GAZZE'DE 450 YERİ VURDU
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, son 24 saatte Gazze genelinde 450 yerin hava saldırılarıyla vurulduğu belirtildi. Vurulan yerler arasında Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin elKassam Tugaylarına ait olduğu söylenen tüneller, gözlem noktaları gibi hedefler olduğu ileri sürüldü.
 
IDF'NİN ŞEHRE 48 SAAT İÇİNDE GİRMESİ BEKLENİYOR KUDÜS HASTANESİ'NİN İKİ GÜNLÜK YAKITI KALDI
İsrail ordusu, dün gece saatlerinde Gazze Şeridi'ni ikiye böldüğünü açıkladı ve İsrail medyası ordunun önümüzdeki 48 saat içinde Gazze Şehrine girmesinin beklendiğini bildirdi.
 
İNGİLTERE, BÜYÜKELÇİLİK ÇALIŞANLARININ BİR KISMINI LÜBNAN'DAN GEÇİCİ OLARAK GERİ ÇEKTİ
İngiltere Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, İngiliz büyükelçiliği personelini geçici olarak Lübnan'dan çekeceğini duyurdu.
 

 
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.