Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Print
Haber Tarihi : 06.11.2023 10:28
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?
Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

ERDOĞAN'DAN ÖZGÜR ÖZEL YORUMU: O DA DEMİRTAŞ'A KAVALA'YA SELAM VERDİ, BUNLARIN BİRBİRİNDEN FARKI VAR MI?
CHP kurultayında Edirne'de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a ve Osman Kavala'ya selam yollayan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alan Erdoğan, "Al birini vur diğerine. Bunlar terör örgütleriyle omuz omuza yürüdüler." dedi.
 
ÖZGÜR ÖZEL'DEN, KENDİSİNİ HEDEF ALAN ERDOĞAN'A CEVAP: İÇİNDEKİ KARABASANI ANLIYORUM, CHP'DEN ENDİŞE ETMEYE DEVAM ETSİN
Özel, "Kemal Bey ile bir görüşmeniz oldu mu?" sorusuna, "Telefonla görüştük, önümüzdeki günlerde, mazbatadan sonra bir devir teslim törenini hep birlikte bütün Türkiye'nin gözü önünde, partimize yakışır bir şekilde yapacağız" yanıtını verdi. "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın size yönelik açıklamalarına değerlendirmeniz olur mu?" sorusu üzerine Özel, "Erdoğan bundan sonra geçen her günün, kendisi açısından daha zor, bizim açımızdan daha moralli olacağını biliyor. Erdoğan'ın stresini, içindeki karabasanı anlıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nden endişe etmeye devam etsin" dedi.
 
ERDOĞAN'DAN CHP KURULTAYI'NA TEBRİK MESAJI
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) genel başkan seçimi yapılan 38. Olağan Kurultayı sabaha karşı sona erdi. Kurultay sonunda CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Seçim ikinci tura kalmadan önce adayların konuşmalarını tamamlamalarının ardından, kurultaya gönderilen mesajlar okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da CHP Kurultayı'na bir tebrik mesajı gönderdiği Divan Başkanlığı tarafından açıklandı.
 
ÖZEL, 81 İL BAŞKANI İLE BİR ARAYA GELDİ: CHP'YE YAKIŞIR BİR PM LİSTESİ YAPACAĞIZ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 81 il başkanı ile bir araya geldi. CHP'ye yakışan bir Parti Meclisi listesi yapacaklarını belirten Özel, Kemal Kılıçdaroğlu için, "Bundan sonra da kendisinden her türlü katkıyı almaya, onun deneyiminden istifade etmeye devam edeceğiz" dedi.
 
ÖZGÜR ÖZEL: “3'ÜNCÜ GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN BÜLENT ECEVİT'İ VEFAT YIL DÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA İL BAŞKANLARIMIZ, MİLLETVEKİLLERİMİZLE BİRLİKTE ANDIK”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “3'üncü Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit'i vefat yıl dönümünde mezarı başında il başkanlarımız, milletvekillerimizle birlikte andık. ‘Sayın Genel Başkanımıza layık olmaya çalışacağız. Partimizi iktidar yapma yolunda onu örnek alacağız” dedi.
 
AKŞENER: ÖZGÜR ÖZEL'I TEBRİK EDİYOR KURULTAY SONUÇLARININ CUMHURİYET HALK PARTİSİ CAMİASINA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayında genel başkan olarak seçilen Sayın Özgür Özel'i tebrik ediyor Kurultay sonuçlarının Cumhuriyet Halk Partisi camiasına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 
KARAMOLLAOĞLU: "CHP 38. OLAĞAN KURULTAYI'NDA GENEL BAŞKANLIĞA SEÇİLEN SAYIN ÖZGÜR ÖZEL'İ TEBRİK EDİYORUM"
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "CHP 38. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkanlığa seçilen Sayın Özgür Özel’i tebrik ediyorum" dedi.
 
DAVUTOĞLU'NDAN, CHP GENEL BAŞKANI SEÇİLEN ÖZEL'E TEBRİK TELEFONU
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 38. Olağan Kurultay'da CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel'i telefonla arayarak tebrik etti. Davutoğlu ayrıca kurultay Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu ve önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonla görüşerek, kurultaylarının hayırlı olması temennisini iletti.
 
AKP’DEN BATI’YA SERT TEPKİ: NETANYAHU HÜKÜMETİ BİR CİNAYET MAKİNESİDİR VE TEŞVİK EDİLMEKTEDİR!
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Netanyahu hükümeti bir cinayet makinesidir. Bu cinayet makinesi, her katliamdan sonra Batılı ülkeler tarafından 'İsrail'in kendini savunma hakkı var' cümlesiyle daha çok cinayet işlemesi için teşvik edilmektedir" dedi.
 
DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT TUTUKLANDI
Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla ünlü olan, ''kara para aklamak'' ile suçlanan Dilan ve Engin Polat çifti dahil 12 kişi tutuklandı.
 
GÜZELLİK MERKEZİ SAHİBİ DİLAN POLAT, "FATURA KESMEYİ BİLMEM" DİYE SAVUNMA YAPTI, ENGİN POLAT "VERGİSEL BİR HATA YAPMIŞ OLABİLİRİZ" DEDİ
Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın hakimlikteki ifadeleri ortaya çıktı. Dilan Polat ifadesinde, "Biz aileyiz örgüt diye bir şey olamaz. Eşimin ailesi kendi ailem olmadığı için benim ailem gibi oldu.
Vergi konularını bildiğim kadarıyla mali müşavir ve muhasebecilerimiz hallediyor. Benim sahte fatura, naylon fatura gibi şeylerle bir ilgim yoktur. Fatura kesmeyi bile bilmem işimizin ticari boyutu ile eşim ilgileniyor" derken, Engin Polat ise, "Vergisel bir hata yanlışlık yapmış olabiliriz. Aldığımız faturalarda sıkıntılı olanlar çıkabilir. Geçmişte de çıkmıştı. Biz aldığımız her faturanın malzemesini teslim almışızdır. Kimseye sahte fatura vermedik. Tüm satışlarımız faturalıdır" dedi.
 
GAZZE PROTESTOSU İÇİN İNCİRLİK ÜSSÜ ÖNÜNDE TOPLANAN KALABALIĞA MÜDAHALE: “BAZI GRUPLAR FARKLI EYLEMLERE GİRDİ”
İHH'nın öncülüğünde Türkiye'nin her yerinden araç konvoyuyla Gazze'ye İsrail saldırısını kınamak ve ABD'yi ateşkese çağırmak için Adana'daki İncirlik Üssü'nün önüne giden binlerce kişiye polis toma ve gazla müdahale etti. İHH Başkanı Bülent Yıldırım: "Burada güzel bir miting oldu fakat irademizin dışında, bizimle beraber çok fazla hissetmeyen bazı gruplar farklı eylemlere girdiler. Bu nedenle birkaç konuşmacıyı kürsüye çıkartamadan eylemimizi bitirmek zorunda kaldık. Keşke bu gruplar bıraksalardı da, biz kendi eylemimizi kendi planlamamız çerçevesinde yapsaydık. Yine de hayırlı olur inşallah."
 
EKONOMİ DÜNYASINDA NELER KONUŞULUYOR?

ÖTV’SİZ ARAÇTA ÜST LİMİT 1,6 MİLYON LİRA OLDU
Bu sene 1 milyon 4 bin 200 TL olarak uygulanmaya devam eden üst limit, 1 Ocak 2024’ten itibaren yüzde 58.46 artarak 1 milyon 591 bin 255 TL’ye yükselecek. Böylece engellilerin ÖTV ödemeden satın alabileceği sıfır araç üst limitinde yeni yılda 587 bin TL artış kaydedilmiş olacak.
 
BAKAN ÖZHASEKİ: EBİS İLE 405 BİN YAPI DENETLENDİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile tüm illerde 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetlediklerini duyurdu.
 
SGK 8 AYDA 41 MİLYAR TL AÇIK VERDİ
Dünya gazetesi yazarı Naki Bakır, Sosyal Güvenlik Kurumu'na ilk 8 ayda bütçeden aktarılan 535,4 milyar liraya rağmen, 41,1 milyar TL açık verdiğini belirterek, "Bu arada EYT düzenlemesi kapsamında aylık bağlanan 2 milyona yakın yeni emeklinin de etkisiyle SGK’nın aktif/pasif sigortalı dengesi ağustos sonu itibarıyla 1,68’e kadar indi" diye yazdı.
 
ERDOĞAN "İNDİRİM YAPIN" DEMİŞTİ TARIM KREDİ KOOPERATİFİ'NDE ETİKETLER DEĞİŞTİ, ÜRÜNLERE ZAM GELDİ
Yüzde 50’ye varan indirimler açıklayıp 50-90 kuruşluk fiyat düşüşleri yapan Tarım Kredi Kooperatifi yeniden etiketleri değiştirdi. Artışlar yüzde 14’e kadar çıktı.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLİNKEN, ANKARA'YA GELDİ
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi.
 
ERDOĞAN: GAZZE'DEKİ KARDEŞLERİMİZİ ASLA SAHİPSİZ, ÇARESİZ BIRAKMIYORUZ, BIRAKMAYACAĞIZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de "Biz Filistin meselesinde Gazze'de yaşananlar konusunda gözükenden çok daha fazlasını yapıyoruz, yapmayı da sürdüreceğiz. Gazze’deki kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve tek başlarına bırakmıyoruz, bırakmayacağız. Gençler, içimizdeki kimi gafiller bilmese de Gazze ve Filistin’deki kardeşlerimiz bunu çok iyi biliyor" dedi.
 
İSRAİL, BU KEZ BUREİJ MÜLTECİ KAMPINI VURDU
Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Bureyc Mülteci Kampı'na bombalı saldırı düzenlediğini duyurdu. Saldırıda en az 20 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı açıklandı.
 
REİSİ, İSRAİL'İN DURDURULMASI İÇİN PAPA'YI ARADI PAPA "ELİMDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIM" DEDİ
Reisi, Hristiyanlık dahil tüm İbrahimi dinlerin öğretileri doğrultusunda bugün yaşananlara karşı Filistin halkının desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Batılı ülkelerin İsrail'e desteğine işaret eden Reisi, Papa'dan saldırıların durdurulması için Batılı ülkelerdeki konumunu kullanması ve "zalim ile mazlumun kim olduğunu doğru şekilde açıklaması" çağrısında bulundu. Papa Franciscus ise Gazze'ye saldırıların durdurulması ve ateşkes sağlanması gerektiğini belirterek, "Dünya Katoliklerinin lideri olarak bu saldırıları durdurmak ve Gazze'de daha fazla kadın ve çocuğun kurban olmasını önlemek için elimden gelen her şeyi yapacağım." ifadelerini kullandı.
 
İSRAİLLİ BAKAN: “GAZZE’YE NÜKLEER BOMBA ATMAK DA BİR SEÇENEK. FİLİSTİNLİLER ÇÖLE YA DA İRLANDA’YA GİTMELİ, NAZİLERE İNSANİ YARDIM VEREMEYİZ”
Netanyahu’nun kabinesindeki aşırı sağcı bakan Amichai Eliyahu, bir radyoya konuştu, Gazze'ye atom bombası atılıp atılmayacağı sorusuna "bu olasılıklardan biri" yanıtını verdi: “Nazilere insani yardım vermeyiz. Gazze'de şiddete karışmamış siviller diye bir şey yok. Filistinliler İrlanda'ya ya da çöllere gidebilirler, Gazze'deki canavarlar kendi başlarına bir çözüm bulmalılar. Gazze şeridinin var olmaya hakkı yok, Filistin ya da Hamas bayrağı sallayan hiç kimsenin yeryüzünde yaşamaya devam etmemesi gerekiyor”. Netanyahu, bakanı tekzip eden açıklama yaptı.
 
HAMAS’TAN BM’YE ÇAĞRI: İSRAİL’İN “YANLIŞ ANLATILARINI” SORUŞTURMAK ÜZERE ULUSLARARASI KOMİTE KURULSUN
Hamas, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki hastanelerin “saklanma yeri” olarak kullanıldığı ve buraların altına “tüneller kazıldığı” iddialarını yalanlayarak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’i, bu iddiaları soruşturmak üzere uluslararası komite kurmaya çağırdı.
 
BAKAN KOCA: MISIR, SAHRA HASTANELERİ'NİN SEVKİYATI İÇİN LİMANLARINI AÇTI Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile görüşmesini aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin Gazze için kuracağı Sahra Hastaneleri için Mısır ile anlaşmaya vardığını duyurdu.
 
DÜNYA GENELİNDE MİLYONLARCA KİŞİ GAZZE'DE ATEŞKES TALEBİYE SOKAKLARA DÖKÜLDÜ
Filistin'le dayanışma gösteren milyonlarca insan, 1 aydır devam eden çatışmaların sona erdirilmesi çağrısında bulunmak üzere dünyanın dört bir yanındaki kentlerde sokaklara döküldü.  Yüz binlerce protestocu bugün Endonezya'nın başkenti Cakarta'da İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanının durdurulması talebiyle yürüdü. Yaklaşık 2 milyon kişinin katıldığı düşünülüyor. Birçok gösterici, "Filistin'i kurtarın" yazılı atkılar taktı.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.