Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Print
Haber Tarihi : 30.10.2023 14:43
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

 

Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

100. YILDA 100 GEMİYLE BOĞAZ GEÇİŞİ
Türk donanması, İstanbul Boğazı'nda Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir etkinlik yaptı. 100 savaş gemisi Boğaz'dan geçti.
 
CUMHURİYET’İN 100. YILI KUTLANDI. ERDOĞAN: “BUGÜN TÜRKİYE CUMHURİYETİ GAZİ’NİN ARZU ETTİĞİ GİBİ KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR”
Erdoğan, Cumhuriyet'in 100'üncü Yılı için konuştu: "Bugün Türkiye Cumhuriyeti, tıpkı Gazi'nin arzu ettiği biçimde, bölgesinde ve dünyada kimsesizlerin kimsesi olan bir ülkedir. Cumhuriyet bu vasfını, tam manasıyla bizim dönemimizde kazanmıştır. Bugün de aynı dirayetli duruşu Gazi'nin ‘kimse el süremez’ dediği Filistin ve Gazze için sergiliyoruz. Dün gerçekleştirdiğimiz 'Büyük Filistin' mitingi bunun bir parçasıydı." Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için İletişim Başkanlığı İstanbul Boğazı'nda havai fişek ve drone gösterisi düzenledi. Donanma'ya ait 100 savaş gemisi Boğaz'dan geçti. İBB, Maltepe'de konserlerle 100'üncü yılı kutladı. Erdoğan, kutlamalar nedeniyle yarın okulları tatil etti.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE DEVLET ERKANI, CUMHURİYET’İN 100. YILINDA ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ... ERDOĞAN, ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ’NE “CUMHURİYET HİÇ OLMADIĞI KADAR GÜVENDEDİR” MESAJINI YAZDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet liderleri ve devlet erkanı Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne “Türkiye’yi tarihinin en büyük yatırım hamleleri ile buluşturmuş bir yönetim olarak, ittifak ortaklarımız ve milletimizle birlikte Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye yüzyılı ile taçlandırmakta kararlıyız. Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir” mesajını yazdı.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TARİHİNİN EN BÜYÜK RESMİ GEÇİDİNİ YAPAN TÜRK DONANMASINI VAHDETTİN KÖŞKÜ’NDE SELAMLADI
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıldönümünde, tarihinin en büyük resmi geçidini 100 askeri gemi ile İstanbul Boğazı'ndan geçerek yapan Türk Donanması'nı, son Osmanlı Padişahı Vahdettin'in köşkünde selamladı.
 
KILIÇDAROĞLU: BUGÜNDEN DAHA KARARLI, BUGÜNDEN DAHA CESARETLİ OLACAĞIZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'in 100. yıldönümünü kutlayarak, "Bugünden daha kararlı, bugünden daha cesaretli olacağız. Mutlaka başaracağız!" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 100. YILINDA BÜYÜK ÖNDERİMİZ ATATÜRK’ÜN EBEDİ İSTİRAHATGAHI ANITKABİR’E YÜRÜDÜK. MUHTEŞEM BİR KALABALIK, MUHTEŞEM BİR COŞKU VE ELBETTE TARİFSİZ BİR MİNNET DUYGUSU VARDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında I. Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılarak Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e yürüdük. Muhteşem bir kalabalık, muhteşem bir coşku ve elbette tarifsiz bir minnet duygusu vardı. Çok yaşa Mustafa Kemal. Çok yaşa Cumhuriyet” dedi.
 
BAHÇELİ: "AZİZ ATATÜRK’ÜN 'EN BÜYÜK ESERİM' DEDİĞİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DAHA GÜÇLÜ, DAHA GELİŞMİŞ, DAHA SERPİLMİŞ VAZİYETTE TARİHİ YOLCULUĞUNA DEVAM EDECEK, ÖNÜMÜZDEKİ YENİ YÜZYILA TÜRKİYE’NİN MÜHÜR VURULACAKTIR"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hiç kuşku yoktur ki, Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacak, ilelebet yaşayacak ve yaşatılacaktır. Aziz Atatürk’ün 'en büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti daha güçlü, daha gelişmiş, daha serpilmiş vaziyette tarihi yolculuğuna devam edecek, önümüzdeki yeni yüzyıla Türkiye’nin mühür vurulacaktır. Hakimiyet milletindir, millet hükümettir, Cumhuriyet yönetimi de demokrasi sistemiyle hür ve müstakil varlığını muhafaza edecektir" dedi.
 
KURTULMUŞ, 1. MECLİS'TE KONUŞTU: MİLLETİMİZİN ÖNCÜLÜĞÜNDE YENİ BİR DÜNYA KURULACAK
29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla Birinci Meclis'te açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Emperyalistler ya da yeni emperyalistler hangi oyunu oynarsa oynasın milletimizin öncülüğünde yeni bir dünya kurulacak ve dünyada hakkın egemen olduğu bir düzene geçilecek." ifadelerini kullandı.
 
SEDAT PEKER’İN 100. YIL MESAJI TİMES SQUARE’DE
Sedat Peker, New York Times Square'deki billboardlara Cumhuriyet'in 100'üncü yıldönümü için ilan verdi: "Benim tüm hayatım tartışmaya açık olsa da namus, şeref ve Atatürk sevgim tartışmaya açık değildir ve bu konuada çok ama çok iddialıyım."
 
CUMHURİYET’İN           100.         YILDÖNÜMÜ           KUTLAMASINDA           KONUŞAN           İMAMOĞLU: "ATATÜRK’ÜN YOLUNDA KARARLILIKLA YÜRÜYECEĞİZ"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yıldönümünü,  Maltepe Etkinlik Alanı'nda kutladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Türkiye'yi özgür ve mutlu, güçlü ve istikrarlı bir ülke yapabilmenin şartı, Cumhuriyet ilke ve değerleri etrafında buluşmaktır. En büyük uzlaşmayı, bu güzel buluşmayı, hep birlikte yeniden gerçekleştireceğiz. Cumhuriyetin bize kazandırdığı özgüven ve cesaretle hep daha ileri, hep daha büyük hedeflere, hep birlikte yürüyeceğiz. Atatürk'ün yolunda yürümenin verdiği sorumlulukla, kararlılıkla yürüyeceğiz” dedi.
 
MANSUR YAVAŞ: “BİZ BUGÜN ETRAFI ATEŞ ÇEMBERİ OLAN BU COĞRAFYADA EĞER DİMDİK AYAKTA DURABİLİYORSAK BUNU 100 YIL ÖNCE ESARETİ KABUL ETMEYEN GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA ÖNDERLİĞİNDEKİ ATALARIMIZA BORÇLUYUZ”
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında “İşte 100 yıl önce, bizim topraklarımızı vatan yapan irade, bugün Filistinli masumların yaşadığı katliamın, ülkemizde de yaşanmasını önlemiştir. Tam 100 yıl önce, biz bugün etrafı ateş çemberi olan bu coğrafyada eğer dimdik ayakta durabiliyorsak bunu 100 yıl önce esareti kabul etmeyen, şehadeti göze alarak mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki atalarımıza borçluyuz” dedi.
 
HEDEP EŞ GENEL BAŞKANLARI HATİMOĞULLARI VE BAKIRHAN’DAN CUMHURİYET’İN 100. YILINDA ORTAK AÇIKLAMA: CUMHURİYET’İ DEMOKRATİKLEŞTİRMEK TARİHSEL GÖREVİMİZDİR
HEDEP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan tarafından, Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle yapılan ortak açıklamada, “Cumhuriyet’i demokratikleştirmek tarihsel görevimizdir. Cumhuriyet, bir yüzyılı geride bıraktı. İkinci yüzyıla girerken onu bir demokratik Cumhuriyet olarak yeniden inşa etmek tarihsel bir görev olarak önümüzde duruyor” denildi.
 
ALİ YERLİKAYA: "EN BÜYÜK ESERİNİ GENÇLERE EMANET EDEN VE 'TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR' DİYEN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü, KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞLARINI RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA YAD EDİYORUM"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, "Çanakkale'de 'Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum' diyen kararlılıktır Cumhuriyet, İstanbul'un işgalinde boğazı yaran düşman gemilerine bakıp, 'Geldikleri gibi giderler' diyen iradededir. Büyük Taarruz'da, 'Vakit tamam inşallah zafer bizimdir' diyen inançtır Cumhuriyet, en büyük eserini gençlere emanet eden ve 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz vatanımız için fedai can eyleyen şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Bir asırdır değişmeyen heyecanımız ve inancımızla Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi.
 
BAŞSAVCI’NIN HSK’YA ŞİKAYET ETTİĞİ HAKİM, BAŞSAVCI’YI HSK’YA ŞİKAYET ETTİ: “YARGILANIP CEZALANDIRILMALI DEVLETİ İDARE EDEN KADROLARI ZIMNEN SUÇLAMIŞTIR”
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın HSK’ya yazdığı şikayet mektubunda bazı şüpheli bulduğu tahliye kararlarına imza attığını belirttiği aynı başsavcılıkta hakim Sidar Demiroğlu, Uçar’ı HSK’ya bir mektupla şikayet etti: “İsmail Uçar, devletin yargı organlarını alenen aşağılamış ve devleti idare eden kadroları zımnen suçlamıştır.” “İsmail Uçar'ın, kamuoyunda tanınan ve medyada bilinen avukatlarla samimi ilişkilere sahip olduğu hatta eşiyle beraber Av. Rezan Epözdemir isimli kişinin oğlunun sünnet düğününü teşrif ettiği yargı dünyasında herkesin bildiği bir konu…” Serbestiyet’e konuşan avukat Epözdemir: “Düğünümde İsmail Uçar ile kamuoyuna yansıyan dilekçede adı geçen Sayın Bekir Altun yan yana oturuyordu. Bahse konu dava ve soruşturmalarla hiçbir ilgim yok. Bunun neden yazıldığına anlam veremedim.”
 
ERDOĞAN, "2023 CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SANAT BÜYÜK ÖDÜLÜ" SAHİPLERİNİ AÇIKLADI
Erdoğan'ın paylaşımında, 2023 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"ne bilim alanında Süleyman Uludağ, kültür alanında Ali Birinci, müzik alanında Emel Sayın, resim alanında İlhami Atalay, karikatür alanında Hasan Aycın, sinema alanında Sami Şekeroğlu, dijital sanat alanında Refik Anadol, mimari alanda Sinan Genim, edebiyat alanında da Nazan Bekiroğlu'nun layık görüldüğü belirtildi. Vefa Ödülleri'nin de Attila İlhan, Barış Manço, İsmail Hakkı Uzunçarşılı, Muhsin Ertuğrul ve Samiha Ayverdi'ye değer görüldüğü kaydedildi.
 
DİLAN-ENGİN POLAT ÇİFTİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU: ŞIMARIKLIKLARIMIZ, GÖSTERİŞLERİMİZ İÇİN ÖZÜR DİLERİZ, ALLAH'IN KARŞISINDA YENİ BİR YÖNELİM İÇİNDEYİZ
Haklarında soruşturma başlatılan ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından başlatılan incelemenin ardından tüm mal varlıklarına el konulan Dilan Polat ve Engin Polat çifti, günler süren sessizliğini bozdu. Kapattıkları Instagram hesabını açarak bir açıklama yapan Polat çifti, "Etik ve edebe ilişkin aşırılıklarımız, şımarıklıklarımız, gösterişlerimiz olmuştur" diyerek özür diledi. Dilan Polat ve Engin Polat, "Allah karşısında da yeni bir yönelim içinde gösterişten ve aşırılılıktan uzak olmamız gerektiğinin bilinci içerisindeyiz" dedi.
 
OĞLUNU BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 65 yaşındaki Recep Bayram, tartıştığı oğlu Ersin Bayram'ı bıçaklayarak öldürdü.
 
EKONOMİ DÜNYASINDA NELER KONUŞULUYOR?
 
YAPI KREDİ ÜST ÜSTE 7'NCİ KEZ "TÜRKİYE'NİN EN İYİ DİJİTAL BANKASI" SEÇİLDİ
Yapı Kredi, Global Finance tarafından düzenlenen "World's Best Digital Bank Awards 2023" kapsamında 6 ayrı kategoride ödüle layık görülerek hem kurumsal hem de bireysel kategoride başarı elde eden "tek" Türk bankası oldu.
 
BLOOMBERG: BİR MİLYON VARİL AZERBAYCAN PETROLÜ, CEYHAN LİMANI’NDAN İSRAİL’E NAKLEDİLDİ
Bloomberg'ün haberine göre, bir milyon varil Azerbaycan petrolü taşıyan Seaviolet adlı tanker, 21 Ekim'de Ceyhan Limanı’ndan İsrail'in Eilat limanına doğru yola çıktı. İsrail'in Aşkelon'daki limanı, Hamas militanlarının son saldırısında zarar gördüğü için petrol taşımacılığında Kızıldeniz'deki Eilat limanı kullanılıyor. Bloomberg'e göre bu durum, Hamas ile devam eden çatışmalara rağmen İsrail'in petrol ithalatını kesintisiz biçimde sürdürebildiğini gösteriyor.
 
SGK'NIN BORCU KATLANARAK ARTIYOR: GELECEK YIL 385 MİLYAR TL AÇIK BEKLENTİSİ!
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) bu yıl 113,2 milyar TL, gelecek yıl ise 385,6 milyar TL açık vermesi bekleniyor. Bütçeden gelecek yıl kuruma yapılacak transferler de 1,5 trilyon TL’ye ulaşacak.
 
MISIR İLE TİCARET 5 YILDA 15 MİLYAR $'A ÇIKACAK
Mısır'da temaslarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "5 yıllık sürede karşılıklı ticaret hacmini 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.
 
DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?
 
İSRAİL'İN GAZZE'YE DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA CAN KAYBI 8 BİNİ GEÇTİ
İsrail'in 23 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde ölenlerin sayısı, 302 artarak 8 bin 5'e yükseldi.
 
SALDIRILAR SÜRERKEN 33 YARDIM KAMYONU DAHA REFAH'TAN GEÇTİ İSRAİL ORDUSU LÜBNAN VE SURİYE'DEKİ HEDEFLERİ VURDU
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hizbullah hedeflerini ve Suriye'yi vurdu. IDF'nin X hesabından yapılan açıklamalarda, İsrail güçlerinin Hizbullah hedeflerini vurduğu, bunların arasında "terörizmi yönlendiren altyapılar ve örgütün askeri altyapılarının" da bulunduğu bir savaş uçağının da Suriye topraklarındaki fırlatma rampalarına saldırdığı kaydedildi.
 
NETANYAHU 7 EKİM'DEKİ HAMAS SALDIRISIYLA İLGİLİ ASKERİ İSTİHBARAT VE SHİN BET'İ SUÇLADIĞI TWEETİNİ SİLDİ ÖZÜR DİLEDİ
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim'deki Hamas saldırısından önce kendisine hatalı değerlendirmeler ilettiğini iddia ettiği savunma ve istihbarat kurumlarını suçladığı sosyal medya paylaşımını sildi ve özür diledi. Netanyahu, "Söylediğim şeyler söylenmemeliydi ve bunun için özür dilerim" dedi. 
 
DAĞISTAN’DA HAVALİMANINI BASAN PROTESTOCULAR İSRAİL’DEN GELEN UÇAĞIN ETRAFINI SARDI
İsrail'den Rusya'ya bağlı özerk Dağıstan Cumhuriyeti'nin başkenti Mahaçkale'ye bir uçak indiği öğrenen kalabalık bir grup Filistin bayraklarıyla havalimanını bastı. Aprona giren protestocular, uçağa girmeye çalıştı. Uçaktan inen yolcular geri çağrıldı, uçağın içinde kalmaları talimatı verildi. Bazı göstericiler uçakta İsrailli yolcu olmadığını söyleyerek kalabalığı teskin etti. İsrail devlet kurumları, Rusya’ya İsraillileri ve Yahudileri korumaları yönünde çağrıda bulundu. Rus sivil havacılık kurumu, havaalanına çevik kuvvet ekipleri göndererek tüm uçuşların geçici olarak askıya alındığını duyurdu.
 
AFGANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI İSMAİLAĞA’YI ZİYARET ETTİ
Taliban’ın yönettiği Afganistan’ın Dışişleri Bakanı Emir Han Muttaki, Cumartesi günü İstanbul’da İsmailağa Cemaati’ni ziyaret etti. İsmailağa’nın Afganistan’ın başkenti Kabil’de yaptırdığı Mahmud Efendi Camii, Cuma günü ibadete açılmıştı. Görüşmeyi sosyal medyada Afganistan İslam Emirliği'nin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Kahar Balkhi duyurdu.
 
ESKİ ABD BAŞKAN YARDIMCISI MİKE PENCE 2024 BAŞKANLIK YARIŞINDAN ÇEKİLDİ
2016-2020 yılları arasında Donald Trump'ın başkan yardımcısı olarak görev yapan Mike Pence, Las Vegas'taki Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu toplantısında "bu benim zamanım değil" diyerek 2024 başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı.
 
UKRAYNA SAVAŞI’NDA 612. GÜN: “RUSYA VE UKRAYNA BİR ÇIKMAZDA, KİMSE BİR ŞEY YAPAMAZ”
Rusya, Ukrayna SİHA'larının Kursk Nükleer Santrali'ne zarar verdiğini açıkladı. Donetsk bölgesindeki Avidikya yakınlarında çatışmalar devam ediyor. Malta'da 66 ülkenin katılımıyla Ukrayna barış zirvesi düzenleniyor. Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko: Rusya ve Ukrayna bir çıkmazda, kimse bir şey yapamaz.
 
YİNE İRAN, YİNE AHLAK POLİSİ TERÖRÜ: 16 YAŞINDAKİ KIZ HAYATINI KAYBETTİ
İddialara göre 16 yaşındaki Armita Geravand, Tahran metrosunda başörtüsü takmadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından uyarıldı. Polisin uyarısı sonucunda yaşanan tartışma arbedeye dönüştü ve genç kız yere itilmesinin ardından bayıldı.
 
ESKİ FRANSA BAŞBAKANI DOMİNİQUE DE VİLLEPİN: “İKİNCİ BİR BÜYÜK TUZAK DAHA VAR O DA OKSİDENTALİZM TUZAĞI”
Fransa'nın Irak savaşına karşı yürüttüğü muhalif pozisyona liderlik eden Fransa eski Başbakanı Dominique De Villepin Fransız BFMTV’ye konuştu: “Ukrayna'da ve Orta Doğu'da yaşananları karşılaştırdığımızda, dünyanın her yerinde kınanan bu çifte standardın bir bakıma kanıtına dönüyoruz. Eleştiriler hep aynı: ‘Gazze'de sivil halka nasıl davranıldığına bir bakın! Aynı şey Ukrayna’da cereyan ettiğinde Ukrayna'da olanları hemen kınıyorsunuz, fakat Gazze'de yaşanan trajedi karşısında çok çekingensiniz!’ Oksidentalizm, 5 asır boyunca dünya siyasetini yöneten Batı'nın, her şeye karışma işine sessizce devam edebileceği düşüncesidir. Fransız siyasi sınıfının Filistin tartışmalarında bile açıkça görebiliyoruz ki, şu anda Orta Doğu'da yaşananlar karşısında, din ya da medeniyet savaşına benzeyen bu savaşa yönelik bir siyasete göre devam etmemiz gerektiği fikri hâkim. Bu da kendimizi uluslararası sahnede daha da izole etmek anlamına gelecektir.“
 
RUSYA’NIN TEL AVİV BÜYÜKELÇİSİ, "HAMAS ZİYARETİ NEDENİYLE" İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRILDI
Hamas heyetinin Moskova’ya yaptığı ziyaret nedeniyle Rusya’nın Tel Aviv Büyükelçisi Anatoly Viktorov’un İsrail Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bildirildi.

 

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.