Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Print
Haber Tarihi : 23.10.2023 11:26
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

 
Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?

TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU?

DEVA PARTİLİ EKMEN, MISIR VE PAMUK FİYATLARINA DİKKAT ÇEKTİ: “MISIR VE PAMUK FİYATLARI ÇİFTÇİNİN MALİYETİNİ BİLE KARŞILAMIYOR!”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Remzi Kaymak ve il teşkilatıyla birlikte Diyarbakır’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Mısır ve pamuk fiyatlarının kabul edilemez olduğunu belirten Ekmen, fiyatların çiftçinin maliyetini bile karşılamadığını ifade ederek, fiyat artışı ve çiftçiye destek talebinin önemli olduğunu vurguladı. Ardından Yenişehir’de esnaf ziyaretinde bulunan Ekmen, esnafın sorunlarını dinledi.
 
BAHÇELİ, DAVUTOĞLU'NU ARADI: GAZZE KONUSUNU ELE ALMAK İÇİN YÜZ YÜZE DE GÖRÜŞECEKLER

Bahçeli, Davutoğlu’nu arayarak, dün paylaşmış olduğu Gazze konusundaki hassasiyetini içeren tweetine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.  Bahçeli’nin teşekkürünün ardından Davutoğlu, tüm Gazzeliler adına Filistin konusundaki hassasiyetlerinden dolayı Bahçeli’ye teşekkürlerini iletti.  Telefon görüşmesinin devamında, iki lider Gazze konusunu ele alacakları bir yüz yüze görüşme yapma kararı aldı. 
 
MHP'Lİ BÜYÜKATAMAN'DAN BAHÇELİ AÇIKLAMASI: SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GAZETECİ BOZMALARI, SİZ NEDEN RAHATSIZ OLDUNUZ?

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları konusunda dün yaptığı açıklamaya ilişkin, "Dünden itibaren, Musul'da devlet görevini eline yüzüne bulaştırıp kaçmış siyasetin ergeni, devlet ciddiyetinden ve tarihimizden habersiz etkisiz bir eleman başta olmak üzere son kullanma tarihi geçmiş birtakım gazeteci bozmaları, nereden fonlandığı herkesin malumu olan sosyal medya trolleri, tek merkezden düğmeye basılmış gibi saldırıya geçerek, Genel Başkanımızı hedef almaya çalışmışlardır" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU’NDAN İSTANBUL’A SÜRPRİZ “ÇIKARMA”: ALTILI MASA’NIN ÖRGÜT YÖNETİCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ, TOPLANTILARA KATILAN İSİMLER GİZLİ TUTULDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’a sürpiz bir çıkarma yaptı, Altılı Masa’yı oluşturan partilerin örgüt yöneticileri ile üç ayrı toplantıda bir araya geldi. Ankara'da parti merkezlerinden ‘ittifak bitti' açıklamaları gelirken Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi ‘tabanda ittifak arayışı' olarak yorumlandı. Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP'li Gürsel Tekin de katıldı. Görüşmenin diğer partilerin çağrısı üzerine gerçekleştiği öğrenildi. Toplantıya katılan, il ve ilçe yöneticileri, örgütte öne çıkan isimler gizli tutuldu.
 
HEDEP EŞ GENEL BAŞKANI TÜLAY HATİMOĞULLARI: BU OTORİTER REJİME EN BÜYÜK CEVABIMIZ YEREL SEÇİMLERDE OLACAK

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bu ülkede erken tarihte seçme ve seçilme hakkı elde edilmiştir. Bunu gerisine düşen bu otoriter rejime en büyük cevabımız bu yerel seçimlerde olacaktır. Belediyeleri sadece kapalı kapılar ardında bir yönetim gibi algılayanlar, sadece belediye binası gibi gören ve o odalardaki iş bölümünden ibaret sananlar şunu bilmeli ki halkın kendi kendini yönetme biçimi aslında halkın doğrudan öz örgütlüğündedir ve halkın doğrudan kendi yaşam alanlarındadır, mahallesindedir, şehrindedir, kentindedir” dedi.
 
AFAD: OLASI MARMARA DEPREMİ 7 KENTİ ETKİLEYECEK

AFAD Risk Belirleme ve Önlem Dairesi Başkanı Gökhan Yılmaz, Marmara Denizi'nde olası bir depremin İstanbul başta olmak üzere çevresindeki 7 ili etkileyeceğini dile getirdi.
 
BAŞSAVCILIKTAN DİLAN-ENGİN POLAT'IN KAÇACAKLARI İDDİALARI ÜZERİNE AÇIKLAMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilerin mal varlıklarına el konulduğu ve yurt dışına çıkışlarının yasaklandığı bildirildi.
 
DİYANET'İN MAL VE HİZMET ALIMI ÖDENEĞİ, 70 ÜNİVERSİTENİN YILLIK BÜTÇESİNDEN FAZLA

2024 yılı için 91 milyar 824 milyon 805 bin TL bütçe teklif edilen Diyanet İşleri Başkanlığı, “Mal ve Hizmet Alımı” kalemi için ayrılan ödenek itibarıyla onlarca üniversiteyi geride bıraktı. Yıllık bütçesi Diyanet’in mal ve hizmet alımı için ayrılan ödeneğin altında kalan üniversiteler arasında köklü üniversiteler de yer aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’na 2024 yılı için teklif edilen mal ve hizmet alım ödeneğinde 2023 yılına oranla yaşanan artış ise yüzde 109 olarak hesaplandı.
 
AKP’Lİ BELEDİYENİN 221 MİLYON TL DEĞERİNDEKİ İHALESİ AKP’Lİ İŞ İNSANINA GİTTİ

Başakşehir Belediyesi’nin 221 milyon 209 bin 19 TL değerindeki “Başakşehir Genelinde Park Yapımı İle Mevcut Parkların Onarımı Yapım İşi” ihalesini, AKP’li iş insanı Fatih Şanioğlu aldı. Şanioğlu AKP Başakşehir İlçe Başkanlığı Bahçeşehir 1’inci Kısım Mahalle Yöneticiliği göreviyle tanınıyor.
 
SON 5 YILDA, 2.2 MİLYON KİŞİ İSTANBUL'DAN GÖÇ ETTİ YABANCI UYRUKLU SAYISI ARTTI

Eski CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, son 7-8 yılda İstanbul’da yaşanan göç hareketine dikkati çekti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre son 5 yılda 2.2 milyon kişi İstanbul'dan diğer şehirlere göç etti. En büyük göç sebeplerinden birisi “daha iyi konut ve yaşam koşulları” oldu. Tekin, “Bu göç hareketleriyle birlikte İstanbul'da yaşayan yabancı uyruklu kişilerin sayısında ciddi oranda artış yaşanıyor. İstanbul yabancıların memleketi olmuş” dedi.

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER KONUŞULUYOR?

BAKAN ŞİMŞEK'TEN YABANCI YATIRIMCILARIN KATILDIĞI HORASİS GRABOL TOPLANTISI'NDA 'ENFLASYON' AÇIKLAMASI: MÜCADELEDE EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyon ile mücadele en önemli önceliktir. Dezenflasyon için sıkı para politikası ile seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları devreye alınmıştır" dedi.
 
BAKAN ŞİMŞEK: YURT DIŞINDAN ÖNEMLİ BİR FİNANSMAN İMKÂNI SAĞLANACAKTIR HORASIS

Global Toplantısı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Son dönemde ülkemize yönelik yabancı yatırımcı ilgisi artmıştır. Yurt dışından önemli bir finansman imkânı sağlanacaktır" dedi.
 
TBMM'DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu hafta TBMM'de 2024 yılı bütçesine ilişkin komisyon toplantılarının başlayacağını duyurdu. Yılmaz ayrıca 12'nci 5 Yıllık Kalkınma Planı'nın da Meclis'in gündeminde olacağını söyledi.
 
TİCARET BAKANI BOLAT: TÜRKİYE'NİN 2053'TE DÜNYADA İLK 10 EKONOMİ ARASINDA YER ALMASINI HEDEFLİYORUZ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin 2053 yılında dünyada ilk 10 ekonomi, satın alma gücü paritesine göre ise dünyada ilk 5 ekonomi arasında yer almasını hedeflediklerini söyledi.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR?

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI SÜRÜYOR: EN AZ 30 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail uçaklarının, Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında en az 30 kişin öldü. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'deki harekâtın 3 ay sürebileceğini söyledi.
 
İSRAİL ORDUSU: KEREM EBU SALİM BÖLGESİNDE MISIR’A AİT BİR NOKTAYI YANLIŞLIKLA VURDUK

İsrail ordusu, Mısır sınırına yakın Kerem Ebu Salim bölgesinde Mısır’a ait bir noktanın yanlışlıkla hedef alındığını duyurdu. İsrail ordu sözcülüğü yaptığı yazılı açıklamada, “Kısa bir süre önce İsrail ordusuna ait bir tank, yanlışlıkla sınıra yakın Kerem Şalom (Kerem Ebu Salim) bölgesinde bir Mısır mevzisini, ateş açarak vurdu” ifadelerine yer verildi.
 
BM, 14 YARDIM TIRININ DAHA GAZZE'YE ULAŞTIRILDIĞINI BİLDİRDİ

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, yardım taşıyan 14 tırın Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye girdiğini bildirdi.
 
KAHİRE’DE FİLİSTİN ZİRVESİ: “FİLİSTİNLİLERİN İÇ VE DIŞ GÖÇE ZORLANMASI KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

Arap dünyasının liderleri ve bazı Avrupa ülkelerinin liderleri Mısır’ın başkenti Kahire’deki barış zirvesinde bir araya geldi. Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan temsil etti. ABD zirveye Kahire’deki büyükelçiliğinin maslahatgüzarını gönderdi. Arap liderler, İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırılarını kınadı. Ürdün Kralı 2. Abdullah: “Filistinlilerin iç ve dış göçe zorlanmasını kesinlikle reddediyoruz. Bu uluslararası hukuka göre bir savaş suçudur ve hepimizin kırmızı çizgisidir."
 
BİDEN: BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İSTEYEN MASUM FİLİSTİNLİLERİN İNSANLIĞINI GÖZ ARDI EDEMEYİZ

ABD Başkanı Joe Biden, “İsrail'in kendini savunma hakkı var. Bugün ve her zaman halklarını korumak için ihtiyaç duydukları şeye sahip olduklarından emin olmalıyız. Yalnızca barış içinde yaşamak isteyen masum Filistinlilerin insanlığını göz ardı edemeyiz. Bu nedenle Gazze'deki Filistinli sivillere yönelik ilk insani yardım sevkiyatı için anlaşma sağladım” dedi.
 
HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE: GAZZE'NİN SÜRDÜRÜLEBİLİR İNSANİ YARDIM KORİDORUNA İHTİYACI VAR

Hollanda'nın geçici hükümetinin Başbakanı Mark Rutte, "Gazze'nin gıda, su ve yakıt gibi temel ihtiyaç maddeleri ve yardımlar için sürdürülebilir bir insani yardım koridoruna ihtiyacı var." ifadesini kullandı.
 
ABD'DEN VATANDAŞLARINA, "TERÖRİZM VE SİLAHLI ÇATIŞMA NEDENİYLE IRAK'A SEYAHAT ETMEYİN" UYARISI

ABD, vatandaşlarına "Terörizm, adam kaçırma, silahlı çatışma, iç huzursuzluk ve NATO Irak Misyonu'nun ABD vatandaşlarına destek sağlama kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle Irak'a seyahat etmeyin" uyarısında bulundu.
 
DÜNYADAN İSRAİL PROTESTOLARI: “DÜN SREBRENİTSA, BUGÜN GAZZE”

New York, Londra, Paris ve Saraybosna’da İsrail’i protesto eden yürüyüşleri düzenlendi. Saraybosna’daki eylemde “Dün Srebrenitsa, bugün Gazze” pankartları taşındı.
 
ALMANYA CUMHURBAŞKANI, VATANDAŞLARINDAN YAHUDİ SOYKIRIMININ SORUMLULUĞUNU ANLAMALARINI İSTEDİ

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya vatandaşlarından Yahudi soykırımının sorumluluğunu anlamalarını istedi.
 
MISIR DIŞİŞLERİ BAKANI, KOLOMBİYALI VE HOLLANDALI MEVKİDAŞLARIYLA “GAZZE’DEKİ GERİLİMİ” GÖRÜŞTÜ

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Kolombiya Dışişleri Bakanı Alvaro Leyva ve Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot ile “Gazze Şeridi’ndeki gerilimi" görüştü. Gazze’deki gerilime yönelik son gelişmelerin ele alındığı görüşmede Şukri, mevkidaşlarına dün Mısır’ın ev sahipliğinde düzenlenen “Kahire Barış Zirvesi” hakkında bilgi verdi. Görüşmede ayrıca, “Sivillerin korunması, gerilimin durdurulması ve insani yardımların sürdürülebilir bir şekilde bölgeye gönderilmesine yönelik uluslararası çabaların koordine edilmesinin” önemi vurgulandı.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.