Trabzonspor'da Elneny için harekete geçti

Print
Haber Tarihi : 31.12.2023 11:33
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Bordo-mavililer, Mısırlı futbolcuyla görüşmelerini sürdürürken oyuncunun da Trabzonspor'a gelmek istediği belirtiliyor

Trabzonspor'da Elneny için harekete geçti
Orta sahada lider oyuncu eksikliğini gidermek isteyen Trabzonspor'un hedefinde tanıdık bir isim var:

'Mohamed Elneny.' Teknik direktör  Abdullah Avcı,  Beşiktaş'ta birlikte çalıştığı 31 yaşındaki dinamoyu istiyor.  Kartal  ile 36 maça çıkan Mısırlı ön libero, 1 kez fileleri sarsarken 4 de asist yapmıştı. Karadeniz devinin kurmayları, 1.79 boyundaki futbolcunun menajeri ile ilk teması kurdu ve beklentilerini sordu. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan 1.79 boyundaki yıldız için  Arsenal  yönetiminin kolaylık sağlaması bekleniyor. Mısırlı futbolcu da Trabzonspor'a gelmek istiyor. Taraflar arasında sıkı pazarlıklar var.

BU SEZON SÜRE ALAMADI

Ancak ilk yapılan görüşmede Mısırlı yıldızın şu an kazandığı rakam olan 2 milyon 500 bin euro talep ettiği ve bu paranın Trabzonspor tarafından yüksek bulunduğu ifade edildi. Alternatif isimlerle de görüşen bordo-mavili yönetimin orta saha için transferde belirlediği isimler arasındaki kararını yakın bir zaman içerisinde vermesi bekleniyor. Arsenal,  Premier Lig'de bu sezon sadece 1 kez (1 dakika) oynayan Elneny ile yola kesinlikle devam etmek istemiyor. Rotasyonda bile kullanılmayan tecrübeli futbolcu artık  İngiltere'ye veda hazırlıkları yapmaya başladı.

ESKİ HOCASI AVCI İLE ÇALIŞMAK İSTİYOR

Elneny, Beşiktaş'ta hocası olan Avcı'ya övgüler yağdırmıştı: "Hocamız  Guardiola  ve  Klopp  tarzı futbol oynatmaya, topa sahip olmaya çalışıyor. Uzun topu sevmiyor. Topu gereksiz yere kaybetmeyi sevmiyor. Kaybettiğimiz zaman en kısa zamanda o topu geri almaya çalışıyor. Hocamız topun arkasından koşmayı değil, topa sahip olmamız gerektiğini söylüyor. Bu durum benim de çok sevdiğim bir tarz."

ELNENY KİMDİR?

Elneny, 1992 yılında Mısır'da dünyaya gelmiştir. Futbola başladığında henüz 5 yaşındaydı. Futbola MIsır'ın en iyi takımlarından olan El Ehli takımında başlamıştır. Mohamed Elneny 1997 yılında El Ehli takımı ile 2008 yılına kadar altyapı kariyerine devam etmiştir. 2008 yılında ise bir diğer Mısır takımlarından olan El Mokawloon takımı altyapısı ile altyapı kariyerine devam etmiştir. 2008 yılından 2010 yılları arasında El Makowloon forması giyen Mohamed Elneny 2010 yılında bu takımla profesyonel sözleşme imzalamıştır.

İlk profesyonel sözleşmesini 2010 yılında henüz 18 yaşında iken imzalayan Mohamed Elneny etkili bir performans göstermiştir. El Mokawloon takımı ile 3 yıllık bir sözleşme imzalamıştır. 35 maçta 2 gol atarak defansif orta sahanın vazgeçilmez oyuncusu olmuştur. 2013 yılında ise El Mokawloon takımından İsviçre'nin Basel takımına kiralamıştır. Basel'den satın alma opsiyonu ile kiralanan Mohamed Elneny 2013 yılında kiralık olarak 15 maçta forma giymiştir. Basel kulübü satın alma opsiyonunu da kullanarak Mohamed Elneny'İ kadrosuna kadar 3 yıllık bir yeni sözleşme imzalamıştır.

Elneny'in Avrupa macerası böylelikle ilk olarak İsviçre ekibi ile başlamış oldu. 3 senelik etkili bir performansın ardından Mohamed Elneny 76 maçta forma giyerek 5 gol atmıştır. Basel'de göstermiş olduğu bu performansı onu adaya yolcu edecektir. İngiltere'nin en iyi takımlarından olan Arsenal ekibi ile 2016 yılında sözleşme imzalayan Mohamed Elneny Arsenal'in en iyi istikrarlı oyuncularından bir tanesi olmuştur. 2016 yılında 50 maça çıkmıştır. Daha sonra ise 2019 - 2020 sezonu ilk ilk defa Türkiye macerası başlamıştır. Mohamed Elneny Beşiktaş'ın kiralık olarak transfer teklifine evet demiştir. 2019 - 2020 yılları arasında süper ligde forma giymeye başlayan Mohamed Elneny 27 maçta Beşiktaş forması giymiş aynı zamanda Beşiktaş forması ile Avrupa kupalarında da mücadele etmiştir.

Mohamed Elneny 2020 yılında Arsenal'e geri dönmüştür. Şuan da Arsenal'da 25 numaralı formayı giymektedir. Kariyeri boyunca 200'ü aşkın resmi maçta forma giyme şansı bulan Mohamed Elneny 8'de gol atmıştır. Milli takımda dahil olmak üzere 300 resmi karşılaşmada görev yapmıştır.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.