Sinan Ateş olayın'da hangi eller işin içinde

Print
Haber Tarihi : 26.01.2023 08:29
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Sinan Ateş dosyasında kuşku duvarı aşılamıyor. Organize infazın ardından tetikçiyi Ankara dışına çıkardığı ileri sürülen Tolgahan Demirbaş üçüncü kez gözaltına alındı.

Sinan Ateş olayın'da hangi eller işin içinde
Sinan Ateş suikastında tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkardığı ileri sürülen ve MHP’li vekilin evinde yakalandığı belirtilen Tolgahan Demirbaş tekrar gözaltında. Demirbaş ile birlikte cinayet kapsamında tutuklanan bazı şüphelilerin avukatlığını yapan Serdar Öktem de gözaltına alındı. Tetikçi Özyağcı yaklaşık bir aydır firari.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde 30 Aralık günü motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastında kritik gelişme yaşandı. Cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkarttığı belirtilen ve daha önce iki kez gözaltına alınıp yeni atanan savcı tarafından serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş ile avukat Serdar Öktem ve bir MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın özel kalem müdürü olan Emre Y. gözaltına alındı.

Ateş’in 30 Aralık’ta Ankara’da öldürüldüğü cinayete ilişkin açılan soruşturmada Tolgahan Demirbaş yine gözaltına alındı. Demirbaş’ın suikast akşamı MHP Mersin Milletvekili ve Ateş’ten önceki Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz ile aynı evde bulunduğu sırada gözaltına alındığını ve soruşturma savcısının sözlü talimatıyla bırakıldığı belirtilmişti.

Demirbaş, soruşturma savcısının izine çıkarılması ve ikinci savcının dosyaya atanmasının ardından geçen hafta savcılığa ifade verdikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Demirtbaş’ın, Ateş cinayetinin tetikçisi olduğu belirtilen ve henüz yakalanamayan Özyağcı’nın saldırıdan sonra olay yerinden kaçışını organize ettiği öne sürülüyordu.

Cinayetten tutuklanan Doğukan Çep, MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk ve firari tetikçi Özyağcı’nın geçmişte avukatlığını yapan Serdar Öktem de gözaltına alındı. Gazeteci Alican Uludağ, Serdar Öktem ile ilgili olarak, “MHP’li Avukat Serdar Öktem, cinayetten tutuklanan Doğukan Çep, MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk ve firari tetikçi Eray Özyağcı’nın geçmişte avukatlığını yapıyordu” bilgisini paylaştı.

Gözaltına alınan üç şüphelinin Ankara Emniyeti’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 15 kişi tutuklandı. Soruşturmadan sorumlu Başsavcı Vekilliğine Durdu Özer getirilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yürüten savcının değiştirilmediğini, ilave bir savcı daha görevlendirildiğini açıklamıştı.

İKTİDARDAN DOYURUCU AÇIKLAMA GELMEDİ BAHÇELİ ‘İŞİNE BAK’ DEDİ

Başkent’in göbeğinde Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’in organize planla infaz edilmesinin üstünden dört hafta geçmesine, 15 şüpheli tutuklanmasına rağmen tetikçi yakalanamadı. İktidar kanadından kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama gelmedi. MHP’yle bağlantılı kişilere ilişkin iddialar sonrası Bahçeli’nin soru soran muhabire “İşine bak” tepkisinin ardından partililerin sert tavrı muhalefetin eleştirilerine yol açtı.

İKİ KEZ YAKALANIP SERBEST BIRAKILAN KİLİT İSME ÜÇÜNCÜ GÖZALTI

Devletin ‘itibar sınavı’ olarak görülen dosyada bir dikkat çeken gelişme daha yaşandı. MHP milletvekilinin evinde gözaltına alınmak istenen ve firari tetikçiyi saldırıdan sonra Ankara dışına çıkardığı belirtilen Tolgahan Demirbaş yakalandı. Demirbaş’ın daha önce iki kez gözaltına alınıp bırakılması ‘Şüpheliyse neden bırakıldı?’ sorusuna yol açtı. MHP’de özel kalem müdürü olan Emre Y. ile avukat Serdar Öktem de gözaltına alındı.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.