Saadet Partisi Of Belediye Başkanı belli oldu

Print
Haber Tarihi : 12.11.2023 15:47
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Saadet partisi Trabzon teşkilatı Of belediye başkan adayını tanıttı

Saadet Partisi Of Belediye Başkanı belli oldu
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Seçimler öncesinde Saadet Partisi, Trabzon’daki ilk adayını Of’ta açıkladı. Mustafa Saral, Saadet Partisinin Of Belediye Başkan adayı oldu.

Saadet Partisi (SP) Of İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Of Adayını Açıklıyor’ isimli aday açıklama programı, SP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, GİK Üyesi Cevat Kurt, İl Başkanı Şakir Şahintaş, ilçe başkanları, STK temsilcileri, mahalle muhtarları, partililer ve coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda, Of İlçesinin sahip olduğu yüksek potansiyele rağmen, son yıllarda yaşadığı sosyal ve ekonomik gerilemeyi ve nüfus kayıplarını anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı.

MURATOĞLU: “OF YAŞANILABİLİR BİR OF OLMAKTAN ÇIKMIŞ DURUMDADIR”

SP İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu tarafından yapılan konuşmada Saadet Partisi olarak uzun zamandır sahada halkla iç içe olduklarını, ilçenin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi.

“İlçemiz, maalesef yaşanabilir bir Of olmaktan çıkmış durumdadır. Fırsatını bulan göç etmekte, fırsat bulamayan da sıkıntılarla yaşamaya devam etmektedir” diyen Muratoğlu şöyle konuştu:

“Neden bu durumdayız? Çünkü, 5 yılda bir yapılan seçimlerde, Of’un problemlerini çözmek, Of’u daha yaşanılabilir bir hale getirmek için seçmenlere söz verenler, yetki alanlar, seçim bitince, verdikleri sözleri unutmuş ve Oflu hemşerilerimi yaptıkları tercihlerden pişmanlık duyar bir hale getirmişlerdir. İşte şimdi, yeni bir seçimin arifesindeyiz. Yaklaşık 4,5 ay sonra Yerel Seçimler yapılacak. Ve güzel ilçemiz Of için, önümüze yeni bir fırsat gelecek. Bu seçimde bir karar vereceğiz. Ya mevcut durumun devamı için ya da daha güzel ve daha yaşanılabilir bir Of için tercihte bulunacağız. Biz inanıyoruz ki, Oflu hemşerilerimiz ‘artık yeter’ diyecek ve vereceği oylarla, liyakatli kadroları işbaşına getirecek, ilçenin kaderini değiştirecektir.”

ARTIK OF’UN BOŞA HARCANACAK ZAMANI DA, İSRAF EDİLECEK KAYNAĞI DA YOKTUR!

“Yaptığımız ziyaret ve çalışmalarda, halkımızdan büyük bir ilgi ve teveccüh gördük.

Bizi bu manada, en çok da iktidar partisine oy veren seçmenlerimiz yüreklendirdi, teşvik etti! Çünkü iktidar partisinin gücüyle seçimi alanlar, iktidarın gücüyle halka hizmet etmek yerine, maalesef, ‘nasıl olsa kazanıyoruz’ diyerek halktan tamamen koptular! Halkımız, bu durumdan şikayetçidir! İşte bütün bu gerçekler ve halkımızın ilgi ve alakası, bizi daha büyük hedefler belirlemeye hem mecbur bıraktı hem de cesaretlendirdi.”

“ARTIK OFLU SEÇMENİN GÜÇLÜ BİR ALTERNATİFİ VARDIR”

“Kıymetli hemşerilerim, problemlerin çözüm makamında değilseniz, maalesef elinizden çok bir şey gelmiyor. Bizi de, Of için kendimizi sorumlu hissetmeye, harekete geçmeye mecbur kılan şey, budur. Çünkü bu durum, Of’un kaderi değildir! Bu durum, Of’a ve Ofluya reva görülemez. Ve bu durum, inşallah 31 Mart’ta değişecektir. Artık Oflu seçmenin güçlü bir alternatifi vardır. O alternatif de, Saadet Partisi’dir ve onun çok değerli Belediye başkan adayıdır.”
Muratoğlu, daha sonra Saadet Partisinin Of Belediye Başkan adayının Mustafa Saral olduğunu açıkladı.

SAADET OF BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA SARAL…

Alkışlar arasında kürsüye gelen Mustafa Saral, kendisine destek veren herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı.

“Bugün Of siyasetinde tarihi bir gün yaşıyoruz” diyen Saral, şöyle konuştu:

“Bugünü böylesine özel ve anlamlı yapan şey, Of siyasetine getirdiğimiz, getireceğimiz anlayış ve vizyon farkıdır. Halkımız, bu seçim döneminde, yapacağımız ziyaret ve çalışmalarda, ortaya koyacağımız plan ve projelerde, aslında Of için neler yapılabileceğini, Of’un içinden çıkan insanların neleri yapabileceğini görecek ve yaşayacaktır! Ve bugünden sonra artık hiçbir şey, eskisi gibi olmayacaktır!”

“İLÇEMİZİN POTANSİYELİ KULLANILAMIYOR”

“Of ilçemiz, sahip olduğu potansiyelini, imkanlarını, kaynaklarını maalesef kullanılamıyor ve ilçemiz kan kaybediyor. Nüfus sürekli azalıyor. Gençlerimiz Of’u terk ediyor. Neden? Çünkü insanlar, doğdukları yerde ekonomik, sosyal ve kültürel imkanlara sahip değilse, başka yerlere göç ederler. Sevdiklerini, ailelerini geride bırakarak, giderler. İşte Of’ta yaşanan şey, tam olarak budur! Gençlerimiz, insanlarımız, geleceklerini Of’ta göremedikleri için, gidiyorlar. Biz bu duruma razı değiliz.”

OF’UN NÜFUSU SÜREKLİ AZALIYOR

“Of, bilhassa 2000 yılından sonra, sürekli nüfus kaybediyor. 2000-2022 yılları arasında Türkiye’nin nüfusu yüzde 33 artarken, maalesef Of’un nüfusu yüzde 44 azalmıştır! Başka söze gerek var mı? Çok acı ve düşündürücü bir durum değil mi?

Oysa ilçemizin harika bir doğası, özel bir konumu var. Türkiye-Gürcistan yolu üzerinde bulunuyoruz, Trabzon-Uzungöl yolu buradan geçiyor. Yanı başımızdan her yıl milyonlarca insan, turizm ve ticaret amacıyla gelip geçiyor. Ama Of, bu hareketlilikten maalesef bir kazanç elde edemiyor! Neden? Çünkü Of’un, bu insanları, bu hareketliliği çekecek bir alt yapısı maalesef yok, turizmle ilgili bir hazırlığı yok. Bölgemizde milyar dolarla ifade edilen bir turizm pastası var, ama ondan maalesef pay alamıyoruz! Eğer bu pastadan sadece 50 milyon dolar, yani turizm gelirlerinin yüzde 4’ünü alabilseydik ne olurdu biliyor musunuz? 1 milyar 400 milyon lira! Bu ne demektir? Bu, Of’ta göçün durması demektir. Bu, gençlerimizin daha kolay iş bulması demek, gençlerimizin daha rahat evlenebilmesi demek!

Bu, gençlerimizin Of’u terk etmemesi demek! Ama of, maalesef bu payı alamıyor! Çünkü ilçeyi yönetenler, bunu kendilerine dert etmemiş! Diğer birçok sorunu kendilerine dert etmediği gibi, bunu da kendilerine dert etmemişler! Of’un buradan pay alması için acaba ne yapabilirim diye düşünmemiş, proje geliştirmemiş ve üretmemişler!”

“BELEDİYECİLİK SOKAKLARI SÜPÜRMEK, ÇÖPLERİ TOPLAMAKTAN ÇOK DAHA FAZLASIDIR”

“Belediyecilik, sadece sokakları süpürmek, çöpleri toplamak, kaldırım yapmak değildir. Ki onu da pek yaptıkları söylenemez, çöplerin hali ortada kaldırımlardan zaten yürüyemiyoruz. Evet bunlar önemlidir, yapılmalıdır ama 21. Yüzyılda belediyecilik artık bunlardan çok daha fazlasıdır. Artık belediye başkanları, meclis üyeleri, o yörenin ekonomisini, gıdasını, sağlığını, eğitimini, kısaca hayata dair ne varsa hepsini dert etmelidir, bunlarla ilgili proje geliştirmelidir. Belediye başkanı öncüdür, ilçenin potansiyelini harekete geçirecek, gerekli yatırımları alacak ve şehri yarınlara taşıyacak kişidir. İşte biz bu bilinçle yola çıkarak, Of’un sahip olduğu imkanları ve fırsatları kullanarak, ilçemizi ileriye taşıyacak, her açıdan geliştirecek bir vizyon ile bu göreve talip oluyoruz.”

YETKİ MAKAMINDA DEĞİLSENİZ, ÇÖZÜM OLMUYOR

“Sürekli sahadayız, hemşerilerimizle iç içeyiz. Mahallelerimizin tamamını ziyaret ettik. Sorunları yerinde tespit ettik, çözüm önerileri üreterek bunları kamuoyu ile paylaştık. Yerel yöneticileri defalarca ikaz ettik. Basın açıklamaları yaptık, kamuoyu oluşturduk. Halkımızın sesini, yetkililere duyurmaya çalıştık ama, yetmiyor, Ve işte bu nedenle göreve talip olduk. Donanımlı, azimli ve heyecanlı bir ekip kurduk ve çalışmalara başladık. Talip olduğumuz bu görevin hakkını verebilmek için, sorunlara çözüm üretebilmek için çalışmalara başladık.”


“GÖREVE GELİR GELMEZ OF’UN POTANSİYELİNİ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ”

“Göreve gelir gelmez Of’un potansiyelini, enerjisini, birikimini harekete geçirmek için bismillah diyeceğiz. İlçemizin kanaat önderleriyle, bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonra da bir araya gelerek istişarelerde bulunacağız. “Ne yapabiliriz de Of’un potansiyelini, imkânlarını harekete geçirebiliriz, ilçemizde yatırım ve istihdama dönüştürebiliriz” diye çalışacağız. Of, sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde güçlü olan bir ilçedir. Of dışında yaşayan siyaset, iş, kültür-sanat dünyasıyla, akademisyenlerle, bürokratlarla görüşeceğiz. Projeler üreteceğiz, proje isteyeceğiz, destek isteyeceğiz, somut yatırım sözü alacağız. Bu alanda yapılmış çalışmaları gidip yerinde inceleyeceğiz, nasıl yapmışlar örnek alacağız. Biz, Oflunun memleket sevgisini, birikimini, heyecanını, gücünü bir araya getireceğiz, Birlik olacağız, birlikte hareket edeceğiz. Birlikte başaracağız!”

“HEYECANIMIZ VAR, DİNAMİZMİMİZ VAR VE BÜTÜN İDEALLERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEK GENÇLİĞİMİZ VAR!”

“Seçime kadar bütün gücümüzle çalışacağız. Gidilmedik mahalle, girilmedik sokak, çalınmamış kapı bırakmayacağız. Herkesin elini sıkacağız, herkesin sözünü dinleyecek, fikrini ve önerisini dikkate alacağız. İnşallah ilçemizin ve siz değerli halkımızın layık olduğu bu hizmetleri yapmak için, Allah’ın takdiri, DEĞERLİ Oflu hemşerilerimin desteğiyle seçimi kazanacağız

Ve ilçemizi layık olduğu yere, hep birlikte taşıyacağız. Bunu yapacak bilgimiz de var, heyecanımız da var. Gençliğimiz de var, enerjimiz de var! İnancımız da var.”

Saadet Partisi Of belediye Başkan Adayı Mustafa Saral, konuşmasının ardından tebrikleri kabul etti, katılımcılarla fotoğraf çektirdi.


ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.