Mumcu Botanik Parkı’nda gençlerle buluştu

Print
Haber Tarihi : 15.10.2021 15:57
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu Trabzon Büyükşehir Belediye Botanik Parkı’nda gençlerle buluştu

Mumcu Botanik Parkı’nda gençlerle buluştu

Gerçekleştirilen buluşmada gençlerin sorularını yanıtlayan İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu program sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ kitabını gençlere takdim etti. 



Programa katılan gençleri selamlayarak konuşmasına başlayan İl Başkanı Mumcu “Ben sizlerle bu güzel mekânda bu güzel buluşmada sizlerle beraber olmaktan gerçekten mutluluk duyuyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum tabii buradaki buluşmamızın amacı gençlerimizle sohbet etmek, sizlerin sorunlarıyla dertleriyle iktidar partisinin temsilcisi bir il başkanı olarak hemhal olmak” dedi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazdığı ‘Daha adil bir dünya mümkün’ kitabının bir manifesto niteliğinde olduğunu dile getiren İl Başkanı Başkanı Mumcu “Şimdi hepimizin bildiği Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir iddiası var 'Daha Adil Bir Dünya' Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ‘Dünya Beşten Büyüktür’ diyerek çok önemli bir çıkış yaptı.


Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda veto yetkisi bulunan Amerika, Rusya, Çin, Fransa, İngiltere haricindeki ülkelerin adeta söz sahibi olmadığı bir düzen var. 193 ülke mensubu bulunan Birleşmiş Milletlerde dünya 5 tane ülkenin ağzından çıkan Evet ya da hayır kelimesine mahkûm.” ifadelerini kullandı.  
Böyle bir dünyanın asla adil olmadığının altını çizen İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu konuşmasını şöyle sürdürdü :


“Bu dünya adil bir dünya değil gerçekten baktığımızda küresel bir sistem var.   Gençler olarak bunun farkında olmalıyız. Nasıl bir sistem Güçlünün haklı olduğu bir dünya sistemi. Oysaki bizim medeniyetimizde haklı olan güçlüdür. Ama dünyada öyle bir kurulu sistem var ki güçlülerin egemen olduğu, güçlülerin haklı olduğu ve maalesef dünyaya yön verdiği bir sistem mevcut. Bu sistemi gençler olarak, bizim de iyi analiz etmemiz gerekiyor yani küresel çete dediğimiz dünyanın gelirinin yüzde 90'lı paylaşan yüzde birlik bir grup var. İşte bu düzene karşı çıkmak için Liderimiz ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı daha iyi anlamalı ve onun mücadelesine hep birlikte destek olmalıyız. Daha adil bir dünya için küresel güçlere meydan okuyarak ‘Dünya Beşten Büyüktür’ diyen liderimize sahip çıkmalıyız. Biz bu yoldayız, bu yolda çalışmaya devam ediyoruz. Bir iddiamız var, bir medeniyet iddiamız var. Gençler olarak size tavsiyem bu tasarrufun peşinden koşun ve kendinizi önce yetiştirin. Millet olarak Dünyada güçlü olmak istiyorsak kendimizi geliştirmek zorundayız. Kendinizi tanıyın, milletinizi ve medeniyetinizi tanıyın, dininize, devletinize ve bir genç olarak bu davaya sahip çıkın. Çünkü genç nedir? İnancı ve idealini doğusunda yaşayan demektir. Eğer bir gencin inancı ile ideali yoksa hakikaten modeli kültürün esiri olmuş demektir. ” cümlelerine yer verdi.


Gençleri ‘Z kuşağı’ diyerek ötekileştirerek toplumdan ayırmanın doğru olmadığını dile getiren İl Başkanı Mumcu “Aslında öyle bir kuşak geliyor ki İnşallah bunu önümüzdeki süreçte göreceğiz. Bakınız Cumhurbaşkanımı ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öngörüsü ve liderliğinde bizim ürettiğimiz politikalardan özellikle savunma sanayinde yerlilik oranı yüzde 70’lere yüzde 80’lere çıktı.   İşte TEKNOFEST’lere katılan binlerce gencimiz yeni ve teknolojik üretimler yapıyor. Bu bize neyi gösteriyor? Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini gösteriyor. Dolayısıyla biz ‘Z kuşağı’ deyip ötekileştirmek istemiyoruz. Ama illa bir isim takılacaksa bizim için bu gençlik ‘Vav kuşağıdır’ inşallah bundan sonra da böyle devam edecektir.” cümlelerine yer verdi.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.