Mühendislik ve mimarlık ödülleri takdim edildi

Print
Haber Tarihi : 14.06.2022 17:56
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Ortahisar Belediyesi’nin bu sene ikincisini düzenlediği ‘Mühendislik-Mimarlık Ödülleri’nde ödül almaya hak kazananlara ödülleri takdim edildi.

Mühendislik ve mimarlık ödülleri takdim edildi

İlki 2019 yılında düzenlenen ve pandemi nedeniyle iki yıl ara verilen mühendislik ve mimarlık ödüllerinde toplam 14 dalda 33 ödül ile ayrıca 5 kişiye de jüri özel ödülü verildi.


“ESTETİĞE VE SULİETE ÖNEM VERİYORUZ”


Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, göreve geldiği günden itibaren şehrin tarihi sulietine halel getirmeyecek bir mimarlık ve mühendislik anlayışıyla hareket ettiğine vurgu yaparak, “Araya pandeminin girmesi nedeniyle ikincisini bugün gerçekleştireceğimiz mimarlık, mühendislik ve tasarım ödül törenimize hoş geldiniz. Ortahisar Belediye Başkanı olarak göreve geldiğim andan itibaren kadim medeniyetlerin gelip geçtiği şehrimizde özellikle mimarlık ve mühendislik alanında yapılan çalışmaların şehrimizde izleri bulunan medeniyetlerin ruhlarına halel getirmemesi adına estetiğe de siluete de önem vererek, katılımcı anlayışla çalışma yapmak gayretinde olduk.” dedi.


‘KARARLARIMIZIN YÜZDE 95,98’İ OYBİRLİĞİYLE GEÇTİ”


Ortahisar’ı katılımcı bir anlayışla yönettiğine dikkati çeken Başkan Genç, buna örnek olarak da dört siyasi partinin temsilcisinin bulunduğu belediye meclisinde kabul edilen kararların % 95,98’inin oybirliğiyle alınmasın

gösterdi. 


Genç, şöyle konuştu: “Ben bu vesileyle çalışmalarımıza katkı sağlayan ve şehrimizde çok dinamik bir şekilde faaliyetlerini sürdüren meslek gruplarımıza, mimar ve mühendislerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu çalışmalarımıza üniversitelerimizin de katkısını görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu manada kıymetli rektörlerimize, KTÜ, Trabzon ve Avrasya üniversitelerimize de güzel katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. ‘Biz yaptık’ anlayışında değiliz. Bu şehirde beraber yaşıyoruz. Bu mirası birlikte geleceğe devretmek anlayışındayız. Bu çalışmaları Ortahisar Belediye Meclisi olarak yürütüyoruz. Büyük bir gururla ifade etmek istiyorum ki, 2014 yılında kurulan belediyemizin belediye meclis kararlarını yüzde 95,18’ini oybirliğiyle aldık. Dört siyasi partimizin bulunduğu meclisimizde bu kararları oybirliğiyle aldık. Bu kararlar da daha ziyade şehrin imarına, şehrin daha mamur olabilmesine katkı sağlayan kararlardı. Aynı anlayışı da sürdürmek gayretindeyiz.”


“GELENEKSEL OLARAK HER YIL DÜZENLEYECEĞİZ”


Mimar ve mühendisleri özendirmek, yaşamını yitiren mimar ve mühendislerin adlarını yaşatmak amacıyla bu ödülleri düzenlediklerini kaydeden Genç, “Şehrimizin imarına katkı sağlayıp aramızdan ayrılan çok güzel değerlerimiz var. Onların manevi hatırasını bir taraftan yâd etmek, diğer taraftan da şehrimize tasarım, peyzaj ve uygulama projeleri, ayrıca fikir projeleriyle katkı sağlamayı da bu kıymetli meslek gruplarımızı özendirmek amacıyla bu ödülleri tertip ediyoruz. İnşallah, geleneksel olarak da sürdüreceğiz. Hatıralarını yaşatmak için düzenlediğimiz bu ödüllere vesile olan değerlerimizi de bu vesileyle anıyoruz, Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu şehir için fikir ürettiler, katkı sağladılar. Şehrimize katkı sağlayan mimarlarımıza, mühendislerimize bir kez daha en kalbi teşekkürlerimi ifade ediyorum. Katkı sağlayan jürimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum.” diye konuştu.


ÖDÜL ALAN İSİMLER


En İyi Fikir Proje Ödülü Dalında ‘Zamanın 61 Dakika Attığı Kent Projesi’yle Ufuk Hoş ödül aldı.


Şinasi Aydemir adına verilen ‘En iyi Tasarım Proje Ödülü’ Dalında ‘Kadın Yaşam Merkezi Projesi’yle Levent Durmuş ‘225 Yataklı KTÜ Farabi Çocuk

Hastanesi Projesi’yle Y. Mimar Serbülent Vural, Y. Mimar Ayhan Karadayı, Y. Mimar Dr. Şengül Yalçınkaya, Y. Mimar Dr. Kıymet Sancar Özyavuz,Y. Mimar Dr. Çağlar Aydın ile Y. Mimar Dr. Selin Oktan ödül aldı.


Dr. Yasemin Cındık Akıncı adına verilen Peyzaj Projesi Dalında ‘Çatak Açkapa Peyzaj Projesi’yle Ali Yurdusever, Büşra Tunç ile Sefa Yılmaz ödül aldı.


Kentsel Tasarım Dalında ‘İpekyolu Canlandırma Projesi’yle PTM (Proje Tasarım Merkezi) ödül aldı.


Kentsel Doku Dalında ‘Mehmet Sokak Yenileme Projesi’yle İrfan Özderya ile Senanur Bekar ödül aldı.


Koruma Dalında ‘Kundupoğlu Konağı Projesi’yle Nihat Demir ile Ali Uslu ödül aldı.

Şinasi Aydemir adına verilen ‘En İyi Uygulama Proje Ödülleri’ Dalında ‘KTÜ Edebiyat Fakültesi Projesi’yle Y. Mimar Dr. Serbülent Vural, Y. Mimar Dr. Nihan Engin, Y. Mimar Nilhan Vural ile Y. Mimar Selin Oktan ödül aldı.


Dr. Yasemin Cındık Akıncı adına verilen Peyzaj Projesi Dalında ‘Canbakkal Towers Uygulama Peyzaj Projesi’yle PTM ve ‘Teol Anaokulu Yalıncak Kampüsü Peyzaj Uygulama Projesi’yle Semra Polat Ayvaz ödül aldı.


Kentsel Tasarım Dalında, ‘Ekopark Projesi’yle Emrah Yalçınalp ve ‘Botanik Park Peyzaj Projesi’yle Hamza Ertunga ödül aldı.


Kentsel Doku Dalında, ‘KTÜ Sahil Tesisleri Murat Usta Mescidi Projesi’yle Y. Mimar Dr. Ömer İskender Tuluk ile Y. Mimar Dr. Serbülent Vural ödül aldı.

Koruma Dalında ‘Kızlar Manastırı Röleve Projesi’yle Miraç Bozal ödül aldı.

Kentsel Donatı Dalında ‘Kolbastı Heykeli Projesi’yle Mehmet Hacıfettahoğlu ödül aldı.


Aydınlatma Dalında, 2 Bayrak Projesi’yle (Akyazı ve Boztepe 61m’lik) Ortahisar Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü ödül aldı.


Prof. Dr. Selim Pul adına verilen Yapı Dalında ‘Trabzon Akyazı Çift Taraflı Tribün Projesi’yle Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, Prof Dr. Şevket Ateş, Doç. Dr. Serbülent Vural ile Arş. Gör. Fatih Yesevi Okur ödül aldı.


Mahmut Goloğlu anısına verilen jüri özel ödüllerini ise Kutsal Öztürk, Bekir Gerçek, M. Reşat Sümerkan, Faruk Nafız Özak ile Hacı Salih Hacısalihoğlu elde etti.

Törende bir konuşma EMAY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Aydın ise, kırsal mahallelerde yoğun betonlaşmadan ile şehir merkezinde bitirilmeyen yapılardan yakındı.


Ödül törenine KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Sebahattin Arslantürk, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, CHP Ortahisar Belediye Meclis Grupbaşkanvekili Turgay Şahin, Ortahisar Belediye Meclis üyeleri Ayşe Kabadayı, Davut Çakıroğlu, Berrin Erkuloğlu, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Suat Oyman, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Sanatevi Başkanı Adnan Taç, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Tiryaki, Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, KTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenap Sencar, Trabzon Makine Mühendisleri Odası Başkanı Fulya Bankoğlu, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık, Kamu-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber, EMAY Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hamdi Aydın, Trabzon Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu, Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Müslim Hamzaçebi ile meslek örgütleri temsilcileri katıldı.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.