Milyoner'in şampiyonu Rabia o anları anlattı

Print
Haber Tarihi : 25.09.2023 09:58
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Geçtiğimiz günlerde "Kim Milyoner Olmak İster"de 1 milyonluk soruyu doğru cevaplayarak yarışmanın 6. milyoneri olan Rabia Birsen Göğercin, kendisine yarışmayı kazandıran şeyin çok fazla kitap okuması ve annesinin küçüklüğünden beri kardeşleriyle birlikte kendisine de belgesel seyrettirmesi olduğunu düşündüğünü belirtti.

Milyoner'in şampiyonu Rabia o anları anlattı
Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ATV'de yayınlanan bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster'in 10 Eylül günü yayınlanan bölümünde 1 milyon liralık soruyu doğru cevaplayarak büyük ödülü kazanan ve yarışmanın 6'ncı milyoneri olan Rabia Birsen Göğercin, yarışma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

'TATİLDE OLDUĞUM İÇİN YARIŞMAYA GİTMEYECEKTİM'

Milliyet'ten Betül Topaklı'ya konuşan Göğercin, yarışmaya başvuru sürecini şöyle anlattı:

"Televizyon karşısında 'Kim Milyoner Olmak İster' programını izlerken birden anneme, 'Ben de programa katılacağım' dedim. O da 'Dene bakalım' dedi. Birden dönüş oldu. O sırada ben tatildeydim. Tatilde olduğum için yarışmaya gitmeyecektim. Çünkü çok uzun zamandır tatil yapamamıştım. Bu nedenle tatil beni daha çok cezbediyordu. Hemen annemi aradım. Annem, 'Bu tarz fırsatlar her zaman insana sunulmaz. Hayatını dolu dolu yaşamak için fırsatları değerlendir ve git' dedi.


'80 MİLYONUN KALBİNİ KAZANDIM'

Yarışmaya katıldım. Sonrasında her şey çok hızlı gelişti. 400 bin TL'lik soruya kadar geldim. Bir hafta sonra 1 milyonluk soruyu gördüm. 1 milyonu kazanmakla kalmayıp 80 milyonun kalbini kazandım. Sadece bununla da kalmayıp pek çok insana idol olduğum söyleniyor. Yarışma bana maddi kazançtan ziyade manevi kazanç sağladı. Bu manevi kazancın rakamlarla ölçülebilecek bir değeri yok."

'FARKIM ÇOK FAZLA KİTAP OKUMAM'

24 yaşındaki Rabia Birsen Göğercin, yarışmayı nasıl kazandığıyla ilgili ise şunları söyledi:


"Bence bir insanı her şey geliştirebilir. Bir insanın gelişmesi için öncelikle kendi kendini geliştirmesi gerekir. Ben öyle çok büyük üniversitelerde okuyan ya da çok büyük başarılara imza atan biri değilim. Sıradan bir insanım. Farkım çok fazla kitap okumam. Bir de annemin bana ve kardeşlerime sürekli belgesel seyrettirmesi olabilir. Çünkü bizim evimizde dizi, film ya da sabah programları seyredilmiyor. Biz haberin yanı sıra, tarihi ya da coğrafi belgeseller izliyoruz. Bunların da çok katkısının olduğunu düşünüyorum."


Rabia, yarışma esnasında büyük ödülü kazandığı takdirde kendisine estetik bir el yaptırmak istediğini söylemişti. Turkuvaz Medya'dan bu konuda bir teklif aldığını ve teklifi kabul ettiğini söyleyen Rabia, 2 Ekim’de işlemlerin başlayacağının bilgisini verdi.

'BAZEN KENDİ ACIM BİLE GÖZÜMDE UFAKLAŞIYOR'

Yarışmadayken ikinci ameliyatında aynı odada kaldığı, iki bacağı olmayan arkadaşına protez bacak yaptıracağını söyleyen Göğercin, "Bu konuda bana 'Gerçekten yaptıracak mısın?' diye soruyorlar. Tabii ki yaptıracağım. Yaşadığı damar hastalığı nedeniyle arkadaşımın iki bacağından sonra sol kolu da ampute edilecek. Çok neşeli, mutlu ve hayata bağlı bir kadın. Bazen böyle örnekler gördüğümde kendimden bile utanıyorum. Benim sadece sağ kolum yok ama onun sadece sağ kolu kalacak. Bu tarz şeyleri gördükçe ne ufak şeylere üzülmüşüm diyorum. Bazen kendi acım bile gözümde ufaklaşıyor" diye konuştu.

'ASIL VİCDANINIZ ENGELLİ OLMASIN'

Gazi Üniversitesi'nin biyoloji bölümünden bu sene mezun olan ve Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Jandarma'ya bağlı Kriminal Laboratuvarları’nda biyolog olarak görev yapmak istediğini söyleyen Göğercin, “Bir uzvunu kaybetmiş insanlar eksik ya da engelli olarak sıfatlandırılabiliyor. Asıl vicdanınınız ya da aklımız engelli olmasın. Eğer bunu fark edebilirsek eksik ya da engelli olarak nitelendirdiğimiz insanların pek çok başarıya imza atabildiğini ve bu şekilde nitelendirilmeyen insanların da bazen bunları bile başaramadığını bile görebiliriz” ifadelerini kullandı.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.