Metaverse gündeminde bu hafta yoğun geçti

Print
Haber Tarihi : 27.03.2022 13:46
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Hayatımıza hızla giren Metaverse kavramı, yeni bir gündemi de beraberinde getirdi. 

Metaverse gündeminde bu hafta yoğun geçti

Politika, ekonomi, kültür-sanat, sosyoloji, felsefe gündemlerinin yanı sıra, bütün bunları kapsayan ve bunlardan beslenen bir ‘Metaverse’ gündemi de hayatımıza girmeye başladı.


Dünyanın nereye gideceği hep konuşulur ama son zamanlarda nereye gittiği gözle görülür bir hal almaya başladı. Sanat fuarlarından diplomatik toplantılara, spor müsabakalarından akademik tartışmalara hemen her şey dijitalleşti.


TIME’DAN APECOİN HAMLESİ


Yalnızca içeriğin dijitale aktarılması olarak değil içerik olarak da yapısal dönüşümün yaşandığı bu dijitaleşme NFT, Metaverse, Blockchain gibi kavram ve kategorileri de hayatımıza soktu.


Webrazzi’den Tuğçe İçözü’nün haberine göre, bu hafta yoğun NFT, Blockchain ve Metaverse girişimleri alanında yoğun bir gündem söz konusuydu.


TIME, dijital abonelik ödemelerinde ApeCoin'i kabul etmeye başlarken, Bored Ape Yacht Club'ın yaratıcısı Yuga Labs, 450 milyon dolar yatırım aldı.


4 milyar dolar değerlemeye ulaşan Yuga Labs, fonu yeni metaverse girişimi Otherside'ı hayata geçirmek için kullanacak. Bu arada Madonna da yeni Bored Ape NFT'si ile metaverse'e adım attı.


YATIRIM PİYASASI HAREKETLİ


Yatırım tarafında ise Web3 girişimi Unstoppable Domains'in 1 milyar dolar değerleme ile yatırım almaya hazırlandığını sizlere aktardık. Buna ek olarak Bulut tokenizasyon platformu TokenEx, 100 milyon dolar yatırım aldı.


Google destekli Glance, Gambit satın almasına imza atarak, oyunlarına NFT katmanı ekleyeceğini açıkladı.

Bu hafta Türkiye'den NFT odaklı iki girişimi ise, Mesut Çevik ve Ahmet Usta'nın yeni NFT platformu: ELYT ve NFT odaklı yeni nesil yaratıcı ekosistemi Manza.io oldu.

Hafta boyunca İspanya'da gerçekleşen Avalanche Summit'te sunun yapan Togg CEO'su M. Gürcan Karakaş ise Togg'un dijital varlığı Toggen'ın "utility" detaylarının 2022 ortasında açıklanacağını duyurdu.

HAUN VENTURES'TAN 1.5 MİLYAR DOLARLIK FON


Andreessen Horowitz'in kripto alanındaki yatırımlarını yöneten Katie Haun, 2021'in sonunda kurumdan ayrılarak yeni yatırım şirketi Haun Ventures'u duyurdu. 1.5 milyar dolarlık fonu ile dikkat çeken Haun Ventures, bu meblağın 500 milyon dolarlık kısmını erken aşama kripto girişimlerine ayıracak.

1 Milyar dolar ise girişimleri hızlandırmak için kullanılacak.


SNAP NEXTBAND'İ SATIN ALDI


Snap, Paris merkezli nöroteknoloji şirketi NextMind'ı satın aldığını duyurdu. Satın alma ile NextMind, Snap Lab bünyesine katılmış oldu.


Snap Lab'in uzun vadeli artırılmış gerçeklik araştırmalarına odaklandığını belirtelim. NextMind, operasyonunu Paris'te yürütmeye devam edecek.


NextMind'ın geliştirdiği teknoloji, bir bilgi işlem arayüzü ile etkileşime girerken amacınızı anlamak için sinirsel aktiviteyi izliyor. Böylece yalnızca etkileşime odaklanarak sanal bir düğmeye basmanızı sağlıyor.

NextMind'ın geliştirdiği teknoloji sayesinde AR/VR başlıkları ellerinizi kullanmadan yönetmeniz mümkün.

Spectacles gibi ürünlere odaklanan Snap Lab'in ürünü satın alması yeni nesil gözlük ya da başlıkların üretiminde önemli rol oynayabilir.


TEA İÇİN 8 MİLYON DOLAR YATIRIM


Açık kaynaklı kod üreticilerinin hakettiği değeri görmesini amaçlayan Max Howell, web3 alanındaki yeni projelerin yükselişini, açık kaynak geliştiricilerin çalışmalarının karşılığını alma yöntemini değiştireceğini düşünüyor.


Bu bağlamda 3 arkadaşıyla Tea adlı yeni bir girişim kuran Howell, Tea'nin açık kaynak programcılarını web3 projelerine katkılarından dolayı ödüllendireceğini açıkladı. Tea, Binance liderliğinde gerçekleştirilen tohum yatırımı turunda 8 milyon dolar yatırım aldı.


İSRAİL'İN EN ÖNEMLİ BANKASI KRİPTO KABUL EDİYOR


İsrail'in en önemli bankalarından Leumi Bank, Bitcoin ve Ethereum kabul etmeye başlayacağını duyurdu.

Leumi'nin dijital platformu Pepper Invest, kripto ticaretini başlatmak için blockchain altyapı sağlayıcısı Paxos ile iş birliği yapıyor.


Pepper Invest müşterileri, artık kripto para alım satımı yapabilirken, hesabında kripto para bulundurabilecek.


ABD'DE İKİ KİŞİ 1.1 MİLYON DOLARLIK RUG PULL'DAN TUTUKLANDI


İddialara göre Ethan Nguyen ve Andre Llacuna'nın, "Frosties" adlı çizgi film benzeri karakterlerden oluşan NFT koleksiyonu ile yaklaşık 1,1 milyon dolar kazandı.


İkili, NFT satışının ardından sonra projeyi kapatarak elde ettikleri geliri, ayrı kripto cüzdanına aktardı.

Böylece Frosties sahipleri kendilerine vaat edilen ödüllerden mahrum kalırken, yatırım olarak gördükleri bir proje tarafından mağdur edilmiş oldu.


Ethan Nguyen ve Andre Llacuna'nın para aklama ve sahtekarlık suçlarından 40 yıl hapis yatması söz konusu.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.