Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 09.06.2021 11:18
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA

SEDAT PEKER’DEN MUHALEFETE: ŞANSINIZI ZORLAMAYIN

Suç Örgütü Lideri Sedat Peker, bu kez muhalefeti hedef alarak, “Pislik dedi diye İçişleri Bakanı’nın başına gelenleri gördünüz. Bence şansınızı zorlamayın. Başınıza bela aramayın” dedi.

SEDAT PEKER’E ERİŞİM ENGELİ

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker’in Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’yla ilgili altı tweet’i, ‘kişilik hakları ihlali gerekçesiyle’ erişime engellendi.
 
DAĞ: ERKEN SEÇİM İSTEMEK SİYASİ FIRSATÇILIK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, erken seçim tartışmalarına değindi. Seçimlerin zamanında yapılacağını söyleyen Dağ, "Salgın döneminde seçim istemek siyasi fırsatçılık" dedi. NTV canlı yayınında konuşan Dağ, HDP için açılan yeni kapatma davası için de 'AYM'nin vereceği kararın takibi olacağız'' ifadesini kullandı.
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN 'SEDAT PEKER' TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarına sessiz kalınmasına tepki göstererek, "Bu lağım çukuru bu kadar kokuyu dünyaya yaymışken, neden kimse konuşmuyor? Neden savcılar harekete geçmiyor?" ifadelerini kullandı.
 
HDP'YE KAPATMA DAVASI: AYM İDDİANAME İÇİN RAPORTÖR GÖREVLENDİRDİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle hazırladığı iddianameyi, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) gönderdi. AYM, ilk inceleme için raportör görevlendirdi.
 
BULDAN: NE ZAMAN PİSLİKLERİ ORTAYA DÖKÜLSE AKILLARINA HDP, KÜRTLER GELİYOR

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Ne zaman pislikleri ortaya dökülse akıllarına HDP, Kürtler geliyor. Bu iktidarın anayasa ve hukuku rafa kaldırması bugünler içinmiş. Mafyaya sıfır soruşturma, HDP'ye kapatma" dedi.
 
BAHÇELİ: SİYASİ ETİK YASASI SÜRATLE ÇIKARILMALI

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Çevre etiği ne kadar önemliyse siyasi etik kuralları da bir o kadar önemlidir. Siyasi etik yasasının süratle ve mutabakatla çıkarılmalıdır." dedi. Bahçeli, HDP hakkında açılan kapatılma davası hakkında, "Bundan sonra tüm gözler Anayasa Mahkemesi'ne çevirecektir. Bu mahkemenin bir kez daha iade seçeneği kalmamıştır. HDP'nin TBMM'de bulunması hak mıdır, hukuk mu, helal mi?" dedi.

SOYLU’DAN CUMHURİYET’E SORUŞTURMA

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker’in, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar hakkındaki ‘tecavüz’ iddiasına ilişkin bir haberden dolayı Cumhuriyet gazetesine soruşturma açıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Derin İlişkiler’ başlığıyla verilen ve Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’in Organize Suç Örgütü Lideri Selahattin Yılmaz’la fotoğrafının kullanıldığı haber nedeniyle Cumhuriyet’i hedef almış, “Hukuk önünde hesap vereceksiniz” demişti.
 
EKONOMİ 
 
VERİ MERKEZİ YATIRIMLARINA YENİ TEŞVİKLER GELİYOR

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "Türkiye'de veri merkezi sektörünün desteklenmesi üzerine çalışma başlattık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yakın çalışıyoruz. Yakın zamanda veri merkezleri konusunda çok büyük teşvikler yayınlayacağız." dedi.

BAKAN DÖNMEZ: "AMASRA-1 KUYUSUNDAN ÇIKARILAN GAZ ENERJİYE DÖNÜŞTÜ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra-1 kuyusundan çıkarılan doğal gazın yakılarak mühendislerin elinde enerjiye dönüştüğünü açıkladı.

BORÇ YAPILANMASI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Vergi cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 
DÜNYA BANKASI RAPORU: TÜRKİYE’NİN BÜYÜME TAHMİNİ DEĞİŞMEDİ

Dünya Bankası, ‘Haziran 2021 Global Ekonomik Görünümlü’ raporunu yayımladı. Rapora göre Türkiye ekonomisi için büyüme tahmini değişmedi. Mart ayında açıklanan verileri yineleyen Dünya Bankası Türkiye’nin 2021 yılında yüzde 5, 2022 ve 2023 yıllarında yüzde 4,5 büyüyeceğini belirtti.

DÜNYA 
ABD: TÜRKİYE NATO MÜTTEFİKİ GİBİ DAVRANMIYOR

Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nda Dışişleri Bakanlığı bütçesiyle ilgili oturumda senatörlerin sorularını yanıtlayan Blinken, Türkiye’yle ilgili eleştirilerinin dile getirildiği soruya "Türkiye’nin birçok bakımdan bir NATO müttefikinin davranması gerektiği şekilde davranmadığını” söyleyerek yanıt verdi.

‘TÜRKİYE NATO ASKERLERİ ÇEKİLDİKTEN SONRA AFGANİSTAN’DA KALMAK İSTİYOR’ İDDİASI

Reuters, Türkiye'nin, NATO askerlerinin 11 Eylül tarihinde Afganistan'dan çekilmesi sonrası, Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nı hem koruyup hem işletme teklifinde bulunduğunu iddia etti. Türkiye'nin Kabil önerisinin hem NATO Liderler Zirvesi'nde, hem de Erdoğan-Biden görüşmesinde gündeme geleceği belirtiliyor.

AVRUPA KONSEYİ: OCAK 2020 İTİBARIYLA TÜRKİYE'DE NÜFUSUN YÜZDE 1'İ CEZAEVİNDE YA DA DENETİMLİ SERBESTLİK ALTINDA

Avrupa Konseyi'nin açıkladığı son verilere göre, Ocak 2020 itibarıyla Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 1'i cezaevinde ya da denetimli serbestlik kapsamında bulunuyor.

DİĞER

MÜSİLAJ (DENİZ SALYASI) TEMİZLİĞİ BAŞLADI

Kirlilikle boğuşan ve yüzeyi deniz salyasıyla kaplanan Marmara için bakanlık tarafından temizlik seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli ve Balıkesir'de çalışma yapıldı, toplanan salyalar arıtma tesisine götürüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Marmara Denizi'nin yıl sonuna kadar koruma alanı ilan edileceğini söyledi.
 
CAN DÜNDAR İÇİN KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

MİT tırları davasında hapis cezasına çarptırılan Can Dündar hakkında, bir başka suçtan dolayı kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.