Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 08.06.2021 10:38
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA
 
SEDAT PEKER: İKİ BÜYÜK SKANDALI ANLATACAĞIM

Sedat Peker, Perşembe günü iki skandalı ve bazı olayları anlatacağını belirterek, "Bu skandalların içinde şahsım, Osman Kavala, Mehmet Cengiz, Hayyam Garipoğlu, Mesut Yılmaz, Turgut Yılmaz, Mehmet Kutman, Kamuran Çörtük, İbrahim Genç ve daha niceleri var" dedi.

TURAN’DAN SEDAT PEKER AÇIKLAMASI: HATA YAPANI AYIKLAMAK GÖREVİMİZ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'nin Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili Meclis'te araştırma komisyonu kurulması çağrısına, "Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Hatalarımız varsa temizleriz" yanıtını verdi.

SOYLU İLE İLGİLİ YENİ İDDİA: OĞLU İLE SİGORTA ŞİRKETİ KURDU

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in hedef aldığı İçişleri Bakan Süleyman Soylu'nun, oğlu Engin Levent Soylu ile yeni bir sigorta şirketi kurduğu iddia edildi. ANKA'nın haberine göre, 'Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi' ismiyle kurulan yeni şirketin, internet üzerinden sigorta satışı yaptığı belirtildi. Şirketin kuruluş sermayesi ise 100 bin TL olarak belirlendiği ortaya çıktı. Şirket hisseleri, Soylu ve oğlu arasında eşit olarak bölündü.

GELECEK PARTİSİ’NDEN SOYLU’YU ANLAMA KILAVUZU

Gelecek Partisi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Davutoğlu’na yönelik ithamlarına cevap niteliğinde bir video yayınladı. Soylu’nun iddialarını tek tek çürüten videoda, Davutoğlu’na yönelik darbeden, HDP ile ortak Anayasa iddialarına kadar birçok konu yer aldı. Videoda Soylu’nun “Ahmet Davutoğlu'nun parti içinde, partinin genel kodlarına, yürüyüşüne, vizyonuna uygun hareket etmediği kanaatini bir vesileyle gördük. Bir MKYK öncesi imzalar toplandı, benim de dahlim var. Arkadaşlarımızın da dahli var” sözlerine cevap veren Davutoğlu, “Soylu mesajlarını doğrudan AK Parti'ye ve Sayın Cumhurbaşkanına vermiştir. 'Bana sahip çıkmazsanız AK Parti'yi yakarım' dedi” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, erken seçim istemekten başka çaresinin kalmadığını ifade ederek, “Sizden ricam, yalvarıyorum bu haramzadelerin sofrasına oturmayı reddedin, selamı sabahı kesin. Türkiye’nin kaderini onlar tayin edemeyecek sevgili halkım, siz edeceksiniz” çağrısında bulundu.

HDP'YE İKİNCİ KAPATMA DAVASI AÇILDI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), kapatılması istemli yeniden dava açtı. HDP'de yaklaşık 500 partili hakkında siyasi yasak istendi. HDP'nin kapatılması istemli iddianamesinde, partinin banka hesabına tedbir konulması da talep edildi.

ÖZTRAK: YANDAŞLARA YILLIK 38 MİLYAR DOLAR GİDİYOR

MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Bu ucube rejimin düğmesine basıldığı 2014’ten 2021’e kadar yandaşlara bu şekilde giden para, yıllık ortalama kurlarla, 38 milyar dolar. Bugünkü kurla çevirirsek, 328 milyar lira!" açıklamasında bulundu.

HDP'DEN AKŞENER'E YANIT: SİZİN AKLINIZA İHTİYACIMIZ YOK

HDP Sözcüsü Ebru Günay, "HDP Cumhurbaşkanı adayı çıkarmalı" diyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'e "Sizin aklınıza ihtiyacımız yok" diye yanıt verdi.
 
AHMET ŞIK HAKKINDA İKİ AYRI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık hakkında katıldığı iki ayrı programdaki ifadeleri nedeniyle soruşturma başlattı.
 
İBB’DEN 25 MİLYONA ALIP İBB’YE 430 MİLYONA SATMIŞLAR

2011 yılında İBB'den 25 milyon liraya yeşil alan arsayı satın alan özel bir şirket, arsanın imara açılmasıyla birlikte aynı araziyi İBB'ye tam 430 milyon liraya geri sattı. CHP milletvekillerinin ortaya çıkararak suç duyurunda bulunduğu bu olayın da içinde bulunduğu iki farklı suç dosyasında toplam 150 milyon dolarlık bir vurgun yapıldığı belirtiliyor.

ÜNAL'DAN HAYVAN HAKLARI YASASI AÇIKLAMASI: MECLİS TATİLE GİRMEDEN ÇALIŞMA TAMAMLANACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, hayvan hakları ile ilgili çalışmanın Meclis tatile girmeden tamamlanacağını söyledi.

EKONOMİ
 
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI'NIN İSTANBUL'DAKİ 7 METRO HATTI 2023'TE TAMAMLANMIŞ OLACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden metro hatlarının toplam uzunluğunun 91 kilometreye ulaştığını belirterek, "Ayrıca, 13.5 kilometrelik iki yeni raylı sistem hattına da başlıyoruz. 2023 yılında bunların hepsini bitiriyoruz” dedi.
 
BAKAN DÖNMEZ: KARADENİZ'DE BU YIL YENİ KEŞİF KUYUSU AÇILABİLİR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yıl içinde Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası'nın güney veya batısında bir sahada daha keşif amaçlı sondaj kuyusu açılabileceğini bildirdi.
 
DÜNYA

ERDOĞAN İLE BİDEN GÖRÜŞMESİNİN KAPSAMI BELLİ OLDU

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Erdoğan ve Biden'ın 14 Haziran'da Brüksel'deki NATO Zirvesi kapsamında yapmayı planladığı ikili görüşme konusunda değerlendirmede bulunan Sullivan, "İki liderin, Doğu Akdeniz, Suriye, İran, Dağlık Karabağ gibi bölgesel konularda geniş ve kapsamlı bir ajandaları olacak" diye konuştu.


YUNANİSTAN’DAN TÜRKİYE KARARI: SIĞINMA BAŞVURULARI KABUL EDİLMEYECEK

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ile Göç ve İltica Bakanlığı tarafından yayınlanan ortak açıklamada, "Yunanistan mevzuatı, Türkiye'yi mülteciler için güvenli bir üçüncü ülke olarak tanımlıyor. Bu karar, Suriye, Afganistan, Pakistan, Bangladeş ve Somali'den gelen sığınmacıları kapsıyor" ifadeleri kullanıldı. Ankara'nın bu ülkelerden gelen sığınmacıların uluslararası koruma başvurularının değerlendirilmesine ilişkin tüm koşulları sağladığı dile getirildi.

DİĞER

MÜSİLAJ TEMİZLEME SEFERBERLİĞİ 'MARMARA HEPİMİZİN' SLOGANIYLA YÜRÜTÜLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara'daki müsilaj kirliliğine yönelik en büyük deniz temizliği seferberliğini, bugün saat 14.00'te Caddebostan Sahili'nden başlatacak.

MÜSİLAJIN FATURASINI KİM ÖDEYECEK? 10 YILLIK İHMAL ORTAYA ÇIKTI

Marmara Denizi'nde başlayan daha sonra Karadeniz'de de görülen müsilajın nedenleri tartışılırken, 10 yıldır hayata geçmesi beklenen Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği yeniden gündeme geldi. Atık sular ile ilgili yönetmeliğin uygulanmadığı için müsilaj sorununun yaşandığını savunan İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Baran Bozoğlu "Müsilajın ana sebebi olan azot, fosfor gibi kirleticilerin önüne geçecek zorunluluklar gecikmiştir" dedi.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.