Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 06.06.2021 12:35
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA

ERDOĞAN’DAN MÜSİLAJ TALİMATI
Dünya Çevre Günü'nde konuşan Erdoğan, Marmara Denizi'nde su yüzeyini ve artık derinleri de saran deniz salyası (müsilaj) ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na talimat verdiğini açıkladı. 'Haliç'te başardık' diyen Erdoğan, "Bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Benim korkum Karadeniz. Karadeniz'den yayılır Marmara'ya gelirse bu bela büyür" sözlerini kaydetti.

SEDAT PEKER’DEN 9. VİDEO
Sedat Peker, önceden yayınlayacağını duyurduğu 9. videoyu da sosyal medyadan paylaştı. Peker, bir kez daha İçişleri Bakanı Soylu'yu hedef aldı, "Diyordu ya 'Ben poliçe sesini çok seviyorum'. Şirketin 57 kat büyümüş, dünyanın neresinde böyle bir şey var. O poliçenin sesine ben de uyurum, herkes uyur" dedi.

PEKER APERATİF DEDİĞİ VİDEOYU PAYLAŞTI
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, daha önce yayınladığı bir videoda adı geçen Serdar Ekşi ile ilgili telefon görüşmesini paylaştı. Twitter'dan paylaşım yapan Peker, şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip abinin yeğeninin kocası Lazoil Petrol Dağıtım Şirketi'nin sahibi Serdar Ekşi'nin karakolda milletvekilinin dövülme hadisesinin ve Suriye'ye giden askeri malzemelerle ilgili yaptığım telefon görüşmesi. Serdar Ekşi ne demiştim? Dik duracağız. Sen benle görüşüp sonrasında aleyhimde yapılan çalışmalara ortaklık ettin. Yaptığın her şeyi biliyorum, görüşeceğiz. Biz hepimiz aileyiz her suçta beraberiz."

ŞENTOP’TAN SOYLU’YA 10 BİN DOLAR YAZISI
Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gönderdiği yazıda, ayda 10 bin dolar alan siyasetçinin açıklanmasını isterken, ‘milletvekillerinin zan altında bırakılmaması gerektiğini’ ifade ettiği bildirildi.

AKŞENER: MİLLET İTTİFAKI VE HDP AYRI ADAY ÇIKARMALI
Akşener, herkesin kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarma fikrini benimsemezken, ortak adayın daha iyi olacağını söyledi. “HDP’yle birlikte olmayız” diyen İYİ Parti lideri, ittifak meselesini zamana bıraktı. 

ERDOĞAN’A HAKARETTEN RAPÇİ ŞEHİNŞAH GÖZALTINDA
Şehinşah ismiyle bilinen rapçi Ufuk Yıkılmaz, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan gözaltına alındığını duyurdu.

İMAMOĞLU: BİR KEZ DE PİŞMAN OL
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköylüleri yıllardır kirliliği ve kokusuyla çileden çıkartan Kurbağalıdere'nin ıslah edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dere kenarından önemli mesajlar veren İmamoğlu, "Çevreye kötü davranmış olabiliriz. Sıkıntılı birtakım hareketleri, her birimiz küçücük de olsa, büyük de olsa yapmış olabiliriz. Ama pişman olma zamanı be! Pişman ol yahu! Ya bir defa da bu şehri içten sev ya” diyerek hükümete yüklendi.






ÇOKLU BARO FİİLEN HAYATA GEÇTİ
Çoklu baro düzenlemesi fiilen de hayata geçti, İstanbul 2 No'lu Barosu'nun merkez yerleşkesi törenle açıldı. Baro Başkanı Gönül Yıldız "Din, ahlak ve toplumun fıtratına, kültürüne aykırı davranışlar sergileyen yasa dışı terör örgütü üyelerinin posterlerini baro binalarına asan bir baroya üye olmaktan kurtulup, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz gibi vatansever hukukçuları ve onların değerlerini önemseyen ve arkasında duran bir baroya kavuştu" diye konuştu.


EKONOMİ

SOYLU: ÖYLE BİR SIÇRAYACAĞIZ Kİ HERKES ÇATLAYACAK
İçişleri Bakanı Soylu, seçime giden Güney beldesinde vatandaşa seslendi. AK Parti'nin adayı için destek isteyen Soylu, Temmuz ayından itibaren Türkiye ekonomisinin atağa kalkacağını belirterek "Öyle bir sıçrayacak ve büyüyecek ki etrafımızdaki Almanya'sı, Fransa'sı, İngiltere'si, İtalya'sı ve hele o her şeye burnunu sokan ABD'si de çatlayacak, patlayacak" diye konuştu.

TÜİK’İN BUĞDAYI DA TOZPEMBE ÇIKTI
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kuraklığa bağlı olarak yaptığı 2021 yılı buğday rekolte tahmini de hayali bulundu. TÜİK, geçen yıl 20.5 milyon ton olan buğday rekoltesinin bu yıl 1.5 milyon ton azalarak 19 milyon tona düşeceğini hesapladı. Ancak ziraat odaları, ziraat dernekleri ve üniversitelerden gelen tahminler rekolte kaybının en az 2 ila 4 milyon ton düzeyinde olacağını açıkladılar. CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun enflasyon, işsizlik ve büyüme gibi halkı doğrudan etkileyen verileri tozpembe açıklayan TÜİK'in kuraklık tahmininde bile aynı yönteme başvurarak gerçekleri halktan gizlemeye çalıştığını söyledi.

KURAKLIKTAN ETKİLENEN ÇİFTÇİYE DESTEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kuraklığın oluştuğu bölgelerde hasar tespit çalışmalarının sonuçlarına göre çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını erteliyoruz." açıklamasında bulundu. Ayrıca kuraklıktan etkilenen buğday, arpa, yulaf, çavdar, nohut ve mercimek üreticilerine verim kayıplarına göre dekara 100 liraya kadar doğrudan ödeme yapılacağını söyledi.

DİĞER

TALİHLİLERİN HEPSİ AK PARTİLİ
AK Partili Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesapları üzerinden bisiklet çekilişi gerçekleştirdi. Çekilişi kazananlar arasında genellikle AK Parti ve MHP'ye yakın isimlerin olması ve kamu çalışanları olması sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Kazananlar listesi, tepkiler üzerine paylaşımdan silindi.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.