Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 02.06.2021 20:50
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YENİ ANAYASA İLE İLGİLİ 128 MADDE ÜZERİNDE ÇALIŞMAMIZI YAPACAĞIZ

TRT’de yeni anayasa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni anayasa ile ilgili, "128 madde üzerinde bu çalışmamızı yapacağız, çıkarılması, ilave edilmesi gerekenleri konuşacağız, 'tamam' dediğimiz anda Devlet Bey'e takdim edeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü Zonguldak'ta petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına ilişkin müjde vereceğini de açıkladı.

ERDOĞAN: FAİZLERİ DÜŞÜRMEMİZ ŞART

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgında normalleşme, terör örgütleriyle mücadele ve ekonomideki gelişmelere ilişkin soruları cevapladı.‘128 milyar dolar’ tartışmalarına ilişkin konuşan Erdoğan, “Merkez Bankası’nın parasının nereye gittiği sorulur mu? Bunların hesabı kitabı yok, bunlar anlamaz bu işlerden. Ne hesaptan ne kitaptan anlarlar” dedi. Erdoğan, faizlere ilişkin ise “Bugün Merkez Bankası Başkanı’mla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart, faiz yükünü düşürmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

GELECEK PARTİSİ’NDEN ERDOĞAN’A FAİZ TEPKİSİ

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart” ifadelerine sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Merkez Bankası’nın bağımsızlığına vurgu yapan Özcan, “Sn. Cumhurbaşkanı, ‘bağımsız Merkez Bankasının, bağımsız Başkanı!’ ile faizin düşürülmesi konusunda görüşmüş. Hala para politikasından, enflasyonla mücadeleden umudu olan var mı gerçekten? Bütün bunlar %17 TÜFE, %35 ÜFE varken konuşuyoruz” dedi.

ATİLLA PEKER’İN İFADESİ SONRASI ADALI CİNAYETİ İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker’in ‘Gazeteci Kutlu Adalı’nın Kıbrıs’ta öldürülmesi’ olayına ilişkin iddialarına yönelik dilekçesinin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaşmasının ardından, iddialarla ilgili soruşturma başlatıldı.

YILDIRIM’IN YARDIMINA SELVİ KOŞTU

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ‘kokain’ kaçakçılığı suçlamasına karşı “Venezuela’ya maske ve test kiti yardımı götürdü” diye savunulan eski başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın bu ülkeye götürdüğü test kiti ve maskenin ‘yolcunun yanında taşıyabileceği miktarda’ olduğu için gümrük kayıtlarında yer almadığını belirtti.

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE CUMHURİYETİ, SUÇLULAR TARAFINDAN YÖNETİLİYOR, MAHKEMEDE İSPAT EDECEĞİM

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Soru soruyoruz, ‘128 milyar dolar nerede’ suçlanıyoruz, neden? İktidardakiler suçlu da onun için. Açık ve net söylüyorum: Türkiye Cumhuriyeti, suçlular tarafından yönetiliyor. Erdoğan bir dava daha açacak, açmazsan namertsin. Mahkemede ispat edeceğim” dedi.
 
SANCAR: HER YAPTIKLARI İFŞAAT İTİRAFA DÖNÜŞÜYOR

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Sedat Peker'in iddialarının ardından iktidar kanadından konuşan herkesin sözlerinin birer suç delili niteliği taşıdığını söyledi.

DAVUTOĞLU’NDAN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Bahçeli’nin ‘seçim yok’ dediğini hatırlatarak, “Sayın Bahçeli 2002 yılının başında da ‘seçim yok’ demişti. Yılın sonunda kendisi seçime gitti. Hiç bakmayın Bahçeli’nin sözüne. Bahçeli hiçbir zaman bu anlamda verdiği sözü tutmadı. Her an sürprize hazır olun” dedi.

BAHÇELİ'DEN ATATÜRK'E HAKARET TEPKİSİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ayasofya'da konuşan imam Mustafa Demirkıran'ın Atatürk'e yönelik olduğu belirtilen "zalim ve kafir" sözlerine tepki gösterdi. Atatürk düşmanlığı yapmanın ihanet olduğunu belirten Bahçeli, "Bu kişilerin gizli FETÖ'cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir'' dedi.
 
TÜRKKAN'DAN 'KADEMELİ NORMALLEŞME' TEPKİSİ: "VİRÜS ŞEYTAN GİBİ GECELERİ DOLAŞIYOR"

Gece sokağa çıkma yasağını eleştiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Gündüz sokağa çıkmak serbest, ama gece yasak, çünkü virüs bulaşabilir gece. Erdoğan’a göre virüs güneşi sevmiyor. Virüs şeytan gibi geceleri dolaşıyor” diye konuştu.

AKP VE MHP’NİN OYLARIYLA DENİZ SALYASININ ARAŞTIRILMASI REDDEDİLDİ

Son bir aydır Marmara Denizi’nde daha da görünür hale gelen müsilaj (deniz yüzeyini salya kaplaması) için verilen araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

EKONOMİ
 
İSTANBUL'DA FİYATLAR MAYISTA YÜZDE 1,67 YÜKSELDİ

İstanbul'da perakende fiyatlar mayısta bir önceki aya göre yüzde 1.67, toptan fiyatlar ise bir önceki aya göre yüzde 2.27 artış gösterdi.
 
İMALATTA 'KAPANMA' ETKİSİ: PMI 1 YIL SONRA EŞİK DEĞERİN ALTINDA

İSO PMI, koronavirüs kısıtlamalarına paralel olarak Mayıs'ta 49.3'e geriledi. Böylece endeks Mayıs 2020'den bu yana ilk kez 50 seviyesinin altına inmiş oldu. Mayısta 10 sektörden 7'sinde üretim hız kesti.
 
GÜLAL: “FETÖ’DEN TMSF’YE GEÇEN ŞİRKETLER ORTALAMA YÜZDE 65 BÜYÜDÜLER”

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 'FETÖ' ile aidiyeti ve iltisakı tespit edilen şahıslara ait varlıkların TMSF’ye geçtiğini belirterek, “784 şirketimiz var. Bu şirketler ortalama yüzde 65 seviyesinde büyüdüler.” açıklamasında bulundu.

KİRA VE STOPAJ İNDİRİMLERİ DEVAM EDECEK

Katma Değer Vergisi ve kira stopaj oranlarına uygulanan indirim uygulamasının 2 ay daha uzatılmasına karar verildi. Karar, Resmi Gazete'de de yayımlandı. Buna göre, kira stopaj kesinti oranı yüzde 20 yerine yüzde 10 uygulanacak. İndirimli oran, 31 Temmuz 2021'e kadar sürecek.
 


DÜNYA

TÜRKİYE’DEN İSRAİL’E TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail makamlarınca, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ramallah kenti yakınındaki Beyt El yasa dışı yerleşim bölgesinde 350 konuttan oluşan projenin temel atma töreninin gerçekleştirildiğinin öğrenildiği belirtildi.

COVİD
 
DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NDEN SİNOVAC AŞISINA ONAY

Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'de de kullanımı devam eden Çin aşısı Sinovac'a acil kullanım onayı verdiğini açıkladı.


ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.