Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 15.06.2023 23:24
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Kulisvar'da bugün neler var?

kilicdaroglu-ve-imamoglu-ankarada-gorusturn-1686737747-o.jpg

İMAMOĞLU HER ŞEY GÜZEL OLACAK

 

Seçimlerin sona ermesinin ardından kurultay sürecini başlatan CHP'de 'değişim' tartışmaları devam ederken Ankara'da sıcak saatler yaşanıyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel Parkı'nda Ekrem İmamoğlu ile yaklaşık 2 saat görüştü. Görüşme talebinin Ekrem İmamoğlu'dan geldiği belirtildi. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu açıklama yapmazken Ekrem İmamoğlu önemli mesajlar verdi. CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in “değişim” vurgulu açıklamalarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üçüncü kez Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi merak uyandırdı. Kılıçdaroğlu'nun “İstanbul’u da düşünmek zorundayım” açıklamasının ardından bu görüşmenin yapılması dikkatleri bu noktaya çekti. Havalanında Ekrem İmamoğlu'na soru yönelten bir gazetecinin Kılıçdaroğlu'nun İstanbul sözlerini hatırlatması üzerine cevap niteliğinde açıklamalar yaptı. İmamoğlu ''Kendileri genel başkanımız. Genel Başkanımızla her zaman görüşüyoruz zaten. İstanbul’u da düşüneceğiz, Ankara’yı da düşüneceğiz, Türkiye’yi de düşüneceğiz, geleceği de düşüneceğiz. Her türlü düşünmek zorundayız. O da bizim de zaten asla ıskalamadığımız bir noktasıdır İstanbul. Ama mesele İstanbul’dan da ibaret değil. Merak etmeyin her şey güzel olacak'' dedi.

 

selcuk-bayraktardan-duygulandiran-paylasim-1634891459-o.jpeg

SELÇUK BAYRAKTAR İKNA EDİLDİ Mİ?

 

Senelerdir yazılan bu kulis yine yayılmaya başladı. Erdoğan sonrası Ak Parti'nin başına Selçuk Bayraktar geçecek söylentileri geçtiğimiz günlerde yine dillendirildi. Ekonomideki düzenlemelerde Tayyip Erdoğan'ı özellikle faizler konusunda damadı Selçuk Bayraktar'ın ikna ettiği kulis bilgisi olarak yayılmış durumda.Erdoğan'ın kendisinden sonra partide koltuğu damadı Selçuk Bayraktar'a bırakma düşüncesi olduğu daha öncede bir çok yazar tarafından dile getirdildi. Erdoğan'ın uzun süredir Bayraktar'ın piarını yaptığı zaten bilinmekteydi. Parti içi muhalefetide gerek kabinede, gerekse milletvekiliğinde değişen Erdoğan son yaptığı hamlelerlede gençleştirdi. Bayraktar'ların siyasetin birber içinde olmak istemediği yakın çevresinede her defasında hissettirmesine rağmen seçim sürecinde ve sonrasında sürekli Erdoğan'ın yanında olması ikna edildiği yönündeki görüşleri güçlendirdi.

chpde-myk-yarin-toplanacakrn-1686492488-o.jpg

KILIÇDAROĞLU TEŞKİLATA EL ATIYOR

 

Seçimlerinin ardından CHP, örgüt içinde ve Türkiye genelinde yeni formül arayışına girdi. Edinilen bilgilerine göre yeni bir örgütlenme dönemine giren CHP'de örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı yerine 7 ayrı bölge için ayrı ayrı görevlendirme yapılacağı ifade ediliyor. Ayrıca bu 7 bölge sorumlusunun bir koordinatöre bağlanacağı da belirtiliyor. Partide bu koordinatörlük görevine kimin getirileceği de merak konusu. Partide konuşulan isimler arasında Ali Öztunç'un ismi ön planda.CHP kaynakları, koordinasyonunda şöyle işleyeceğini ifade etti: Türkiye’nin her bölgesi için o bölgedeki örgütlenmeden sorumlu bir kişi olacak. Bu kişilerin hem kendi aralarında hem Ankara ile iletişimlerini kolaylaştırmak için de 7 sorumlu bir koordinatöre bağlı çalışacaklar. 

 

babacandan-son-33-gun-paylasimi-1681257403-o.jpg

BABACAN YAKIN ÇEVRESİNE ÇEKİLDİ

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından iç hesaplaşmasına dönen DEVA Partisinde çıkan çatlak sesler nedeniyle Ali Babacan oldukça sıkıntılı. İl teşkilatlarındaki problemlere odaklanmanın zamanı olduğu bugünlerde Babacan Ankara'yı toparlamakla uğraşıyor. GMYK toplantısında çıkan kavgalar ve neredeyse tamamen gruplaşmış olan iki gruptan kendini sıyıran Ali Babacan güvendiği isimlerle birebir istişarede bulduğu söyleniyor. Babacan'ın GMYK'sın da bir ekip mutlak değişimi isterken bir diğer ekip ise mevcut kadrolar ile kongreye gitmeyi istiyor. Teşkilatlar hakkında da bir türlü sağlıklı bilgiye ulaşamayan genel başkanın yakın çevresine çekildiği ve yapacağı istişareler sonrasında sağlıklı bir yapılanmaya gideceği belirtiliyor. Tüm bu iç karışıklıkların yanında birleşme görüşmelerinde de bulunan Ali Babacan'nın yeni kadrosu merakla bekleniyor.

 

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.