Kılıçdaroğlu 'Devletin hazinesi ile kumar oynuyorlar'

Print
Haber Tarihi : 21.12.2021 15:49
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu 'Devletin hazinesi ile kumar oynuyorlar'

Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye yapılan kötülükler yetmedi. bunlar ikinci kez Beyt-ül Mal'e el uzattılar birincisi 128 milyar dolardı. Devletin hazinesiyle kumar oynuyorlar. O kumar masasını alkışlayanları tarih affetmeyecek" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

Biz belediye fonlarıma çağrı yaptık kara kış fonu oluşturacaksınız. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa o annenin ızdırabını duyacaksınız dedim. Belediye Başkanlarımız görevlerini yapıyorlar. Hepsine teşekkür ederim. Hepsi baskılara rağmen tarih yazıyorlar.

Bırakın yarını görmeyi 1 saat sonra ne olacak kimse bilmiyor. Böyle istikrarsız bir ortamda herkes durmuş noktada. Açıksa sesleniyorum, sorunun temeli güvendir. Eğer bir ülkenin vatandaşı siyasi otoriteye güven duymuyorsa o kişiler ülkeyi sağlıklı yönetemez. Var olan iktidar güven ortamı yaratamaz. Dış güçler diye kıyamet kopardılar. Yeni Hazine Bakanı 'biz bilinçli olarak doları yükseltiyoruz, ortada dış güçler yok' dedi. Türkiye'nin stratejiye ihtiyacı var. Yarını göremiyorsanız strateji oluşturamazsınız. Liyakat ve adalet bitmişte zaten strateji olmaz. Devleti yöneten kişiler önce kendilerini bilmesi lazım.


Ben eğer taç giydiysem bir sorumluluk üsteniyorum demektir. Her şeyi ben bilirim dediğiniz zaman kişi kendisini bilmez. Önce kendini bileceksin. Kendini bilmesi kapasitesini de bilmesi demektir. Özellikle AK Partili ve MHP hatta oy veren kardeşlerime sesleniyorum, bu söylediklerimde yanlış varsa söyleyebilirsiniz. Akrabayı tuakiyet le devlet yönetilmez. Bunlar ekonomide ciddi sorunlar. Siyasetçinin alkışa ihtiyacı yok. Düzgün bir siyasetçi, önce eleştiri ister.

İktidara geldiğimizde yapacağımız ilk iş, sorunu yaşayanla, sorunu çözeni yüz yüze getirmektir. 13 Cumhurbaşkanımız da hakem olacak. Biz buna ekonomik ve sosyal konsey diyoruz


İkinci ise, Düzenleyici ve denetleyici kurumların başkan ve yönetenler liyakatlı kişiler olacak. Güveni sağlamanın ikinci yolu nitelikli kişileri bu kurumlara atamaktır. Herkesin görevi bellidir. Bu kişi sıcak siyasetin aracı olamaz. Bu ekonomide istikrarı getirir.


Üçüncü madde, fiyat istikrar komitesini lav edecekseniz. bunlar bir gün bile toplanmış değiller. Devletin malı talan malı mıdır? Bu görevi MB'ye vermiş. Keyfi hareket etmeyeceğiz. TBMM'nin kanunlarına göre hareket edeceğiz. MB'ye liyakatlı insanları atamak, güveni artırmaktır. Merkez Bankası şu an bağımsız değil.


1 hafta içinde 13 cumhurbaşkanımız makama oturduğu gün israfla mücadeleyi gündeme getirecektir. Herkes Sayıştay raporlarına ulaşabilecek. Devlete saydamlığı getireceğiz.


Döviz garantili ihaleler var, Türk Lirasını pul ettiler, kendi yandaşlarına verdiklerini de dolar bazında euro bazında yaptılar. AB'den gelen enflasyonu 84 milyonun sırtına yüklediler. Bunu yapanda vicdan var mı? Amerika'daki enflasyonu 84 milyonun sırtına yıktılar. Zaten Euro dolar garantisi vermişsin. Allah'ın izniyle ilk yapacağı iş bunu hakaniyet ile çözmektir. Bu düzen soygun düzen.


Derhal bir strateji planlama teşkilatı kurmaktır. Deva bir Türkiye'nin planlı teşkilatı yok. 100 yıllık planlar yapılacak. Sadece Türkiye'yi değil, dünyayı da izleyecekler. Ulaşımdan tutun yerleşime kadar, hepsinin planlarını yapacağız.


Bu 7 maddeyi herkese açıklasınlar. Bunlar Beytül-Male ey uzattılar biz buna izin vermeyeceğiz. Çetelere çalışanlara ne diyeceksiniz? Ama maalesef milletin kaderi var. Bu ülkeye yapılan kötülükler yetmedi. bunlar ikinci kez Beytül-mal'e el uzattılar birincisi 128 milyar dolardı. İlk iz bu parayı kimlerden aldığını öğrenmektir. Beytül-mal ile kumar oynuyorlar. Devletin hazinesiyle kumar oynanmaz. Dün Hazine'de olmayan para ile borç verdiler. Şimdi Türkiye'yi daha büyük bir girdabın içine soktular.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.