Kadir Gecesi'nde Sizi Maneviyata Yükseltecek Sırlar

Print
Haber Tarihi : 26.04.2022 13:30
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yazar Tahsin Paşa'nın kaleminden

Kadir Gecesi'nde Sizi Maneviyata Yükseltecek Sırlar

İslam dünyasının en kıymetli ve fazileti yüksek günlerden olan Kadir Gecesi, bol bol duaların edildiği, zikirlerin çekildiği ve af dilendiği günlerden biri. Ramazan ayının son günlerine denk gelen bu kıymetli gün için milyonlarca insan ne ibaretler edilir gibi araştırmalara koyuldu. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde okuyacağınız bir dua var ki tüm rızık kapılarınız açılacak Allah katında sevaplarınız hanenize yazılacaktır. İşte bin bir derde deva o faziletli dua.


BİN AYDAN KUTSAL EN FAZİLETLİ GECE: KADİR GECESİ


Müslümanların en kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu belirtilen Kadir Gecesi, bu yıl 27 Nisan Çarşamba gününe denk gelmektedir. İslam'ın en faziletli ve en ihtişamlı gecelerinden biri olan Kadir Gecesi'nde milyonlarca insan secdeye varacak ve bol bol dua edecektir. Duaların arşa yükseldiği bu kıymetli günde hangi zikirler çekilmeli? Kaç rekat namaz kılınmalı? Hangi dualar okunmalı? İşte herkesin merak ettiği o cevaplar.


İSLAM'IN EN KUTSAL KİTABI BU GECE DE İNDİ


Bu bin bir ayadan hayırlı olan Kadir Gecesi neden kutsaldır? İslam dünyası için neden Kadir Gecesi önemlidir? İşte ibaret ederken ne için ettiğinizi de öğreneceksiniz. Bu kutsal gün bize her anlamda yol gösteren Kur'an'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gecedir. Kur'an'ı Kerim'in ilk ayeti Hira dağında Peygamberimiz Hz. Muhammed'e bu gecede indirilmiştir. Anlamı bu kadar büyük olan bu faziletli gecede müminler de şükür için ibadetler etmektedir.

 

KADİR GECESİ'NDE İSTEYENİ ALLAH GERİ ÇEVİRMEZ


Bu kutsal gecede Kur'ân–ı Kerim okunmalı ve okuyanlar dinlenmeli, peygamberimiz Hz. Muhammed'e bol bol şefaat ve dua edilmeli. Namazlar kılınmalı ve ibadetler ihsan şuuru ile yerine getirilmelidir. Ve bol bol yaratıcıya tevbe ve istiğfar edilmeli. İsteklerinde kabul olduğu söylenen bu mübarek gece de Allah'ın hiç bir kulunu geri döndürmediği ve dilek kapılarının da açık olduğu ifade edilmektedir. İşte bu mübarek gecede kılının namazlardan sonra okunacak o faziletli ve sırları büyük olan İsmi Azam duası ve anlamı.

 

HER KAPIYI AÇAN İSMİ AZAM DUASI VE ANLAMI


Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

"Allâhümme inni es’elüke bi-enni leke’l-hamdü lâ ilahe illâ ente’l-Mennânü,yâ Hannanü,yâ Mennanü,ya Bedi’as-semâvâti ve’l-ard,Yâ zel celali vel ikram.”Ya Hayyu,Ya Kayyûm.Lâ ilâhe illâ ente sübhaneke inni küntü minez zalimin..Allâhümme inni es’elüke bi-enni eşhedü enneke ente’l-lâhü lâ ilahe illâ ente’l-Ehadü’s-Samedüllezi lem-yelid,ve lem yüled,ve lem yekûn lehü küfuven Ehad.Elif Lâm Mim,Allâhü lâ ilâhe illâ Hüve’l-Hayyu’l-Kayyûm.Ve ilâhüküm ilâhün Vahidün lâ ilâhe illâ Hüve’r-Rahmanü’r-Rahim.Yâ zel celâli vel ikram.Yâ Erhame’r-Rahimin.Allâhümme inni es-elüke bi-enneke ente’l-lahu lâ ilahe,illâ entel Vâhidül-Ehadül Ferdüs Samedüllezi lem yelid ve lem yüled,ve lem yekün lehü küfüven Ehad.Lâ İlâhe illâllahu vahdehü lâ şerike leh,lehü’l mükü ve lehül hamdü ve Hüve ala külli şey’in Kadir.Lâ ilâhe illallahu ve lâ havleve la kuvvete illâ billahil Aliyyil Azim.Es-elüke bismike’l-e’azze’l-ecelli’l-ekrem.Rabbi,Rabbi,Rabbi, Ya Rabbi,Ya Rabbi,ya Rabbi.Lâ ilâhe illallahu Vahdehu lâ şerike leh,lehül mülkü ve lehül hamdü ve Hüve alâ külli şey’in Kadir.Elhamdüli’llâhi ve Sübhan-Allahi ve’l-hamdülllahi ve lâ ilâhe illâllahu v’Allahhu Ekber,ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi’l-Aliyyi’l-Azim."

ismi-azam.jpg
 

BU HAYIRLI DUANIN ANLAMI


"Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak, Celil ve Cebbar olan O'dur. O'ndan başka ilah yoktur. Ancak bütün kullarının hallerine vakıf olan ve kusurlarını örtbas edendir. Allah'tan başka ilah yoktur. Gece ile gündüzü halk eden O'dur. Allah'tan başka ilah yoktur. Tektir, şeriki yoktur, tektir ve birdir. Biz O'na hamdü sena ederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak O vardır, tektir, ortağı yoktur. Tek bir Allah'tır. Biz O'na ibadet ederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Ancak O vardır, tektir ve ortağı yoktur. Tek bir ilahtır. Bizler O'na şükrederiz. Allah'tan başka ilah yoktur. Allah tektir, ortağı yoktur, Muhammed O'nun Resuü'dür. Hay ve Kayyum O'dur. Allah'ın rahmeti mahlûkatının en hayırlısı olan Muhammedin al ve ashabının ve hepsinin üzerine olsun. Şehadet ederim ki Sen hem Rabbimiz ve hem de Halikimizsin. Allah'ım, beni mağfiret eyle, ey Allah, ey Allah, ey Allah Rahmetinle beni yarlığa Zira, Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin."

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.