Kadınların el emeği, göz nuru eserleri görücüye çıktı

Print
Haber Tarihi : 06.07.2022 15:59
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği kurslara katılan kursiyerlerin ürünlerinin görücüye çıktığı yıl sonu sergisi açıldı. 

Kadınların el emeği, göz nuru eserleri görücüye çıktı

Kadınlara yönelik 9 farklı alanda düzenlenen ‘el sanatları, oyalar, makrome, filografi, kazaziye, çini, sepet örücülüğü, bakır işlemeciliği ve ev tekstil ürünleri hazırlama kursuna katılan kursiyerlerin ürünlerinin görücüye çıktığı sergi ziyaretçiler tarafından beğeniyle gezildi. 


“KADINLARIN İSTİHDAMINA ÖNEM VERİYORUZ”


Serginin açılışında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, vatandaşların kurs düzenlenmesiyle ilgili bütün taleplerini karşıladıklarını belirterek şöyle konuştu: “Şehrimizde vatandaşlarımızın kurs düzenlenmesi konusundaki bütün isteklerini, özelikle el sanatlarına ve bu manadaki taleplerine karşılık vermeye çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızı hem daha yetkin konuma getirmeyi amaçlıyoruz hem de özellikle kadınlarımızın istihdamı da dahil olmak üzere şehrimizin ekonomisine katkı sunmaya gayret ediyoruz. Diğer yandan kadınlarımızın bunları öğrenmesi, bir taraftan da kendi ekonomik bağımsızlıklarını kazanması ve istihdamlarına katkı sağlamak amacıyla kurslarımızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Şimdi bu kurslarımıza katılan kursiyerlerimizin sene sonu sergisindeyiz. Öncelikle kursiyerlerimize, öğreticilerimize çok çok teşekkür ediyorum. Hakikaten el emeği, göz nuru dediğimiz işlerle iştigal ediyorlar ve çok güzel eserler ortaya koyuyorlar. Bugün dokuz alanda el sanatları kursiyerlerimizin ürünleri sergilenecek.” 


sergi-101004.jpeg


“35 FARKLI DALDA 74 KURS AÇILDI”


Ortahisar Belediyesi’nin el sanatları ve meslek edindirme kurslarının yanında eğitim ve öğretim faaliyetlerine dönük kurslar da düzenlediğini ifade eden Başkan Genç, şu bilgileri aktardı: “Diğer yandan 65 öğretmenimizle birlikte 772 öğrencimize de üniversiteye hazırlık kursu, KPSS lisans-önlisans, KPSS lise, E-KPSS ve Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) kursu düzenledik. Öğrencilerimiz aldıkları nitelikli eğitimle birlikte güzel bölümlere yerleşti. Sosyal, kültürel kurslarımız ve meslek edindirme kurslarımızda 32 öğretmen görev almış ve 29 farklı kursa toplam 946 öğrencimiz katılmıştır. 2021/2022 Eğitim Öğretim yılında 35 farklı dalda toplam 74 kurs açtık. Bu kurslara toplam 1718 vatandaşımız katılım sağladı.” 


“YÖRESEL SANATLARI YAŞATIYORLAR”


Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, düzenlenen serginin Trabzon’un kültür ve sanat şehri olduğunu bir kez daha gösterdiğini dile getirerek şunları aktardı: “Gerçekten her zaman söylediğimiz gibi Trabzon bir sanat ve kültür şehridir diyoruz. Bu şehrin kültür ve sanat şehri olduğunu açıkçası burada kadınlarımızın sergilediği ürünlerle bir kez daha görüyoruz. Burada kursiyerlerimizin el emeği, göz nuru eserlerini birazdan hep birlikte gezip, göreceğiz. Trabzon kadını gerçekten becerisiyle, yetenekleriyle bu sergilerde hepimizin gördüğü becerilerini, yöresel ürünlerini sergiliyorlar ve gelecek kuşaklara aktarıyorlar. Tarihimizin, geçmişimizin gelecek kuşaklara aktarılması ardına çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Diğer yandan bizim kültürümüzde, inancımızda ayrı bir yeri olan bu tür sanatların yaşatılmasına da gerçekten çok ciddi katkı veriyorlar. Bundan dolayı Ortahisar Belediyemize, Halk Eğitim Müdürlüğümüze ve Kaymakamlığımıza teşekkür etmek istiyorum. Her zaman söylediğimiz gibi, bölgemizin tarihi misyonuna yakışan çok güzel sergilerle, eserlerle biz bu değerlerimizi yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. Bunun yanında bu tür kurslar kadınlarımızın aile ekonomisine ciddi katkısı oluyor. Bu anlamda aile bütçelerine yardımcı olmuş oluyorlar. Ben tekrar kursiyerlerimize, usta öğreticilere Belediyemize ve Kaymakamlığımıza hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Bu vesileyle de yaklaşan Kurban Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyorum.”
Serginin açılışına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Suat Oyman ile çok sayıda kursiyer ve aileleri katıldı. 
 

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.