İmamoğlu'ndan adaylık açıklaması

Print
Haber Tarihi : 15.08.2023 22:46
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

CHP genel başkanlığı adaylığı konusunda adı geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında adaylık açıklamasında bulundu.

İmamoğlu'ndan adaylık açıklaması
Son günlerde CHP genel başkanlığı adaylığı konusunda adı geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul seçimleri için yeniden aday olup olmayacağı merak ediliyordu. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında 2024 yerel seçimlerinde İstanbul ittifakı için yola çıkacağını duyurdu.

Konuşmasının başında iktidarı enflasyon, yüksek vergiler ve zamlar konusunda eleştiren İmamoğlu, "Seçim sonrasında sadece Temmuz ayında 30 yılın en yüksek aylık enflasyonunu yaşattılar. Net ifade etmemiz gerekir ki iktidar enflasyon canavarıyla mücadele edemiyor. Bu enflasyon canavarını da iktidar yarattı. Seçim sonrası iktidar motorine yüzde 105 zam yaptı. Zenginle yoksul arasındaki fark tam 8 katına çıkmış durumda. Özetle bu iktidar zenginin cebini tıka basa doldururken halkımızı açlığa çaresizliğe mahkum etmeye devam ediyor" dedi.

31 Mart seçimlerine vurgu yapan İmamoğlu, "Mayıs seçimlerinden sonra iktidarın muhalefeti topyekun tasfiye çabalarına en güçlü karşı duruş, başta İBB olmak üzere ülkemizin metropollerinde gerçekleşecek. 31 Mart 2024 mahallî seçimlerinde tüm vatandaşlarımızı demokrasimizi yeniden yeşertmek ve şehirlerimize en güçlü şekilde sahip çıkmak için beraber yol yürümeye davet ediyorum" diye konuştu.

'İSTANBUL'U KAZANAN TÜRKİYE'Yİ KAZANIR'

"İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır" diyen İmamoğlu, "İstanbul'u kazanan bir belediye başkanı dünyanın en önemli şehirlerinden birine hizmet etme fırsatına ulaşır. Ben İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır sözünü sadece seçim başarısı olarak anlamıyorum. Bana göre İstanbul Türkiye'nin gelecek tahayyülünün hayata geçtiği şehir olmalıdır" ifadelerini kullandı.

'BEN KADERİMİ İSTANBUL'LA MÜHÜRLÜ KABUL EDİYORUM'

İstanbul'un sorunlarını çözmenin aynı zamanda Türkiye'nin sorunlarının nasıl çözüleceğinin bir sınav yeri odluğunu dile getiren İmamoğlu, şunları söyledi: "Tam da bu nedenle, evet, İstanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmaktır. Biz 'İstanbul'u kalkındırmak, Türkiye'yi kalkındırmaktır. İstanbul’u güçlendirmek Türkiye’yi güçlendirmektir' şiarıyla iş yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bizim yönetimimizdeki İstanbul, Türkiye'nin mutlu geleceğinin teminatı olmuştur. Demem o ki İstanbul ve Türkiye'nin kaderleri mühürlüdür. Bu nedenle ben de kaderimi İstanbul'la mühürlü kabul ediyorum. Hayatımı adadığım bu mukaddes şehre ve 16 milyon hemşerime en üst düzeyde hizmet etmeyi, Türkiye'ye hizmet etmek ve alternatif bir Türkiye vizyonu ortaya koymak olarak görüyorum."

'PARTİLER ÖTESİ İSTANBUL İTTİFAKINI KURMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM'

"İstanbul Büyük Şehir Belediyesini korumalıyız" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: "İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bu iktidarın eline geçmesinin maliyetinin idrâkına varmalıyız. Geçen sürede gördük ki, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ni gayri hukuki yollardan elde etmek için birçok yol denendi denemeye devam edecekler. Bunu şimdiye kadar halkımızın feraseti sonucu başaramadılar. Şimdi seçimlerde İstanbul'u tekrar kazanmak için bir araya gelmeliyiz, aramızdaki tartışmaları bir kenara bırakıp, odaklanmalıyız. Bu büyük başarı için, parti ayrımı yapmadan, beraberce hareket etmemiz gerekiyor. Ben 2019 seçimlerindeki gibi partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım. Muhalefet partilerinin de bu şuurla hareket edeceğine, bu meselenin partiler üstü bir mesele olduğunun anlaşılacağına gönülden inanıyorum."

'CHP KÜÇÜK İKTİDARLARIN PARTİSİ OLAMAZ'

CHP'nin artık seçim kaybetmemesi gerektiğini ifade eden İmamoğlu, "Fikriyatımızı geliştirip, çehremizi değiştirip, parti mimarimizi dönüştürdüğümüz taktirde biliyorum ki halkımız, bizim geleceğin Türkiye'sini onlarla beraber kurmamızı bizden talep edecektir. Şunu açık ve samimiyetimle ifade etmeliyim ki bu uğurda partimin değişimi-dönüşümü siyaset hayatımın çok önemli bir misyonudur. Yürüdüğüm ve ulaşmak istediğim menzil de bu değişim ve dönüşümdür. Sevgili Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarım, artık CHP seçim kaybedemez. Kaybetmemeli. CHP ikinci parti olmakla övünemez. Övünmemeli. Durum idare edemez. Etmemeli. Cumhuriyet Halk Partisi önderliğindeki toplumsal ve siyasal muhalefetin yerel seçimleri kazanması bir zorunluluktur" şeklinde konuştu.

'TEKRAR İSTANBUL İTTİFAKINI KURMAYA GELİYORUM'

İstanbul'un dünyanın en önemli merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehrimizin yağmalanmasına, adaletsizlik ve çevre katliamına karşı İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum. Dört sene boyunca olduğu gibi 16 milyona eşit hizmet götürmek için yola çıkıyorum. Yoksulluğu söküp atan refah içinde bir şehir oluşturmak için yola çıkıyorum. Katılımı ve ortaklaşan aklı merkeze almak için, dünyanın tüm teknolojik yeniliklerine ve gelişimine ev sahibi olmak için yola çıkıyorum. Bu anlayışla 2019’da olduğu gibi CHP'li yol arkadaşlarımla, farklı partilere gönül veren İstanbullularla, kentine sahip çıkan, oyuna sahip çıkan İstanbul Gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını kurmaya geliyorum. İstanbulluları ve tüm yurttaşlarımı da bu yürüyüşe davet ediyorum. Sevgili CHP'liler, kıymetli İstanbullular, aziz vatandaşlarım, 'Her şey çok güzel olacak.'”

'2024 YEREL SEÇİMLERİNDE 2019'DAN DAHA GÜÇLÜ BİR İTTİFAK KURULACAK'

Seçimlerde kurulacak ittifaka vurgu yapan İmamoğlu, "En şuurlu şekliyle bilinci yüksek bir işbirliğiyle bu ittifakı kurmamız mümkün. Siyasi partilerin bu ittifak sürecine vereceği katkılar önemli. En ana misyonu kendi partime yüklemekle birlikte 2024 yerel seçimlerinde 2019'dan daha güçlü bir ittifak kurulacağına inanıyorum" diye konuştu.

'ADAYIM DEMEDİM YOLA ÇIKIYORUM DEDİM'

Adaylık açıklaması yaptığına ilişkin bir soruya İmamoğlu, "Yola çıktığımı ifade ediyorum ama 'adayım' demek kavramı siyasi olarak doğru değil. Aday olmanın usulleri ve süreçleri vardır. Doğruları ortaya koyarak ortaklaşan akılla her türlü uzlaşmayı parti içinde de destekler yanında olurum. Her zaman istişareye, uzlaşmaya açık bir kültüre sahibim. Kişisel bir beka meselesi olamaz. Ben bu sorumluluk duygusuyla hareket edeceğimi bütün partililerime duyurmak istiyorum" şeklinde cevap verdi.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.