İmamoğlu 'Biz gelirsek Arap turistin kalitelisi gelir'

Print
Haber Tarihi : 11.05.2023 13:18
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Partili milletvekili adaylarının “Bunlar gelirse Arap turist gelmez” sözlerine cevap verdi.

İmamoğlu 'Biz gelirsek Arap turistin kalitelisi gelir'

İmamoğlu, “Biz olduğumuz zaman en kaliteli Arap turisti, Avrupalısı, Amerikalısı, Çinlisi, Japon’u gelir. İstanbul turizmde rekor kırıyor” dedi. 


Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,   Trabzon’da Atatürk Alanı’nda binlerce vatandaşa seslendikten sonra ‘Muhtarlarımızla ve Hemşerilerimizle Buluşuyoruz’ programında beşyüzü muhtar, sekizyüz hemşerisiyle bir araya geldi. 


Trabzon’un ekonomik, turizm, şehircilikte yaşadığı sorunları tek tek ele alan Ekrem İmamoğlu çarpıcı veriler paylaştı. Trabzon’un neredeyse tek geçim kaynağı olan turizmin gelirinde 28’inci, konaklamalı yatak sayısında ise 12’nci sırada olduğunu kaydeden İmamoğlu, turizm çeşitliliğinin yok olduğunu açıkladı. 


İNSANI AYRIŞTIRMAYAN AKIL TURİZMİ AYAĞA KALDIRIR


Millet İttifakı iktidarında Arap turizmin baltalanacağı yönündeki karalamalara cevap veren İmamoğlu, “Bunlar gelirse Arap turistler gelmezmiş. Olur mu öyle şey. Biz olduğumuz zaman en kaliteli Arap turisti, Avrupalısı, Amerikalısı, Çinlisi, Japon’u gelir. İstanbul turizmde rekor kırıyor, çünkü biz sosyal demokratız, insan haklarına saygılıyız, biz insanları severiz, insanları, sanatı, kültürü seven, insan ayrıştırmayan akıl turizmi ayağa kaldırır” dedi. 


Programa CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, CHP ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili adayları, Muhtarlar Konfederasyon Genel Başkanı Bekir Aktürk, CHP İl Başkanı Nurcan Aşcı Demiröz, İYİ Parti İl Başkanı Fatma Başkan, muhtarlar ve ittifak parti mensupları katıldı.


PANDEMİ DÖNEMİRDE MUHTARLARIN ÖNEMİNİ ANLADIK


Muhtarlar Konfederasyon Genel Başkanı Aktürk, “Milletimize hizmet için çalışıyoruz. ‘Muhtarlık kaldırılsın’ denildiğinde pandemide muhtarların önemini anladık. Bize oy veren de vermeyenin de muhtarıyız. Misyonumuz devletin yolunda gitmek vatandaşa hizmet etmek” şeklinde konuştu.


TRABZON’DA KİŞİ BAŞI GELİR 6 BİN DOLARA İNDİ


Trabzon’un ekonomik büyüklük olarak Türkiye’de 50. sırada olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Dünya ölçeğinde toplumların zenginliği kişi başı gelir üzerinden ölçülür. Kişi başı gelir ne kadar iyi seviyede ise o toplumun refahı ve huzuru yukarıdadır.   Trabzon’da kişi başı gelir nerdeyse yıllık 6 bin dolara inmiştir. 6 bin dolar herkes için geçerli midir? Tam olarak değildir. Açlık sınırının altında hane sayısı toplumun yüzde 40-45’i seviyesindedir. Bu bile kişi başı gelir noktasında gerçeği yansıtmıyor. Toplum bundan da fakir. Bu iktidar bize ne vaat etti? Yaklaşık 15 yıl önce 2023 yılında kişi başı geliri 25 bin dolar diye vaat etti. Geldiğimiz nokta 4’te biri. ‘Pandemi yaşadık, o oldu, bu oldu’ diye savunuyorlar. Ekonomik kriz dünyada da var. Dünyada neredeyiz? 2002 öncesinde Türkiye dünyada ekonomik büyüklük olarak 16’ncı sırada. Şuanda 21’inci sırada. Türkiye’de Trabzon ise 50’nci sırada” dedi. 


İKTİDAR KÖŞEYE SIKIŞTI


İmamoğlu, Trabzon’la ilgili önemli veri ve tespitleri ortaya koyduğu açıklamalarını şöyle sürdürdü: Bir iktidar köşeye sıkıştığı zaman değerler üzerinden siyaset yapmaya başlar. Eline cihaz alır. Senin inancını ölçer. Dünyanın anti gelişmiş ülkelerin hepsinde vardır bu. Hemen milli duygularını ölçmeye başlar. Milleti yanıltarak insanları tabiri caizse düşmanlaştırarak siyasette kazanmaya gayret ederler. Bu temel sorunlar unutulur. Türkiye fakirleşiyor ama Trabzon daha da fakirleşiyor.


DİZLERİMİ DÖVECEK DURUMDAYIM


Trabzon’un geçmişiyle gurur duyar, övünürüz. 200 sene önce Trabzon, Osmanlı topraklarının en önemli 4-5 ticaret merkezinden birisi. Trabzon, 1900’lü yıllarda Osmanlı’da en çok başkonsolosluk bulunduran 10-15 şehirden bir tanesi. Tarihsel süreçte yakalanmış ivmeleri bugün niye yakalayamadık dövünmesini yapmayacağım. Ancak bugün bulunduğunuz yere razı gelecek kadar Trabzon’u az seviyorsanız ben bilmem. Ben Trabzon’un bugün düştüğü durumdan övünecek değilim. Tam aksine dizlerimi dövecek durumdayım. Ben vahlanıyorum memleketim adına. 


350 BİN KİŞİ TRABZON’DAN GÖÇ ETTİ


Son 20 yılda bu şehrin 350 bin insanı göç etti. Bunun çoğunluğu iyi yetişmiş insanlarımız. Türkiye’deki şehirlerin göç diye bir gerçeği var. Ama Trabzon’un kabiliyetli kişileri yitirmesinin sebebi var. O insanlarını mutlu edecek gelişmişliğe sahip değil. Tarımda, turizmde, sanayide. Trabzon, Türkiye’de yatak sayısı açısından 12’nci, turizm geliri açısından 28’inci il. Orada bile terslik var. Turizm çeşitliliğini kaybetti Trabzon. Ben çocukluğumda Yıldızlı’da deniz kıyısında kamp yapan senede 20-25 turistle tanışır dili mi geliştirirdim. O zamanlar Almanı, İngilizi, Fransızı gelirdi. Şimdi diyorlar ki ‘Bunlar gelirse Arap turistler gelmez.’ Biz olduğumuz zaman en kaliteli Arap turisti, Avrupalısı, Amerikalısı, Çinlisi, Japon’u gelir. İstanbul turizmde rekor kırıyor. Biz insanları severiz. İnsanları seven, sanatı seven, kültürü seven insan ayrıştırmayan akıl turizmi ayağa kaldırır.


TRABZON ŞEHİR MERKEZİNİ GÖRMEK İSTEMİYORUM!


Şehircilikle ilgili iyi giden tek kelime söylesin bana. Trabzon’un şehir merkezini görmek istemiyorum artık. Boztepe’nin önündeki viyadükleri gördüğümde çıldırdım. Boztepe bu şehrin silüetidir. O yolun başka bir yerden geçmesini başaramayan akıl Trabzon’un tarihi geçmişi, yüz yıllardır biriktirdiği güzelliği bir akılsız kararla mahvedildi. Perişan ettiler.


ŞEHRİ AYAĞA KALDIRMAK İÇİN HAZIRIM


Bu şehrin 4 bakanı varmış iktidarda. Şehri getirdikleri istatistikler burada. Türkiye’nin yatırımından binde 1,5 pay alan bir şehir Trabzon. Yaptığı tünel, yol kimse kimseyi aldatmasın bir şehre ne kadar istihdam sağlıyor? Bu şehrin 4 dört bakanı vardı. Ama başarılı olamadılar ki Cumhurbaşkanı onları milletvekili adayı yaptı. Yeni cumhurbaşkanı var. Bu kardeşiniz de orada Trabzon’un evladı. Şehri ayağa kaldırmak için de hazırlık yapıyor. Bu şehrin sorunlarına hakim birisiyim. Ben gidip Ortahisar’ın işini Ankara’da bitirmeyeceğim. Geleceğiz bunu Ortahisar’la konuşacağız. 


MEMLEKETİN GELECEĞİNE HAZIR BİR EKİBİZ 


Burada Millet İttifakı CHP’nin ve İYİ Parti’nin milletvekilleri adayları var. Hepsi birbirinden güzel insanlar. En azından seçim var diye uydurma havalimanı projesini önünüze koymuyorlar. Henüz ihalesi yapılmamış Güney Çevre Yolu’nun temelini de atmıyorlar. Biz tüm bu gerçekler üzerinden memleketin geleceğine hazır bir ekibiz. Millet İttifakı’nın bütün unsurlarına güveniyoruz. Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’na güveniyoruz.”

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.