Güne Başlamadan Tek Tıkla Türkiye Gündemi

Print
Haber Tarihi : 14.10.2023 16:38
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Güne Başlamadan Tek Tıkla Türkiye Gündemi
Güne Başlamadan Tek Tıkla Türkiye Gündemi İşte Bu Haberde  

Türkiye ve Dünya gündeminde neler oluyor, Ekonomi piyasalarında ki son durumlar neler?


TÜRKİYE'DE Kİ SİYASET DÜNYASINDA NELER KONUŞULDU? 

BABACAN’DAN DÜNYAYA ÇAĞRI: SİVİLLERİ KORUMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dünya liderlerine Filistin'deki insani krizi engelleme çağrısında bulundu. Çağrısını İngilizce ve Türkçe olarak paylaşan Babacan, “Maalesef Gazze Şeridi'nden endişe verici haberler almaya devam ediyoruz. İsrail Ordusu, Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilere 24 saat içinde bölgenin güneyine geçmelerini dayatıyor. Gazze'nin kuzeyinde yaşayan 1.1 milyondan fazla nüfusun zorla yerinden edilerek bölgenin boşaltılması, göz ardı edilemeyecek ve apaçık bir insani felakettir” dedi. 

AKPM'DEN OSMAN KAVALA'YI SERBEST BIRAKMA ÇAĞRISI VE TÜRKİYE'YE YAPTIRIM KARARI 

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Osman Kavala'nın Ocak 2024'e kadar serbest bırakılmaması halinde Türkiye delegasyonun oy hakkının askıya alınmasına karar verdi. Dışişleri Bakanlığı, AKPM'nin kabul ettiği tavsiye ve yaptırım kararıyla "tarihi bir hataya" imza attığını bildirdi. ERDOĞAN: 

GAZZE ŞU AN İTİBARIYLA MAZLUMDUR, MAĞDURDUR ABD İLE ARAMIZDA GÜVENLİK SORUNU VAR 

  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, İsrail - Hamas savaşına ilişkin olarak, "Gazze şu an itibarıyla mazlumdur, mağdurdur. Ama İsrail'in böyle bir mazlum durumu söz konusu değil" dedi. ABD'ye düşürülen Türk SİHA'sı nedeniyle tepki gösteren Erdoğan, "Biz ABD'yle NATO'da beraber değil miyiz? ABD SİHA'mızı düşürdü mü? Nasıl böyle bir şey yapabilirsin? ABD ile aramızda güvenlik sorunu var." ifadelerini kullandı. 

DAVUTOĞLU'NDAN ERDOĞAN İLE İTTİFAKA YEŞİL IŞIK: İYİ BİR ADAY ETRAFINDA ANLAŞABİLİRİZ 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Cumhur İttifakı'nın kapısı açıktır” sözlerine sinyal yaktı. Davutoğlu, "İyi bir aday etrafından şu veya bu parti ile anlaşabiliriz." dedi. 

MERAL AKŞENER, KAHRAMANMARAŞ’TA: "GELİNEN NOKTADA ŞİMDİ HERKES YOLUNDA SERBEST. BİZ BU YEREL SEÇİMDE YALNIZ KENDİMİZ 81 İLDE ADAY GÖSTEREREK, İYİ BELEDİYECİLİĞİN NASIL YAPILDIĞINI İSPAT EDECEĞİZ" 

  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “O günkü şartlarda İYİ Partimizi kurmasaydık Anayasa’yı değiştirecek milletvekili sayısıyla zaten Sayın Erdoğan 2018’de seçilecekti muhteremler. Nerede 11 ili nereden kazanıyordunuz? İnsan birazcık da teşekkür eder. Azıcık da bekliyor insan bunu. Gelinen noktada şimdi herkes yolunda serbest. Biz hür ve müstakil olarak gidiyoruz. Biz artık bu yerel seçimde yalnız, kendimiz 81 ilde aday göstererek, iddia ediyorum işinin erbabı adaylarımızla iyi belediyeciliğin, çalmanın, çaldırmanın bulunmadığı belediyeciliğin, sosyal belediyeciliğin nasıl yapıldığını ispat edeceğiz. 2028 seçimlerinde de Allah’ın izniyle, milletimizi teveccühüyle bu ülkeyi yönetecek parti olacağız” dedi. 

KURTULMUŞ: MESCİD-İ AKSA'YA YAPILAN SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bugün Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Yasa dışı yerleşimcilerin mülk gaspları ve kutsal mekânlara saldırılar asla kabul edilemez." dedi.

HAMAS'A "GIDANI BİLE BİZ GÖNDERİYORUZ" DEMİŞTİ BÜLENT ARINÇ'IN OFİSİNE GIDA KOLİSİ BIRAKILDI 

Hamas'ın İsrail'e binlerce roket fırlatmasının ardından başlayan savaşın ardından Hamas'ı, "Senin ne gücün var? Senin gıdanı bile dışarıdan gönderiyoruz" diyen eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın ofisine gıda kolisi bırakıldı. 

ULUSLARARASI KURULUŞLAR VE HUKUKÇULARDAN AYM’YE MEKTUP: “AİHM KARARLARININ YOK SAYILMASINDAN ENDİŞELİYİZ” 

  Aralarında uluslararası insan hakları kuruluşları ve dünyaca ünlü hukukçuların olduğu bir grup Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a bir mektup gönderdi. Mektupta, AYM’ye AİHM’in Yüksel Yalçınkaya kararının uygulanması çağrısı yapıldı: “AYM'nin Türkiye'deki insan hakları durumunu iyileştirmek ve yukarıda bahsi geçen sistemik sorunları ele alarak olumlu bir değişime öncülük etme potansiyeline sahip olduğuna yürekten inanılmaktadır.” 

BAKAN YERLİKAYA: BULUTLAR ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ merkezli 8 ilde eş zamanlı düzenlenen "Kafes Operasyonları" kapsamında "Bulutlar Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN TUNÇ SOYER’E SORUŞTURMA İZNİ: 'GELİR KAYBINA UĞRATTI' İDDİASI 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2021 yılında yapılan bir ihalede belediyeyi gelir kaybında uğrattığı gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Basın ve Halkla İşler Dairesi Başkan Vekili İlker Korkmaz’a soruşturma izni verdi. 

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DEN TUNÇ SOYER HAKKINDA VERİLEN SORUŞTURMA İZNİ HAKKINDA AÇIKLAMA: İTİRAZLAR YAPILACAK 

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB), bazı basın yayın organlarında yayınlanan 2021 yılında yapılan bir ihalede belediyeyi gelir kaybına uğrattığı gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı İlker Kozan'a soruşturma izni verildiği yönündeki iddialara, yazılı bir açıklama yaparak yanıt verdi. Açıklamada, "Soruşturma iznine karşı gerekli itirazlar yapılacaktır" denildi. 

TİP, ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ'NÜN 13. GÜNÜNDE BARINMA SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ: İŞÇİLER, EMEKÇİLER, MEMURLAR KENT MERKEZİNDEN SÜRÜLÜYORUZ 

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Yargıtay tarafından Gezi Davası'nda aldığı hapis cezası onanan Hatay Milletvekili Can Atalay için başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü"nü 13. gününde sürdürüyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 13 Ekim Dünya Konut Günü dolayısıyla barınma sorununa dikkat çekerek, “Maalesef şu anda ülkenin herhangi bir kent merkezinde bir konut kiralayabilmek dahi işçiler için emekçiler için büyük bir lüks haline geldi. İşçiler, emekçiler, memurlar kent merkezinden sürülüyoruz" dedi. 

AYM BAŞKANI ARSLAN: BAŞVURU SAYISI AYM'NİN 46 ÜLKEDEN ALDIĞI BAŞVURULARIN 2 KATI 

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, Bireysel Başvurunun 11'inci Yılı Uluslararası Konferansı'ndaki konuşmasında, "Son 2 yılda bireysel başvurunun iş yükünde olağanüstü artış var. Son 2 yılın yıllık ortalamasının 100 bin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 11 yıl içinde mahkemeye 555 binden fazla başvuru yapılmış, bunun 425 bin kadarı, yani yaklaşık yüzde 77'si karara bağlanmıştır. AYM önünde halen maalesef 130 bin kadar bireysel başvuru bulunmaktadır. AYM'nin önündeki başvuru neredeyse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 46 ülkeden aldığı başvurunun iki katı kadar" dedi. 

BAŞSAVCI’YI İSYAN ETTİREN TAHLİYELER: SANAL BAHİS BARONU, 1,5 MİLYON EURO’LUK GASP YAPAN ÇETE LİDERİ, 125 KG METLE YAKALANAN UYUŞTURUCU TACİRİ 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, HSK’ya gönderdiği yazıda İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki şüpheli işlemleri anlattığı yazıyla ilgili Serbestiyet’in ve Birgün’ün haberlerine erişim engeli ve içerik kaldırma kararları geldi. Başsavcı HSK’ya kendi adliyesinde yaşanan bazı skandal tahliyelerinin arka planındaki rüşvet çarkını ve baskıları anlatmıştı. İşte Başsavcı’nın HSK’dan incelemesini istediği üç skandal tahliyenin hikayesi Sanal bahis baronu, 1,5 milyon Euro’luk gasp yapan çete lideri, 125 kg metle yakalanan uyuşturucu taciri… 

BAKAN ÖZHASEKİ: DEPREM BÖLGESİNDE 100 BİN KÖY EVİNİ ÇELİKTEN YAPACAĞIZ 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Deprem bölgesinde 100 bin köy evimizi çelikten yapacağız. Teslim ettiklerimiz ve yapımına başladıklarımızla birlikte toplam 143 bin 271 köy evi inşa edeceğiz" dedi. 

DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT'IN TÜM MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

İş yerlerine yapılan saldırılarda gündeme gelen ve 'vergi kaçırma' iddialarıyla tanınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın tüm mal varlıklarına el konuldu. Ayrıca Polat çifti hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirildi. 

  RUS DİPLOMAT, İSTANBUL'DA KALDIĞI OTEL ODASINDA ÖLÜ BULUNDU 

Rusya Dışişleri Bakanlığı görevlisi, toplantı için geldiği İstanbul'da konakladığı otel odasında ölü bulundu. 

ATATÜRK’E HAKARETTEN TUTUKLANAN 17 YAŞINDAKİ LİSE ÖĞRENCİSİNE ÖNCE HAPİS CEZASI, SONRA TAHLİYE 

İstanbul’da Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik tepki çeken hareketlerde bulunan lise öğrencisi A.E.S. “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırıldı. Lise öğrencisi, kararla birlikte tahliye edildi. 

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER KONUŞULUYOR? 

BAKAN ŞİMŞEK: KUR KORUMALI MEVDUATTAN ÇIKMAK İSTİYORUZ 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fas'ta kur korumalı mevduattan çıkmak istediklerini belirtti. Şimşek, mevcut politikanın para politikasının ima ettiğinden daha sıkı olduğunu ifade etti. 

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK’TEN VERGİLERDE İSTİSNA VE MUAFİYET ADIMI 

Vergi reformu için 2024 yılını işaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan “Vergi harcamaları gözden geçirilecek, etkin olmayan istisna, muafiyet ve indirimler kaldırılacaktır” ifadesi kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan ayrıntılı bir çalışma talep ettiği aktarıldı. 

BAKAN ŞİMŞEK: EKONOMİK PROGRAMIN SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN EN AZ BİR YILA İHTİYAÇ VAR 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ekonomik programın sonuçlarını görmek için en azından bir yıla ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. 

TÜİK: GAYRİSAFİ MİLLİ HÂSILA, 2022'DE ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu, gayrisafi milli hasılanın (GSMH) 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 107,6 artarak 14 trilyon 864 milyar 295 milyon 809 bin TL olduğunu duyurdu. 

TÜİK: İÇME SÜTÜ ÜRETİMİ BİR YILDA YÜZDE 7,9 AZALDI 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ağustosta ticari işletmelerin topladığı inek sütü miktarı bir önceki aya göre yüzde 1,4 azalarak 823 bin 967 ton oldu. Zincir marketlerde fiyatı 45 liraya kadar çıkan içme sütü üretimi de bir yılda yüzde 7,9 düştü. 

AĞBABA: 'EMEKLİYE AYRIMSIZ 15 BİN LİRA İKRAMİYE VERİLMELİ' 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan CHP Malatya Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Veli Ağbaba, "Emekliler en temel gıda ürünlerine dahi erişemeyecek hale gelmiş durumda." diyerek, "Biz grup olarak 15 bin TL verilmesinin doğru olacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

AVDAGİÇ'TEN 750 BİN İŞLETMEYE İNDİRİM ÇAĞRISI 

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, İTO'nun 750 binden fazla üyesine seslendiğini belirterek, "İstanbul iş dünyamızın en büyük meslek örgütü olan İTO'ya üye tüm üretici ve tüccarımızı, en az yıl sonuna kadar fiyatlarını artırmamaya ve imkânı olanları indirim yapmaya davet ediyorum" ifadesini kullandı. 


ALTAN: HAZIRGİYİMDE KÜÇÜLME KAÇINILMAZ HALE GELİYOR

Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu (IAF) Başkanı Cem Altan, Türkiye'nin şu anda üretim maliyetlerinde Portekiz'den daha pahalı hale geldiğini belirterek "Maalesef sektör zararına dönmeye çalışıyor. Dayanamazsa sektör küçülecek" dedi. 

TURKCELL'İN GENEL MÜDÜRÜ ALİ TAHA KOÇ OLDU 

Turkcell'de genel müdürlük görevine Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi eski Başkanı Dr. Ali Taha Koç getirildi. 

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER KONUŞULUYOR? 

İSRAİL ORDUSU: KARA BİRLİKLERİ GAZZE'YE BASKINLAR GERÇEKLEŞTİRDİ 

BM'ye bildirimde bulunan İsrail, sivillerin 24 saat içerisinde güneye kaydırılmasını istedi. İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerin bölgeden ayrılmasını istedi. İsrail ordusu, kara birliklerinin Gazze'ye baskınlar düzenlediğini duyurdu. Baskınlara piyade ve tank birlikleri de katıldı. 

İSRAİL ORDUSU’NDAN KORKUTAN ÇAĞRI: 1,1 MİLYON FİLİSTİNLİ’DEN GAZZE’NİN KUZEYİNDEN GÜNEYİNE GEÇMELERİNİ İSTEDİLER 

  İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan ve yaklaşık 1,1 milyon kişiden oluştuğu belirtilen Filistinlilerden bölgenin güneyine geçmelerini istedi.İsrail ordusunun uyarısının ardından yüz binlerce Filistinli evlerini terk ederek, Şifa Hastanesi'ne sığınmaya veya hastanenin çevresine çadırlar kurmaya başladı. BM: "İsrail ordusunun bu yöndeki talimatına karşı çıkıyor ve iptal edilmesini talep ediyoruz." 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ABD İLE ARAMIZDA GÜVENLİK SORUNU VAR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin Suriye'de düşürdüğü Türk SİHA'sına yönelik, "Biz seninle NATO'da nasıl beraberiz? Nasıl böyle bir şey yapabilirsin? Aramızda güvenlik sorunu var" dedi.

ERDOĞAN, FİDAN-BLİNKEN GÖRÜŞMESİNİ DEŞİFRE ETTİ: “İSRAİL’E DIŞİŞLERİ BAKANI SIFATIYLA DEĞİL BİR YAHUDİ SIFATIYLA YAKLAŞIYORUM DİYOR, BU NASIL BİR POLİTİKACILIKTIR” 

Erdoğan, Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken arasındaki görüşmede geçen diyalogları açıkladı: "ABD dışişleri bakanı benim dışişleri bakanımla görüşme yapıyor, İsrail'e dışişleri bakanı sıfatıyla değil bir Yahudi sıfatıyla yaklaşıyorum diyor, bu nasıl bir politikacılıktır, bu nasıl bir yaklaşım, bunu söylediğin zaman karşındakiler sana "ben de bölgeye bir Müslüman sıfatıyla yaklaşıyorum" derse ne diyeceksin?" 

TÜRKİYE'DEN İSRAİL'E SERT TEPKİ 

  Dışişleri Bakanlığı, "2,5 milyonluk Gazze halkının son derece sınırlı bir alanda göçe zorlanması, uluslararası hukukun açık ihlali olduğu gibi, bunun insanlıkta da yeri yoktur" açıklamasını yaptı. 

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ: ABD VE İSRAİL'İN DESTEKÇİLERİ GAZZE'DE İŞLENEN SAVAŞ SUÇLARINA ORTAKTIR 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Gazze'yi hedef gözetmeksizin ağır bombardımana tutan İsrail'e açık destek veren ABD'nin, Tel Aviv yönetiminin "işlediği savaş suçlarının ortağı olduğunu" söyledi.

PUTİN, GAZZE ABLUKASINI "LENİNGRAD KUŞATMASI"NA BENZETTİ: SİVİL HALKI DA DÜŞÜNMEMİZ GEREK 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin her iki taraftaki tüm acılara rağmen sivil halkın düşünülmesi gerektiğini söyledi. 

PUTİN: RUSYA, ERMENİSTAN VE AZERBAYCAN ARASINDA BARIŞ ANLAŞMASI İMZALANMASI İÇİN YARDIM ETMEYE HAZIR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Azerbaycan ve Ermenistan arasında bir barış anlaşması imzalanması için yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi. HAYIR, KATAR EMİRİ 

“GAZZE’YE BOMBARDIMAN DEVAM EDERSE DÜNYAYA PETROL ARZINI DURDURACAĞIZ” DEMEDİ 

  Twitter’da Katar Emiri Şeyh Tamim’in, İsrail’in Gazze’ye bombardımanın devam etmesi halinde dünyaya petrol arzını durduracaklarını söylediği iddiası yayıldı. Ancak iddia doğru değil. Katar Dışişleri Bakanlığı da dahil Katar devletinin resmi kuruluşlarının sitelerinde de Al Jazeera, Middle East Eye gibi Katar merkezli medyada da Şeyh Temim’in böyle bir ifadesine rastlanmıyor. 

FİLİSTİN’E DESTEK EYLEMLERİ: AMMAN VE BAĞDAT’TA BÜYÜK KALABALIKLAR, KABE’DE DUA, PARİS’TE YASAĞA RAĞMEN GÖSTERİ

Dünya çapında on binlerce gösterici, Filistinlileri desteklemek ve İsrail’in hava saldırılarını protesto etmek için sokaklara çıktı. Cuma namazının ardından protestolara katılım daha da arttı. Tahran sokaklarına dökülen göstericiler, Filistin ve Hizbullah bayrakları sallayarak “Kahrolsun Amerika” ve “Kahrolsun İsrail” yazılı pankartlar taşıdılar. 

ABD’DEN SABANCILARIN TANKERİNE UKRAYNA YAPTIRIMI 

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi Ukrayna savaşı başladıktan sonra Rusya’nın petrol gelirlerini azaltmak için uyguladığı tavan fiyat uygulamasını ihlal ettiği gerekçesiyle 2 tankerin sahibine ve şirketine yaptırım kararı aldı. Yaptırım kararı verilen tankerlerden biri olan YasaGolden Bosphorus, Sabancı ailesinin sahibi olduğu Ya-Sa Holding bünyesindeki Ya-Sa Tanker İşletmeciliği'nin filosunda bulunuyor. Fakat tanker resmi olarak Marshall Adaları’na kayıtlı Ice Pearl Navigation Corp şirketine ait. Ya-Sa Holding: "Tanker ABD'li Exxon Mobil şirketine kiralanmıştı", YaSa Holding yöneticisi Emirhan Sabancı: “Bir yanlışlık olduğunu düşünüyoruz.” 

NOVAK: TÜRKİYE'DE DOĞAL GAZ MERKEZİ PROJESİYLE İLGİLİ BİR YOL HARİTASI HAZIRLANDI 

  Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Rusya ve Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan'ın da Türkiye'deki doğal gaz merkezi projesinde yer almaya hazır olduğunu belirterek "Gazprom ve BOTAŞ'la bir yol haritası hazırlandı ve düzenlemeler yapılıyor." dedi. 

POLİTİCO: ABD DIŞİŞLERİ BAKANI, MİLLETVEKİLLERİNİ AZERBAYCAN'IN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA ERMENİSTAN'IN GÜNEYİNİ İŞGAL EDEBİLECEĞİ KONUSUNDA UYARDI

Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in geçen hafta küçük bir grup milletvekilini, bakanlığınınAzerbaycan'ın yakında Ermenistan'ı işgal edebileceği ihtimalini takip ettiği konusunda uyardığı iddia edildi. Politico'nun haberine göre 3 Ekim'de yapılan bir telefon görüşmesinde milletvekillerinin Blinken'a, ülkesinin Eylül ayında gerçekleştirdiği Dağlık Karabağ operasyonu sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e karşı olası tedbirler konusunda baskı yaptığı ileri sürüldü. Blinken, Dışişleri Bakanlığı'nın Azerbaycan'ı sorumlu tutmanın yollarını aradığını ve ABD'nin Bakü'ye askeri yardım sağlamasına izin veren ve uzun süredir devam eden bir muafiyeti yenilemeyi planlamadığını söyledi. Blinken, "Dışişleri Bakanlığı'nın önümüzdeki haftalarda Azerbaycan'ın güney Ermenistan'ı işgal etme olasılığını gördüğünü" de sözlerine ekledi. 

FRANSA’DA 2. SAMUEL PATY VAKASI: 20 YAŞINDAKİ ÇEÇEN GENÇ ÖĞRETMENİ BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ 

  Fransa'nın kuzeydoğusundaki Arras kasabasındaki bir okulda 20 yaşındaki Çeçen bir gencin bıçaklı saldırısı sonucu bir öğretmen öldü, iki kişi ağır yaralandı. Yaşananlar, 2020’de 18 yaşındaki bir Çeçen mültecinin tarih öğretmeni Samuel Paty’yi bıçaklayarak öldürmesini hatırlattı. Polis saldırgan Çeçen gencin “Allahu Ekber” diye bağırdığını açıkladı.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.