Gökdeniz Karadeniz sessizliğini bozdu!

Print
Haber Tarihi : 28.04.2023 13:01
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Gökdeniz'den Yıllar sonra gelen açıklama: 'Başarılarım Türkiye'de gündem olmadı'

Gökdeniz Karadeniz sessizliğini bozdu!
2018 yılında tarihi bir törenle Rubin Kazan forması altında futbolu bırakan Trabzonspor'un sembol ismi Gökdeniz Karadeniz, uzun bir aranın ardından sessizliğini bozarak çarpıcı açıklamalara imza attı. Efsane futbolcu, futbol oynadığı dönemde bazı haksızlıklara uğradığını vurgulayarak 'Başarılarım Türkiye'de gündem olmadı...' dedi.

Trabzonspor ve Türk futbolunun efsane ismi Gökdeniz Karadeniz, sessizliğini bozdu. Trabzonspor Dergisi'nden Aytekin Akay ve Furkan Uzun'un sorularını yanıtlayan Gökdeniz Karadeniz, hayatını Trabzonspor'a borçlu olduğunu vurgulayarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Karadeniz ekibinin efsane ismi, Rus ekibi Rubin Kazan forması giydiği dönemde bazı haksızlıklara uğradığını belirtirken bordo-mavili ekibin eski başkanı Sadri Şener'in 'Gökdeniz yıldız değil' açıklamasına yıllar sonra yanıt verdi. Bordo-mavili kulübün sembol ismi, Milli Takım formasını terlettiği dönemde Emre Belözoğlu ile yaşadığı tartışma hakkında da çarpıcı ifadeler kullandı.

"RUBİN KAZAN TRABZONSPOR'A JUBİLE MAÇI TEKLİF ETTİ AMA AĞAOĞLU YANIT VERMEDİ"

Futbolu bıraktığı dönemde Rubin Kazan'ın Trabzonspor'a jübile maçı teklifinde bulunduğunu açıklayan Gökdeniz Karadeniz, "Futbolu bıraktığım günlerde Rubin Kazan, bana jübile maçı yapmak Trabzonspor’a teklifte bulunmuştu. Ancak Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kazan’ın bu teklifine cevap vermedi." diye konuştu.

Trabzonspor'un efsane ismi Gökdeniz Karadeniz'den Başkan Ahmet Ağaoğlu'na sert tepki: Kaç tane Gökdeniz Karadeniz çıkarttınız?

"CEM PAPİLA ART NİYETLİYDİ"

2004-2005 sezonunda Kadıköy'de oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile sonuçlanan Trabzonspor karşılaşması hakkında konuşan Gökdeniz Karadeniz, "Şampiyonluğu kaybettiğimiz maçların en başında bu maç geliyor. Art niyetle yaptığı bir şey varsa zaten aynaya baktığında kendi vicdanı ile karşılaşacak. Hakkımızı helal edip etmememiz çok önemli değil. Ben kendi adıma konuşacak olursam sahaya Fenerbahçe’yi yenmek için çıktım. Yediğimiz gol ofsayttı. Büyük bir hata… Ayrıca o maç penaltımız da verilmemişti. Evet belki hakemin biraz art niyeti vardı. O sezon VAR olsaydı biz şampiyon olacaktık!" dedi.

"TRABZONSPOR BANA HAYAT VERDİ"

Gökdeniz Karadeniz'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Trabzonspor’un bana verdiği en önemli şey futbol ve hayatım. Trabzonspor bizim takımımız, kulübümüz. Trabzonspor olmasaydı belki benim futbola başlangıcım bu kadar iyi olmazdı. Futbolda altyapı çok çok önemlidir. Ben başka bir yerde olsam Trabzonspor'daki gibi altyapı eğitimi alamazdım. Trabzonspor bana her şeyi verirken, bizim de Trabzonspor'a kattığımız şeyler oldu. Doğan çocuklara Gökdeniz ismini veren yüzlerce aile oldu. Bu bile bana çok gurur veriyor. İnsanlar bizi sevmiş ve çocuklarına benim ismimi veriyor. Antalyasporlu Gökdeniz Bayrakdar bu çocuklardan biri. Bana adının konulma hikâyesini anlattı. Ailesi bana olan sevgilerinden dolayı çocuklarına Gökdeniz ismini koymuş. Bu çok gurur verici bir olay. Türkiye'de hangi insanla konuşsam, beni sevdiğini, başarılı bulduğunu söylemesi Trabzonspor'da şampiyonluk kupası kazanamama burukluğumu azaltıyor.

Kazan şehrinden mutlu ayrıldım. Bana yaptıkları jübile, ben ve ailem için gurur verici bir olay. Futbol hayatımı şampiyonluklar yaşayarak, kupalar kaldırarak noktaladım. Geriye dönüp baktığım zaman Trabzonspor'da şampiyonluk kupasını kaldırmayı çok isterdim. En büyük ukdelerimden biri Trabzonspor'da şampiyonluk yaşayamamaktır.

BAŞARILARIM TÜRKİYE'DE GÜNDEM OLMADI

Rubin Kazan kulübü bana ve aileme çok değer verdi. Oraya gittiğimde çok büyük bonservis bedeliyle gittim. Çok büyük başarılar elde ettim. Benim kazandığım başarılar Türkiye'de fazla gündem olmadı. İstanbul medyası beni çok fazla gündeminde tutmadı. Oysa yurt dışında ben Trabzon'u değil, Türkiye'yi temsil eden Milli bir oyuncuydum. Rubin'de oynarken, "Tataristan, Türkiye'ye İspanya'dan daha yakın" demiştim. İspanya, Almanya ve Fransa'da oynayan oyuncular o dönem Türkiye'de çok fazla gündem oluyorken biz hiç gündem olmuyorduk. Ligin kalitesi, takımın durumu gibi faktörler de önemli ama başarılara, benim Rubin Kazan'da yaptıklarıma bakıldığı zaman, o dönemin en flaş ve formda Türk oyuncusuydum.

Milli takıma alınmamak değil. Ben Milli takıma alındım katkı da sağladım. Goller attım, asistler yaptım. Ben şöyle değerlendiriyorum Fatih, Avrupa’nın önde gelen takımlarından biri olan Zenit’e transfer oldu. İspanya’da Almanya’da sıradan bir takımda oynamaktansa Zenit ve Rubin Kazan’da oynamak bana göre daha üst düzey bir durum. Yapılan başarılar belli. UEFA Kupası şampiyonu oluyorsun, ligde şampiyonluk yaşıyorsun, Süper Kupa’da oynuyorsun, maçın adamı seçiliyorsun…Belki başka bir takıma gitse bu başarılar olmayacaktı.

TRABZONSPOR'DAN DESTEK GÖREREK UĞURLANMAK İSTERDİM

Ben Trabzonspor’un altyapısından yetişmiş Trabzonlu bir oyuncuyum. Trabzonspor’a en fazla bonservis bedeli kazandıran oyuncu da bendim. Trabzonspor kulüp tarihinin o dönem en büyük bonservis bedelini kazandırdım. Trabzon’dan ayrılırken daha iyi uğurlanabilirdim. Biraz daha sevgi görerek uğurlanmak isterdim. Kırgın değilim ama uğurlanmayı da beklerdim. Destek görerek uğurlanabilirdi. Rubin Kazan’da oynarken İstanbul kulüplerinden teklif almama rağmen kabul etmedim. Trabzonspor isterse seve seve geri döneceğimi her zaman belirttim. Sadri Şener başkanın söyledikleri kendisini bağlar. Hakkında çok fazla yorum yapmak istemiyorum.

TRABZONSPOR TARAFINDAN RUBİN’E GELEN CİDDİ BİR TEKLİF OLMADI

Rubin’de oynarken Trabzonspor’daki yöneticiler beni istediklerini söylediler, Trabzonspor adına Rubin’i aradılar. Ben de kendilerine Trabzonspor’un bana ihtiyacı olduğu her dönemde seve seve geri döneceğimi söyledim. Ancak Trabzonspor tarafından Rubin’e gelen ciddi bir teklif olmadı. İstanbul takımlarından ise çok ciddi teklifler gelmişti. Ben o süreçte Türkiye’ye dönmeyi istemediğim için bu teklifleri reddetmiştim. Fakat şunu da söylemeliyim Trabzonspor beni resmi bir teklifle isteseydi o zaman Türkiye’ye dönebilirdim.

KARŞI TARAFIN BÜYÜK BİR HATASI VARDI

Ben hep aynı şeyi söylüyorum. Milli Takım'da tartışma yaşayabiliriz. Bunlar takım içerisinde olan şeyler. Tartışmanın çıkma sebebi çok çocukça bir şeydi, karşı tarafın büyük bir hatası vardı. O dönem Milli Takım'dan belli bir süre izin istemiştim. Ondan sonra da Milli takım konusu benim için kapanmıştı. Çok önemli değil. Tartışılır, barışılır. Milli Takım'da daha fazla hizmet verebilir, daha fazla forma şansı bulabilirdim. Kısmet böyleymiş.

ÖZKAN SÜMER BİR ANSİKLOPEDİ

Özkan Sümer bir ansiklopedi olsa onun için ancak bir şey söylenebilir. Dünyada onun gibi futbol adamı sayısı çok az. Futbol ve hayat bilgisi üst düzey bir insandı. Rusya'daki akil hocam Kurban Berdiyev, Trabzon'daki akıl hocam ise Özkan Sümer'di. Tamamen araştırma, belgesel konusu olan bir futbol duayeniydi. Türkiye'de her takıma parmağı dokunmuştur. Hala onun fikirlerinden yararlanıyoruz. Çok acı bir kayıp ama geriye dönüp baktığımız zaman iyi ki Trabzonlu, Trabzonsporluydu ki bizi Türk futboluna kazandırdı. Onun başkanlık yaptığı dönem boş sözleşmeye imza atıyorduk. Pazarlık yapma gibi bir durumumuz asla olmazdı.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.