Genç 'Türk Milletine Verilmiş Armağan'

Print
Haber Tarihi : 28.10.2023 13:36
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Başkan Genç’ten 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı!

Genç 'Türk Milletine Verilmiş Armağan'
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, Cumhuriyetin ilan edilişinin 100. yıl dönümüne ulaşmanın gururu ve kıvancını yaşadığını ifade eden Başkan Genç, “Cumhuriyetimiz ilan edildiği 29 Ekim 1923 tarihinden itibaren tam 100 yıldır onun sağladığı faziletler sayesinde hür ve bağımsız bir şekilde daha da güçlenerek emin adımlarla yoluna devam etmektedir.” dedi.

“CUMHURİYET REJİMİYLE TAÇLANDI”

Genç, mesajını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet rejimi emperyalistlere karşı verilen İstiklâl Savaşı’nda kazanılan büyük zaferden sonra Gazi Meclis tarafından kabul edilerek ilan edilmiştir. Milletimizi zapturapt altına alan işgaller karşısında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde yekvücut olan Türk milletinin yedi düvel diye tabir edilen emperyalist ülkelere karşı vermiş olduğu özgürlük mücadelesinin tarihte eşi benzeri yoktur. Arda arda süren savaşlardan yorgun çıkan Türk milletini boyunduruk altına almak gibi bir gaflete düşen emperyalist ülkelere karşı adeta kahramanlık destanı yazdık. Bütün yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları dünyadaki bütün mazlum milletlere bağımsızlıklarına kavuşma yolunda eşsiz bir örnek sunan İstiklâl Savaşımızda, Türk milletinin göstermiş olduğu cesaret ve eşsiz kahramanlığı, halk iradesine dayanan cumhuriyet rejimini ilan ederek taçlandırdı. Cumhuriyetin ilanı esasında Osmanlı İmparatorluğu’nda ilk anayasa niteliğindeki Kanuni Esasi’nin (1876) ilan edilmesi ve meşrutiyet meclisiyle başlayan demokratikleşme süreçlerinin bir devamıdır.”

“TÜRK MİLLETİ’NE VERİLMİŞ ARMAĞAN”

“Cumhuriyet rejimi, 1. Cihan Harbi öncesinde ve sonrasında uzun yıllar savaşlarla yorgun ve bitkin duruma düşmüş, aziz vatanı düşman işgaline uğramış, kendi öz vatanında hakarete uğramış ve vatanını kurtarma uğrunda yüzbinlerce şehit vermiş Türk Milleti’ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen en büyük armağandır. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim en büyük eserimdir’ dediği bu armağanın kıymetini ve anlamını çok iyi bilen Türk Milleti, cumhuriyet rejimini ilan edilişinden itibaren onu gönlünde çok müstesna bir yere oturtarak ve sahiplenerek, büyük bir bağlılık ve sadakatle bugünlere kadar taşımıştır. Bu bağlılık ve sadakat aziz Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece de ilelebet devam edecektir.”

“CUMHURİYETİMİZİ İSTİKBALE TAŞIMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

“Türkiye Cumhuriyeti yıllar geçtikçe daha da güçlenerek bugün ekonomik, askeri, teknolojik, hukuki, bilimsel ve demokratik olarak tarihinin zirve noktasına çıkmıştır. Temeli sağlam köklere ve sarsılmaz bir iradeye dayanan Türkiye Cumhuriyeti, bir asırlık geçmişiyle kendi coğrafyasında bulunan ülkelere hâlâ rol model olmayı başarabilen tek demokratik devlettir. Ecdadımızın büyük fedakârlıklarla bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve daha güçlü bir istikbale taşımak hepimizin görevidir. Eminim ki, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türk Milleti cumhuriyetimizin fazilet ve değerlerine azim ve kararlılıkla sahip çıkacaktır. Bu vesilelerle 100. yıl dönümünü büyük bir coşku ve kıvançla kutladığımız cumhuriyetimizin nice asırlara ulaşmasını temenni ediyorum. Ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyorum.”

Başkan Genç, mesajının son bölümünde Ortahisar Belediyesi’nin cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla düzenlediği etkinlikleri şöyle sıraladı. Kültür ve sanat alanında ‘Turan Konseri’, ‘Kitap Günleri’ etkinliğini tertip eden Ortahisar Belediyesi, sporla ilgili olarak da Trabzonspor’un efsane hocalarından Ahmet Suat Özyazıcı anısına ‘Trabzonspor Efsanelerle Yeniden Futbol Turnuvası ile ‘Cumhuriyet Kupası Yelken Yarışları’nı organize etti. Ayrıca ‘Kitap Günleri’ kapsamında Tarihçi Veysel Usta ‘100. yılında Cumhuriyet’ başlıklı konferansa konuşmacı olarak katıldı.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.