Erdoğan 'Bunların gerçek yüzü işte bu'

Print
Haber Tarihi : 19.05.2023 22:43
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Erdoğan depremzedeleri hedef alanlara tepki gösterdi: Bunların gerçek yüzü işte bu

Erdoğan 'Bunların gerçek yüzü işte bu'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da düzenlenen Hemşeri Dernekleri ile Buluşma programında konuştu. Erdoğan, konuşmasında "Seçimden sonra utanmadan arlanmadan depremzede kardeşlerimize, bırakın siyasete insanlığa ahlaka sığmayan hakaretler etmelerine ne diyeceğiz. Bunların gerçek yüzü işte bu. Siz onlara tabi olursanız. Kendi deyimleriyle tıpış tıpış onlara oy verirseniz ne ala. Yok kendi iradenizle farklı bir karar verirseniz dünyayı başınıza yıkar, etmedik hak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Hemşehri Dernekleri Buluşması'ndan açıklamalarda bulunuyor. Seçim sonuçlarından sonra deprem bölgesinde iktidarın aldığı oy oranı merak konusu olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti'nin yüksek oy aldığı yerlere bazı tepkiler yöneltildi. Bu tepkilere yönelik Erdoğan açıklamada bulunarak "Seçimden sonra utanmadan arlanmadan depremzede kardeşlerimize, bırakın siyasete insanlığa ahlaka sığmayan hakaretler etmelerine ne diyeceğiz. Bunların gerçek yüzü işte bu" dedi.


'HER YENİLGİ SONRASI MİLLETE HAKARET ETMELERİ...'

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Siyaset çetin bir imtihandır. Hele iktidar adete ateşten gömlek giymektir. Biz ise siyasette neredeyse yarım asırdır Milletimizin huzurundayız. Aramızdaki muhabbeti anlayamayanların her yenilgi sonrası millete hakaret etmeleri sadece kendi karakter fukaralıklarını gösterir. Seçim gecesinden sonra yaşananları sizler de gördünüz. Hepsi bir yana sadece depremzedelere yapılan saygısızlık bile bunların kabahat hanesini ağızına kadar doldurmaya yeter. Deprem yıkıntıları önünde turistik fotoğraflar çekmek, milletin acısını umursamayıp şov yapmak dışında bunlar ne yaptı. Ama biz belediyelerimizle sivil toplum kuruluşlarımızla depremzedelerimizin yaralarını zaten sarıyor. Onlar olsa da olur olmasa da.


'SİYASETE İNSANLIĞA AHLAKA SIĞMAYAN HAKARETLER'

Seçimden sonra utanmadan arlanmadan depremzede kardeşlerimize, bırakın siyasete insanlığa ahlaka sığmayan hakaretler etmelerine ne diyeceğiz. Bunların gerçek yüzü işte bu. Siz onlara tabi olursanız. Kendi deyimleriyle tıpış tıpış onlara oy verirseniz ne ala. Yok kendi iradenizle farklı bir karar verirseniz dünyayı başınıza yıkar, etmedik hakaret yapmadık densizlik bırakmazlar. Faşizm bunların ruhuna sirayet etmiş.

'BUNLAR TALİMATI KANDİLDEN ALIYOR'

Gerçi bölücü örgütle, FETÖ'yle tefecilerle, küresel medyayla yol yürüyenlerden başka ne beklenebilir ki? Kardeşlerim, bunlar talimatı kandilden alıyor. Terör örgütünün şehirdeki uzantılarından. Biz ise talimatı Allah'tan ve milletimizden alıyoruz. Defne'de CHP yüzde 80 oy aldı. Biz yüzde 20, ama biz hastaneyi yaptık. Onlara rağmen yaptık ve pazar günü de inşallah açılışını yapacağız. Biz kime ne kadar oy verilmiş bakmayız, biz 'insanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olandır' hükmü gereği hareket ediyoruz.


'KAZANDIRDIĞIMIZ ESERLERİ YIKACAKLAR'

Biz en baştan beri milletimizin verdiği her kararın başımızın üstünde yeri var dedik. Bunlar ne dediler, 'yıkacağız' dediler. Ülkemize ve milletimize kazandırdığımız eserleri yıkacaklar. Geri çekileceğiz dediler. Türkiye'nin sınırlarını korumak için kurduğu güvenlik koridorlarından çekilecekler, kafaya bak. Ne polisim ne jandarmam, ne askerim sana böyle bir fırsatı Allah'ın izniyle vermez. Serbest bırakacağız dediler, kimi serbest bırakacaklar. Cezaevlerindeki PKK'lılar, FETÖ'cüleri, Selo'yu serbest bırakacaklar. Kim bu Selo? Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan terörist Selo."
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.