Ekrem İmamoğlu Trabzon'da Basınla Buluştu

Print
Haber Tarihi : 08.10.2021 21:48
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Ekrem İmamoğlu Trabzon’da partililer ve basın mensupları ile buluştu

Ekrem İmamoğlu Trabzon'da Basınla Buluştu

Olimpiakos Kulüp Başkanının sözü ile ilgili İmamoğlu, “Onun sözüne değer vermememiz gerek. Dün İstanbul’da olanlarla ilgili 100 tane cümle kurmam gerekirdi. Değersiz işlere cevap vermemek en anlamlı cevaptır. Ankara’da ofisimiz yaklaşık 30 yıldır var. Hatta ben İstanbul’u devraldığımda apartman dairesinde görevlilerin görev tanımı olmadığı bir biçimde bir halde bulduk. Ofisi modernize ettik ekibinin görev tanımını yaptık” ifadelerini kullandı.


AKSİLER RANT ALANI OLDU


İmamoğlu, “İstanbul’da kişi başı en az taksi düşen sayıya sahibiz. Bunun derhal düzeltilmesi lazım. Dünyanın oldukça yeteri kadar şehrini gezmiş biri olarak belki de en kalitesiz taksi hizmetlerinden biri İstanbul’da var. Hem sayı artışına hem hizmet düzeni oluşturulmasına ihtiyaç var. 5 bin taksi ilave yapılmasını öngördük. UKOME’de iktidar adına ret oyu veren kişi sayının artması raporuna oy vermişti. Şimdi veriyor. İşletmeyi taahhüt ediyoruz. Kaliteli işleteceğiz. Taksici esnafını mutlu edeceğiz. Aynı düzeninin diğer taksilerde de olmasını istiyoruz. TRABZON’DA 5 BİN YILLIK TARİH DELİP GEÇİLİYOR

İmamoğlu, “Boztepe’yi delip geçen tünel. 5 bin yıllık Trabzon tarihinin olduğu yeri aklı evvel geliyor burayı delip çıkacağım diyor. Bu can yakıyor. Kanal İstanbul dediğiniz Trabzon’u denize atıp yok etmeyi düşünün. Çevresine emlak satışına mal edildi” dedi.


BENİ DURDURACAK İNSAN DÜNYAYA GELMEDİ


İmamoğlu, “Ülkemizin hangi noktasına gidersem gideyim çağrıda bulunuyorum. İstanbul’da her insan yaşıyor Her ilden. Tabi ki doğduğum güzel ilçesin bu çağrımı yapıyorum. Sadece bir ilçe beni ziyaret etti. İstanbul’a gelip beni iki ilçenin dışında gelip ziyaret etmedi. Ben olsam Trabzonlu belediye başkanının kapısı çalar ziyaret ederim. Onları hangi akıl durduruyorsa ona değil duran akla şaşıyorum. Beni durduracak insan dünyaya gelmedi. Ben Trabzon’u, Trabzon’un belediye başkanlarında dolayı sevmiyorum. Trabzon’u, Trabzon olduğundan dolayı seviyorum. Trabzon’un insanlarını seviyorum” diye konuştu.


HİÇBİR İLİŞKİMİN SİYASİ BAĞI YOKTUR


HDP ile olan ilişkileri ve Trabzon’un HDP’ye olan bakışı ile ilgili İmamoğlu, “Kurduğum yada kuracağım her ilişkiyi derecesini de ben bilirim. İnsani bir ilişki neden sıcak geldi onu bilemem. Kurumsal ilişkilerin tek şartı vardır. Vatanımızın ve milletimizin birliği beraberliği, bayrağımızın dimdik ayakta duruşu. Hiçbir ilişkimin siyasi karşılığı yoktur. Bugüne kadar popülizm ile siyaset yapmadım. Birilerinin suyuna giderek de yapmadım. İnandığım doğrudan da vazgeçmedim. Annemin ve babamın bana verdiği ahlaklı dili hiç bozmadım. Bu yönümle bilinmemi isterim. Ülkenin siyasi partisi olan ve TBMM’yi dahi yöneten bir parti ile yaptığım görüşmelerin Trabzon’da vatanını sevenlerin garibine gitmeyeceğini düşünüyorum” dedi.


TRABZON HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL


İmamoğlu, “Trabzon’u çok yakın takip eden bir kardeşinizim. Bir cümleye sığmaz. Ama 1985 yılında Trabzon Lisesi’nin gazetesi için röportaj yapmak için 4 arkadaşımla Orhan Karakullukçu’nun makamına gitti. 2 saate yakın zaman ayırdı. Teknik anlamda ilk olarak ondan dinlemiştim. O güzel insanın dinlediğim cümleleri beni çok etkilemişti. İstanbul’dan bazı örnek veriyordu. Çok güzel bir röportaj olmuştu. Trabzon’da dönem dönem iyi şeyler yapılmaya gayret edilse de imar yozlaşması olmak üzere güzelliğine dair sıkıntılı bir görüntümüz var. Faruk Özak ile Faroz’da mendireğe doğru yürüdük. Ekrem dedi, şehir çok çirkinleşti dedi. 20 seneye yakın… Trabzon hak ettiği yerde değil 2 binin üzerinde kitap koleksiyonuna sahibim Trabzon ile ilgili. Bir cümleye sığmaz projelerim. Proje konusunda çalışmalar konusunda kentte bir seferberlik ilan edilecekse ben her zaman varım” dedi.


TRABZONSPOR KONGRESİNE DAHLİM YOKTUR


Trabzonspor’un kongresiyle ilgili gelen soruya İmamoğlu, “Trabzonspor kongresi ile ilgili hiçbir dahlim yoktur ve olmayacaktır. 


ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.