Ekonomistler akaryakıt için uyardı

Print
Haber Tarihi : 16.07.2023 10:17
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Ekonomistler akaryakıtta ÖTV zammını değerlendirdi: Daha bu ne ki!

Ekonomistler akaryakıt için uyardı
ÖTV'de yapılan artış sonrasında benzin ve motorin fiyatlarına tarihi zamlar geldi. Ekonomistler, akaryakıta yapılan dev ÖTV zammını değerlendirdi. 'Daha bu ne ki!, hiç haykıran yok, tercihi çivili yataktan yana kullandınız" yorumları yapıldı. İşte ekonomistlerin değerlendirmesi...

Resmi Gazete'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre akaryakıtta ÖTV tutarları arttı. ÖTV tutarları, benzinde ve motorinde 5 lira, LPG'de 4 lira artış olarak belirlendi. KDV ile birlikte artışın 6 lirayı geçmesi bekleniyor.

Kara haber geldi! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı: Zamlar o ürünün litresinde 5 lira birden oynadı.Kara haber geldi! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı: Zamlar o ürünün litresinde 5 lira birden oynadı

Ekonomistler gece yarısı gelen zamları değerlendirdi. İşte ekonomistlerin yorumları...

'DAHA BU NE Kİ'

İktisatçı Mustafa Sönmez, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda ÖTV'ye gelen zamlara tepki gösterdi. Sönmez, "Benzine 5 TL ÖTV zammı, 1 TL de KDV'si, 6 TL ZAM! İstanbul'da benzin 33 TL'nin, motorin 32 TL'nin üstünde. 1,1 trilyonluk ek bütçeye ek olarak Erdoğan'a 2.1 trilyona kadar borçlanma yetkisi verildi. Nereden gelecek değirmenin suyu? Vergiden. Vur abalıya. Daha bu ne ki." ifadelerine yer verdi.


'KERAMETİ KENDİNDEN MENKUL BİR POLİTİKA'

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Ötv zammına yönelik, "Akaryakıt ürünlerinin litresine 5 TL ÖTV zammı gelmiş! KDV’sini de hesaba katarsanız yaklaşık 6 TL zam! Kerameti kendinden menkul bir politika uygulayacaksın, devletin bütçesini alt üst edeceksin, eleştireni terörist olmakla suçlayacaksın, sonra bütün cezayı fakir fukaraya keseceksin! Seçimden önce “sizin faiz artırmaktan başka çözümünüz yok ki” diyen iktidar ve onun yandaşları, bu gece utanmanın zerresini yaşıyor musunuz acaba? Gerçekten merak ediyorum" ifadelerine yer verdi.


'ANORMAL DERECEDE ARTTI'

İktisatçı Yalçın Karatepe, yaptığı paylaşımda 'eski Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kıymetini bilemediniz' vurgusu yaptı. Karatepe yaptığı paylaşımlarla tepki çekereken ÖTV zammı değerlendirmesi de yaptı. İktisatçi Karatepe emeklilere vurgu yaparak, "Milyonlarca emekli aylıklarına SIFIR zam aldı ama ödemek zorunda kaldıkları ÖTV, KDV gibi vergiler, bazı harçlar anormal derecede arttı." ifadelerine yer verdi.


'SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Ekonomist Mahfi Eğilmez, ÖTV tutarları, benzinde ve motorinde 5 lira, LPG'de 4 lira artış olarak belirlenmesi üzerine 'Çin' benzetmesi yaptı. Eğilmez, "Çin, finale yürüyor. Biz de 6 TL yi bulan benzin zammını sindirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.


'HİÇ HAYKIRAN YOK'

Prof. Veysel Ulusoy, "Herkes ÖTV zammı/artışı hakkında bilgi veriyor. Hiç haykıran yok." dedi. Mahfi Eğilmez'in paylaşımını alıntılayan Prof. Veysel Ulusoy, "Sonra da, yazın ortasında domates neden 40-50 lira diye soruyorlar." ifadelerine yer verdi.



'TERCİHİ ÇİVİLİ YATAKTAN YANA KULLANDINIZ'

Hüseyin Hakkı Kahveci, Resmi Gazete'de yayımlanan karara atıf yaparak şu ifadelere yer verdi:

"Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile akaryakıtta ÖTV tutarına litre başı 5 TL zam geldi: Benzinde ÖTV 2,52 TL'den 7,52 TL'ye çıktı. Motorinde ÖTV 2,05 TL'den 7,05 TL'ye çıktı. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖYLE UYGUN GÖRÜNCE,benzin istasyonlarında fiyatlar güncellendi. Benzinin litre fiyatı 34.77 TL'ye çıktı. HANİ PETROL bulunmuştu,hani gaz fışkırıyordu? Ne demiştik ? İki tercih hakkınız var. Birincisi ÇİVİLİ YATAK,İkincisi ise tozlu yataktı. Tercihihinizi ALIP KABUL EDEREK ,ÇİVİLİ YATAKTAN yana kullandınız. Emekliye zam verdi,Memura zam verdi. Verdi verdi,SADECE akaryakıtta Litrrie fiyatına 10 TL bayramdan bugüne ZAM geldi. Bunun üzerine herşeye gelen zamları ve ne kadar çok sevildiğinizi,kıymetli olduğunuzu biliniz. Daha doğalgaza binecek zamlar var. Sonra ENFLASYON farkı isteyeceklere KAZMA, KÜREK kafanıza vurularak farkındalık yaşayacaksınız. "Mal olmak için ayrıntıya gerek yok. Şeytan zaten ayrıntının kendisiydi." Bu söz benden kapak olsun."

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.